آریا بانو

آخرين مطالب

وقتی اولین تلویزیون‌ها به شوروی رسیدند! گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
وقتی اولین تلویزیون‌ها به شوروی رسیدند! 9
k ٣.١
١
برترین ها / این یک تلویزیون سیاه و سفید مدل KVN-49 ( عکس اول در گالری) است که در دهه 1950 در شوروی تولید شده و اولین تلویزیون این کشور است که به تولید انبوه رسیده است. در حدود 10 سال، بیش از 2.5 میلیون دستگاه از این مدل در این کشور فروخته شد.
ک ویژگی جالب تلویزیون KVN-49 لنز بزرگنمایی بود که مقابل صفحه نمایش وصل شده بود. این لنز پلاستیکی با مایع شفافی مثل آب مقطر یا گلیسرول پر شده بود. بدیهی است که هدف این لنز بزرگ کردن صفحه نمایش بوده است؛ یک راه حل خام و به صرفه برای رفع محدودیت‌های آن زمان.
مردم شوروی عاشق تلویزیون بودند، اما پول کافی برای خریدن تلویزیون‌های بزرگ نداشتند. یک دستگاه تلویزیون در دهه 1950 و 60 بین 850 تا 2600 روبل بود که چند برابر حقوق ماهیانه افراد متخصص بود و معمولا یک خانواده می‌توانست تلویزیونی با صفحه نمایشی به اندازه یک کارت پستال بخرد. تولیدکننده‌ها یک لنز بزرگ‌کننده به صفحه نمایش وصل می‌کردند تا تصاویر را بزرگ کنند و تجربه بهتری از تماشای تلویزیون ارائه دهد. خانواده‌های شوروی با این پول می‌توانستند لوازم خانگی دیگری بخرند که زندگیشان را بهتر کند، مثل جاروبرقی یا یخچال یا هر دو. با این حال، میلیون‌ها مشتری بدون توجه به سطح درآمد، تحصیلات و شغلشان، تلویزیون را با وجود قیمت بالا، محدودیت و کیفیت پایین برنامه‌ها در آن زمان انتخاب می‌کردند.
تلویزیون اولین بار در سال 1934 به شوروی آمد. اولین دستگاه‌های تلویزیون صفحه نمایش‌های کوچکی داشتند که تنها 10 سانتیمتر قطر داشت و وضوح تصویر آن‌ها حدود 30 بود. پخش برنامه‌های تلویزیونی منظم از سال 1938 آغاز شد، اما فقط دو شهر بزرگ مسکو و سنت پتزربورگ را پوشش می‌داد.
بازار بعد از پایان جنگ جهانی دوم به سرعت رشد کرد و در دهه 1950 به اوج خود رسید. وجود تلویزیون در کشور فقیری مثل شوروی باعث شگفتی خارجی‌هایی می‌شد که بعد از مرگ استالین از این کشور بازدید می‌کردند. خبرنگار آمریکایی، مارگارت هیگینز، گزارش داد که آنتن‌های تلویزیون را بالای خانه‌های چوبی و مخروبه حومه مسکو می‌توان دید. با این حال، هر دو خانواده که در یک فضای کوچک چپیده بودند یک تلویزیون داشتند. در سال 1955 حدود یک میلیون نفر در شوروی و به ویژه مسکو تلویزیون داشتند. تا سال 1960، این تعداد به حدود 5 میلیون رسید و سپس تا سال 1963 دوبرابر شد و به بیش از 10 میلیون رسید. تا آخر این دهه حدود 25 میلیون خانه در شوروی تلویزیون داشتند.
دولت از هیچ هزینه‌ای برای توسعه برنامه‌های تلویزیونی دریغ نمی‌کرد، با اینکه کشور هنوز برای تامین نیاز‌های اساسی خود: غذا، پوشاک و مسکن دچار مشکل بود. در سال 1960 که ساخت برج مخابراتی استانکینو در مسکو آغاز شد، حدود یک سوم از مزارع برق نداشتند و میلیون‌ها خانواده در خانه‌های اشتراکی کوچک زندگی می‌کردند. جالب است که تلویزیون هرگز یک کالای لوکس نبود. در دهه 1950 و 60، کارخانه‌ها تلاش می‌کردند خودشان را با تقاضای زیاد تلویزیون همگام کنند. فروشگاه‌ها لیستی از تلویزیون‌های پیش خرید داشتند و برخی مشتریان 10 ماه صبر می‌کردند تا تلویزیون به خانه‌هایشان برسد. شاید به خاطر این تقاضای بالا و شاید به خاطر تکنولوژی ضعیف، بسیاری از تلویزیون‌های شوروی در شش ماه اول حداقل یک بار خراب می‌شدند.
از همه بدتر، برخی تلویزیون‌ها، به خصوص تلویزیون‌های رنگی که بعد‌ها آمدند، منفجر می‌شدند و خانه‌ها آتش می‌گرفتند. در سال 1980، حدود 2.26 میلیون دستگاه تلویزیون تولید شد و 2126 آتش سوزی گزارش شد. پنج سال بعد، تعداد آتش سوزی‌های ناشی از تلویزیون به 5490 از 4.2 میلیون تلویزیون تولیدی رسید. مردم کشته می‌شدند و ساختمان‌ها می‌سوختند. وقتی تلویزیون‌ها خراب می‌شدند کنار گذشته می‌شدند، چون قطعات آن هیچ جا پیدا نمی‌شد. حتی اگر تلویزیون کار هم می‌کرد، چیز زیادی برای تماشا وجود نداشت. تلویزیون مسکو، پیشرفته‌ترین ایستگاه کشور، فقط 4 ساعت در روز برنامه پخش می‌کرد. اما به مرور زمان بهتر شد و تعداد شبکه‌ها هم بیشتر شد و از 9 کانال در سال 1955 به 121 کانال در سال 1965 رسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/163980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

تمجید ستاره سیتی از بلینگام؛ جود استثنایی است

بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می گیریم

تصمیم جالب آرسنال؛ خداحافظی با لوگوی همیشگی

اینزاگی با تماس‌ها از لیگ برتر بمباران شده است!

حیدری: داور دربی به دنبال اخراج ساپینتو بود

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

آهنگ قدیمی «فال حافظ» با صدای کوروس سرهنگ زاده

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

زاتریکی یا دیپ ماست یونانی رو درست کن

طرز تهیه تیرامیسو توت فرنگی

دمنوش‌های شفابخشی که بی‌حالی و رخوت بهار را از بدن دور می‌کند

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم