آریا بانو

آخرين مطالب

گوناگون/ 10 حقیقتی که درباره زندگی در فضا نمی‌دانید! گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
گوناگون/ 10 حقیقتی که درباره زندگی در فضا نمی‌دانید!
١٣
٠
عجیب ترین / درباره تورها و توریست‌های فضایی این روزها زیاد شنیده و خوانده‌ایم. حتی گفته می‌شود خیلی زودتر از آنکه فکرش را بکنیم باید به فکر خرید خانه یا زمینی در فضا باشیم به حتم زندگی در فضا تجربه متفاوت و عجیبی خواهد بود اما شرایط حاکم بر فضا، جاذبه‌ای که وجود ندارد، طول روز و شب که اعتدالی ندارد و هزاران مورد دیگر شاید باعث تجدیدنظر درباره اقامت در فضا در آینده شود.
10- در هر شبانه روز 16 بار طلوع خورشید را می‌بینید
خورشید هر 90 دقیقه در مدار پایینی زمین طلوع و غروب می‌کند. این موضوع در نبود چرخه صحیح روز و شب خوابیدن را بسیار دشوار می‌کند. برای مقابله با این مشکل، مسئولان براساس زمان‌های زمین، برنامه ریزی کرده‌اند تا فضانوردان بتوانند فعالیت خود را داشته باشند. ساعت‌هایی طراحی شده که براساس وقت گرینویچ است. برای اینکه فضانوردان در برنامه‌ای منسجم قرار بگیرند مرکز کنترل یک تماس بیدار باش به مرکز شاتل می‌فرستد. برای تنوع آن‌ها موسیقی‌ای را که یکی از اعضای خانواده فضانوردان درخواست کرده پخش می‌کنند؛ به عبارت دیگر فضانوردان به کمک زنگ بیدار باش به موقع از خواب بیدار می‌شوند.
9- قدتان بلندتر می‌شود
در نبود جاذبه، ستون فقرات شما بازتر می‌شود و شما بین 5 تا 8 سانتی‌متر بلندتر خواهید شد. متاسفانه این افزایش قد می‌تواند با مشکلاتی همچون کمردرد و مسائل مربوط به اعصاب درگیر، همراه باشد. البته این را هم باید اضافه کرد که بعد از بازگشت از فضا قد افراد به حالت قبلی خود باز می‌گردد.
8- دیگر خر و پف نمی‌کنید!
تحقیقات نشان داده فضانوردانی که معمولاً در زمین خروپف می‌کنند در فضا به آرامی می‌خوابند. این به دلیل آن است که نیروی جاذبه نقش مهمی در تولید خروپف دارد. ناسا فهرستی از فضانوردانی که در فضا هم این مشکل را داشتند تهیه کرده؛ اما مسلم است که در جاذبه صفر این مساله کاهش می‌یابد.
7- به بعضی از مواد غذایی باید آب اضافه کرد تا قابل خوردن شوند
در فضا هم نمک و فلفل در دسترس است، تنها تفاوتش در مایع بودن آنهاست. دلیلش هم این است که فضانوردان نمی‌توانند چاشنی‌ها را روی غذاهایشان بریزند و نمک و فلفل به راحتی در هوا پخش می‌شود. بدین ترتیب این خطر وجود دارد که این چاشنی‌ها در منافذ و دریچه‌ها رسوب کرده، وسایل را آلوده کند یا در چشم و دهان و بینی فضانوردان گیر کنند.
6- طولانی‌ترین مدتی که یک شخص در فضا مانده 438 روز است
دکتر والری پولیاکف دقیقاً 437 روز و 17 ساعت و 58 دقیقه در این ایستگاه اقامت کرد و طی این مدت 7075 دور به دور زمین چرخید و در مجموع 300٫765٫000 کیلومتر را پیمود! دکتر پولیاکف قبلاً هم سفری طولانی مدت به فضا داشت که بیش از 240 روز طول کشیده بود. با توجه به جمع این دو سفر، او 678 روز و 16 ساعت و 32 دقیقه از عمرش را در مدار زمین گذرانده است. اما بیشترین مدت اقامت در فضا طی سفرهای متعدد به سرگئی کریکالف تعلق دارد که تا به حال شش بار به مدار زمین سفر کرده و جمعاً 803 روز و نه ساعت و 39 دقیقه را در فضا زندگی کرده است.
5- تنها سه مرد در فضا مرده‌اند
از 439 فضانورد به فضا رفته تا پایان سال 2004، 18 نفر در حوادثی مربوط به سفر به فضا جان خود را از دست داده‌اند. از این 18 نفر تنها کارکنان سایوز 11 در سال 1971 به طور حتم در فضا جان خود را از دست داده‌اند. جورجی دوبوروفسکی، ویکتور پاتسایوف و ولادیسلی ولکوف، بعد از سه هفته اقامت هنگام جدا شدن از ایستگاه سالیوت یک کشته شده‌اند. ظاهراً دریچه فضانورد آن‌ها به طور تصادفی باز شده است.
4- تقریباً هر فضانوردی بیماری را در فضا تجربه می‌کند
در نبود جاذبه، سیگنال‌های سیستم دهلیزی و گیرنده‌های فشاری به تندی گمراه می‌شوند؛ برای مثال بسیاری از فضانوردان ناگهان احساس می‌کنند زیر و رو شده‌اند یا به سختی می‌توانند موقعیت دست‌ها و پاهایشان را احساس کنند. این گمگشتگی علت اصلی چیزی است که به آن «سندرم سازگاری با فضا» می‌گویند. نیم یا بیش از نیمی از مسافران فضا از بیماری فضا که شامل سر درد، ضعف تمرکز و حالت تهوع و گاهی استفراغ است رنج می‌برند. البته معمولاً این مشکلات چند روزه از بین می‌روند.
3- بدترین قسمت ماجرا اینجاست که وقتی فضانوردان برمی گردند، اجسام سقوط می‌کنند!
وقتی فضانوردان به زمین برمی گردند به همان سختی که خود را با فضا سازگار کرده‌اند باید حالا خود را با زمین سازگار کنند. در اصل یک سازگاری دوباره وجود دارد که به نوعی کمی هم زمانبر خواهد بود، اگرچه نتیجه آن بیشتر گیج کننده است تا سخت. چند نفر از فضانوردان روسی که برای مدت طولانی در فضا بوده‌اند، گزارش داده‌اند که ماه‌ها بعد از سفرشان هنوز به صورت تصادفی فنجان چای یا بعضی اشیای دیگر را در هوا رها می‌کردند و تنها وقتی متوجه اشتباه‌شان می‌شدند که آن شیء بر زمین می‌افتاد.
2- وقتی که در فضا هستید، باید با اسفنج حمام کنید!
برای حفظ بهداشت فردی در فضا ممکن است مجبور باشید با اسفنج حمام کنید در حالی که ایستگاه‌هایی مانند اسکای لب و میر امکاناتی مانند دوش دارند، بیشتر فضانوردان از حمام اسفنج و از لباس‌های خیس یا حوله‌های نم دار استفاده می‌کنند. این کار، مصرف آب را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد. همچنین هر فضانورد یک کیت بهداشت فردی دارد که حاوی خمیر دندان، شامپو، وسایل اصلاح صورت و دیگر لوازم ضروری بهداشتی است.
1- دستشویی رفتن در فضا
دستشویی‌های فضایی به اندازه کل ماموریت‌های فضایی در این چند وقت اخیر خبرساز شده‌اند. مثلاً یک روز از قیمت 19 میلیون دلاری دستشویی‌ها می‌گویند که یک شرکت روسی ساخته ولی کسی حاضر نیست چنین پولی بدهد و یک روز از خراب شدن دستشویی‌ها و صف فضانوردان جلوی دستشویی برای رفع حاجت در آسمان. اما این دستشویی‌ها کارکرد خاصی دارند و با دستشویی‌های زمینی تفاوت زیادی دارند. مهم‌ترین ویژگیشان حالت مکندگی آن‌ها و تبدیل فضولات به آب آشامیدنی است!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/164198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

تمجید ستاره سیتی از بلینگام؛ جود استثنایی است

بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می گیریم

تصمیم جالب آرسنال؛ خداحافظی با لوگوی همیشگی