توصيههايي درباره کمخوني و آرتروز سالمندان
پزشکي
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
فرناز جزءدائمي در خصوص نوع تغذيه در سالمندي اظهار کرد: پيري تغييرات پيوستهاي از بدو تولد تا مرگ است که شامل رشد و رو به زوال گذاشتن است. سرعت آن در مراحل گوناگون زندگي و از فردي به فرد ديگر متفاوت است. رژيم مغذي و فعاليت فيزيکي منظم از عوامل مهم در تناسب و سلامت سنين سالمندي است. عاداتي که انتخاب شيوه زندگي سالم را بهبود ميبخشد بايد پيشرفت کرده و در تمام طول زندگي حفظ شود.
وي افزود: بيماريهاي قلبي - عروقي، فشارخون بالا و چربي بالا از جمله بيماريهاي شايع در دوران سالمندي محسوب ميشوند. مصرف زياد نمک، غذاهاي شور، روغن و انواع چربيها از عوامل موثر در افزايش فشارخون و بروز بيماريهاي قلبي و عروقي است. در پيشگيري و درمان تغذيهاي فشارخون بالا و بيماريهاي قلبي و عروقي، کاهش مصرف نمک، کاهش و بهبود مصرف روغن و چربي و کنترل مصرف انواع قندها توصيه ميشود.
جزءدائمي با اشاره به اين مطلب تصريح کرد: پوکي استخوان در افراد مسن شايع است و با پيرتر شدن مردان و زنان بيشتر مشاهده ميشود. تغذيه مناسب ميتواند در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري و پيشگيري از پيشرفت آن موثر باشد. توصيههاي تغذيهاي که در رژيم غذايي بيماران مبتلا به استئوپروز و نيز در پيشگيري از اين بيماري است، عبارتند از رژيم غذايي که بايد داراي مقدار کافي کلسيم باشد. اگر از شير مايع استفاده نميشود ميتوان پودر شير خشک بدون چربي را به غذاها اضافه کرد.
اين متخصص تغذيه يادآور شد: آرتروز نوعي تورم دردناک مفاصل است. توصيههاي تغذيهاي براي درمان آرتروز زياد است، اما هيچ برنامه غذايي شناخته شدهاي جهت پيشگيري، درمان يا تسکين آرتروز وجود ندارد. ممکن است در برخي افراد، مصرف برخي غذاهاي خاص سيستم ايمني را عليه اين بيماري تحريک کند. بنابراين بهتر است براي رژيم غذايي خود با يک کارشناس تغذيه مشاوره کنيد. چاقي و عوارض آن مهمترين فاکتورهاي خطر براي اين بيماري محسوب ميشوند.
وي ادامه داد: استفاده از غذاهاي خام و رژيمهاي گياهخواري به دليل داشتن اثرات مثبت در افراد مبتلا به اين بيماري توصيه ميشود. اسيدهاي چرب امگا 3 موجود در روغن ماهي با آرتروز مرتبط هستند. کم کردن مصرف اسيدهاي چرب اشباع موجود در گوشت و فرآوردههاي لبني و افزايش مصرف روغن ماهي سبب پيشگيري يا کاهش التهاب در مفاصل افراد مبتلا به آرتروز شده و درد مفاصل را کاهش ميدهد. مصرف مواد غذايي غني از ويتامين E نظير جوانه گندم توصيه ميشود.
جزءدائمي خاطرنشان کرد: در برنامه غذايي خود از غلات، حبوبات جوانهزده، تا حد امکان گوشت و ساير منابع غذايي حاوي آهن استفاده کنيد. مصرف غلات و حبوبات جوانهزده باعث افزايش جذب آهن به ميزان حداقل دو برابر ميشود. از انواع مغزها مانند پسته، بادام، گردو و فندق که منابع خوب آهن هستند به عنوان ميانوعده استفاده کنيد.
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1645/