آریا بانو

آخرين مطالب

غذاهای ممنوعه برای خانم باردار پزشکي

غذاهای ممنوعه برای خانم باردار

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذاهای ممنوعه برای خانم باردار
١١٨
٠
نی نی بان / بارداری یکی از بهترین و حساس ترین دوره های زندگی یک زن است. بنابراین برای زنان باردار یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است. مادرانی که در دل خود نوزاد دارند باید توجه ویژه ای به چیزهایی که می خورند داشته باشند و از خوردن غذا و نوشیدنی های مضر اجتناب کنند. حتی برخی غذاهایی که باید در حالت عادی هم به ندرت مصرف شوند در این دوران باید از خوردن آن کاملا اجتناب شود. در این مقاله غذا و نوشیدنی هایی را با هم مرور می کنیم که در دوران بارداری باید از خوردن آن ها پرهیز کنی.
ماهی هایی با جیوه بالا
جیوه یک عنصر بسیار سمی است که در آب های آلوده یافت می شود. میزان بالای این عنصر برای سیستم عصبی، سیستم ایمنی بدن و کلیه ها می تواند سمی باشد و مشکلات جدی در کودکان ایجاد کند.
از آنجایی که این عنصر در دریاهایی با آب های آلوده یافت می شود، ماهی های دریای بزرگ می توانند مقادیر زیادی جیوه را در خود جمع کنند. بهتر است از خوردن ماهی های جیوه دار در دوران بارداری اجتناب شود اما اگر هم مجبور به مصرف این نوع ماهی ها بودی بهتر است استفاده از آن نهایت به یک یا دو بار در ماه منتهی شود. از انواع ماهی های جیوه دار می توان به موارد زیر اشاره کرد: کوسه ماهی، شمشیر ماهی و انواع خاصی از ماهی های تن.
اما همه ماهی ها در معرض جیوه نیستند فقط انواع خاصی از آن ها جیوه زیاد در خود دارند. پس مصرف ماهی های کم جیوه در دوران بارداری بسیار مفید است و خوردن 2 بار در هفته از آن ها بسیار برای مادر و نوزاد مناسب است. به طور کلی ماهی دارای اسیدهای چرب امگا 3 است که برای نوزاد بسیار مفید است.
ماهی خام
ماهی های خام می توانند چندین عفونت ویروسی، باکتری یا انگلی مانند ویبریو، سالمونلا و لیستریا باشد. برخی از این ویروس ها فقط روی مادر تأثیر گذاشته و باعث ضعف می شوند. سایر ویروس ها نیز ممکن است روی نوزاد تأثیر گذاشته و می تواند منجر به نوزاد نارس با عواقب جدی و حتی مرگ بار شود.
به طور کلی خانم های باردار بیشتر به عفونت لیستریا مبتلا می شوند. این احتمال تا 20 برابر هم می تواند بیش تر از افراد معمولی باشد.
گوشت های خام و فرآوری شده
خوردن گوشت های خام خطر ابتلا به عفونت های مختلف از جمله توکسوپلاسما را افزایش می دهد. برخی باکتری ها بر روی سطح گوشت قرار می گیرند و بعضی دیگر در داخل فیبرهای ماهیچه ای هستند. باکتری ها ممکن است سلامت نوزاد را تهدید کنند و منجر به مرگ زودرس یا بیماری های عصبی شدید از جمله عقب ماندگی ذهنی، کوری و صرع بشوند.
گوشت های فرآوری شده که در غذاهایی مانند سوسیس استفاده می شوند نیز می توانند مضر باشند.
تخم مرغ خام
تخم مرغ خام می تواند آلوده با سالمونلا باشد. علائم عفونت های سالمونلا معمولا توسط مادر تجربه می شوند و شامل: تب، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است. در موارد نادر هم می تواند باعث التهاب در رحم شود که باعث زایمان زودرس می شود. اکثر محصولات کارخانه ای حاوی تخم مرغ های پاستوریزه هستند اما با این حال همیشه برچسب روی محصولات و مواد تشکیل دهنده آن را بخوان. خانم های باردار باید همیشه از تخم مرغ کاملاً پخته و پاستوریزه استفاده کنند.
گوشت هایی مثل دل و جگر
گوشت اعضاء حیوانات یک منبع عالی و مغذی است که شامل آهن، ویتامین B12، ویتامین آ و مس هستند و همه این مواد برای مادر و نوزاد مناسب است. با این حال خوردن عضوهایی که بیش از حد ویتامین آ در آن قسمت وجود دارد، در طول بارداری توصیه نمی شود؛ زیرا مصرف بیش از حد این گوشت ممکن است باعث مسمومیت ویتامین آ و بر هم زدن سطح مس در بدن شود که می تواند منجر به نقص تولد و مسمومیت کبدی بشود. پس بنابراین زنان باردار نباید بیش از یک بار در هفته این گوشت ها را مصرف کنند.
کافئین
کافئین یکی از رایج ترین مواد روان گردان در جهان است که عمدتاً در نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، نوشابه و کاکائو یافت می شود. معمولا به خانم های باردار توصیه می شود که مصرف کافئین روزانه خود را به زیر 200 میلی گرم برسانند و خوردن قهوه به روزی 1 – 2 فنجان محدود شود.
کافئین به سرعت جذب شده و به جفت و جنین منتقل می شود. مصرف کافئین زیاد در دوران بارداری باعث محدودیت در رشد جنین، وزن کم هنگام تولد (کم تر از 2.5 کیلوگرم)، افزایش خطر مرگ و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن در بزرگسالی مانند دیابت نوع 2 می شود.
جوانه های کال
جوانه های کال و نارس مانند جوانه یونجه، شبدر، تربچه، لوبیا سبز و… می توانند آلوده به سالمونلا باشند؛ زیرا محیط مرطوب مورد نیاز برای رشد این جوانه ها برای این نوع از باکتری مناسب بوده و تقریباً می توان گفت با شست و شو از بین نمی روند. به همین دلیل توصیه می شود زنان باردار از خوردن جوانه های خام و کال خودداری کنند و همیشه پس از پخته شدن از آن ها استفاده شود.
محصولات خوراکی شسته نشده
سطح میوه یا سبزیجات شسته نشده می تواند به چندین باکتری و انگل از جمله: توکسوپلاسما، سالمونلا و لیستریا آلوده باشد که این موارد از طریق خاک یا دست آلوده به آن ها منتقل می شود. این آلودگی در هر کدام از مراحل تولید، برداشت، پردازش، ذخیره سازی، حمل و نقل و موقع فروش می تواند به وجود آید. این باکتری ها می توانند به مادر و نوزاد آسیب برسانند که یکی از انواع بسیار خطرناک آن که در میوه ها و سبزیجات باقی می ماند، توکسوپلاسما نامیده می شود.
اکثر نوزاد هایی که آلوده به توکسوپلاسما می شوند در رحم مادر و هنگام تولد نشانه خاصی ندارند اما به مرور زمان در طول زندگی آن ها علائمی مانند نابینایی یا اختلالات عقلی ایجاد می شود؛ و حدود 1 درصد از نوزادان هنگام تولد دارای آسیب جدی چشم یا مغز هستند.
در زمان بارداری با شست و شوی کامل میوه و سبزیجات، ضدعفونی کردن آن ها به وسیله نمک و یا پختن شان خطر ابتلا به این بیماری ها را به حداقل برسان.
شیر، پنیر و آبمیوه های غیر پاستوریزه
مواد لبنی غیر پاستوریزه به خصوص شیر و پنیر می توانند شامل مجموعه ای از باکتری های مانند لیستریا، سالمونلا، E.coli و کمپیلو باکتر باشند. این امر می تواند در مورد آبمیوه ها نیز صادق باشد. این عفونت ها عواقب خطرناکی را برای قند عسل مان به همراه دارد. پاستوریزاسیون موثر ترین راه برای کشتن هر نوع باکتری مضر است که در عین حال ارزش غذایی محصولات را تغییر نمی دهد. برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به این عفونت ها در زنان باردار توصیه می شود حتما از شیر، پنیر و آبمیوه های پاستوریزه استفاده شود.
غذاهای آماده و فرآوری شده
در این زمان مادر به مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، آهن و… نیاز دارد. درست است که این قضیه منوط بر مصرف دو برابر غذا نیست و فقط مصرف روزانه 300 – 500 کالری بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری کافی ست؛ اما با این حال باید در نظر داشت که مواد غذایی فرآوری شده حاوی مواد مغزی کم و کالری زیاد است که منجر به بالا رفتن قند و اضافه وزن می شود. علاوه بر این شکر زیاد موجود در این مواد خوراکی موجب افزایش چشم گیر ابتلا به بیماری هایی از جمله: دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود.
بنابراین رژیم غذایی در دوران بارداری باید مطلوب و به طور عمده شامل مواد غذایی مقوی و ترجیحاً کالری پایین باشد تا بتواند به خوبی نیازهای مادر و نوزاد را پاسخ بدهد.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خداحافظی با کبودی، پف‌ و چین و چروک اطراف چشم!

شما نازا نیستید!

حفظ سلامت بدن خود را با 7 راهکار ساده و اساسی تضمین کنید!

آیا با طب سوزنی می‌توانیم لاغر شویم؟

بهترین فصل برای بچه دار شدن از نظر پزشکی و طب سنتی

خوراکی‌های تلخی که فوق‌العاده مغذی هستند

پیشگیری از ابتلای به بیماری، درمان بیماری یا کاهش عوارض انجام می‌دهیم در راستای خودمراقبتی است.

شیر بُز برای سلامت روده نوزاد مفید است

انتخاب بین بد و بدتر؛ چیپس، پفک یا ذرت بوداده کدام بهتر است؟

چرا نباید قهوه را با معده خالی بنوشید؟

بهترین زمان برای معاینه دندان کودکان سنین 8 الی 10 سالگی است

رژیم غذایی‌ کنترل‌کننده علایم سوریازیس

خطر سزارین در زنان مبتلا به میگرن 15 تا 25 درصد بالاتر است

در تهیه غذاهای مهدکودک‌‌ باید میزان نمک کاهش یابد

آسیب ستون فقرات در اثر کم‌تحرکی و استفاده روزافزون از وسایل دیجیتالی

کشیدن زودرس دندان‌های شیرین باعث اختلال در جویدن می‌شود

آیا باکتری‌های روده در بالا رفتن فشار خون نقش دارند؟

دارویی جدید برای مبتلایان به میگرن مزمن

از خوددرمانی شپش بپرهیزیم

رژیم غذایی مناسب برای سلامت روده

اینفوگرافی/گرمازدگی و راه‌های جلوگیری از آن

سوزش سر دل می‌تواند در اثر کمبود مایعات گوارشی باشد

مصرف بعضی دارو‌ها در دوران بارداری مانع بروز آنانسفالی می‌شود

استفاده زیاد از وسایل دیجیتال به بینایی کودکان آسیب می‌زند

خطر ابتلا به ام‌اس در کودکان چاق 2 برابر سایر کودکان است

رزیم‌های کم‌چرب می‌توانند بر دوره‌های منظم قاعدگی تاثیر منفی بگذارند

11 میوه پرکالری که می‌توانند به افزایش وزن کمک کنند

17 قلم از داروهای تخصصی بیماران ام‌اس تحت پوشش بیمه سلامت است

داروی هورمونی آنابولیک باعث نازایی در مردان می‌شود

احتمال نازایی در زنان سیگاری بین 1/5 تا 2 برابر سایر زنان است

سقط مکرر چرا رخ می‌دهد؟!

حدود 20 درصد زوج‌های کشور نابارور هستند

عوارض تشعشعات خورشیدی/گاز رادون چگونه وارد خانه‌ها می‌شود؟

شپش از طریق شنا و آب استخر منتقل نمی‌شود

خواص منحصر به فرد گیاه «برازمبل» در درمان و ترمیم سوختگی

چند راهکار برای درمان مارگزیدگی

مصرف روزانه مقدار کم نوشابه خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

بیماری‌های ناشی از نیش کنه را بشناسیم

6 مزیت تنفس عمیق

ریحان هم آرامش‌بخش است هم ضدآلزایمر

به این 5 دلیل شکر نخورید

مصرف زیادی شکلات و کاکائو باعث حساسیت در کودکان می‌شود

آیا خمیر دندان‌های ذغالی دندان‌ها را سفید می‌کنند؟

دلایل مخالفت جامعه پزشکی با پیوند عضو از محکومین اعدامی

هشدار درباره مصرف مواد غذایی حاوی «شربت فروکتوز»

راهکار‌هایی آسان برای داشتن پوستی شفاف

دلایل ریزش موی خانم‌ها

یک فرد آلوده می‌تواند آب استخر را به صد میلیون تخم انگل آلوده کند

ریزش مو در زنان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد

راهکارهایی برای محدود کردن مصرف شکلات