آریا بانو

آخرين مطالب

نگاهی به سنت «بچه‌پوشی» در افغانستان اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
نگاهی به سنت «بچه‌پوشی» در افغانستان
١٦٢
٠
روزنامه شهروند / مدیر کل آژانس خبری زنان افغانستان می‌گوید: «زنان نمی‌توانند در این جامعه به تنهایی پول دربیاورند و از خانواده خود حمایت کنند. آن‌ها به این دلیل و دلایل دیگر در این جامعه مردسالار به سنت بچه‌پوشی روی می‌آورند.»
در نگاه اول «منگال کریمی» سیزده ساله که در روستایی در غرب افغانستان زندگی می‌کند، به نظر شبیه همه پسر‌های آن منطقه است که مانند آن‌ها در کنار پدرش در مزرعه کار می‌کند. او به آرامی به حیوانات غذا می‌دهد و هیزم جمع می‌کند و با زحمت آب می‌آورد.
او تا پیش از دو سالگی، «منگال» نبود بلکه «مدینه» بود. او یکی از هفت دختری بود که پدر و مادرش انتخاب کردند تا پسر باشد؛ سنتی در افغانستان موسوم به «بچه‌پوش» است به معنای پوشاندن لباس شبیه یک پسر.
منگال تا جایی که به خاطر می‌آورد، همیشه موهایش را زیر کلاه پشمی جمع می‌کرده و شلوار و ژاکت می‌پوشیده و به پدرش در کار‌های مزرعه و نگهداری و غذا دادن حیوانات کمک می‌کرده است. آن‌ها در روستای سنجور در استان هرات زندگی می‌کنند. نادیه هاشمی پزشک متخصص اطفال در افغانستان است.
نادیه می‌گوید: «در سنت دیرینه افغانستان، پسر‌ها نسبت به دختر‌ها ارزش بیشتری دارند. خانواده‌ها گمان می‌کنند که بدون داشتن یک پسر ناکامل هستند.»
سودابه احراری، مدیر کل آژانس خبری زنان افغانستان می‌گوید که مردم سنتی افغانستان باور دارند که دختران تنها بار مسئولیت خانواده را زیاد می‌کنند.
سودابه که در مورد سنت بچه‌پوشی با پدران و مادران زیادی مصاحبه کرده، می‌گوید: «زنان نمی‌توانند در این جامعه به تنهایی پول دربیاورند و از خانواده خود حمایت کنند. آن‌ها به این دلیل و دلایل دیگر در این جامعه مردسالار به سنت بچه‌پوشی روی می‌آورند.»
البته این سنت موقتی است و کودکانی که بچه‌پوش می‌شوند، برای مدتی هویت واقعی‌شان را پنهان می‌کنند و آن‌ها وقتی به بلوغ می‌رسند، دوباره به هویت زنانه خود بازمی‌گردند؛ چیزی که همیشه آسان نیست.
نادیه می‌گوید که این یک سنت خرافی در میان خانواده‌های سنتی افغانستان است که اگر یکی از دخترانشان را بچه‌پوش کنند، فرزند بعدی‌ای که متولد می‌شود، پسر خواهد شد.
«خدا»، پدر منگال می‌گوید: «ما او را بچه‌پوش کردیم تا در کار‌های مزرعه به من کمک کند و وقتی من در حال کارکردن در صحرا هستم، برایم آب و غذا بیاورد.»
منگال برای آن‌ها به عنوان یک کمک‌خرج است. خانواده‌ای ٩ نفره که مجموع درآمدشان حدود ٦هزار افغانی (معادل ٨٠ دلار) در ماه است و این مقدار نسبت به معیار‌های زندگی در افغانستان هم بسیار کم است.
پدر منگال می‌گوید: «من او را بسیار دوست دارم و تنها تفاوتی که بین او و سایر دخترانم وجود دارد، این است که منگال در کار‌های بیرون از خانه به پدرش کمک می‌کند.» منگال که بسیار ساکت و خجالتی است، در پاسخ به این سوال که دوست داری پسر باشی، با لبخند گفت: «آره؛ دوست دارم پسر باشم، اما ترجیح می‌دهم وقتی بزرگ شدم، دوباره دختر شوم.»
هویت منگال هویتی مبهم بین یک دختر و یک پسر است. در حالی که برایش اسمی پسرانه انتخاب کرده‌اند و لباس‌های پسرانه بر تن می‌کند؛ اما به همراه ٤ خواهر دیگرش با لباس دخترانه به مدرسه می‌رود. در مدرسه هم کسی به اسم پسرانه او اشاره‌ای نمی‌کند و همه او را به اسم مدینه می‌شناسند.
پدرش می‌گوید: «ما به هیچ‌وجه او را به عنوان یک پسر نمی‌شناسیم. ما می‌دانیم که او یک دختر است و وقتی بزرگ شد هم باید لباس زنانه بپوشد و با یک مرد ازدواج کند.» البته این موضوع منافعی را هم برای منگال دارد. سودابه احراری می‌گوید در جامعه‌ای که همه‌چیز تنها برای مردان است، بچه‌پوشی تنها راهی است که یک دختر بچه می‌تواند در آزادی زندگی کند.
منگال می‌تواند به راحتی با پسران همسایه فوتبال بازی کند و سوار دوچرخه شود که هیچ‌کدام از این‌ها سرگرمی‌های عرفی دختران افغانستانی نیست. اما همچنان این یک تبعیض جنسیتی است که در آن جامعه یک دختر نمی‌تواند با هویت واقعی خودش آزاد باشد. البته سختی‌های این مسأله هم کم نیست؛ از کار‌های زیاد و سنگین گرفته تا فرآیند بازگشت به هویت واقعی.
بسیاری از دختران وقتی به سن بلوغ می‌رسند، هویت دوگانه‌ای را احساس می‌کنند و نمی‌دانند که دختر هستند یا پسر و در موارد حاد نیز، برخی از آن‌ها از بازگشتن به هویت زنانه خود امساک می‌کنند و می‌خواهند که برای همیشه پسر باقی بمانند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/170623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان‌ها

آبگرفتگی خیابان‌های شهر کرمان پس از بارش شدید باران

بارندگی شدید در شهر شنژن چین

طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید

نجات دراماتیک راننده خودرو از میان شعله‌های آتش در آمریکا

کیک برش خورده و شیک برای جشن ها

چه زمانی اضطراب در دوران بارداری خطرناک می‌شود؟

رنگ کردن مو و ابرو با نسکافه

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

از زر و سیم جهان پاس نظر باید داشت

رنگرز: نباید برای مدال المپیک فشاری روی کشتی باشد

یوفا تهدید کرد؛ احتمال محرومیت اسپانیا از یورو

خصوصی واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!

شماره یک و دو دنیا برای PSG بازی می‌کنند

مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران

بارسلونا به ستاره پی‌اس‌جی باخت!

وعده لاپورتا به هواداران بعد از ماندنی شدن ژاوی

سوال و پاسخ کوتاه با سیدجواد هاشمی

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت انواع ملک در تهران سال 1353 را ببینید! / عکس

«بی معرفت» با اجرای زیبا و احساسیِ بهنام بانی

ارز حج 1403 تامین شد

پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان

حکمت/ آنچه سبب خواری شخص خواهد شد

داستانک/ گریه بر شهید

بارش باران در ایستگاه متروی تازه افتتاح شده استانبول!

کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران

کیک سیب زمینی برای شب های مهمانی

تکنیک های طلایی برای سلامت مغز

شوهر شما هم یک مرد بی احساس است؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

درخواست حمید مطهری از هواداران تراکتور

گل های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا

مطهری: سعی میکنیم در 90 دقیقه کار را تمام کنیم

لاپورتا: ژاوی ماند چون پروژه برنده‌ای داریم!

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

توصیه نماینده مجلس به مالکان جدید استقلال و پرسپولیس

بانک هایی که خریدار پرسپولیس بودند واقعا سهام شان افت کرد؟

واکنش تند کارشناس تلویزیون به وزارت ورزش

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

آرایش سحر دولت‌شاهی در «افعی تهران» دردسرساز شد!

تیپ جذاب و متفاوت سلنا گومز در شهر نیویورک / جدیدترین استایل خیابانی خانم بازیگر برای فیلم جدیدش

عکس یادگاری طاها پسر علیرضا بیرانوند در کنار رونالدو / لایک جالب رونالدو برای پسر رقیبش

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد