آریا بانو

آخرين مطالب

ربیعی: در مشارکت سیاسی بدون در نظر گرفتن فرهنگ موفق نمی‌شویم اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سخنگوی دولت گفت: مشارکت زنان در سازمان‌های مردم نهاد و غیر سیاسی آنان را شکوفا می‌کند، پس باید به فرهنگ و تغییرات فرهنگی توجه کنیم و در آخر به مشارکت سیاسی بپردازیم.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی عصر امروز (چهارشنبه - 26 تیرماه) در آئین رونمایی و معرفی کتاب «زنان و مشارکت سیاسی» واکاوی سیاست حضور زنان در مجلس شورای اسلامی به قلم سیمین حاجی پور ساردویی که با مشارکت انجمن علمی مطالعات صلح ایران در کتابخانه ملی برگزار شد، با بیان این‌که «در سال‌های آتی شاهد افزایش جمعیت سالمند بخصوص در میان زنان هستیم»، گفت: اگر به سیاستگذاری معطوف به زنان نپردازیم دچار عقب گرد و تحجر می شویم که در این مسیر زنان هم باید مسوولان را یاری کنند.
وی با بیان این‌که «موضوع حضور زنان هم مساله روز و هم تاریخی و قدیمی است که در بسیاری از کشورهای دیگر هم که رو به صنعتی شدن پیش رفته اند وجود دارد»، ادامه داد: در ایران به دلیل خصلت‌های فرهنگی متفاوت، این مساله پیچیده‌تر شده است و ما در دوره‌های مسؤولیتی مختلف، همواره سیاستگذاری معطوف به زن را پیشنهاد و دنبال کرده ایم چرا که می‌دانیم دهه نود و دهه آینده، دهه مهم تحولات اجتماعی معطوف به زن خواهد بود.
سخنگوی دولت با اشاره به این‌که «مشاغل سنگین به مشاغل فناوری نرم تغییر یافته است»، تاکید کرد: با توجه به این تغییر چهره، درسال 96، شاهد تغییر در ساختار شغلی بودیم که 66 درصد مشاغل را زنان کسب کردند و مشاغل با تخصص را هم زنان گرفتند. شاهد مدعا گزارش اخیر وزیر علوم است که عنوان کرد 60 درصد شرکت کنندگان کنکور را زنان و دختران دربردارند و این فاصله 20 درصدی با مردان تغییر علائم اقتصادی در آینده را به دنبال دارد.
وی با بیان این‌که «نظام درآمد مبتنی به زن و تغییرات ناشی از زنانه شدن اشتغال موضوعی است که نیاز به توجه بیشتر دارد»، گفت: سازمان‌های مردم نهادی که از سال 92 به ثبت رسیده‌اند با چندین سال گذشته برابری می‌کند که غالباً فعالیت‌های آن‌ها یا زن محور بوده یا زنان مؤسس آن بودند. امروز زنان خانواده بیش‌ترین کنش جمعی و اجتماعی را دارند اما باید توجه داشت که سبک زندگی باعث گسترش زنان تنها شده است و به همان میزان که این زنان نمی‌توانند شغل کسب کنند در سی سال آینده شاهد زنان سالمند بدون پشتوانه مالی خواهیم بود. سالمندی و تنهایی و زنان سالمند از پدیده آینده ایران است که باید سیاستگذاری لازم را برای سی سال آینده داشته باشیم که این امر جای بحث زیادی برای جمعیت شناسان است.
ربیعی با بیان این‌که «در سیاستگذاری مربوط به زنان نیاز به نگاه اعتدالی و فلسفه زندگی معتدل داریم»، تصریح کرد: در این مسیر باید مبانی بر پایه واقعیات فرهنگی سیاستگذاری شود. به‌عبارتی اعتدال را باید در دیدگاه‌های اعتدالی وارد کنیم و مانند ماهی در آب تغییرات را نادیده نگیریم؛ چرا که تغییرات می آیند و اگر سیاستگذاری لازم نکنیم گریبان ما را می‌گیرند. در واقع اگر به سیاستگذاری معطوف به زن نپردازیم دچار عقب گرد و تحجر می‌شویم که در این مسیر زنان هم باید یاری کنند.
سخنگوی دولت با بیان این‌که «پیشرفت زنان لزوماً از مسیر پیشرفت سیاسی نیست»، گفت: معتقدم مشارکت زنان در سازمان‌های مردم نهاد، نهادهای مدنی، صنفی و غیر سیاسی آن‌ها را فعال و شکوفا می‌کند و نهادهای مدنی راهکار اول رشد زنان است. سپس باید به فرهنگ و تغییرات فرهنگی توجه کنیم و در آخر به مشارکت سیاسی پرداخت یعنی اگر مشارکت سیاسی را بدون فرهنگ در نظر بگیریم موفق نمی‌شویم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/175434/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاداش و محرومیت را فراموش نکنید

آموزش معذرت خواهی به کودک

افزایش حس مسئولیت پذیری با تقویت وجدان

نقش مادر در سخن آموزی کودک

گریه نوزادان را ترجمه کنید

آیا می خواهید فرزندتان نابغه باشد؟

چه زمانی به خواسته کودک نه بگوییم؟

کودکان متولد خرداد را اینگونه بشناسید !

از فرزند خود یک نابغه بسازید

30 کار که کودکان قبل از 12 سالگی باید ...

اضطراب جدایی را در کودکتان را از بین ببرید !

کودکان کار

تولد فرزند دوم چه تاثیری بر خانواده دارد؟

چگونه کنجکاوی کودک خود را تحریک کنیم؟

عوامل مختلف در دیر به حرف افتادن کودکان

آموزش رفتار به کودکان نوپا!

حفظ آرامش در هنگام برخورد با فرزند؟

نکاتی که قبل از تولد فرزند دوم باید به آن توجه داشت

استرس مغز کودکان را تغییر می‌‌دهد

روانشناسی کودک از روی نقاشی

اصولی برای سرگرم کردن کودک!

برای تقویت ذوق شعری فرزندان‌مان چه کنیم؟

تربیت خاموش و زیر پوستی

دوستان خیالی فرزندم

چرا بچه ها ناخن می جوند؟

9 قدم برای آسان کردن اولین جدایی والدین از کودک

بچه ها را تهدید نکنید، لجباز می شوند!

ارزش پول در زندگی کودک

انتخاب هدفمند اسباب بازی کودکان

چرا کودکان از دکتر رفتن مى‏ترسند؟

بازی های کامپیوتری خوب یا بد!

چرا کودک دلبندمان گاز می گیرد؟

چگونه پاسخ کودکان را درباره خدا درست جواب دهیم؟

چرا کودکم بی احترامی می کند؟

راز های مبارزه با بدخوابی کودکان

عزت نفسی که ته‌نشین می شود

با دو قانون کودک تان را بدون از دست دادن عشق و احترام، تربیت کنید

در دعوای بچه‌ها چه کنیم؟

نمی خواهم به مدرسه بروم !

فرزندتان را این گونه به مدرسه بفرستید

از آغوش مادر تا مهد کودک

چرا کودکان از مدرسه رفتن هراس دارند؟

چند نکته برای آنکه فرزندمان باهوش شود

جانشین‌های تنبیه بدنی در نظام تربیتی

آیا باید نگران خشونت در مدرسه باشید؟

آیا بـچه‌های چپ دست ایراد دارند؟

کودکانی که زیاد می فهمند!

سی راه ساده برای افزایش بهره هوشی کودکان

چرا نباید بچه‌ها را با هم مقایسه کرد؟

شیوه یادگیری فرزندتان را شناسایی کنید