آریا بانو

آخرين مطالب

سوال و جواب های مربوط به پخت کیک خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - پختن یک کیک کاملا حرفه ای نیاز به دانش و دانستن برخی مقوله درمورد کیک ها اعم از اندازه و حرارت و وسایل دارد که در این مطلب به آن پرداخته ایم

هیچ چیز به اندازه پخت یک کیک خانگی حال ادم را خوب نمی کند حتما همه شما هم
برای پخت کیک دچار مشکلاتی از قبیل پف نکردن و یا چسبیدن به قالب و.. برایتان پیش آمده است وکمی
دلسرد شده اید اما باید بگوییم این چیزها بسیار طبیعی است و حاصل یک کیک خوب وحرفه ای بارها
آزمون و خطا کردن است اما ما در این مطلب از پرشین وی کار شما را ساده تر کرده ایم و هر انچه را که
درباره پخت کیک کاملا حرفه ای را باید بدانید به شما خواهیم گفت
دانستنی های مفید پخت کیک
دوستای عزیز خیلی مواقع با اینکه شما دقیقا مراحل پخت کیک رو انجام دادید و خیلی هم برای تهیش زحمت
کشیدید کیک شما خراب میشه شاید خیلی از نکات خیلی خیلی مهم به نظر شما بی اهمیت باشه….
سعی کردم بیشتر مشکلات و نکات مهم رو برای شما توی این پست توضیح بدم امیدوارم مشکلاتتون حل بشه
دلایل پف نکردن کیک:
بیشترین مشکل کیک پز ها پف نکردن کیک هست خیل وقتا کیک حالت شیرینی به خودش میگیره و
موادش به هم میچسبن و اصلا حالت پف دار پخت کیک ندارن چون:
1) تخم مرغ مستقیم از یخچال خارج شده پخت کیک و
داخل کیک استفاده شده(حتما باید برای همه نوع کیک تخم مرغ نیم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
2) مقدار مایعات مثل آب،شیر،ماست ،دوغ و…
دقیق نبوده یا مایع خیلی خیلی رقیق شده یا غلیظ.
3) میزان هم زدن خیلی کم بوده ولی در اواخر که نباید مواد هم بخوره زیاد هم خورده و از
همه مهمتر مخلوط کردن دورانی در هم زدن رعایت پخت کیک نشده.
4) دمای فر یا خیلی زیاد بوده یا خیلی کم(اگر زیاد باشه کیک پف نمیکنه و بیشتر نپخته میمونه و
اگر کم باشه کیک پف میکنه ولی به مرور پفش رو از دست میده و سفت میشه)
5) فر از
قبل گرم نشده(اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کیک میخوابهپخت کیک .
سفیده تخم مرغ را اگر با یک قاشق قند سائیده مخلوط کنید پف آن نمی خوابد.
6) مواد رو بدون اولویت دستور مخلوط کردید یعنی هرچیزی رو هر وقت خواستید ریختید^-^این موضوع خیلی زیاد پیش میاد
و خیلی روی پف کیک تاثیر منفی داره پخت کیک .
7) از کره یا روغن سرد و آب نشده استفاده کردید یا خیلی داغش کردید و به مواد اضافش کردید.
8) بیکینگ پودر یا جوش شیرین به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه بوده(اگر آرد مرغوب ندارید میزان رو
باید 2تا3برابر دستور بریزید تا نتیجه خوب بشه).
9) روغن یا کره رو بیشتر از حد معمول ریختید یا ظرف رو زیاد چرب کردید.
10) اندازه قالب نسبت به مایه کیک بزرگ یا خیلی کوچیک بوده.یا اینکه میزان 1سوم توش رعایت نشده(یعنی فقط 1سوم
قالب باید پر از مایه کیک بشه)
11) مواد خیلی کند آماده شده و فاصله بین تهیه مواد تا قرار
گرفتن در فر خیلی خیلی زیاد بوده(به نظر من حد اکثر زمان آماده سازی باید نیم ساعت تا 45دقیقه باشه
علی الخصوص توی هوای سرد اصلا نباید بین تهیه و پخت فاصله بیفته چون رطوبت کیک کلا از بین میره
و کیک پفدار نمیشه)
دلایل چسبنده بودن روی کیک:
1) کیک داخل قالب خودش سرد نشده و خیلی زود خارج شده.
2) وقتی کیک داغ بوده روش چیزی قرار گرفته (مثلا بشقاب برای برگرداندن)
3) مایعات شما خیلی رقیق بوده یا
زیادی از مایعات استفاده کردید(سعی کنید شیر با ترکیب خامه استفاده کنید)
4) زمان پخت کم و حرارت فر زیاد
بوده.
کیک نم دارد!
1) کیک خیلی داخل قالب باقی مونده و فضاش هم گرم بوده و کیک عرق کرده.
2) کیک کامل نپخته ولی ظاهرش سفت بوده و از فر خارج شده(تست با خلال دندون انجام نشده و داخل
کیک مغزپخت نیست)
اگر روغن و شکر و زرده را زیاد بزنید کیک شما سفت می شود.
3) مقدار یکی از 3ماده اولیه(شکر،مایعات و روغن)زیاد بوده یا روغن جامد استفاده شده که آب نشده
و مقدارش بیش از دستور بوده!
کیک حفره حفره داره!
1) دلیل اصلیش دمای زیاد و مدت پخت کم هست.
2) میزان مخلوط کردن یا کم بوده یا زیاد مثلا شکر و کره خوب مخلوط نشد یا زیاد مخلوط شدن.
3) زیادی جوش شیرین یا بیکینگ پودر ریختید یا اینکه به جای بیکینگ پودر جوش شیرین اضافه کردید.
دلایل کیک جمع شده(چروک):
1) دلیل اصلی قالب خیلی بزرگ هست طوری که مواد انگار فقط ته قالب رو گرفتن!
2) زیادی قالب رو
چرب کردید طوری که وقتی مایه رو ریختید روغن اضافی همراهش بالا اومد!
3) مواد رو غیر دورانی زیاد هم
زدید (مواد خیلی روی هم تا خوردن)
4) بیشتر از مقدار دستور مایعات ریختید.
5) حرارت فر کم بوده و کیک بیش از مقدار لازم پخته شده(مدت طولانی)
6) حرارت فر خیلی زیاد بوده
مدت پخت هم زیاد.
6) فر سرد بوده بنابراین مدت پخت زیاد شده.
7) مقدار سفیده زیاد بوده و خیلی هم پف داشته و بین مواد کیک هوا ایجاد شده.
8) میزان شکر و مایعات مناسب نبوده یا شکر زیادی دانه درشت بوده(این جوری شکر سنگین میشه و مقدارش نسبت
به دستور با اینکه برابره ولی در واقع کمتر یا بیشتره)
روغن جهت استفاده در شیرینی ابتدا باید آب شود سپس اندازه گیری شود
9) قالب مورد استفاده نسبت به مواد کوچک بوده
و مواد خیلی فشرده بودن.
10) کیک موقع پخت تکون خورده یا بهش ضربه زدید!
11) در فر موقع پخت باز شده یا دماش کم
بوده!
12) بعد از اضافه کردن آرد خمیر زیاد مخلوط شده اونم به صوت غیر دورانی!
کیک خیلی زبره
یا وسطش گود رفته!
1) فر شما از قبل داغ نشده یا دما خیلی کم بوده و کیک آرام پخته
شده.
2) کامل توی روغن یا کره حل نشده یا به عبارتی کم مخلوط شدن یا روغن سرد بوده.
3) بیکینگ پودر یا جوش شیرین خیلی زیاد بوده یا کهنه بوده.
4) آرد خیلی سنگین بوده یا مال نان بوده یا نامرغوب!
5) میزان مایعات خیلی کم بوده و مایه کیک خیلی غلیظ بوده.
6) مواد خوب داخل قالب ریخته نشدن یا اینکه سطح صافی برای کیک انتخاب نشده و روش هم کامل صاف
نشده.
دلایل رویه لزج و چسبناک و داخل کیک خشک شده!
1) مواد خیلی مخلوط شدن مخصوصا آخر کار اونم به صورت
غیر دورانی!
2) زمان پخت زیاد بوده یا حرارت کم بوده !
3) سفیده خیلی زده شده حتما میدونید که
اگر بعد از پف کردن سفیده یا خامه اون رو دوباره بزنید نتیجه معکوس میشه!
4) قالب خیلی بزرگ بوده
و مایه کیک بیشتر کف قالب پهن شده و بیش از 2سوم قالب خالی مونده!
5) محیط کارتون خیلی سرد
بوده یا اینکه روغن یا کره یا تخم مرغ به صورت سرد استفاده شدن.
6) میزان چربی و مایعات کم بوده یا اینکه مقدار ارد زیاد بوده.
گنبدی شدن و ترک خوردن کیک(بالا آمدن قسمت وسط کیک)
اگر قالب کیک را از قبل گرم کنید کیک شما بعد از پخت به راحتی از قالب جدا می شود
1) فر زیادی داغ بوده و بیشتر از نیم ساعت
هم گرم شده.
2) مواد رو در انتهای کار زیادی هم زدید اونم به شکل غیر دورانی.
3) میزان مایعات نسبت به آرد کم بوده یا اینکه آردتون سنگین بوده و زیاد شده.
4) کیک رو در طبقه وسط نپختید و دما از بالا یا پایین زیاد روش اومده!
دلایل کیک نامتقارن شده(رویه کج یا شیبدار شده)
1) سطح زیر کیک تراز نیست.
2) قالبتون زیادی سبکه و مواد داخلش صاف نمیمونن.
3) بیکینگ پودر خوب مخلوط نشده.
4) مواد خشک الک نشدن.
همه قسمتهای کیک طلایی نیست و بعضی جاها سفید شده ی قهوه ای تیره:
1) کی رو دقیق وسط فر
نذاشتید و بیشتر به کناره های فر نزدیکه تا وسط فر.
2) کیک در طبقه وسط پخته نشده.
کیک سوخته ولی وسطش نپخته!
1) دقیقا مشکلات بالا وجود داره به اضافه اینکه دمای فر خیلی خیلی زیاد بوده
یا اینکه زیادی از قبل گرم شده.
غلت این که کف کیک سنگین شده و حالت خمیر چسبنده داره!
1) مواد خشک رو 3بار الک نکردید و در کل اصلا
خوب مواد هم نخوردن.
2) مایعات رو بیشتر از دستور ریختید.
3) تخم مرغها یا درشت بوده یا زیاد!
کیک خیلی سفت شده!
1) فر زیادی داغ بوده یا زمان طولانی
برای گرم شدنش صرف شده!
2) آردتون خیلی سنگین بوده هواگیری نشده(یعنی 3بار الک نشده)یا اینکه جوش شیرین و بیکینگ
پودر به آرد اضافه نشده و آرد رو سبک نکرده.
اگر می خواهید با همزن دستی سفیده را بزنید کمی آرد و چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید
کیک خوشرنگ نیست و خیلی تیره و تار شده!
1) آرد به شدت نامرغوب بوده!
2) آرد،بیکینگ پودر
یا جوش شیرین خیلی کهنه بودن.
3) ظرفتون فلزی بوده و برای بار اول استفاده میشده.
کیکم چسبندست انگار که نم داره !
1) آرد کم کم به سفیده اضافه نشده و قبلش هواگیری نکردید(3بار الک
کردن).
2) مایعات داخل کیک زیاد بوده یا آردتون زیادی سبک بوده!
چرا کیک به قالب میچسبد
1) قالب رو آرد پاشی و بعدش چرب نکردید.
2) کیک بعد از پخت یا خیلی زود از قالب خارج شده یا خیلی دیر(نیم ساعت باید بمونه تا سرد
بشه بعد جداش کنید)
3) کیک هنوز داخلش خامه و خوب نپخته(به دلیل دمای بالا فقط روی کیک پخته شده!
کیک خرده خرده شده!
1) مقدار چربی یا شکر خیلی کم بوده!(این جور مواقع مایه کیک خیلی خیلی غلیظ و
سفته)
2) زیادی مواد کیک رو هم زدید اونم در مراحل آخر اونم به صورت غیر دورانی.
اگر بیش از حد سفیده را بزنید کیک شما خشک می شود.
3) کیک رو داغ داغ از قالب جدا کردید.
4) شکر یا بیکینگ پودرتون زیاد بوده.
کیک از قالب بیرون زده!
1) بیش از 2سوم قالب رو پر کزدید.
2) بیش از حد بیکینگ پودر ،مخمر یا جوش شیرین ریختید.
3) قالبتون کوچیک بوده.
4) اگر از ماست استفاده کردید ترش بوده!
داخل کیک قسمتای چسبناک وجود داره!
1) مایعات زیاد بودن یا اینکه
مواد رو خوب مخلوط نکردید مثلا آرد رو یک دفعه یا 2باره ریختید و خوب هم نزدید.
بیشتر بدانید از طبخ کیک خوشمزه
همه ما تا به حال حتی برای یکبار هم که شده شیرینی یا کیک درست کرده ایم،
شاید هم در این کار حرفه ای باشیم، اما همیشه برای هر کاری ریزه کاری هایی وجود دارد
که دانستن آنها می تواند خیلی کمک کننده باشد. در این مطلب نکات جالبی راجب پخت کیک را یادآوری می کنیم که شاید کمتر به آنها توجه کرده باشید.
• ظرف شما نباید خیس باشد.
• همزن نباید چرب باشد.
• اگر می خواهید با همزن دستی سفیده را بزنید کمی آرد و چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید تا زودتر سفت شود. همزن نباید آغشته به زرده باشد.
• اگر بیش از حد سفیده را بزنید کیک شما خشک می شود.
• آرد باید بیشتر از شکر باشد.
• اگر قالب کیک را از قبل گرم کنید کیک شما بعد از پخت به راحتی از قالب جدا می شود.
• اگر روغن و شکر و زرده را زیاد بزنید کیک شما سفت می شود.
روغن جهت استفاده در شیرینی ابتدا باید آب شود سپس اندازه گیری شود.
• سفیده تخم مرغ را اگر با یک قاشق قند سائیده مخلوط کنید پف آن نمی خوابد.
• برا جدا کردن نان شیرینی از قالب شما می توانید یک پارچه را داخل آب خیلی داغ فرو کنید و دور قالب بپیچید و چند دقیقه صبر کنید نان شیرینی را به راحتی از قالب جدا کنید.
برترینها / سمات

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/176561/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی! /مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

قرعه‌کشی سومین فروش یکپارچه خودروها/زمان اعلام نتایج

سود میلیاردی واردات خودرو برای مافیای دولتی!/ مردم امسال منتظر خودروی وارداتی نباشند

سناریوهای برجامی واردات خودرو

وارداتی‌های بازار خودرو گران شدند/ آخرین قیمت تویوتا، رنو، کیا و هیوندای

نتایج سومین مرحله قرعه‌کشی خودرو اعلام شد

عکس | کیا سول 600 میلیون تومانی در کره ، گزینه جدی واردات به ایران می شود؟

نماینده مجلس: تعیین عوارض شناور برای واردات خودرو یعنی سجده در برابر پراید

بررسی نوسانات قیمت خودرو در بازار 10 روز اخیر

تکلیف خودروهای توقیفی در گمرک مشخص شد/ فقط ترخیص این خودروها ممنوع است

شروط عجیب و غریب برای واردات خودرو

لکسوس، بنز، پورشه، بی ام و، کیا و هیوندا به مزایده می‌روند

قیمت پراید برابر با یک سال‌ و نیم درآمد خانوارهای شهری/ رشد 17 برابری قیمت پراید در 11 سال

تا کی مردم باید تاوان ارابه های مرگ و مافیای خودرو را بدهند؟

واردات «غیراقتصادی» برای خودروی اقتصادی

قرعه‌کشی خودرو هر ماه برگزار خواهد شد

افزایش قیمت خودرو در جهان

با آئین‌نامه نوشته شده برای واردات، قیمت خودرو بدون تغییر باقی می‌ماند

خودرو در پسا قرعه‌کشی

آغاز مزایده خودرو های خارجی/فرصتی برای شیفتگان خودروهای لوکس

مزایده خودرو های خارجی آغاز شد

راز حراج لوکس‌های دپویی | تاثیر ورود دپویی‌ها به بازار

خداحافظی با سمند و پژو 405

جهش دلار خودروهای چینی بازار را گران کرد/ برلیانس کراس 20 میلیون تومان گران شد

سامانه یکپارچه فروش خودرو حذف شد

گرانی مجدد خودرو در راه است؟

فردا آخرین مهلت بازدید و ثبت قیمت در مزایده خودروهای خارجی

جزئیات حذف فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو/ قرعه کشی محصولات ایران خودرو ادامه دارد

لیست برندگان مزایده خودرو‌های خارجی 16 مهر اعلام می‌شود

حراج مال غیر در مزایده خودرو؟

آغاز فروش 3ماهه و یکساله 8 محصول ایران خودرو+ جدول

اجرای 2 طرح فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا (+جدول و جزئیات)

سامانه یکپارچه، بازنده پرهیاهو؟

مردم قدرت خرید خودروی صفر ندارند

زمان قرعه کشی محصولات ایران خودرو تغییر کرد

منتظر خودروهای وارداتی نباشید/ وعده کاهش قیمت خودرو اشتباه بود

برگزاری دور جدید مزایده خودروهای خارجی رسوبی

وزیر صمت : واردات خودرو به طور قطع انجام می‌شود/ تایید شرایط دو شرکت برای واردات خودرو

پیشنهادهای قیمتی خودروسازان به صمت رسید/ اصلاح قیمت خودرو قطعی شد

پژو پارس رکورددار خرید شد/ ثبت نام حدود 3 میلیون نفر برای خرید 10 هزار خودرو

اعلام اسامی برندگان مزایده خودروهای خارجی | قیمت‌های پیشنهادی مشخص شد

مذاکره برای واگذاری خودروسازان در مراحل پایانی/ خروج تارا از گردونه قرعه‌کشی، به‌زودی

2 شرط حذف قیمت گذاری دستوری خودرو

قیمتها در بازار خودرو همچنان صعودی؛ تعداد مشتری همچنان نزولی است

زمان دور دوم مزایده خودروهای خارجی اعلام شد

صدرایی: کاهش 20 درصدی قیمت خودرو تنها یک ادعا است/ شرکت‌های خودروسازی تمایلی برای حذف قرعه‌کشی ندارند

برداشتن قیمت‌های دستوری خودرو به 2 شرط

ضرب‌الاجل جدید واردات خودرو

واردات خودرو ظرف دو هفته آینده انجام می‌شود

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: واردات خودرو به این زودی‌ها بعید است