آریا بانو

آخرين مطالب

مروری بر عملکرد کمیته امداد در دوران «فتاح» اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - کمیته امداد نهادی که در راستای حمایت و پشتیبانی محرومان و نیازمندان و توانمندسازی آنها در اسفند 1357 با دستور روح‌الله خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی تاسیس شد؛ هرچند سبقه ایجادش به سال‌های قبل از انقلاب و حدودا سال‌ 1342 می‌رسد؛ زمانی که تعدادی از انقلابیون نهضت اسلامی و همرزمان حضرت امام (ره) از طرف معظم‌له مامور رسیدگی به خانواده زندانیان سیاسی را بر عهده داشتند.

به گزارش ایسنا، اقدامات حمایتی و امدادی این گروه که در دو سال آخر حکومت پهلوی به اوج خود رسیده بود با پیروزی انقلاب در اولویت برنامه‌های نظام قرار گرفت به طوری که 22 روز پس از پیروزی انقلاب به عنوان دومین نهاد انقلابی در 14 اسفند 57 با صدور حکم از سوی امام خمینی (ره) تاسیس شد.
اساسنامه اولیه این نهاد در سال 66 تنظیم و توسط امام راحل تایید شد و سپس در سال 1380 پس از بازنگری توسط مقام معظم رهبری تایید شد.



در طول چهار دهه از فعالیت نام چهره‌هایی همچون مرحوم حبیب‌الله عسگراولادی و مرحوم سید رضا نیری با نام کمیته امداد گره خورده است، مرحوم عسگراولادی رییس شورای مرکزی بود و مرحوم نیری نیز به مدت 30 سال از سال 1357 تا 1385 به عنوان سرپرست کمیته امداد فعالیت و خدمت کرد.
حسین انواری به عنوان دومین سرپرست کمیته امداد از سال 1375 به مدت 10 سال تا سال 1394 سکان کمیته امداد را در دست داشت.
کمیته امداد تا سال 1394 به صورت شورایی و توسط شورای مرکزی فعالیت می کرد و سرپرست توسط شورا انتخاب می‌شود اما از سال 94 اساسنامه کمیته امداد اصلاح شد و سید پرویز فتاح به عنوان رییس کمیته امداد از سوی مقام معظم رهبری منصوب شد.

پرویز فتاح که در نیمه نخست فروردین 94 به ریاست این نهاد منصوب شد. وی یک بار در سال 96 در فهرست اولیه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفت اما کاندیدای نهایی معرفی نشد، بعد آن بود که با نوشتن نامه‌ای اظهار کرد که «چشمی به انتخابات ریاست جمهوری ندارد زیرا خدمت‌گزاری به محرومان و عملیاتی کردن مأموریت‌های محول شده از سوی رهبری را توفیقی بالاتر از ریاست جمهوری می‌داند»؛ حال با گذشت بیش از 4 سال صندلی ریاست را به «سید مرتضی بختیاری» می‌سپارد و خود به بنیاد مستضعفان می‌رود.
فتاح که از چهره های آشنا بین سیاستمداران و دولتمردان به شمار می‌رود کارش را از جهادسازندگی آغاز و بعد از ورودش به سپاه و وزارت دفاع بواسطه عضویت در هیات علمی به دانشگاه امام حسین و از آنجا به قرارگاه خاتم رفت. معرفی وی به عنوان وزیر نیرو در دولت نهم او را وارد فاز دیگری از اجرا کرد اما همکاری او با احمدی‌نژاد چهار سال بیشتر طول نکشید و مجدد به سپاه بازگشت و مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه شد تا اینکه با حکم مقام معظم رهبری بر مسند کمیته امداد تکیه زد.
خداحافظی فتاح با کمیته امداد بهانه‌ای شد تا مروری بر عمکرد و مهمترین رخدادهای حضور وی در این نهاد داشته باشیم؛ نهادی که با وجود بیش از دو میلیون خانوار تحت پوشش، اوضاع و شرایط اقتصادی سالهای اخیر سرریزها به سویش را افزایش داد تا جایی که صدای فتاح را برای مطالبه کمک بیشتر بلند کرد.
آغاز دور جدید مدیریتی کمیته امداد با فروش ساختمان سوهانک
می‌توان گفت که ورود فتاح به کمیته امداد منشأ تحولات گسترده‌ای بود. در اولین اقدام ساختمان «سوهانک» که بحث‌هایی مانند جلوه‌های اشرافی را به دنبال داشت با تصمیم مدیریت جدید کمیته امداد به مبلغ 900 میلیارد تومان به دانشگاه آزاد فروخته شد. بعد از آن بود که کمیته امداد اعلام کرد که با ایجاد صندوقی که بعدها «امداد ولایت» نام گرفت، قرار است پول حاصل از فروش این ساختمان برای اعطای وام به نیازمندان سپرده‌گذاری شود. به این ترتیب پول حاصل در صندوق مذکور سپرده گذاری شد تا به صورت وام قرض الحسنه ضروری در اختیار مددجویان قرار گیرد.
البته تغییرات کمیته امداد به این مورد محدود نشد و افزایش 2.5 برابری مستمری مددجویان نیز در دوران فتاح رخ داد. به این ترتیب مستمری خانوارهای تحت‌پوشش نهادهای حمایتی 180 تا 200 هزار تومان افزایش یافت. این مستمری در سال گذشته، 10 درصد و در سال 98 نیز 20 درصد افزایش یافت.
نگرانی از گسترش «فقر» در جامعه
اواخر سال 94 بود که پرویز فتاح با تاکید بر اینکه جامعه همچنان فقر تولید می‌کند؛ نسبت به افزایش جامعه مددجویی ابراز نگرانی کرد.
وی بار دیگر اواخر شهریور سال 96 نیز با اشاره به طرح شعار «ریشه‌کنی فقر مطلق در دولت دوازدهم» توسط رئیس‌جمهور، اعلام کرد که حدود 10 تا 12 میلیون نفر از افراد جامعه در فقر مطلق به سر می‌برند و گفته بود که اگر بخواهیم شاخص‌ها را توسعه داده و سطح رفاه را در جامعه افزایش دهیم، می‌توان 16 تا 20 میلیون نفر را در کشور در دایره فقر مطلق قرار داد.
علی‌رغم شرایط اقتصادی کشور در سال های اخیر فتاح همراهی دولت با نهادهای حمایتی را مثبت ارزیابی می‌کرد تا جایی که گفته بود دولت در بودجه 97 سنگ تمام گذاشته به طوری که سال گذشته بودجه کمیته امداد کامل توسط دولت پرداخت شد. بدین ترتیب بنابر اعلام این نهاد، صف پشت نوبتی‌ها برای ورود به چرخه حمایتی در برخی از استان‌ها به صفر رسید.
با این وجود وضعیت گرانی و وضعیت اقتصادی سال گذشته، صدای فتاح را هم در آورد تا جایی که با استناد بر آمارها اعلام کرد مراجعات مردمی به کمیته امداد طی هشت‌ماهه نخست سال 97 نسبت به سال 96، 50 درصد رشد داشته که از نظر وی این آمار با شرایط اقتصادی و تورمی جامعه تطبیق داشت.
فعالیت سیاسی در کمیته امداد ممنوع !
یکی از انتقادات درباره کمیته امداد استفاده از منابع این نهاد در جهت انتخابات بود که فتاح در واکنش به مباحث مطرح شده ضمن مخالفت با هرگونه فعالیت‌های سیاسی در کمیته امداد این موضوع را رد و عنوان کرد که در انتخابات گذشته ریاست جمهوری هیچ‌گونه گزارش دخالت سیاسی به دستش نرسیده و منزلت این نهاد را برای سکو شدن دیگران پایین نمی‌آورد. وی برای این ادعای خود مستندی آورد و گفت که در انتخابات پیشین مجلس شورای اسلامی با 90 نفر از نیروهای خود به علت فعالیت‌های سیاسی برخورد کرده و خواسته همه آن‌ها را اخراج کند که بسیاری واسطه شدند اما در نهایت 17 نفر را اخراج کرده است.
پوشش بیمه‌ای مددجویان؛ راه حل فتاح برای رفع فقر
پوشش بیمه‌ای مددجویان یکی از روش‌های رفع فقر در جامعه از نظر فتاح بود و برای دستیابی به این هدف ادغام بیمه "مددجویان شهری کمیته امداد" در سازمان "بیمه سلامت" در روزهای پایانی فروردین‌ماه امسال صورت گرفت.
دست بی‌رحم سیل و زلزله بر گلوی مددجویان کمیته امداد
در دوران خدمت پرویز فتاح در کمیته امداد دو حادثه عمده نیز در کشور رخ داد که کمیته امداد را با تمام قوا پای کار کشاند. حادثه نخست مربوط به وقوع زلزله کرمانشاه در آبان ماه سال 96 بود. بعد از وقوع زلزله کمیته امداد ساخت 5400 واحد مسکونی را متقبل شد و توانست با استفاده از کمک‌های دولتی و مردمی 5200 واحد آن تحویل دهد. حادثه دوم نیز مربوط به سیل فروردین‌ ماه امسال در مناطق شمالی و جنوبی کشور بود که در زمینه حمایت از مددجویان سیل‌زده علاوه بر ساخت 10 هزار منزل، تعمیر 200 هزار منزل مسکونی را برعهده گرفت و تامین لوازم خانگی تمام 30 هزار خانواده آسیب‌دیده تحت پوشش را متقبل شد.
راهکار کمیته امداد برای رفع بیکاری در کشور
طرح‌های اشتغال زایی کمیته امداد نیز از دیگر تحولات این نهاد در عرصه محرومیت زدایی بود به طوری که سال گذشته با اجرای الگوی اسلامی- ایرانی رفع بیکاری در کمیته امداد 270 هزار خانوار از پوشش کمیته امداد خارج شدند که نشان می‌دهد علی رغم وضعیت نامناسب اقتصادی، برنامه ریزی کمیته امداد برای خودکفایی مددجویان نتیجه بخش بوده است.
اعتماد به کمیته امداد
یکی از مهم‌ترین عملکردهای کمیته امداد در سال‌های اخیر افزایش اعتماد عمومی مردم نسبت به این نهاد ذکر می‌شود. نمادهای این موفقیت، افزایش مشارکت‌های مردمی در فعالیت‌های کمیته در این سال‌ها عنوان می‌شود به طوریکه طبق اعلام این نهاد علیرغم سخت شدن وضعیت معیشتی مردم، مشارکت‌های مردمی بیش از 150 درصد افزایش یافته است.
پرویز فتاح در حالی سکان کمیته امداد را به سید مرتضی بختیاری واگذار می‌کند که مقام معظم رهبری بر دو محور توانمندسازی و ایجاد درآمد با ثبات برای خانواده‌های تهیدست و رعایت کرامت و حرمت کمک‌شوندگان به عنوان مهمترین اولویت پیش‌روی این نهاد تاکید دارند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/176944/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم