آریا بانو

آخرين مطالب

7 راه برای بهبود رابطه خواهر برادری خانواده

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
7 راه برای بهبود رابطه خواهر برادری
١٥٨
٠
کودکت / حدود 80 درصد بچه‌ها حداقل یک خواهر یا یک برادر دارند. گاهی اوقات رابطه بین فرزندان ممکن است به دعواهای خواهر برادری تبدیل شود، اما خواهر و برادرها از هم‌دیگر چیزهای زیادی در مورد زندگی می‌آموزند (اینکه چگونه مذاکره کنند، چگونه با مسائل برخورد کنند، چگونه تفاوت‌ها را درک کنند و بیاموزند که با آن‌ها زندگی کنند). در این مقاله از کودکت قصد داریم در مورد رابطه خواهر برادری بیشتر صحبت کنیم.
رابطه خواهر برادری تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد؛ مثل شخصیت .معمولا والدین می‌پرسند که چگونه کودکانشان با همان والدین و در همان خانه و در همان شرایط تا این حد متفاوت از یکدیگر هستند! در واقع گاهی اوقات خواهر و برادرها بیشتر متفاوت هستند تا شبیه به هم و این وظیفه‌ی پدر و مادر است که شخصیت منحصر به فرد هر یک از فرزندانشان را بشناسند.
عامل تاثیرگذار دیگر سن کودک است. کودکان در سنین مختلف رفتارهای متفاوت دارند، مثلا کودک کم‌سن و سال بیشتر درگیر دعواهای فیزیکی می‌شود و با بزرگتر شدن، دعواها بیشتر لفظی و کلامی می‌شوند. جنسیت کودکان نیز بر روابط خواهر و برادری اثر می‌گذارد، بسیار از والدین معتقدند که فرزندان هم‌جنس راحت‌تر با هم کنار می‌آیند.
والدین نقش مهمی در ایجاد یک رابطه‌ی خوب خواهر و برادری و کاهش اختلافات دارند. آن‌‌ها می‌توانند با استفاده از چند تکنیک هم اوقات خوشی را برای فرزندانشان ایجاد کنند و هم به بهبود ارتباط بین خواهر و برادرها کمک کنند.
نکاتی برای ایجاد و تشویق رابطه خوب خواهر و برادری
1. کودکان را با هم مقایسه نکنید: اول و مهمترین نکته که تمامی متخصصان نیز به آن باور دارند این است که با مقایسه کردن کودکان آنها را بر علیه همدیگر وا می‌دارید. هرگز و هرگز یک کودک را به عنوان فرزند منتخب، محبوب و الگو انتخاب نکنید. بدانید که جملاتی مثل «خواهرت هیچ‌وقت با من اینجوری حرف نمی‌زنه و یا چرا نمی‌تونی مثل برادرت کارهات رو خودت انجام بدی» جرقه‌ای برای ایجاد رقابت و رابطه‌ی بد است.
2. سعی کنید بفهمید که علت درگیری‌های خواهر و برادری چیست. آیا برای جلب توجه دیگری این کار را می‌کنند؟ یا آیا زمانی که خسته و کسل هستند شروع به بحث و جدل می‌کنند؟ زمانی که الگوی رفتاری نامناسب آن‌ها را پیدا کنید می‌توانید قبل از وقوع هر نوع بحث و درگیری از آن جلوگیری کنید. به عنوان مثال، آن‌ها بر سر این موضوع درگیر می‌شوند که چه کسی در کدام قسمت میز بنشیند؟ راه حل این است که صندلی خاصی را به هر شخص اختصاص دهید و برنامه را به طور چرخشی تغییر دهید. در کل هدف این است که نقاط حساس روابط بین کودکان را پیدا کنید و برای جلوگیری از مشکلاتی که مکررا منجر به بحث و جدل می‌شوند، برنامه‌ای تهیه کنید.
3. آن‌ها را در موقعیت و فعالیت‌های گروهی قرار دهید. بازی‌ها و فعالیت‌هایی را تدارک ببینید که نیازمند همکاری و کار گروهی باشند و اعضای خانواده در قالب یک تیم با یک هدف مشترک فعالیتی را انجام دهند. مثلا با هم کیک بپزید، به گردش در طبیعت بروید، یا چیزی بسازید. زمانی که اعضای خانواده با هم زمان صرف می‌کنند احساس جدا و منفرد بودن را از دست می‌دهند و به عنوان یک گروه متحد زمان خوشی را برای یکدیگر ایجاد می‌کنند.
4. به کودکان مهارت خوب گوش کردن را آموزش دهید. توانایی خوب گوش کردن به صحبت‌های دیگران یک مهارت مهم برای کودکان است. این مهارت به آن‌ها کمک می‌کند تا با دیگران همدلی کنند و موضوعات را از دیدگاه دیگری ببینند. از موقعیت‌ها استفاده کنید و سعی کنید خواهر و برادرها به یکدیگر گوش دهند و برای فهمیدن دیدگاه و نظرات همدیگر تلاش کنند.
5. به کودکان احترام گذاشتن به یکدیگر را آموزش دهید. گوش دادن یکی از راههای نشان دادن احترام به یکدیگر است و احترام پایه اساسی ایجاد یک رابطه‌ی خوب است. به بچه‌ها گوشزد کنید که با بقیه همان‌طوری رفتار کنند که دوست دارند با آنها رفتار شود. احترام گذاشتن شامل درست صحبت کردن با یکدیگر، با صدای بلند حرف نزدن، به یکدیگر لقب ندادن، رعایت حد و مرز و اجازه گرفتن در صورت برداشتن وسایل یکدیگر است.
6. تشویق روابط خوب. وقتی کودکان به خوبی با هم کنار می‌آیند، به آن‌ها بی توجهی نکنید و هر دو را تحسین کنید و قدردانی خود را ابراز کنید. با توجه کردن و بازخورد به کودک، احتمال رفتارهای مثبت را افزایش می‌دهید.
7. تاکید بر اهمیت روابط خانوادگی. برای کودکان توضیح دهید و مدام یادآوری کنید که در روابط خانوادگی و به خصوص خواهر برادری نوعی از عشق و علاقه وجود دارد که با هیچ رابطه‌ای قابل مقایسه نیست. به آن‌ها یادآوری کنید که ممکن است در حال حاضر دوستانشان را به خواهر یا برادرشان ترجیح دهند، اما در بزرگسالی برای یکدیگر اهمیت بیشتری قائل خواهید بود و اهمیت این روابط را بیشتر درک خواهند کرد.
نگین بخشی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/178198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟

درمان اختلال «کم توجهی – بیش فعالی» بدون دارو

گریه روشی برای رسیدن به خواسته‌های کودک

از چندسالگی بچه‌ها را به اردوهای تابستانی بفرستیم؟

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟

چگونه با شب‌ ادراری کودکان برخورد کنیم؟

کودکمان را برای نگهداری نزد بستگان بگذاریم یا مهد کودک؟

چگونه یک کلاس تابستانه مناسب برای کودکمان انتخاب کنیم؟

چطور از کودکم در برابر پدوفیل‌ها (بچه بازی) محافظت کنم؟

دوست‌دارید در خانه به فرزندتان بیشتر خوش بگذرد؟

با خیالپردازی کودکان چه برخوردی داشته باشیم؟

چگونه فرزندم را از قرص های روانگردان دور نگه دارم؟

شعر خواندن برای بچه‌ها چه فایده ای دارد؟

8 روش ساده برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

چرا باید در مقابل کودک، خشم خود را کنترل کنیم؟

چیزهای که ممکن است فرزندان به دلیل ترس و اضطراب نتواند به شما بگوید

چگونه کودکم سال تحصیلی جدید را هدفمند آغاز کند؟

با نقاشی و کاردستی های فرزندمان چه کنیم؟