آریا بانو

آخرين مطالب

معیارهای جوانان امروزی برای ازدواج گفتگو

  بزرگنمايي:

آریا بانو -

ایسنا / مدیرگروه مطالعات زنان و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه در حال حاضر معیار جوانان برای ازدواج بر پایه "سبک" محوری است، گفت: اگرچه در گذشته ساختار ازدواج در جامعه ما سنتی بوده و انتخاب‌ها از طریق خانواده‌ها و از پیش تعیین شده و با مداخلات حداکثری خانواده‌ها صورت می‌گرفته، اما بروز تحولات در جامعه باعث شده اشکال ازدواج در جامعه به ویژه در انتخاب همسر تغییر بسیار زیادی کند و جوانان اکنون به معیارهایی همچون درک متقابل و مفاهمه اهمیت بیشتری دهند.
لیلا فلاحتی ضمن بیان اینکه مطالعه تخصصی در زمینه روند تحولات ارزش‌های ساختاری و کارکردی نظام خانواده ایرانی صورت نگرفته است؛ اظهار کرد: موضوع مهمی که در زمینه ازدواج و خانواده در جامعه ایران مغفول مانده همین موضوع است و در واقع مشکل اصلی ما فقر اطلاعاتی دقیق درباره رویکردهای اجتماعی جامعه است.
به گفته وی، مطالعات انجام شده توسط وزارت ارشاد و وزارت علوم درباره ازدواج و جوانان حاکی از آن است که اگرچه در گذشته ساختار ازدواج در جامعه ما سنتی بوده و انتخاب‌ها از طریق خانواده‌ها و از پیش تعیین شده و با مداخلات حداکثری خانواده‌ها صورت می‌گرفته اما بروز تحولات در جامعه باعث شده اشکال ازدواج در جامعه ما به ویژه در انتخاب همسر تغییر بسیار زیادی کند و جوانان اکنون به معیارهایی همچون درک متقابل و مفاهمه اهمیت بیشتری دهند، تا جایی که اغلب انتخاب‌ها فردی شده و جوانان خود همسر آینده‌شان را انتخاب می‌کنند و خانواده تنها اقدامات و تشریفات را بر عهده دارند؛ زمانی که طرفین خودشان قدرت انتخاب‌شان افزایش یابد، بالطبع معیارهایشان در مورد انتخاب همسر به همان نسبت تغییر می‌یابد.
فلاحتی معتقد است که در حال حاضر معیار جوانان برای ازدواج بر پایه "سبک" محوری است تا جایی که بر درک متقابل و سلیقه‌های همسان و نزدیک به یکدیگر در سبک زندگی حرکت می‌کنند، این در حالیست که در گذشته این معیارها مبتنی بر همسانی طبقه و موقعیت‌های اجتماعی بنا می‌شد.
این جامعه‌شناس در ادامه با اشاره به اینکه سالیانه آمارهای مختلف و دلایل مختلفی درباره علت طلاق گزارش می‌شود، افزود: براساس تحقیقات کشور، بیکاری و اعتیاد از دلایل اصلی طلاق محسوب می‌شود.
وی افزود: آمارهای طلاق نشان می‌دهد که تمایل جوانان برای ازدواج کاهش یافته است، زیرا داشتن کار ثابت و منبع اقتصادی پایدار از معیارهای اصلی آنها به شمار می‌رود؛ جوانان بر این باورند تا زمانی که اقتصاد پایداری ندارند به سمت ازدواج حرکت نکنند و یکی از دلایل تاخیر در ازدواج همین مسئله است. به عنوان مثال مطالعات اخیر کشور آمریکا نشان می‌دهد نرخ طلاق در نسل هزاره بسیار پایین است، زیرا جوانان این نسل ابتدا تحصیل کرده و بعد از ورود به بازار کار ازدواج می‌کنند، در نتیجه ازدواج پایدارتری دارند.
فلاحتی در ادامه در پاسخ به این سوال که از دیدگاه جامعه‌شناسی، جوانان در چه سنی برای ازدواج آمادگی بیشتری دارند؟ پاسخ داد: در دایره سنتی ازدواج، سن 23 تا 26 سالگی دایره مناسبی برای ازدواج محسوب می‌شود، اما به طور کلی در جامعه جهانی نمی‌توان سن مشخصی برای ازدواج تعیین کرد.
مدیرگروه مطالعات زنان و پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: تغییرات اجتماعی تاثیر زیادی بر میانگین سن ازدواج دارد، به طور مثال در کشور ما میانگین سن ازدواج دختران 23/5 و در عربستان 24/5سال است. در مجموع به نظر می‌رسد جوانان ترجیح‌شان بر این است که ابتدا تحصیل کرده و بعد از ورود به بازار کار و داشتن منبع درآمد مشخص و ثابت، ازدواج کنند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که مراکز مشاوره و ازدواج تا چه میزان بر میزان موفقیت ازدواج و کاهش طلاق‌ها تاثیرگذار است؟ نیز گفت: این مراکز تاثیر بالایی دارند به شرط آن که نظرات تخصصی و درستی برای ارائه مشاوره‌ها داشته باشند، یعنی واقع‌بینی را فدای ایجاد خوش‌بینی در جوانان نکنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/181627/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند

پرخاشگری در کودکان نوپا

هر کودکی نیازمند شنیدن این 8 کلمه است

نشانه‌های استرس در کودکان

برای پاسخ به سوالات کودکان در مورد خدا،چه جوابی دارید؟

آیا کودک شما لجباز است؟

با این بازی ها کمرویی کودکان را درمان کنید!

کودکان را هر چند وقت یکبار برای معاینه پیش پزشک ببرید!

قصه گفتن در خانه شما هم مثل خیلی از خانه‌ها فراموش شده؟

افزایش مسئولیت پذیری کودکان با مشارکت در کارهای خانه

کودکان 3 تا 7 ساله چقدر باید بخوابند؟

استرس امتحان در دانش آموزان

این معلم‌ها را برای کودکانتان انتخاب نکنید!

فواید دوستی در کودکان

برای نوزادتان مادر خلاقی باشید!

با کودکان طلاق چگونه رفتار کنیم؟

چرا کودکان بازی دالی موشه را دوست دارند؟

درمان اختلال «کم توجهی – بیش فعالی» بدون دارو

گریه روشی برای رسیدن به خواسته‌های کودک

از چندسالگی بچه‌ها را به اردوهای تابستانی بفرستیم؟

بچه ها از چه سنی می توانند گوشی هوشمند بگیرند و چقدر از آن استفاده کنند؟

چگونه با شب‌ ادراری کودکان برخورد کنیم؟

کودکمان را برای نگهداری نزد بستگان بگذاریم یا مهد کودک؟

چگونه یک کلاس تابستانه مناسب برای کودکمان انتخاب کنیم؟

چطور از کودکم در برابر پدوفیل‌ها (بچه بازی) محافظت کنم؟

دوست‌دارید در خانه به فرزندتان بیشتر خوش بگذرد؟

با خیالپردازی کودکان چه برخوردی داشته باشیم؟

چگونه فرزندم را از قرص های روانگردان دور نگه دارم؟

شعر خواندن برای بچه‌ها چه فایده ای دارد؟

8 روش ساده برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

چرا باید در مقابل کودک، خشم خود را کنترل کنیم؟

چیزهای که ممکن است فرزندان به دلیل ترس و اضطراب نتواند به شما بگوید

چگونه کودکم سال تحصیلی جدید را هدفمند آغاز کند؟

با نقاشی و کاردستی های فرزندمان چه کنیم؟

تفاوت بین اوتیسم و اضطراب اجتماعی

در هنگام بیماری مادر چگونه کودک را سرگرم کنیم؟