آریا بانو

آخرين مطالب

چرا ازدواج در سن کمتر از 18 سال برای پسرها خطرناک است؟ روانشناسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
چرا ازدواج در سن کمتر از 18 سال برای پسرها خطرناک است؟
٨٧٢
٢
ایسنا / یک روانشناس گفت: برای تشخیص زمان مناسب ازدواج عواملی زیادی تاثیرگذار هستند که باید هر یک را به درستی شناخت و به کار برد.
‌رضایی، ‌با اشاره به اینکه بررسی زمان مناسب ازدواج دو بعد فرهنگی و روانشناسی دارد، گفت: در فرهنگ های مختلف زمان ازدواج متفاوت است به طور مثال، در روستاها و استان هایی با فرهنگ خاص مانند اهل سنت سن ازدواج پایین تر و حدودا 14 تا 16 سال است و در اهل شیعه بین 18 تا 20 سال است.
وی ادامه داد: سن ازدواج در بین جوامع شهری نیز متفاوت است مثلا در شهرهای کوچک سن ازدواج پایین تر و در کلان شهرها سن ازدواج بالاتر است.
وی با تاکید بر اینکه صرفا در نظر گرفتن فاکتور سن عامل مناسبی برای تعیین زمان مناسب ازدواج نیست، تصریح کرد: از نظر روانشناسی زمان مناسب ازدواج زمانی است که فرد از نظر فکری، جسمی، روحی و روانی شرایط ازدواج و آمادگی ورود به زندگی مشترک و ایجاد زندگی جدید را داشته باشد مثلا در پسرها زمان مناسب ازدواج وقتی است که توانایی اداره یک زندگی و شوق و انگیزه برای شروع یک زندگی مشترک را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین عامل برای تعیین زمان مناسب ازدواج برای دختران انگیزه آن ها برای ازدواج و تمایل برای تشکیل خانواده و زندگی مشترک است، ادامه داد: مهم ترین کسانی که می توانند درباره یک دختر اظهار نظر کنند پدر و مادر او هستند که فرزند خود را به خوبی می‌شناسند و باید بررسی کنند که دخترشان توانایی پذیرش مسئولیت و نقش های مختلف برای اداره زندگی را دارد یا خیر؟
رضایی افزود: اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر زمان مناسب ازدواج را بررسی کنیم باید ببینیم که دختر و پسر مشکلات رفتاری یا شخصیتی خاصی نداشته باشند که این ها سبب بروز اختلالات شخصیتی و خلقی در فرد می شود و درمان نکردن این اختلالات پیش از ازدواج موجب بروز مشکلات حادتر و خراب شدن روابط زناشویی می شود.
وی تصریح کرد: در مفاهیم دینی یکی از شروط لازم برای ازدواج هم کفو بودن است یعنی زن و مرد کفایت لازم برای شروع زندگی مشترک را داشته باشند.
وی با بیان اینکه در تعیین سن مناسب ازدواج بعد فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به آن توجه ویژه شود، تشریح کرد: معمولا ازدواج زیر 18 سال به دلیل اینکه فرد در یک سری از مهارت های زندگی و رفتارها در اوج هیجانات است و در خیلی مسائل مثل بعد عاطفی، مهارت های اجتماعی و ... مهارت های لازم را کسب نکرده و احساسی عکس العمل را نشان می دهند توصیه نمی شود چراکه در افراد در برابر اتفاقات احساسی و هیجانی عمل می کنند و این مسئله سبب افزایش تنش ها و کاهش صمیمیت و عشق و علاقه و در نتیجه افزایش مشکلات در زندگی مشترک می شود.
وی ادامه داد: خصوصا در پسرها ازدواج در سنین زیر 18 سال توصیه نمی شود چرا که این سن در پسرها هنوز سن نوجوانی است و هنوز هویت و شخصیت آن ها کامل شکل نگرفته است، علاوه بر این آمادگی شغلی لازم را هم ندارند پس این سن را می توان سن خطرناک برای ازدواج در نظر گرفت، البته شاید در گذشته پسرانی در سنین کمتر از 18 سال ازدواج می کردند و موفق هم بوده اند اما این درحالی است که حداقل شریط شغلی برای آن ها فراهم بوده و از سنین پایین به کشاورزی و دامداری و ... مشغول می شدند.
به گفته وی، امروزه چون سطح آگاهی در بخش های زیادی بالا رفته و جوان ها با حساسیت بیشتری به امر ازدواج توجه می کنند و سعی می کنند پس از رسیدن به آمادگی های فکری، اجتماعی، اقتصادی و ... ازدواج کنند، مشکلات ازدواج از این نظر کاهش یافته اما هنوز در زمینه های دیگر مشکل داریم، مثلا شناخت زوجین از یکدیگر پیش از ازدواج از یکدیگر کافی نیست که باید به آن نیز توجه ویژه کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/181827/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا

چه نوع کتابی مناسب کودک ما است؟

ارتقاء هوش هیجانی برای پرورش کودک موفق

بازی چگونه رشد کودکان شما را افزایش می‌دهد !

کودکی که به دیگران وابسته است !

اجازه ندهید کودک تان این برنامه ها را ببیند

علت فحش دادن(بدزبانی) در کودکان و راه حلهای پیشنهادی

جو فراست و خودخواهی

آموختن درسهای پول تو جیبی فرزندان

راههای عملی جهت افزایش تمرکز در کودکان

کودکانی که دیر می‌خوابند دچار ترس شبانه می‌شوند

رابطه اسباب بازی و شغل آینده کودک

راههایی برای تقویت هوش کودکان

مقابله با لجبازی‌های کودکانه!

والدین افسرده چگونه با کودکانشان بر خورد کنند؟

رفتار با کودکان لوس !

نشانه های اولیه لکنت زبان در کودکان

شخصیت شناسی از روی نقاشی بچه ها

دخترها به پدر نیاز دارند !

بچه‌تان موقع درس خواندن بی حواس است؟

دختری که رفتارهای پسرانه دارد و پسری که رفتارهای دخترانه دارد !

کودک خردسال خود را برای تولد فرزند جدید آماده کنید

چگونه فرزندی باهوش تربیت کنیم؟

به کودک لجباز رشوه ندهید

نکاتی مهم برای والدینی که دوقلو دارند

فیلم های غیر اخلاقی در سنین پایین

از نظر بهداشت روان کودک سالم کیست؟

درس خواندن و خواب آلودگی درفصل بهار

به خاطر بچه‌ ها با همسرتان زندگی می‌ کنید؟

زبان آموزی در حین بازی

چطور به کودکان کمک کنیم تا بهتر و به اندازه بخوابند

اگر می خواهید از فرزندتان انتقاد کنید این نکات را به یاد داشته باشید

روش های مقابله با دزدی کودکان

این تکنیک‌ها برای افزایش تمرکز توصیه می‌شود...!

علت اصلی دعوای خواهر - برادرها

خاله‌بازی، استقلال کودک را افزایش می‌دهد

نشانه‌های کودکان با اعتماد به نفس بالا و پایین

چگونه فرزندانمان را برای امتحانات پایان سال آماده کنیم؟

استفاده کودکان از تلفن همراه، خوب یابد؟

مهمترین علل مکیدن انگشت در کودکان

عواقب تنبیه بدنی کودکان !

هوش فضایی کودک خود را تقویت کنید

با کودکان کنجکاو و سوالاتشان چه برخوردی داشته باشیم؟

عشق در پنجم دبستان!

چطور کودکان را در سفر سرگرم کنیم؟

خیال های آموزنده