آریا بانو

آخرين مطالب

بهترین خوراکی‌ها برای داشتن کبد سالم پزشکي

بهترین خوراکی‌ها برای داشتن کبد سالم

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
بهترین خوراکی‌ها برای داشتن کبد سالم
k ٦.١
٠
مهر / طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود 1.4 میلیون نفر جان خود را به خطر هپاتیت از دست می دهند. از اینرو بر اتخاذ شیوه های کارآمد در جهت کنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاکید می شود.
شیوه ایده آل پیشگیری از هپاتیت، حفظ سلامت کبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینه های مناسب خوراکی است. در ادامه به مواد خوراکی که به لحاظ علمی حفاظت شان از کبد اثبات شده است، اشاره می شود.
گریپ فروت
این میوه سرشار از دو آنتی اکسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با کاهش التهاب و محافظت از سلول ها می تواند از کبد حفاظت نماید. همچنین طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اکسیدان موجب کاهش روند پیشرفت فیبروز کبدی می شوند. گریپ فروت موجب کاهش میزان چربی در کبد شده و شمار آنزیم های موردنیاز برای سوزاندن چربی را افزایش می دهد. از اینرو از انباشت چربی اضافی در کبد جلوگیری می کند.
بلوبری و کرنبری
این دو میوه حاوی آنتی اکسیدان های موسوم به آنتوسیانین ها هستند. این آنتی اکسیدان ها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه ها برای حفظ سلامت کبد مفید هستند. می توانند موجب افزایش واکنش سلول های ایمنی و آنزیم های آنتی اکسیدان شوند. همچنین برخی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها موجب کاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در کبد می شوند.
انگور
به دلیل وجود ترکیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای کبد مفید است. می تواند به شکل موثری موجب کاهش التهاب شده، از آسیب به کبد پیشگیری کند و میزان آنتی اکسیدان های موجود در کبد را افزایش دهد.
آب چغندر
آب چغندر مملو از نیترات ها و آنتی اکسیدان های موسوم به بتالاین هاست. در کاهش آسیب اکسایشی و التهاب در کبد مفید است. این ترکیبات در افرایش آنزیم های طبیعی سم زداکننده مفید هستند.
سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپیایی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و ترکیبات گیاهی سودمند هستند. مطالعات نشان می دهد عصاره کلم بروکسل و کلم بروکلی می تواند موجب افزایش میزان آنزیم های سم زدا در بدن شده و در مقابل آسیب به کبد از آن محافظت نماید.
مغزیجات آجیلی
این مغزیجات سرشار از چربی ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و ترکیبات گیاهی مفیدی هستند و از اینرو از کبد به خوبی محافظت می نمایند. محققان دریافته اند مصرف مغزیجات آجیلی موجب بهبود میزان آنزیم های کبدی می شود. همچنین مطالعه ای دیگر نشان می دهد مردانی که مقدار کمی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می کنند در مقایسه با مردانی که مقدار زیادی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می کنند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کبدچرب غیرالکلی قرار دارند.
ماهی های چرب
ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا3 هستند که موجب کاهش التهاب می شوند. همچنین این چربی های سالم ریسک بیماری کبدی را کاهش می دهند. طبق نتایج مطالعات، اسیدهای چرب امگا3 به پیشگیری از انباشت چربی در کبد کمک کرده، میزان آنزیم ها را در سطح نرمال نگه می دارند، با التهاب مقابله کرده و موجب بهبود مقاومت انسولین می شوند.
روغن زیتون
مطالعات مختلف نشان داده اند که روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یک قاشق چایخوری روغن زیتون می تواند موجب بهبود میزان آنزیم های کبدی و چربی در کبد شود. همچنین میزان پروتئین مرتبط با تاثیرات متابولیکی مثبت را افزایش می دهد. این روغن به کاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در کبد نیز کمک می کند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

با خستگی چشم چه کنیم؟

دانستنی هایی شگفت انگیز درباره عروق خونی

اگر شیر پاستوریزه را بجوشانیم کیفیت آن از بین می‌رود؟

ارتباط نوعی اختلال گوارشی با درد مفصل گیجگاهی

اگر دیابت ندارید با خیال راحت این میوه را بخورید

چرا نباید از مصرف کلاژن غافل شوید؟

10 حرکت برتر یوگا که تسکین‌دهنده درد کمر است

«آب مروارید» چگونه ایجاد می‌شود؟

7 عادت روزمره که به ناخن‌هایتان آسیب می‌رساند

چرا نباید به نوزاد آب‌قند بدهیم؟

شغل‌هایی که شنوایی شما را کم می‌کنند

مضرترین داروهای رایجی که مغزتان را هدف می‌گیرند

بهترین ماسک‌ها برای درمان جوش صورت

باورهای اشتباه درباره تخم مرغ را اصلاح کنید!

روده‌های ناسالم چه بر سر ما می‌آورند؟

خوبی‌ها و بدی‌های مصرف لبنیات

مهم‌ترین علل ناباروری در زنان

خوردنی‌ های خطرناک در بارداری | غذاهایی که بلای جان مادران است!!

غذاهایی که می‌تواند برای مادران باردار مرگبار باشد

چرا فشار خون بالا کُشنده است؟

مواظب این ماده سمی در نرم‌کننده‌ها باشید!

نخستین فروشگاه آنلاین دارو راه اندازی شد

تاثیر عملکرد روده‌ها بر سلامت بدن

پیشگیری ازعوارض یائسگی زودرس

بیش از 50 درصد در رفتگی‌های مفاصل در شانه اتفاق می افتد

چه بخوریم که قلب‌مان سالم بماند؟

اگر بیش از حد به دستشویی می‌روید، بخوانید!

کیست دهانی که غذاخوردن را دردناک می‌کند

سالادی شگفت انگیز که لاغرتان می‌کند

6 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

آیا استفاده از مایکروویو برای سلامتی مضر است؟

چگونه بفهمیم فشار خون‌مان بالاست یا پایین؟

صفر تا صد «سرطان مغز استخوان»

کدام رژیم لاغری برای من مناسب‌تر است؟

5 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

از کدام نوع غلات دوری کنیم و کدام‌ها را بخوریم؟

تب کریمه کنگو چگونه باعث مرگ می‌شود؟

چگونه از بیرون‌زدن رگ‌های روی دست جلوگیری کنیم؟

این غذاها التهاب بدن‌تان را آرام می‌کند

بعد از کاهش وزن، اینجوری از پوست‌تان مراقبت کنید!

در خانه‌تان باشگاه بدنسازی راه بیندازید!

کدام مواد غذایی آسان‌تر هضم می‌شوند؟

«ویپ» و بیماری‌های ریه، تفریح جدید جوانان

نقش میزان کلسیم در عملکرد سلول‌های خاص در مغز

«پیر چشمی» چیست؟

6 راهکار ساده برای اینکه قند خون‌تان را کنترل کنید

پیاز و خواص باورنکردنی اش را بیشتر بشناسید

رازهای ساده سلامتی که جدی‎شان نمی گیریم

استخر و پارک های آبی، عامل بیماری های پوستی

تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید