آریا بانو

آخرين مطالب

در استفاده از این شربت ها احتیاط کنید پزشکي

در استفاده از این شربت ها احتیاط کنید

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
در استفاده از این شربت ها احتیاط کنید
k ٢.٢
٠
بهداشت نیوز / شربت فروکتوز(HFCS ) در صنعت غذایی جایگزین شکر استفاده می شود. بیشترین استفاده آن در نوشابه های غیر الکلی است.بیشترین نوع شربت فروکتوز مورد استفاده در صنایع غذایی شربت فروکتوز 55 درصد و 42 درصد است.استفاده عمده شربت فروکتوز 42 درصد در غذا های فرآوری شده ، غلات های صبحانه و نوشیدنی ها و شربت فروکتوز 55 درصد در نوشابه ها است. شربت غلیظ فروکتوز 55 درصد(HFCS-55) لیپوژنیک تر( چربی ساز تر) از ساکاروز است، که باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) و دیس لپیدمی می شود.شایان ذکر است که میزان مجاز روزانه برای آن تعیین نشده است.
باید توجه داشت گلوکز به راحتی توسط هر سلول در بدن منتقل و مورد استفاده قرار می گیرد. در مقابل، فروکتوز شربت ذرت باید قبل ازاینکه بتواند به عنوان سوخت استفاده شود، به چربی یا گلیکوژن (کربوهیدرات های ذخیره شده) تبدیل می شود.
در واقع فروکتوز در داخل کبد متابولیزه و تبدیل به گلیکوژن می شود . اما باید درنظر داشت که ظرفیت ذخیره سازی در کبد محدود است. نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی دارای میزان بالای فروکتوز هستند که مصرف این نوشیدنی ها و هر نوع ماده غذایی دارای این شربت در صورت مصرف زیاد به دلیل اینکه از ظرفیت کبد بیشتراست به چربی تبدیل می شود. در بلند مدت این تجمع چربی می تواند منجر به مشکلات جدی بهداشتی مانند کبد چرب و دیابت نوع دو شود.در یک مطالعه 3 هفته ای، محققان دریافتند که مصرف بیش از حد قند و فروکتوز منجر به افزایش شدید چربی های کبدی (27٪) می شود.
به یاد داشته باشید اثرات مضر HFCS و فروکتوز نباید با فروکتوز در میوه اشتباه گرفته شود که در مقادیرمتعادل مشکلی ایجاد نمی کنند.دریافت فروکتوز بیش از حد یا مصرف شربت فروکتوز همچنین می تواند منجر به مقاومت به انسولین شود و درنتیجه دیابت نوع 2 ایجاد شود .بسیاری از تحقیقات نشان داده است که شربت فروکتوز و قند باعث التهاب می شود، که با افزایش خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و سرطان همراه است.
فروکتوز همچنین می تواند تجمع چربی احشایی را ایجاد کند. چربی احشاء اندام شما را احاطه کرده و بدترین نوع چاقی است که با دیابت و بیماری قلبی ارتباط مستقیم دارد.افزون بر این، در دسترس بودن HFCS و قند و افزایش دریافت کالری یک عامل کلیدی در افزایش وزن است. تحقیقات نشان می دهد که مردم اکنون بیش از 500 کالری در روز شکر مصرف می کنند که ممکن است 300٪ بیش از 50 سال قبل باشد.
سطح بالای انسولین ناشی ازمصرف قند باعث رشد تومور می شود. چندین مطالعه بلند مدت ارتباط بین مصرف HFCS و خطر ابتلا به سرطان را نشان داده است.علاوه بر التهاب،مصرف فروکتوز بیش از حد همچنین ممکن است تولید مواد مضر به نام محصولات پیشرفته گلیکوزیله (AGEs) را افزایش دهد که این امر به سلول های بدن آسیب می رساند و در نهایت، خطر ابتلا به بیماری های التهابی مثل نقرس نیز وجود دارد که به علت افزایش التهاب و تولید اسید اوریک است . بنابراین توصیه می شود مصرف موادغذایی دارای شربت فروکتوز در مبتلایان به نقرس و افرادی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند باید محدود شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سالادی شگفت انگیز که لاغرتان می‌کند

6 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

آیا استفاده از مایکروویو برای سلامتی مضر است؟

چگونه بفهمیم فشار خون‌مان بالاست یا پایین؟

صفر تا صد «سرطان مغز استخوان»

کدام رژیم لاغری برای من مناسب‌تر است؟

5 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

از کدام نوع غلات دوری کنیم و کدام‌ها را بخوریم؟

تب کریمه کنگو چگونه باعث مرگ می‌شود؟

چگونه از بیرون‌زدن رگ‌های روی دست جلوگیری کنیم؟

این غذاها التهاب بدن‌تان را آرام می‌کند

بعد از کاهش وزن، اینجوری از پوست‌تان مراقبت کنید!

در خانه‌تان باشگاه بدنسازی راه بیندازید!

کدام مواد غذایی آسان‌تر هضم می‌شوند؟

«ویپ» و بیماری‌های ریه، تفریح جدید جوانان

نقش میزان کلسیم در عملکرد سلول‌های خاص در مغز

«پیر چشمی» چیست؟

6 راهکار ساده برای اینکه قند خون‌تان را کنترل کنید

پیاز و خواص باورنکردنی اش را بیشتر بشناسید

رازهای ساده سلامتی که جدی‎شان نمی گیریم

استخر و پارک های آبی، عامل بیماری های پوستی

تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید

موهای زیرپوستی؛ چرایی و پیشگیری

سنگ لوزه در چه افرادی بیشتر دیده می شود؟

چربی های سالم کدام بیماری ها را از شما دور می کنند؟

دردسرها و مشکلات جراحی ایجاد چال گونه

با قوی ترین آنتی بیوتیک طبیعی آشنا شوید

دانستنی‌هایی درباره سوزش معده

تغذیه/ تمام غذاهایی که شبها شما را بیدار نگه می دارند

توصیه‌هایی برای مراقبت از استخوان‌ها در تمام سنین

چاق شدن صورت با شیر خشک به چه صورت است؟

با انواع واژن بیشتر آشنا شوید!

پایین بودن پلاکت خون در بارداری خطرناک است

عوارض خطرناک استفاده خودسرانه آلپرازولام

احساس وجود توده در گلو نشانه چیست؟

عوارض خودارضایی در زنان و راههای ترک خودارضایی

کاربردهای گیاه جینسینگ چیست؟

چگونه در سفرهای جاده ای سالم بمانیم؟

تناسب اندام/ چربی بسوزانید، با کمترین فشار به قلب

تاثیر چشمگیر یک غذای کره‌ای در رفع ریزش مو

تمام غذاهایی که شبها شما را بیدار نگه می دارند

علائمی که به شما می گویند نباید کیوی بخورید

دوستی خارپاشنه با افراد چاق

افتادن جسم خارجی داخل چشم

تغذیه/ درمان همه دردها با مصرف این نوشیدنی

آیا افراد روزانه به مولتی ویتامین احتیاج دارند؟

معجون شگفت انگیزی که خواب نوزادان را منظم می‌کند

با فواید و مضرات مصرف روزانه چای آشنا شوید

دکتر سلام/ چه کنیم دستانمان عرق نکند؟

تغذیه/ خوراکی های چاق نکن را بشناسید