آریا بانو

آخرين مطالب

9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می‌کند پزشکي

9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می‌کند

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
9 خاصیت شیر بادام که آن را به یک خوراکی مفید تبدیل می‌کند
k ٣.٤
١
مجله دیجی کالا / شاید شما هم دوست داشته باشید بدانید شیر بادام چیست و چه خواصی دارد. شیر بادام یک نوشیدنی مغذی و کم کالری است که از قدیم بسیار محبوب بوده. شیر بادام از ترکیب بادام آسیاب شده و آب به دست می‌آید که در پایان باید آن را از صافی رد کرد. ظاهر نهایی این ترکیب شبیه به شیر ولی با طعمی آجیلی و مطبوع است. این نوشیدنی خوشمزه سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین E و ویتامین D است. با خواندن این مطلب علاوه بر آشنا شدن با خواص شیر بادام می‌توانید طرز تهیه شیر بادام را هم یاد بگیرید و آن را در خانه تهیه کنید.
شیر بادام یک گزینه‌ی عالی برای کسانی است که نمی‌توانند یا نمی‌خواهند شیر گاو بخورند. افراد زیادی به دلیل طعم مطبوع و خواص شیر بادام آن را به شیر لبنی ترجیح می‌دهند. در ادامه به 9 مورد از مهم‌ترین خواص شیر بادام اشاره می‌کنیم.
1. کم کالری است

شیر بادام نسبت به شیر گاو کالری کمتری دارد. با وجود این که بادام یکی از مغزهای پرکالری محسوب می‌شود، شیر بادام کم کالری است؛ چرا که با توجه به روند تهیه‌ی شیر بادام، میزان کمی بادام در یک لیوان شیر بادام وجود دارد.
به همین جهت شیر بادام برای لاغری و کسانی که قصد کاهش وزن دارند گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شود. یک لیوان (240 میلی‌لیتر ) شیر بادام شیرین‌نشده، 30 تا 50 کالری دارد. در حالی که همین میزان شیر گاو کامل 146 کالری دارد؛ یعنی 65 الی 80 درصد کالری بیشتر.
محدود کردن کالری مصرفی روش خوبی برای کاهش وزن است؛ خصوصا در صورتی که با ورزش همراه شود. کم کردن حتی 5 الی 10 درصد وزن بدن هم می‌تواند برای جلوگیری و کنترل مشکلاتی مانند دیابت، مفید باشد.
اگر قصد کاهش وزن دارید، به راحتی می‌توانید مصرف 2 الی 3 وعده لبنیات در روز را با شیر بادام جایگزین کنید و حدود 348 کالری از میزان کالری دریافتی روزانه‌ی خود کم کنید. از آنجا که خیلی از برنامه‌های کاهش وزن، مصرف کمتر از 500 کالری به صورت روزانه را توصیه می‌کنند، نوشیدن شیر بادام می‌تواند یک راه ساده‌ برای کاهش وزن و لاغری شما باشد.
به یاد داشته باشید شیر بادام شیرین‌شده‌ی کارخانه‌ای می‌تواند کالری بیشتری داشته باشد، چرا که به آن قند اضافه شده است. همچنین هنگامی که در تهیه‌ی شیر بادام خانگی آن را از صافی رد نکنیم، حاوی مقدار بیشتری بادام خواهد بود و در نتیجه کالری بیشتری خواهد داشت. از این رو بهتر است شیر بادام خانگی را با پارچه‌ی تمیز صاف کنید.
2. قند کمی دارد

شیر بادام شیرین‌نشده قند بسیار کمی دارد. یک لیوان شیر بادام (240 میلی‌گرم) حاوی 1 الی 2 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن از نوع فیبر است. در مقایسه، 1 لیوان شیر گاو (240 میلی‌گرم) حاوی 13 گرم کربوهیدرات است که بیشتر آن هم تبدیل به قند می‌شود.
بسیار مهم است که بدانید اکثر شیرهای بادام کارخانه‌ای، حاوی شکر افزوده هستند. این نوع از شیرهای بادام معمولا حاوی 5 تا 17 گرم قند در هر لیوان هستند. از این سو بسیار مهم است که همیشه جدول ارزش غذایی و ترکیبات را از روی برچسب روی بسته‌بندی مطالعه کنید.
شیر بادام شیرین‌نشده برای کسانی که مصرف مواد قندی را محدود کرده‌اند بسیار مناسب است. برای مثال افراد دیابتی معمولا باید میزان مصرف قند و کربوهیدرات روزانه‌ی خود را محدود کنند. جایگزین کردن شیر بادام با شیر گاو برای رسیدن به این هدف بسیار مفید است.
3. سرشار از ویتامین E است

بادام به طور طبیعی سرشار از ویتامین E است. می‌توانید 37 درصد نیاز روزانه به ویتامین E را با مصرف تنها 28 گرم بادام تأمین کنید. با این که شیر بادام هم سرشار از ویتامین E است، بسیاری از کمپانی‌های تولیدکننده به آن ویتامین E اضافه می‌کنند.
یک لیوان شیر بادام می‌تواند حدود 20 تا 50 درصد از نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین ای را برطرف کند که البته این میزان نسبت به طرز تهیه آن کمی متغییر است. در مقایسه، شیر معمولی به هیچ عنوان ویتامین E ندارد، مگر این که در فرایند عمل‌آوری به آن افزوده شود.
ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با التهابات و استرس‌های موجود در بدن مبارزه می‌کند. همچنین به بدن در مقابله با بیماری‌های قلبی و سرطان کمک می‌کند و خواص زیادی برای استخوان و چشم دارد. ویتامین E نشان داده است که تأثیر زیادی بر سلامت مغز می‌گذارد و طبق تحقیقات باعث بهبود عملکرد ذهن می‌شود. همچنین می‌تواند باعث کاهش خطر آلزایمر و شاید کند کردن روند پیشرفت آن شود.
4. منبع خوبی برای دریافت کلسیم است

شیر و دیگر لبنیات منبع اصلی دریافت کلسیم برای بسیاری از افراد هستند. یک لیوان شیر کامل 28 درصد از میزان توصیه‌شده برای مصرف روزانه‌ی کلسیم را تأمین می‌کند. در صورتی که بادام میزان کلسیم کمتری دارد و 28 گرم بادام تنها 7 درصد از میزان توصیه شده را تأمین می‌کند.
از آنجا که اکثر افراد شیر بادام را جایگزین شیر گاو می‌کنند، تولیدکنندگان شیر بادام کارخانه‌ای را با کلسیم غنی می‌کنند.
کلسیم جزو مواد معدنی بسیار مهم برای سلامت استخوان‌هاست و خطر شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می‌دهد. همچنین کلسیم برای عملکرد صحیح قلب، اعصاب و عضلات بسیار ضروری است. یک لیوان شیر بادام 20 تا 45 درصد از میزان توصیه‌شده برای مصرف روزانه‌ی کلسیم را برطرف می‌کند.
برخی از تولیدکنندگان شیر بادام، به جای کلسیم کربنات از نوعی کلسیم به نام تری‌کلسیم فسفات (tricalcium phosphate) استفاده می‌کنند که به خوبی جذب بدن نمی‌شود. برای این که بدانید چه نوع کلسیمی در ترکیبات شیر شما به کار رفته است، می‌توانید روی برچسب محصول را مطالعه کنید. اگر خودتان در خانه شیر بادام تهیه می‌کنید، بهتر است منابع دیگری برای دریافت کلسیم مورد نیاز بدنتان پیدا کنید.
5. اغلب با ویتامین D غنی می‌شود

ویتامین D یک ماده‌ی مغذی و مفید برای سلامتی است که با مصرف آن می‌توان به عملکرد مغز، سلامت استخوان و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرد. بدن شما می‌تواند با قرار گرفتن در معرض نور خورشید این ویتامین را تولید کند، اما حدود 30 تا 50 درصد افراد به دلیل سبک زندگی، رنگ پوست، ساعت‌های کاری طولانی یا زندگی در مناطق کم‌نور، به اندازه‌ی کافی ویتامین D دریافت نمی‌کنند.
کمبود ویتامین D با افزایش خطر سرطان، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، پوکی استخوان، تحلیل عضله، اختلالات باروری، بیماری‌های خود ایمنی و بیماری‌های عفونی ارتباط مستقیم دارد.
خوراکی‌های بسیار کمی به صورت طبیعی حاوی ویتامین D هستند. به همین دلیل تولیدکنندگان معمولا بخش زیادی از محصولات خود را به صورت غنی‌شده با ویتامین D تولید می‌کنند. این مواد غذایی شامل شیر، آب میوه، پنیر، سریال صبحانه، کره گیاهی و ماست می‌شود.
اکثر شیرهای بادام کارخانه‌ای با ویتامین D2 غنی می‌شوند. به طور میانگین 1 لیوان شیر بادام غنی شده 25 درصد از میزان توصیه‌شده برای مصرف ویتامین D را پوشش می‌دهد. اما شیر بادام خانگی ویتامین D ندارد و در صورتی که شما به میزان کافی در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرید، بهتر است به دنبال منابع دیگری برای دریافت ویتامین D باشید.
6. بدون لاکتوز است
حساسیت به لاکتوز شرایطی است که فرد توانایی هضم لاکتوز، قند موجود در شیر را ندارد. این شرایط به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز در بدن پیش می‌آید که مسؤولیت هضم لاکتوز را به عهده دارد. کمبود این آنزیم می‌تواند به دلایل ژنتیکی، سن یا شرایط پزشکی خاص باشد. حساسیت به لاکتوز یا عدم تحمل لاکتوز می‌تواند علائم ناراحت‌کننده‌ی زیادی مانند درد شکم و نفخ به همراه داشته باشد.
طبق تخمین، بالغ بر 75 درصد افراد در کل دنیا به لاکتوز حساسیت دارند. در افراد سفید پوست اروپایی این میزان کمتر است؛ یعنی حدود 5 تا 17 درصد از جمعیت آن‌ها را شامل می‌شود. در کشورهای آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا این میزان بسیار بیشتر است و به 50 تا 100 درصد جمعیت می‌رسد.
7. برای وگان‌ها مناسب است

برخی افراد تصمیم می‌گیرند به دلایل عقیدتی، سلامتی، محیط زیستی یا سبک زندگی، رژیم غذایی خود را تغییر دهند و وگان یا گیاهخوار شوند. از آنجا که شیر بادام کاملا گیاهی است، این افراد می‌توانند آن را به جای شیر گاو بخورند یا در هر دستور پختی به جای شیر گاو استفاده کنند. علاوه بر این، شیر بادام فاقد پروتئینی است که باعث بروز آلرژی به شیر در 0.5 درصد افراد می‌شود.
با این که شیر سویا یکی از جایگزین‌های قدیمی برای شیر گاو است، 14 درصد از افرادی که به شیر گاو حساسیت دارند، به شیر سویا نیز حساسیت دارند. از این جهت شیر بادام گزینه‌ی بهتری برای جایگزین کردن شیر گاو است.
البته شیر بادام پروتئین‌های قابل هضم بسیار کمی در مقایسه با شیر گاو دارد. از این جهت برای نوزادان و بچه‌های کوچکی که به شیر حساسیت دارند، جایگزین مناسبی نیست و بهتر است با مشورت پزشک از شیرهای جایگزین با فرمول ویژه استفاده کنید.
8. فسفر کم و مقدار مناسبی پتاسیم دارد

معمولا افرادی که بیماری‌های کلیوی شدید دارند، از مصرف شیر به دلیل میزان بالای فسفر و پتاسیم آن خودداری می‌کنند؛ چرا که کلیه‌ی آن‌ها توانایی تمیز کردن فسفر و پتاسیم را از غذا ندارد و خطر رسوب این مواد در خون به وجود خواهد آمد. میزان زیاد فسفر در خون باعث بالا رفتن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، پرکاری پاراتیروئید و بیماری‌های استخوانی می‌شود و همچنین خطر آریتمی قلب، حمله قلبی و مرگ را زیاد می‌کند.
هر یک لیوان شیر لبنی حاوی 233 میلی‌گرم فسفر و 366 میلی‌گرم پتاسیم است. درحالی که همین میزان شیر بادام حاوی 20 میلی‌گرم فسفر و 160 میلی‌گرم پتاسیم است. البته این مقدار در برندهای مختلف تولید کننده شیر بادام متغیر است.
ممکن است میزان محدودیت مصرف در افرادی که مشکلات کلیوی دارند، نسبت به شدت بیماری و میزان فعلی فسفر و پتاسیم در خونشان متفاوت باشد. اما در هر حال شیر بادام می‌تواند جایگزین مناسبی برای افرادی که به دلیل بیماری کلیوی سعی در کاهش مصرف پتاسیم و فسفر دارند محسوب شود.
9. اضافه کردن آن به رژیم غذایی راحت است

شیر بادام را می‌توان به سادگی در هر دستور پخت هر شیرینی یا غذایی که با شیر تهیه می‌شود استفاده کرد. در ادامه چند ایده را برای اضافه کردن شیر بادام به رژیم غذایی معرفی می‌کنیم.
به عنوان نوشیدنی مقوی و تازه
در کنار غلات و سریال صبحانه
در چای، قهوه یا هات چاکلت
در اسموتی‌ها
در پخت انواع کیک، کلوچه و شیرینی
در سوپ و سس
در بستنی خانگی
در ماست بادام خانگی
طرز تهیه شیر بادام در خانه
برای تهیه کردن یک لیوان شیر بادام در خانه 30 عدد بادام خیس کرده و بدون پوست را با یک لیوان آب در مخلوط‌کن بریزید و میکس کنید. سپس با استفاده از یک صافی بسیار ریز یا یک پارچه‌ی ظریف، شیر بادام به دست آمده را صاف کنید تا مایعی یکدست و شیری رنگ به دست بیاید. شما می‌توانید غلظت شیر بادام را با کم و زیاد کردن میزان آب تغییر دهید.
نکته: در صورتی که وقت کافی برای خیس کردن و پوست کندن بادام‌ها ندارید، می‌توانید داخل یک شیرجوش آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به محض جوش آمدن آب، بادام‌ها را در آن ریخته و 60 ثانیه صبر کنید. سپس بادام‌ها را از آب جوش درآورده و روی آن‌ها آب سرد بریزید. پوست بادام‌ها به راحتی کنده می‌شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

با خستگی چشم چه کنیم؟

دانستنی هایی شگفت انگیز درباره عروق خونی

اگر شیر پاستوریزه را بجوشانیم کیفیت آن از بین می‌رود؟

ارتباط نوعی اختلال گوارشی با درد مفصل گیجگاهی

اگر دیابت ندارید با خیال راحت این میوه را بخورید

چرا نباید از مصرف کلاژن غافل شوید؟

10 حرکت برتر یوگا که تسکین‌دهنده درد کمر است

«آب مروارید» چگونه ایجاد می‌شود؟

7 عادت روزمره که به ناخن‌هایتان آسیب می‌رساند

چرا نباید به نوزاد آب‌قند بدهیم؟

شغل‌هایی که شنوایی شما را کم می‌کنند

مضرترین داروهای رایجی که مغزتان را هدف می‌گیرند

بهترین ماسک‌ها برای درمان جوش صورت

باورهای اشتباه درباره تخم مرغ را اصلاح کنید!

روده‌های ناسالم چه بر سر ما می‌آورند؟

خوبی‌ها و بدی‌های مصرف لبنیات

مهم‌ترین علل ناباروری در زنان

خوردنی‌ های خطرناک در بارداری | غذاهایی که بلای جان مادران است!!

غذاهایی که می‌تواند برای مادران باردار مرگبار باشد

چرا فشار خون بالا کُشنده است؟

مواظب این ماده سمی در نرم‌کننده‌ها باشید!

نخستین فروشگاه آنلاین دارو راه اندازی شد

تاثیر عملکرد روده‌ها بر سلامت بدن

پیشگیری ازعوارض یائسگی زودرس

بیش از 50 درصد در رفتگی‌های مفاصل در شانه اتفاق می افتد

چه بخوریم که قلب‌مان سالم بماند؟

اگر بیش از حد به دستشویی می‌روید، بخوانید!

کیست دهانی که غذاخوردن را دردناک می‌کند

سالادی شگفت انگیز که لاغرتان می‌کند

6 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

آیا استفاده از مایکروویو برای سلامتی مضر است؟

چگونه بفهمیم فشار خون‌مان بالاست یا پایین؟

صفر تا صد «سرطان مغز استخوان»

کدام رژیم لاغری برای من مناسب‌تر است؟

5 خوراکی که باعث پیری پوست می‌شوند

از کدام نوع غلات دوری کنیم و کدام‌ها را بخوریم؟

تب کریمه کنگو چگونه باعث مرگ می‌شود؟

چگونه از بیرون‌زدن رگ‌های روی دست جلوگیری کنیم؟

این غذاها التهاب بدن‌تان را آرام می‌کند

بعد از کاهش وزن، اینجوری از پوست‌تان مراقبت کنید!

در خانه‌تان باشگاه بدنسازی راه بیندازید!

کدام مواد غذایی آسان‌تر هضم می‌شوند؟

«ویپ» و بیماری‌های ریه، تفریح جدید جوانان

نقش میزان کلسیم در عملکرد سلول‌های خاص در مغز

«پیر چشمی» چیست؟

6 راهکار ساده برای اینکه قند خون‌تان را کنترل کنید

پیاز و خواص باورنکردنی اش را بیشتر بشناسید

رازهای ساده سلامتی که جدی‎شان نمی گیریم

استخر و پارک های آبی، عامل بیماری های پوستی

تشخیص عینی و زودهنگام اوتیسم به دو روش جدید