آریا بانو

آخرين مطالب

زمان آن رسیده دانشگاه نمایش‌های آیینی و سنتی داشته باشیم/ گزارش آغاز به کار بخش سمینار جشنواره نمایش‌‌های آئینی و سنتی فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - دبیر نوزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در اولین روز برگزاری این رویداد با بخش سمینار تاکید کرد: وقت آن رسیده که یک دانشگاه یا رشته‌ای برای نمایش‌های آیینی و سنتی در نظر گرفته شود تا بتوان در این زمینه به صورت تخصصی کار کرد.


به گزارش هنرآنلاین به نقل از گزارش ستاد خبری نوزدهین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، این رویداد صبح شنیه 19 مردادماه با شروع به کار هفتمین سمینار بین‌المللی جشنواره در شهر قمصر کاشان و با حضور داود فتحعلی بیگی (دبیر جشنواره)، حمید‌رضا اردلان (دبیر بخش سمینار) و دیگر مدیران جشنواره آغاز شد.
در اولین روز این سمینار اردشیر صالح‌پور که اجرای نشست آن را بر عهده داشت گفت: برای تحقق هر امری قطعا باید به سه چیز توجه کرد. پژوهش، آموزش و آفرینش از جمله همین موارد به شمار می‌آید که بدون آن‌ها نمی‌توان کارها را به سرانجام رساند. جای خوشحالی است که جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به امر پژوهش توجه دارد. حقیقتا برای این جشنواره پژوهش پایه است چراکه می‌توان از آن‌ها در جهت توسعه تئاتر سنتی استفاده کرد.
سپس داوود فتحعلی بیگی (دبیر جشنواره) به بیان توضیحاتی درباره جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی پرداخت و گفت: سی سال پیش یعنی سال 68 اولین دوره این جشنواره را با 11 نمایش آغاز کردیم. در آغاز تنها به تعدادی اجرا بسنده می‌کردیم اما بعد از آن تصمیم گرفتیم که از افرادی برای سخنرانی در جشنواره دعوت کنیم، اما از دوره 13‌ام رسما سمیناری طراحی شد و خیلی جدی به مقوله پژوهش پرداخته شد. برگزاری سمینار سبب شد تا افرادی از شهرستان‌ها نیز در آن حضور پیدا کنند که اتفاق بسیار مهمی بود.
او ادامه داد: آنچه اکنون نبودش، بیش از هرچیز دیگری احساس می‌شود، بخش آموزش است. به زعم بنده با وجود تلاش‌ها در این زمینه، هنوز کافی نیست و نیاز به کارهای بیشتری است. به نوعی باید بگویم یادگیری نمایش‌های آیینی با چند واحد دانشگاهی انجام نمی‌شود. زمان آن رسیده که یک دانشگاه یا رشته‌ای برای نمایش‌های آیینی و سنتی در نظر گرفته شود تا بتوان در این زمینه به صورت تخصصی کار کرد.
دبیر نوزدهمین جشنواره آیینی و سنتی در پایان گفت: خوشحالیم که در 19‌امین دوره این جشنواره بیش از 500 تقاضا برای حضور در جشنواره داشتیم که از آن میزان بیش از 100 نمایش برای اجرا در جشنواره پذیرفته شده‌اند. امیدواریم روزی این جشنواره به عنوان جشن ملی در سراسر ایران برگزار شود و به این ترتیب اتفاق‌های خوبی را در بخش نمایش‌های آیینی و سنتی شاهد باشیم.
حمیدرضا اردلان (دبیر بخش سمینار) هم در ادامه این نشست اظهار داشت: یکی از اهداف این سمینار این بود که زمینه‌ای را فراهم کند تا اسناد نمایش‌های آیینی و خود آیین‌ها جمع شوند. بر همین اساس از ابتدا قرار ما این بود که اگر کسی آیینی را معرفی ‌کند، بتواند در این سمینار شرکت کند. همین موضوع سبب شد تا بعد از چندین دوره، افراد در رابطه با آیین‌های مختلف که در این سمینار معرفی شده بودند، اطلاعات تازه‌ای را جمع‌آوری کنند.
وی ادامه داد: دومین تلاش ما این بود که در این بخش به میان‌رشته‌ای‌ها توجه کنیم. چون اصولا آیین‌ها چند وجهی هستند. بنابراین این بستر در سمینار فراهم شد تا چند رشته بتوانند روی آیین مورد نظر پژوهش کنند. سومین موضوع تداوم این سمینارها بود. تا به حال هرطور شده این سمینار برپا شده و به نوعی اگر امسال به سرانجام برسد، 14‌امین سال را نیز پشت سر گذاشته‌ایم. باید بدانید که 14سال نگه‌داشتن رویداد پژوهشی در ایران به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست.
دبیر بخش سمینار در ادامه بیان کرد: چهارمین مورد توجه به نسل جوان است. این سمینار تمایزی بین نسل جوان با نسل دیگر نداشته و ندارد و از حضور همه پژوهشگران استقبال کرده و به نوعی سبب هم‌نشینی نسل جوان و نسل قدیمی‌تر شده است.
اردلان ضمن بیان اینکه نسبت‌های معاصر آیین‌های گذشته، شعار این سمینار است، گفت: موضوع اصلی ما در بخش سمینار این است که بررسی کنیم آیا آیین‌های ما در این عصر جایگاه خودشان را دارند؟ ریشه بسیاری از آیین‌های ما در کشور‌های اروپایی نیز وجود دارد و لازم است که به آنها توجه کرد.
وی در پایان با بیان اینکه ما به بحث آیین توجه ویژه داریم و امیدواریم مسئولان و آکادمی‌ها نیز به آن توجه ویژه داشته باشند، عنوان کرد: این آرزو وجود دارد که همچون کشورهای دیگر که از شهرهای فرهنگی خود برای رویدادهای هنری استفاده می‌کنند، این سمینار نیز حیات خود را در قمصر کاشان ادامه دهد.
اولین مقاله هفتمین سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیین سنتی با موضوع "پیشنهاد برای موضوع یک سمینار" اثر جمشید ملک‌پور بود که در نبود او توسط اردشیر صالح‌پور خوانده شد.
در این مقاله این پرسش مطرح می‌شد که آیا می‌توان نمایش‌های آیینی و سنتی را نوزایی کرد؟ و اینکه آیا به طور کل آیین‌ها توانایی نوزایی دارند یا خیر؟ در پایان این مقاله نیز پیشنهاد شد که بخش سمینار در سال آینده به 50 سال کوشش و تلاش برای بازنمایی آیین‌های نمایشی بپردازد و تلاش‌ها در این زمینه را برسی کند.
سمینار این جشنواره فردا 20 مردادماه نیز ادامه خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/182851/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

«رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند

نامزدهای کسب عنوان بهترین گل هفته لیگ اروپا

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اسکیت سرعت مردان

ستاره سیتی: به احترام رئال کلاه از سر برمی‌دارم

زنگ خطر مدیریتی برای فولاد در صورت شکست مقابل مس

بلینگام در یک قدمی رکورد BBC مشهور رئال

درخواست اوکراین برای محرومیت 15 جودوکار روسی

تیزر جذاب حریف امروز استقلال با آهنگ محبوب این روزها

حدادی‌فر: لیگ عجیب و آشفته‌ای داریم

وزیر ورزش و دبیر به بیشکک نرسیدند

اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ لغو شد

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

موزیک ویدئوی «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

ساخت مجسمه شکری

اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان

نسخه خانگی بستنی سالار!

دیگه از بیرون کباب لقمه نخر

پایه‌گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی را می‌شناسید؟

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

اولین تصویر منتشر شده از اسکناس 500 هزار تومانی جدید + واکنش بانک مرکزی