آریا بانو

آخرين مطالب

آشنایی با خواص سیر ترشی خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -

سیر ترشی خونساز و صاف کننده خون است
سیر ترشی یکی از انواع ترشی هایی است که طرفداران زیادی دارد. سیرهای قهوه ای رنگ در سیر ترشی که بسیار نرم و خوشمزه بوده و عطر دلچسبی هم دارند. خواص سیر ترشی خانگی نسبت به مدل کارخانه ای آن بسیار بیش تر است و برای اشخاص ابتلا به بیماری های قلبی و فشار خون بالا موثر می باشد اما به شرطی که در خوردن آن تعادل را رعایت نمود.
سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوه ای رنگ می شود ولی خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم دلچسب و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار بیشتر می باشد. با این که اضافه کردن سرکه و نمک به انواع ترشی ها از خواص مواد داخل آنها کم و در مدت زمان طولانی سبب ایجاد مواد سمی مانند نیترات (عامل بروز معده و کبد) در آنها می شود، ولی این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد.
از دیگر فواید سیر ترشی می توان به ویتامین‌های B، C ، پتاسیم، فسفر، آهن موجود در سیر اشاره کرد. این ویتامین B موجب کارکرد مناسب روده می شود. همچنین فسفر موجب در سیر ترشی در ازدیاد حافظه موثر است.
ترکیبات گوگردی موجود در سیر زمانی که در طی فرآیند هضم قرار می گیرند، گازی تولید می کنند. این گاز وارد خون شده و سبب ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی فرد می شود. یکی از فایده های سیر ترشی بودار این است که با وجود این که دارای ترکیبات گوگردی می باشد، ولی باعث ایجاد بوی تند سیر در فرد نمی شود. سیر خام را بعد از پوست کندن برای 30 دقیقه در معرض هوا قرار می دهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی هم خواص درمانی سیر به علت فرآیندی که دارد تا تهیه می شود، آزاد می گردند.
کدام نوع سیرترشی خاصیت بیشتری دارد؟
هر چه ترکیبات آروماتیک (معطر) سیر بیشتر باشد، سیر تازه تر و خاصیت بیشتری دارد ضمن اینکه سیر ترشی های بودار خاصیتی نزدیک به سیر تازه دارند. انواعی از سیر ترشی ها که سیر آن پخته شده یا سیر سرخ کرده به دلیل آنکه طی فرآوری به مقدار زیادی مواد مغذی و معطر خود را از دست می دهند 40 تا 70 درصد از خواص آن کم می شود.
این که گفته می شود استفاده سیر ترشی چند ساله برای بیماران قلبی ـ عروقی مفیدتر است، هنوز از نظر علمی تحقیق کامل و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است. طی این که باید دانست سرکه و نمک اضافه شده به سیر ترشی با گذر زمان از خواص و میزان ماده های مغذی ترکیبات سیر کم می کند و چه بسا ماندگاری زیاد بعضی از انواع ترشی ها سبب ایجاد ماده ای مضر به نام نیترات می شود که ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.
مهم ترین خواص سیر ترشی
سیر ترشی یا ترشی سیر دارای خواص و ویژگی های ارزشمندی است. اما برای دریافت خواص بی نظیر این ماده خوراکی باید در استفاده آن اصل اعتدل را رعایت کنید. از مهم ترین خواص سیر ترشی می توان به موارد زیر اشاه کرد:
شست و شو دهنده طبیعی مجاری صفرا و هم دفع کننده سنگ کیسه صفرا
دفع سم ها از کبد
سیر ترشی خونساز و صاف کننده خون است
سیر ترشی اشتها آور است
کمک به هضم غذا های سنگین و نیز افزایش سرعت هضم
سبب کاهش کلسترول خون می شود
خواص ضد عفونی کنندگی معده و محیط دهان
از بین بردن آفت دهان
باز کننده عروق قلب قلبی
قطع شدن خونریزی بواسیر
پاک سازی کننده خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
بهبود کارکرد روده ها

سیر ترشی به هضم غذا های سنگین و نیز افزایش سرعت هضم کمک می کند
خواص سیر ترشی چند ساله
سیر ترشی علاوه بر این که یک نوع چاشنی خوشمزه و خوش عطر است، به عنوان نوعی داروی طبیعی هم به شمار می آید. از جمله خواص دارویی سیر ترشی چند ساله می توان موردهای زیر را بیان کرد :
بهبود مشکلات گوارشی مثل یبوست
کمک به درمان بواسیر
پایین آورنده فشار خون
ضد سرطان
کمک به هضم غذا
دفع سم ها از کبد
از بین بردن ویروس
تقویت سیستم ایمنی بدن
پایین آورنده غلظت خون
ضد انعقاد خون
عوارض استفاده زیاد سیرترشی چیست؟
سیر یکی از گیاهانی است که برای سلامتی ما بسیار پر فایده است. سیر خاصیت میکروب زدایی داشته و عفونت بدن را از بین می برد. پس اینها همگی جزو خواص سیر ترشی هم هستند.
ولی استفاده زیاد سیر و سیر ترشی باعث سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم می شود. پس نباید در مصرف آن زیاده روی کنید.
اما یادآوری این هم نکته ضروری است که در صورت نمک زیاد در سیر ترشی، استفاده آن برای اشخاص دارای فشار خون بالا زیان آور بوده و سفارش نمی شود.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

شیرینی ها/ کیک کرامبل سیب

طرز تهیه نان شیرمال

از شما/ دلمه جان

آش گوجه فرنگی همدان

طرز تهیه لواشک خانگی با میوه‌های تابستانی

آموزش پخت خورش لوبیا سبز با قارچ

غذای اصلی/ رشته پلو با گوشت

میز اردور/ دسر توت فرنگی عصرتان را پر انرژی می کند

از شما/لطفا در بخش آشپزی درج شود

از شما/جوجه تابه ای

از شما/ناهار امروز

از شما/ پنکیک خوشمزه

از شما/پنکیک با مربای البالو

این کیک های تولد را بدون فر بپزید

از شما/ لطفا در بخش آشپزی درج شود

سفره آرایی/ کودک را با این تزئینات میوه خور کنید

6 ساندویچ جذاب و محبوب در هندوستان

کیک نخودچی صبحانه ای مقوی

میزاردور/ ترشی پوست لیمو ترش

از شما/ پاستا خوشمزه

طرز تهیه پیتزا قورمه سبزی به روش رستوران‌ های میلان

مافینی خوشمزه و عالی برای عصرهای تابستانی

پلوی تند و تیز عربی را امتحان کنید

با ورژن کوبایی کوکو سیب زمینی آشنا شوید

مرغ لقمه ای؛ شامی کامل و جدید برای خانواده

باقلوای ترکی که دلتان را می برد

رولت تیرامیسو؛ خوشمزه تر از رولت خامه ای

تخم مرغ را لاکچری بپزید

چگونه با بامیه غذایی لذیذ درست کنیم؟

مدل موی عروس اصلا سخت نیست!

کلکسیون انگشترهای درشت زنانه

فر کردن مو بدون امکانات

استفاده از وازلین به جای شمع!

چگونه وقتی بیمار هستی، زیبا باشی؟

وسایل ضروری در دکوراسیون داخلی منزل

ویدئویی برای مرتب بودن آقایان

کاربردهای مهم و مفید وازلین

لباس مشکی بچگانه ویژه محرم

علاقه مندان به گل و گیاه این ویدئو را از دست ندهند

تفاوت اصلی رنگ مو آمبره و سامبره و بالیاژ

مدل لباس مشکی دخترانه و پسرانه

زیباترین گل های نمدی با الگوی ساخت

7 ویژگی مهم کفش های مجلسی اما راحت برای خانم ها

شیک ترین ست های کیف و کفش آبی

​تبدیل پنکه به کولر با ترفند ساده!

طرز تهیه نبات شاخه ای

سوسیس خام رو باید در یخچال نگهداری کرد یا فریزر؟

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی

طرز تهیه کره بادام زمینی

آموزش تصویری: درست کردن سوشی در خانه