آریا بانو

آخرين مطالب

غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت خانه داري

غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت
١٦٩
٠
مجله کوروش/ «بزقرمه» از غذاهای سنتی استان کرمان است. در گذشته برای درست کردن بزقرمه از گوشت بزغاله قورمه شده که در ظروف مخصوص آن را نگهداری می‌کردند استفاده می‌کردند تا در فصل‌های دیگر هم بتوانند با این گوشت قورمه شده انواع غذاها را طبخ کنند. اما امروز بزقرمه را با گوشت گوسفندی درست می‌کنند. طرز تهیه غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت یا خورشت را بخوانید.

مواد لازم
نخود گرد خیس خورده بدون پوست: 200 گرم
گوشت گوسفند سردست یا ماهیچه: 400 گرم
کشک: 1و 1/3 پیمانه
سیب زمینی: 1 عدد
پیاز: یک عدد بزرگ
نمک، فلفل و زدرچوبه: به مقدار دلخواه
زعفران دم کرده: 1 و نیم قاشق غذاخوری
سیر له شده: 5 حبه
پیازداغ، سیرداغ و نعنا داغ: برای تزیین
گردو: اختیاری و به مقدار دلخواه
طرز تهیه
نخودها را از شب قبل بخسانید و سپس پوست نخود را بگیرید (بهتر است پوست نخود را بگیرید تا سبک‌تر شود) نخودها را نیم پز کنید. در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود. سپس سیر له شده یا رنده شده را اضافه کنید. اجازه ندهید سیر زیاد سرخ شود چون تلخ می‌شود. پیاز را هم زیاد سرخ نکنید چون برای تفت گوشت به آب پیاز نیاز داریم. زردچوبه را به سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. گوشت خرد شده را اضافه کنید.
وقتی رنگ گوشت کاملا قهوه‌ای شد نخود نیم پز و سیب زمینی را اضافه کنید. مقداری آب اضافه کنید تا گوشت، نخود و سیب زمینی بپزند. مقدار آب باید تا نیمه مواد داخل قابلمه را بپوشاند و نه بیشتر. بزقرمه را روی شعله ملایم گاز بپزید. اگر می‌خواهید بزقرمه را به صورت خورشت سرو کنید باید کمی بیشتر آبدار باشد (البته خورشت بزقرمه هم یک خورشت غلیظ است) ولی اگر قصد دارید با نان سرو کنید باید آب آن کاملا کشیده شود چون می‌خواهیم با کشک هم دوباره آن را کمی بپزیم. در این صورت بعد از پخت بزقرمه مخلفات آن را با گوشتکوب دستی یا برقی بکوبید.
بعد از کوبیدن بزقرمه مقداری نعنا داغ، کشک (2 یا سه قاشق برای تزیین کنار بگذارید) و زعفران را اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر اجازه دهید با کشک بجوشد. بعد از اضافه کردن کشک، نمک و فلفل آن را اضافه و اندازه کنید. آبگوشت بزقرمه کرمانی ما حاضر است. روی آبگوشت را با کشک، نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردو، تزیین و میل کنید. اگر هم بزقرمه را به صورت خورشت میل می‌کنید روی آن را با پیازداغ، سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و در کنار برنج سرو کنید.
در برخی شهرهای کرمان از برنج هم برای درست کردن بزقرمه استفاده می‌کنند که در این صورت در 40 دقیقه پایانی پخت برنج را هم در حد ½ لیوان فرانسوی برای این مقدار مواد اضافه کنید تا برنج خوب با سایر مواد بپزد.

نکات مهم غذای بزقرمه کرمانی به صورت آبگوشت یا خورشت
*اضافه کردن نعنا داغ و سیر داغ به خاطر گرفتن سردی کشک است پس بهتر است در تهیه این غذا آن‌ها را حذف نکنید.
*برخی ترجیح می‌دهند نخود و سیب زمینی را حذف کنند و فقط با گوشت فراوان و سیر و پیاز بزقرمه را درست کنند. در این صورت بعد از پخت گوشت آن را ریش ریش می‌کنند و لپه نیم پز را کمی تفت می‌دهند و به گوشت اضافه می‌کنند. بعد از اضافه کردن لپه به گوشت کشک محلی گوسفندی به آن اضافه می‌کنند و اجازه می‌دهند لپه با گوشت بپزد و بزقرمه حسابی جا بیفتد.
*در طرز تهیه بزقرمه از لپه به جای نخود گرد می‌توانید استفاده کنید.
*بزقرمه به نوعی آبگوشت بزباش کرمانی‌هاست. کرمانی‌ها به جای گوجه فرنگی به بزقرمه کشک اضافه می‌کنند.
*بزقرمه اصیل کرمانی معمولا کمی رقیق است و در آن نان ترید یا تلیت می‌کنند. دلیلش هم این است که کرمانی‌ها ترجیح می‌دهند سیب زمینی را به بزقرمه اضافه نکنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

9 چیزی که نمی‌دانستید به پوست‌تان صدمه می‌زنند

آموزش تصویری تهیه تاکو مرغ

با کمی خلاقیت لباس تان را دلبرانه کنید

طرز تهیه کیک کرامبل سیب

تزئین میوه ها با ایده های ساده و خلاقانه

آموزش کیک پنیری پذیرایی المپیک ورزشی!

مدل موی شینیون رومی

تبدیل پنکه به کولر!

طرز تهیه پاند کیک وانیلی

اسموتی آناناس و زنجبیل

کیک لیمو را امتحان کنید

از شما/ ناهار

در یک دقیقه اسموتی انبه درست کنید

خورش مرغ کره ای هندی با طعمی متفاوت

خاگینه ذرت صبحانه ای متفاوت

برای فردا برنجی متفاوت بپزید

با رقیب جدید کتلت آشنا شوید

کیکی بدون فر بر عصرانه

در خانه اشترودل گوشت بپزید

نان شیرمال را به سبک خارجی ها درست کنید

غذای سنتی و اصیل ایرانی که کم خونی را رفع می کند

به کمک این ویدئو بهترین کنتاکی فامیل را درست کنید

قبل از خواب موهایتان را شانه بزنید!

کدام روش کاشت برای ناخن بهتر است؟

تارتی جدید برای عصرانه

10 پیشنهاد جدید که برنامه هفتگی شما را متحول می کنند

بچه ها عاشق این ماکارون می شوند

سالادی جذاب با مرغ و اسفناج

ترامیسو با بیسکوییت شکلاتی

طرز تهیه مربای لیمو ترش به 2 روش عالی و خوشمزه

رژیمی ها برگر بوقلمون با آویشن بخورند

این ترشی با کم خونی مقابله می کند

فینگرفود مرغ، فست فودی عالی برای مهمانی ها

کلوچه جو دوسر شکلاتی؛ شیرینی روز عید

این پیش غذا مهمانی شما را به یاد ماندنی می کند

نان تست هایی که دلتان نمی آید بخورید!

رولت مغزدار شکلاتی؛ پیشنهاد عالی برای عید

لطیفه شکلاتی؛ خوشمزه تر از شیرینی های دیگر

چگونه گول زعفران تقلبی را نخوریم؟!

این پیراشکی رد خور ندارد

غذای محلی استان مرکزی که کبدتان را پاکسازی می کند

جدیدترین روش های پخت مرغ در دنیا

دستورهای عجیب برای پخت اسپاگتی

قلعه تاریخی بوراک با مواد کوفته

24 غذایی که هر سیری را گرسنه می کند

انچیلادای مرغ به روشی سریع، در ماهیتابه چدنی

سفر به کارگاه کیک پزی برند معروف تایوانی

آموزش ساخت 13 وسیله دکوری زیبا و کم خرج

با این مدل مو در عروسی بدرخشید

مانند کیف زیبای شما را کسی ندارد