آریا بانو

آخرين مطالب

غذای اصلی/ شکشوکه؛ تخم مرغ با سس گوجه فلفلی خودمان! خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
غذای اصلی/ شکشوکه؛ تخم مرغ با سس گوجه فلفلی خودمان!
٣٢١
٠
برترین ها / شکشوکه غذایی شبیه املت گوجه و سبزیجات است که روی آن با پنیر و گشنیز خوشبو تزئین شده است. برای این غذا از چندین نوع فلفل تابستانی و گوجه برای سس درست می‌شود سپس تخم‌مرغ‌ها در این سس نیمرو می‌شوند. این یک غذای ساده و راحت تابستانی ست که تنوع رنگی جالبی دارد.
شکشوکه غذایی عربی‌ست که از تخم‌مرغ‌های نیمرو شده در سس گوجه، فلفل و سیر درست می‌شود که معمولا با زیره، پاپریکا، فلفل قرمز تند و جوز طعم‌دار می‌شود. اگر چه این غذا بیشتر در منطقه خاورمیانه و مدیترانه وجود دارد، اما این غذا در اصل متعلق به کشور‌های شمال آفریقا یعنی تونس و مراکش است. این غذا همانند ایران به عنوان صبحانه سرو می‌شود در حالی که برای هر کدام از وعده‌های غذایی روز می‌توان آن را مصرف کرد. این غذا سرشار از پروتئین، سبزیجات، فیبر و آنتی اکسیدان است بنابراین یک وعده سیر کننده و در عین حال بسیار مغذی است. یک وعده از این غذا معمولا با یک یا دو تخم‌مرغ درست می‌شود و همراه نان برشته سرو می‌شود.
در این غذا ادویه‌های خوشبوی زیره و پاپریکا دودی به همراه پیاز تفت داده شده، فلفل‌دلمه‌ای و هالوپینوی تند ترکیبی شگفت انگیز از طعم را برای گوجه‌های خرد شده شیرین ایجاد می‌کنند.
چی لازم دارم:
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
پیاز زرد: 1 عدد متوسط
فلفل هالوپینو: 1 عدد
فلفل‌دلمه‌ای قرمز: 1 عدد
سیر: 4 حبه
پودر زیره: 1 قاشق چای‌خوری
پاپریکا دودی: 1 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: 1/4 قاشق چای‌خوری
نمک: 1 قاشق چای‌خوری
گوجه کنسروی: 1 قوطی
تخم‌مرغ: 6 عدد
پنیر فتا: 2 قاشق غذاخوری خرد شده
گشنیز یا جعفری ایتالیایی: 1/4 پیمانه خرد شده
چطور بپزم:
1. روغن زیتون را در ماهیتابه‌ای بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. وقتی سطح روغن گرم شد و شروع به جلزو ولز کرد، پیاز، فلفل دلمه قرمز و هالوپینو را اضافه کنید. آن‌ها را بپزید تا نرم شوند یعنی حدود 5 تا 7 دقیقه.
2. سیر، زیره، پاپریکا دودی، فلفل قرمز کاین و نمک را اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر بپزید.
3. حرارت را به متوسط رو به پایین کاهش دهید و گوجه‌های کنسروی را همراه با آب آن‌ها اضافه کنید. اگر گوجه کنسروی در دسترس ندارید، گوجه‌ها را در آب پخته و در آب یخ قرار داده، پوست آن‌ها را جدا کرده و در غذا بریزید. به مدت 20 دقیقه بگذارید گوجه‌ها به ارامی بپزند. گاهی آن‌ها را بهم بزنید. این باعث می‌شود یک سس غلیظ و خوش طعم ایجاد شود.
4. وقتی که سس قل خورد، حفره‌هایی را با قاشق در آن ایجاد کنید تا فضای کافی برای هر تخم‌مرغ ایجاد کنید.
5. برای اضافه کردن تخم‌مرغ، می‌توانید تخم‌مرغ را مستقیما داخل ماهیتابه بیندازید، اما بهتر است آن‌ها را یکی یکی در کاسه‌ای کوچک بیندازید بعد تخم‌مرغ را به آرامی داخل حفره ایجاد شده بریزید. این کار جای تخم‌مرغ را کنترل می‌کند و کمک می‌کند تا زرده نشکند.
6. وقتی همه تخم‌مرغ‌ها سر جایشان قرار گرفتند، روی ماهیتابه را با درب بپوشانید و بگذارید تا تخم‌مرغ به آرامی در این سس به مدت 8 تا 10 بپزد تا زمانی که سفیده‌ها پخته شده و زرده‌ها به هنگام برش، مقداری روان باشند.
7. برای سرو باید برای هر نفر، یک عدد تخم‌مرغ را با سس گوجه برای هر نفر ریخت. این غذا را می‌توان با نان برشته یا نان معمولی سرو کرد.
نکات مهم:
برای درست کردن این غذا از ماهیتابه آهنی استفاده نکنید، چون غذایی اسیدی است که پس از ریختن با ظرف واکنش نشان می‌دهد. در کل استفاده از ماهیتابه فلزی برای غذا‌های اسیدی مثل مرکبات و گوجه باعث وارد شدن فلزات داخل غذا می‌شود بنابراین بهتر است از ماهیتابه‌ای که دارای پوششی نچسب است استفاده کنید.
برای درست کردن این غذا ابتدا همه سبزیجات را خرد و آماده کنید سپس اقدام به درست کردن غذا کنید. برای راحتی بیشتر می‌توانید از رنده نایسر دایسر استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/186137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

ترکیبی که بهترین تیم آسیا را از مرگ نجات می‌دهد

ستاره 21 ساله یوونتوس در رادار الاتحاد

تکرار یک رکورد تاریخی در سری A با قهرمانی اینتر

امید آلومینیوم به ارسال تأییدیه یوئل برای مجوز حرفه‌ای

«پرویزخان» به خانه‌ها می‌آید

کلوپ: همه چیز از باخت به یونایتد شروع شد

رضاییان: به رحمتی پیش قرارداد داده بودیم

رانگنیک به نیمکت بایرن مونیخ نزدیک شد

قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال

برهانی در آستانه ریاست دوباره آکادمی استقلال

دیالوگی که آغاز بازیگری مریم کاویانی بود

اتفاقات عجیبی که در مهمانی لاکچری افتاد!

ابراز عشق سلمان رو شیشه مینی بوس!

«خاطره ها» را با صدای مرتضی پاشایی گوش دهید

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

برخورد دو تریلی با هم!

جوانمردی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه در جنگ ها

کوکو تن ماهی؛ سریع، راحت و خوشمزه

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

توصیه به خانم‌ها؛ با خنده به استقبال مرد‌ها بروید

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

بلژیک مغلوب دانش‌آموزان ایران شد؛ هلند حریف یک‌هشتم نهایی

مطلق‌زاده: فوتبال برای مسئولان خوزستان مهم نیست

پاکسازی کمپ مهاجران در پاریس در فاصله کوتاه باقیمانده تا المپیک

بن بست فوتبالی عربستان و گران ترین تیم تاریخ آسیا؟

جریمه 238 میلیونی برای 3 باشگاه

ترین‌های هفته؛ تیر دروازه های هفته بیست‌و‌چهارم لیگ برتر

بازی اسم و فامیل مدیران تراکتور به قیمت پراندن یک جام دیگر

اسنایدر:‌ امیدوارم یونایتد با پنج گل در فینال شکست بخورد

کارهایی که باعث برگشت روح به جسم تجربه گر مرگ شد

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

«تتلو» در دومین جلسه دادگاه: بابت همه اشتباهاتم عذرخواهی می‌کنم

نماهنگ خاطره انگیزی با صدای زنده یاد ناصر عبداللهی

نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد

سبک جدید از فوتبال دستی

نمایی از کوه رینیر آمریکا

یکی از عمیق ترین تالاب های تایلند

حکمت/ روزى تقسیم شده و اجل حتمى است...

داستانک/ مترسکی برای فرار پرندگان

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی به روشی ساده و سریع

علت بی حسی پا پس از جراحی دیسک کمر

این ویتامین‌ها را بخورید؛ لاغر بمانید

دوش طولانی یا کوتاه؛ کدام یک بهتر است؟

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

داستانک/ دوستت دارم

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن