آریا بانو

آخرين مطالب

حقایق عجیب و جالب درباره فرانسه گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
حقایق عجیب و جالب درباره فرانسه 3
٤
٠
برترین ها / حقایق جالب و عجیب زیادی وجود دارد که ممکن است درباره فرانسه ندانید. برخی از آن‌ها جالب، برخی ناخوشایند و برخی باورنکردنی هستند. برخی از این حقایق نوعی شوک فرهنگی برای شهروندان غیرفرانسوی هستند، مثل ازدواج کردن با مرده‌ها. در این مطلب با دانستنی‌های جالبی درباره فرانسه آشنا می‌شوید.
به صورت قانونی می‌توانید با مرده‌ها ازدواج کنید
ظاهرا عبارت «فقط مرگ می‌تواند ما را از هم جدا کند» در فرانسه کاربردی ندارد، چون ازدواج با مرده‌ها هم قانونی است. نکروگامی، ازدواج زنده‌ها با مرده‌ها است که از قرن نوزدهم در فرانسه قانونی شد، اما در جنگ جهانی اول برجسته شد. در این دوره، بیشتر زنان با عشق یا نامزدشان که در جبهه کشته شده بود ازدواج می‌کردند. این ازدواج‌ها بیشتر برای این لازم بود که فرزندان سربازان درگذشته وارث قانونی پدرشان شوند.
اما قانون نکروگامی فعلی در سال 1959 به وجود آمد، یعنی زمانی که 423 نفر در اثر شکست سد مالپاست (Malpasset) جان خود را از دست دادند. ایرن جودار، نامزد یکی از قربانیان، آندره کاپرا، از رئیس‌جمهور «دو گل» خواست که با نامزد مرده‌اش ازدواج کند و او هم پذیرفت.
شرایط سختگیرانه‌ای برای ازدواج‌های ناکروگامی وجود دارد. اول اینکه زن و شوهر باید قبل از مرگ یکی از آن‌ها، در حال تدارک ازدواجشان بوده باشند. شریک زنده باید دلیل خوبی برای درخواست ازدواج داشته باشد. اگر شریک مُرده مرد باشد، معمولا به خاطر باردار بودن زن اجازه ازدواج داده می‌شود.
شریک زنده هیچ ارثی از فرد مُرده نمی‌برد. اما می‌تواند حق بازنشستگی یا بیمه عمر او را دریافت کند. همچنین زنان می‌توانند نام خانوادگی مرد مُرده‌ای که با او ازدواج می‌کنند را دریافت کنند. تاریخ ازدواج آن‌ها هم روز قبل از مرگ فرد مرده ثبت می‌شود.
دولت استفاده از کلمات انگلیسی را ممنوع کرده است
دولت فرانسه نگران این است که زبان انگلیسی به زبان فرانسوی خدشه وارد کند. در سال 1966، رئیس جمهور شارل دو گول ورود کلمات انگلیسی را به واژگان فرانسوی ممنوع کرد. همچنین انجمن زبان فرانسه را تاسیس کرد تا جایگزین فرانسوی برای کلمات انگلیسی جدید پیدا کنند.
این انجمن بسیار موفق بود. البته شکست‌هایی هم داشت؛ مثلا جایگزینی برای واژه «اسمارت فون» پیدا نکرد.
با سیستم ویاجر صاحب خانه شوید
رهن را فراموش کنید، فرانسوی‌ها از سیستم ویاجر استفاده می‌کنند که به نوعی پیوند بین رهن و قمار است. سیستم ویاجر مثل رهن و اجاره عادی است، با این تفاوت که شما صاحب خانه‌ای هستید که صاحب آن مرده است.
صاحبخانه مشتاق که آن را «خریدار» می‌نامیم به صاحبخانه (فروشنده) مقداری پول پیش می‌دهد که بستگی به ارزش خانه دارد. خریدار هر ماه مبلغ کمی به فروشنده می‌پردازد تا زمانی که او بمیرد. خریدار سپس صاحب خانه می‌شود.
این معامله یک قمار است، چون نمی‌توان مرگ صاحبخانه را پیش بینی کرد. خریداران اغلب قبل از معامله به دنبال نشانه‌های بیماری در صاحبخانه‌ می‌گردند. مثل نشانه‌های حرکتی یا وجود دارو و علائم دیگر در منزل صاحب‌خانه. برخی فروشندگان باهوش وقتی خریداران برای بررسی خانه می‌آیند؛ خودشان را به بیماری می‌زنند. آن‌ها پا‌های خود را با یک پتو می‌پوشانند و روی مبل می‌نشینند. همچنین هیچ حرکتی نمی‌کنند تا نشان دهند زیاد عمر نمی‌کنند.
این سیستم همیشه برای خریداران بُرد نیست، چون اگر اجاره ماهانه را پرداخت نکنند خانه را از دست می‌دهند. فروشندگان هم ملزم به برگرداندن اجاره‌ها نیستند و حتی می‌توانند دوباره خانه را در ویاجر قرار دهند.
اما گاهی هم خریدار زودتر می‌میرد. فروشندگان اغلب بیوه‌ها و مردان زن‌مرده‌ای هستند که امیدوارند پول بیشتری کسب کنند. فرزندان خریدار باید به پرداخت اجازه ماهیانه ادامه دهند در غیر این صورت خانه را از دست می‌دهند.
مثلا ژان کالمن در سال 1965 با وکیلش، آندره فرانسوا رافری قرارداد ویاجر بست. کالمن در آن زمان 90 ساله و رافری 45 ساله بود. رافری فکر می‌کرد معامله خوبی کرده است. او مبلغی به عنوان پیش‌پرداخت داده بود و هر ماه هم 2500 فرانک (500 دلار) پرداخت می‌کرد.
کالمن 32 سال دیگر عمر کرد، 122 ساله شد و رکورد زد. رافری هم در سال 1995 درگذشت. همسرش پرداخت اجاره به کالمن را ادامه داد تا این که دو سال بعد او هم درگذشت. این معامله یک باخت بزرگ بود، چون رافری و همسرش دو برابر ارزش خانه را پرداخت کرده بودند.
تونتین بیمه نهایی عمر است
اگر سیستم ویاگر پیوند قمار و رهن است، تونتین پیوند بین قمار و بیمه است. تونتین نوعی بیمه عمر گروهی است. همه اعضای این گروه بیمه شده اند و مبلغی را سرمایه گذاری کرده اند. وقتی یکی از بیمه شدگان فوت می‌کند، مقرری او بین سایر اعضای گروه تقسیم می‌شود. این ادامه می‌یابد تا زمانی که فقط یک نفر باقی بماند. این شخص سود متعلق به همه اعضای گروه را دریافت می‌کند. وقتی آخرین نفر هم بمیرد، دولت هرچه باقی مانده را برمی دارد.
تونتین ایده «لورنزو دو تونتی» ایتالیایی بود که آن را به پادشاه فرانسه، لوئی شانزدهم در قرن هفدهم پیشنهاد کرد. این ایده به سرعت در میان پادشاهان فرانسوی محبوب شد که از آن برای قرض گرفت پول برای تامین بودجه جنگ‌های بی‌شمارشان استفاده می‌کردند.
جالب است بدانید تونتین در قرن نوزدهم در ایالت متحده هم رایج شد. تا سال 1905، نه میلیون تونتین وجود داشت، اگرچه در آن زمان فقط 18 میلیون خانواده در آمریکا وجود داشتند. حدود 7.5 درصد از جمعیت آمریکا به عنوان منبع اصلی درآمد خود به آن وابسته بودند. اما در قرن بیستم تونتین در ایالات متحده کاهش یافت.
دولت ایستگاه‌های رادیویی را مجبور به پخش آهنگ‌های فرانسوی می‌کند
دولت فرانسه نه تنها با کلمات بلکه با موسیقی انگلیسی هم مخالف است. در سال 1994 دولت تصویب کرد که 40درصد از آهنگ‌هایی که در ایستگاه‌های رادیویی پخش می‌شوند باید توسط هنرمندان فرانسوی و به زبان فرانسوی اجرا شوند.
طی سال‌ها، این یک سناریوی عجیب ایجاد کرد که در آن، ایستگاه‌های رادیویی یک آهنگ را بار‌ها و بار‌ها پخش می‌کردند تا سهم آهنگ محلی خود را تامین کنند. 75درصد مواقع فقط 10 آهنگ پخش می‌شد. این امر تا حدی به این دلیل بود که آهنگ و نوازنده فرانسوی به اندازه کافی وجود نداشت. بسیاری از هنرمندان فرانسوی هم به زبان انگلیسی آواز می‌خواندند.
مشکل بزرگتر این بود که مخاطبان هم آهنگ‌های انگلیسی را ترجیح می‌دادند. اخیرا ایستگاه‌های رادیویی اعتراض کردند که شنوندگان خود را از دست داده اند. همچنین ادعا کردند قانونگذاران فرانسوی به خاطر سود خودشان این قانون را تصویب کرده اند. در سال 2015 ایستگاه‌های رادیویی برای اعتراض یک روز کامل هیچ آهنگ فرانسوی پخش نکردند. دولت بعدا قانون را تغییر داد و سهمیه آهنگ‌های فرانسوی را به 35 درصد کاهش داد. همچنین اضافه کردند که ایستگاه‌های رادیویی فقط نیمی از این زمان را می‌توانند 10 آهنگ رایج فرانسوی را پخش کنند.
رانندگان باید الکل‌سنج تنفسی داشته باشند
فرانسه روش عجیبی برای مبارزه با رانندگان الکلی دارد. به جای اینکه پلیس کنار جاده منتظر بماند و آن‌ها را با سرعت غیرمجازشان متوقف کند، به صاحبان خودرو دستور داده در اتومبیلشان الکل‌سنج تنفسی داشته باشند.
این قانون در سال 2012 تصویب شد و بحث‌های زیادی برانگیخت. چون دانیل ارگوال، رئیس گروه رانندگی بدون مستی که این قانون را برای تصویب پیشنهاد کرد، مالک یکی از دو کسب و کاری است که این دستگاه‌ها را با استاندارد‌های لازم می‌سازند. شهروندان معتقدند که این قانون فقط تصویب شده تا فروش آن‌ها را بالا ببرد و به خاطر ایمنی رانندگان نیست. دولت این قانون را در اوایل سال 2013 به حالت تعویق درآورد، اما دوباره در همان سال اجرا کرد. اما ظاهرا هیچ جریمه یا مجازات واقعی برای همراه نداشتن این دستگاه وجود ندارد.
رانندگان حتی هنگام توقف هم نمی‌توانند از تلفن همراه استفاده کنند
در ایالات متحده، قوانین ایالتی نحوه استفاده رانندگان از تلفن همراه را تعیین می‌کند. اما بیشتر ایالت‌ها موافقند که رانندگان باید با هندزفری از تلفن همراه خود استفاده کنند، اما دولت فرانسه اینطور فکر نمی‌کند.
در سال 2018، دولت فرانسه قانونی تصویب کرد که استفاده از تلفن با دست حتی هنگام توقف کنار جاده هم برای رانندگان ممنوع است. این قانون حتی وقتی موتور خودرو خاموش باشد هم الزامی است. رانندگان فقط می‌توانند در فضای پارکینگ از تلفن استفاده کنند. البته اگر ماشینشان کنار جاده خراب شود هم می‌توانند استفاده کنند. در غیر این صورت به خاطر استفاده از تلفن هنگام رانندگی 167 دلار جریمه می‌شوند.
قانون فرانسه عکسبرداری از برج ایفل را در شب ممنوع کرده است
تا به حال عکسی از برج ایفل در شب دیده اید؟ چنین عکس‌هایی زیاد نیستند. چون عکسبرداری از برج ایفل در شب ممنوع است. چراغ‌های برج ایفل یک اثر هنری به حساب می‌آیند که حق کپی رایت دارند؛ بنابراین انتشار و اشتراک عکس‌های آن بدون مجوز، غیرقانونی است.
این قانون براساس قانون کپی رایت اتحادیه اروپا تنظیم شده است که از آثار هنری تا پایان عمر سازندگانشان و 70 سال بعد از مرگشان حفاظت می‌کند. برح ایفل توسط گوستاو ایفل ساخته شد که در سال 1923 درگذشت. عکاسی از این برج در سال 1993 قانونی شد. اما عکاسی شب هنوز غیرقانونی است، چون چراغ‌ها در سال 1985 اضافه شدند.
در سفر با قطار برای حیوانات هم باید بلیت تهیه کنید
حیوانات برای سفر با قطار‌های فرانسه باید بلیت داشته باشند. طبق قوانین راه آهن فرانسه، مسافران باید 7 یورو برای حیواناتی که کمتر از 6 کیلوگرم وزن دارند بپردازند؛ و برای حیوانات بالای 6 کیلوگرم باید نصف قیمت بلیت یک نفر را بپردازند. فقط سگ‌های راهنما می‌توانند به رایگان سوار قطار شوند. این قانون یک بار برای مسافری که با چند حلزون سوار شده بود مشکل ایجاد کرد. بازرس بلیت به او گفت که باید یک بلیت 5.1 یورویی برای حلزون‌ها بگیرد. این اتفاق در اخبار پخش شد و به دلایلی راه آهن مجبور شد پول را برگرداند.
دولت به خانواده‌هایی که با موفقیت بچه بزرگ کنند جایزه می‌دهد
در 26 مه 1920، دولت فرانسه برای زنانی که دست تنها و با موفقیت حداقل 4 بچه بزرگ کنند مدال درنظر گرفت. این جایزه برای شناسایی زنانی بود که فرزندانشان بعد از کشته شدن پدرشان در جنگ جهانی اول، یتیم شدند.
سه نسخه از این جایزه وجود داشت: مدال طلا برای زنانی که هشت فرزند یا بیشتر دارند، مدال نقره برای زنانی که شش یا هفت فرزند دارند و مدال برنز برای زنانی که چهار یا پنج فرزند دارند. همچنین برخی مدال‌های برنز با استثنا به زنان بیوه‌ای اهدا می‌شد که سه فرزند داشتند. مردان زن‌مرده هم فقط در سال 1983 واجد شرایط دریافت این جایزه شدند.
یکی از اولین مردانی که این جایزه را دریافت کرد کشیش کاتولیک پیر مایوت (Pere Mayotte) بود، اگرچه او بیوه به حساب نمی‌آمد اما بعد از مرگ خدمتکارش، شش کودک او را به فرزندی پذیرفته و بزرگ کرده بود. امروزه فقط نسخه برنز مدال خانواده وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/187029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای خوب شدن سرفه آنتی بیوتیک بخوریم؟

جزئیاتی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ دوسوم کشور شاهد باران خواهد بود

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

اگر ترمز خودرو برید این گونه متوقفش کنید

هیچوقت کیف، موبایل و لوازم با ارزش را داخل ماشین نذارید!

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

«رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند

نامزدهای کسب عنوان بهترین گل هفته لیگ اروپا

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اسکیت سرعت مردان

ستاره سیتی: به احترام رئال کلاه از سر برمی‌دارم

زنگ خطر مدیریتی برای فولاد در صورت شکست مقابل مس

بلینگام در یک قدمی رکورد BBC مشهور رئال

درخواست اوکراین برای محرومیت 15 جودوکار روسی

تیزر جذاب حریف امروز استقلال با آهنگ محبوب این روزها

حدادی‌فر: لیگ عجیب و آشفته‌ای داریم

وزیر ورزش و دبیر به بیشکک نرسیدند

اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ لغو شد

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

موزیک ویدئوی «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

ساخت مجسمه شکری

اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان

نسخه خانگی بستنی سالار!

دیگه از بیرون کباب لقمه نخر

پایه‌گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی را می‌شناسید؟

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی