آریا بانو

آخرين مطالب

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: مصرف ماده مخدر تریاک سرطان زا است پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: یرنا-معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت با رد این باور سنتی که تریاک به عنوان دارو، درمانگر است، گفت: با مطالعات دقیقی که در 20 سال گذشته انجام داده ایم، دریافتیم که در میان مصرف کنندگان تریاک، سکته های قلبی و مغزی، سرطان ها و مرگ ناشی از بیماری های گوارشی 86 درصد افزایش دارد.
دکتر رضا ملک زاده در سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد، افزود: موضوع اعتیاد با توجه به این که تعداد مصرف کنندگان، استفاده کنندگان و تولید انواع مشتقات مواد مخدر رو به افزایش است، به مشکل بزرگ و مهمی در جهان تبدیل شده است که آمارهای منتشر شده در گزارش سازمان ملل در سال 2019، صحت این مطلب را نشان می دهد آن جا که عنوان می شود مصرف کنندگان مواد مخدر در جهان به 53 میلیون نفر رسیده که در هند و نیجر این آمار بیشتر است یعنی شیوع اعتیاد 56 درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در گذشته اعتیاد به عنوان جرم محسوب می شد در حالی که اعتیاد را باید به عنوان یک بیماری تلقی کنیم و در علم اعتیاد هم پذیرفته شده که معتاد فرد مریضی است که نیاز به معالجه دارد.
معاون وزیر بهداشت ضمن یادآوری این که پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر باید در راس امور قرار گیرد، تاکید کرد: از مدرسه باید به دانش آموزان خطرات و مضرات آموزش داده شود.
این مقام مسوول تصریح کرد: در درمان اعتیاد متاسفانه درمانی قطعی و موثری وجود ندارد اما درمان های موثری در آینده خواهیم داشت.
اعتیاد یک چالش بزرگ در بحث سلامت است
ملک زاده در بخشی دیگر از سخنان خود بر این باور که تریاک مفید است و نوعی درمان محسوب می شود خط بطلان کشید و گفت: تحقیقات ما در مورد اعتیاد از نوع اعتیاد به تریاک در شمال شرق ایران که طی آن جمعیت 50 هزار نفری را مورد مطالعه قرار دادیم نشان داد 17 درصد افراد اعتیاد دارند و سرطان مری ناشی از مصرف تریاک شیوع قابل توجهی دارد.
وی افزود: در کل ایران میزان مصرف مواد مخدر، 14.54 درصد جمعیت را دربرگرفته که متاسفانه به دلیل قرار داشتن ایران در مسیر تولید و ترانزیت مواد مخدر هنوز ادامه دارد و بر تعداد آن افزوده می شود و عمدتا هم افرادی هستند که تریاک مصرف می کنند چرا که باور دارند تریاک برای سلامت مفید است که کاملا غلط است.
به گفته ملک زاه، معضل مصرف مواد افیونی دامن گیر بسیاری از کشورهای جهان است اما درمان ها متفاوت است به عنوان نمونه در آمریکا در ده سال گذشته 300 هزار نفر از اثر مصرف مواد فوت کرده اند که این آمار فوتی به دلیل این که در آنجا درمان با داروی مسکن صورت می گیرد باعث مرگ ناشی از مسمومیت شده است.
وی با تاکید بر این که اعتیاد یک چالش بزرگ در بحث سلامت است، مصرف مواد مخدری همچون تریاک را مساوی با ابتلاء به سرطان لوزالمعده، حنجره، مری، ریه، پروستات و معده دانست وگفت: افرادی که تریاک مصرف می کنند بیشتر دچار بیماری های مزمن در قلب و عروق می شوند و مطالعات نشان داده که اعتیاد می تواند عوارض گوناگونی بر روی سلول ها و ایجاد سرطان داشته باشد که هر چه دوز مصرف بالاتر، شانس سرطان بیشتر می شود.
این مقام مسئول یادآور شد: این باور هم که مصرف تریاک باعث کاهش قند می شود باور غلطی است و در افراد دیابتی به دلیل تغییراتی که بر ذوب چربی و قند خون ایجاد می کند این افراد دوبرابر بیشتر از افراد دیگر می میرند. همچنین با مطالعات دقیقی که در بیست سال گذشته انجام داده ایم، دریافتیم که در میان مصرف کنندگان تریاک، سکته های قلبی و مغزی، سرطان ها و مرگ ناشی از بیماری های گوارشی 86 درصد افزایش دارد.
وی تصریح کرد: نوع مصرف مواد هم ریسک سرطان را بیشتر می کند مثلا بلعیدن مواد مخدر تریاک، عامل تسریع و رخنمایی سرطان معده می شود. بناداریم تریاک را به عنوان ماده سرطان زا در مارچ 2020 و در کنگره معرفی و تصویب کنیم.
ملک زاده درباره درمان های جدید افراد معتاد هم یادآور شد: تلاش داریم به سمتی برویم که اعتیاد و داروهای موثر را بشناسیم تا به درمان بهینه ای برسیم، چرا که حل مساله اعتیاد یک کار مشکل است که فقط با زور و جرم حل نمی شود و باید از طریق راه های علمی در عنفوان جوانی پیشگیری کنیم.
سیزدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران با شعار به سوی پاسخ جامعه سلامت به اعتیاد از چهارشنبه 30 مرداد تا جمعه 1 شهریور درسالن همایشهای رازی برگزار می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/188141/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه مغز را برای توقف نگرانی تمرین دهیم؟

12 مورد از علائمی که نشان می‌دهد شما باهوش‌تر از آنچه تصور می‌کنید، هستید

چه زمانی به او بگوییم که فرزند خوانده ماست؟

این نشانه ها خبر از افسردگی می دهند

هـرگـز بـرای ایـن مـوارد عـذرخـواهـی نکنیـد

بلوغ زودرس دختران و نگرانی مادران

روزهای تعطیل افسرده می شوید؟

آیا بوتاکس، افسردگی را درمان می کند؟!

چگونه یک همسفر خوب پیدا کنید؟

رازهای برخورد با تنبلی

چگونه از افسردگی در تعطیلات نوروز جلوگیری کنیم؟

راهکارهایی برای تغییر دادن شخصیت تان

عوامل استرس زا در محل کار و اثر آن روی جسم و روان

آیا طب سوزنی می‌تواند افسردگی را درمان کند؟

از زود قضاوت کردن هایت خسته شده ام

نقش ژنتیک در توانایی رهبری و مدیریت

چطور جلوی استرس را بگیریم؟

استرس و کاهش وزن

منفی‌ باف‌ ها موفق نمی‌شوند

چشم‌زخم خرافه است یا واقعیت دارد

چروفوبیا، ترس از شاد بودن و شادی کردن

راهکارهایی برای پیروزی بی استعدادها!

به استقبال کدام استرس برویم؟

درمان افسردگی و اضطراب با طب سوزنی

نشانه‌های اعتماد به نفس بالا

4 راه برای بررسی حافظه در منزل

چطور باهوش تر از آنچه هستید به نظر بیایید؟

روش های درمان وسواس

برنامه ریزی برای موفقیت

افسردگی پنهان پشت چهره بشاش افراد را با 7 نشانه تشخیص دهید!

استرس چگونه باعث درد مفاصل می شود؟

5 علامت عجیب که نشان می‌دهد بیش از حد مضطرب هستید

اثرات منفی مقایسه

علائم بروز افسردگی فصلی را بشناسید

حالت های افسردگی با این خوراکی ها بدتر می شوند

روان شناسی رقابت

این رفتارهایتان روی اعصاب دیگران است

بررسی شادی از منظر روان شناسی اجتماعی

عملکرد امواج مغزی در فرایند یادگیری

استرس شنیداری؛ موسیقی راک گوش ندهید!

امان از دست وسواسی‌ها !

دانستنی های جالب روانشناسی

راه‌هایی برای کنار آمدن با افراد خودشیفته

درمان افسردگی با فیزیوتراپی

9 نشانه استرس بیش از حد

70 تا 80 درصد مبتلایان به افسردگی برای درمان اقدام نمی‌کنند

اختلال های عصبی در زندگی مدرنِ ما

عادت افراد کاریزماتیک و چگونه کاریزماتیک باشیم

چگونه خشم مان را مدیریت کنیم؟

دروغگوها به چه فکر می‌کنند؟