آریا بانو

آخرين مطالب

تغذیه/ گوشت؛ از فواید تا مضرات! پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
تغذیه/ گوشت؛ از فواید تا مضرات!
٥٢٨
٠
عصر ایران /مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده اند.افراد بسیاری در جهان به دلایل مختلف مصرف گوشت را کنار گذاشته و یک رژیم غذایی گیاهخواری یا وگان را دنبال می کنند. این در شرایطی است که برای برخی دیگر، گوشت های قرمز و سفید همچنان از اجزا اصلی رژیم غذایی محسوب می شود.
گوشت منبع خوبی برای انواع مختلف مواد مغذی است. گوشت قرمز، مانند گوشت گاو و گوسفند، حاوی ویتامین های A، B، D و K و همچنین مس، کروم، اسید فولیک، آهن، منیزیم، پتاسیم، سلنیم، و روی است. افزون بر این مواد مغذی، گوشت منبع خوبی برای پروتئین و ویتامین B12 است. گوشت قرمز حاوی ریبوفلاوین، فسفر کولین و نیاسین نیز است که تراکم مواد مغذی موجود در آن را هرچه بیشتر افزایش می دهند. بر همین اساس است که گوشت قرمز یکی از بهترین انواع گوشت برای مصرف محسوب می شود.
این فهرست طولانی از مواد مغذی فواید سلامت خاص را نیز ارائه می کند. ویتامین B12 برای سلامت سوخت و ساز، قلب، و اعصاب و عضلات نیاز است. آهن که هم در منابع گیاهی و هم منابع حیوانی یافت می شود، عاملی کلیدی برای سلامت سوخت و ساز و قلب است. افزون بر این، آهن موجود در منابع حیوانی بهتر جذب می شود و جذب آهن از منابع گیاهی در صورت مصرف به همراه گوشت راحت‌تر صورت می گیرد. برخی مطالعات فواید دیگر رژیم های غذایی پر پروتئین که حاوی گوشت هستند را نیز نشان داده اند که از آن جمله می توان به افزایش سوخت و ساز، تقویت استخوان ها، و حفظ توده عضلانی اشاره کرد.
نظرات بسیاری درباره سلامت مصرف گوشت وجود دارند، اما کارشناسان سلامت با برخی موارد خاص موافق هستند
مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده اند. دلیل اصلی این ارتباط محتوای چربی اشباع و کلسترول، ترکیبات سرطان‌زای موجود در گوشت که به واسطه پخت در دماهای بالا شکل می گیرند، و ال-کارنیتین موجود در گوشت قرمز است که انباشت پلاک در سرخرگ ها را موجب می شود. با این وجود، همچنان به انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه برای ارائه نظر قطعی نیاز است.
پیوندی بین گوشت فرآوری شده و مشکلات سلامت وجود دارد
گوشت های فرآوری شده به واسطه نمک سود کردن، تخمیر، دودی کردن یا روش های فرآوری دیگر که عطر و طعم محصول یا قابلیت نگهداری آن را بهبود می بخشند، تهیه می شوند. موادی مانند ترانس‌گلوتامیناز یا چسب گوشت نیز در گوشت های فرآوری شده پنهان شده اند. سوسیس، کالباس، و هات داگ تنها چند نمونه از گوشت های فرآوری شده موجود در بازار هستند. کارشناسان تغذیه و پزشکان موافق هستند که مقدار زیاد نمک و چربی اشباع موجود در گوشت های فرآوری شده آنها را به یکی از بدترین انواع گوشت برای مصرف تبدیل می کنند. نمک و چربی اشباع سطوح کلسترول و فشار خون انسان را افزایش می دهند که افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد.
افزون بر این، سازمان بهداشت جهانی در سال 2015 گوشت های فرآوری شده در گروه 1 مواد سرطان‌زا طبقه بندی کرد. این طبقه بندی به معنای آن است که شواهد کافی گوشت های فرآوری شده را با سرطان کولورکتال مرتبط می کنند. به طور کلی، گوشت قرمز، مانند گوشت گاو و گوسفند در گروه 2A قرار دارد. بر این اساس، احتمالا ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و سرطان کولورکتال وجود دارد.
شما می توانید بدون گوشت نیز رژیم غذایی سالمی داشته باشید
بدون در نظر گرفتن این که دلیل پرهیز شما از مصرف گوشت چه چیزی است، این امکان وجود دارد که سلامت خود را حفظ کرده و بسیاری از مواد مغذی مشابه را بدون دریافت چربی اشباع از یک رژیم غذایی گیاهی نیز دریافت کنید. در یک رژیم غذایی سالم فضا برای استفاده از گوشت وجود دارد و البته رژیم های غذایی سالم می توانند فاقد گوشت باشند. به عنوان مثال، از بهترین منابع گیاهی آهن می توان به عدس، لوبیا سیاه، جوانه های بروکسل و دانه های کدو تنبل اشاره کرد.
چگونه گوشت را به روشی سالم مصرف کنیم
اگر علاقه ای به حذف گوشت از رژیم غذایی خود ندارید، می توانید با مد نظر قرار دادن چند نکته به روشی سالم آن را مصرف کنید. برش های گوشت، روش پخت، اندازه پرس، و این که هر چند وقت یک بار گوشت مصرف می کنید، مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید.
برش های بدون چربی و کم چربی گوشت را انتخاب کنید. از گوشت های حاوی چربی زیاد که ظاهری مرمری دارند و گوشت های فرآوری شده پرهیز کنید. شما می توانید محتوای چربی اشباع گوشت را با استفاده از یک تکنیک پخت کم چربی، مانند بخارپز کردن یا جوشاندن کاهش داده و همچنین مواد سرطا‌ن‌زای کمتری تولید کنید. از پخت گوشت در دماهای بالا یا در روغن زیاد پرهیز کنید.
میزان گوشت مصرفی در وعده غذایی روزانه را بین سه تا چهار اونس (85 تا 113 گرم) یا 12 تا 18 اونس (340 تا 510 گرم) در هفته حفظ کنید. همواره گوشت را همراه با غلات کامل، میوه ها و سبزیجات مصرف کنید. همانند بسیاری موارد دیگر، مصرف بیش از حد چیزی خوب نیز می تواند به بروز مشکلات سلامت منجر شود. به طور کلی، پزشکان و کارشناسان تغذیه مصرف محدود و آگاهانه گوشت را توصیه می کنند.
سخن پایانی
مصرف گوشت یک انتخاب شخصی است، اگرچه کارشناسان سلامت موافق هستند که گوشت قرمز بهتر است گهگاهی مصرف شود و گوشت های فرآوری شده به ندرت یا اصلا مصرف نشوند. اگر گوشت مصرف می کنید، بر عادات غذا خوردن کلی خود متمرکز شود و نه موارد جداگانه. هر از گاهی می توانید از گوشت باربیکو شده لذت ببرید، اما اگر به طور معمول سوسیس، کالباس، استیک یا همبرگر در وعده های غذایی روزانه شما قرار دارند بهتر است میزان مصرف گوشت خود را کاهش دهید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/192115/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

خنده‌دارترین و عجیب ترین زیرنویس صداوسیما در سریال هفت سر اژدها شبکه سه

قابی دیدنی و متفاوت که بهنوش طباطبایی بازیگر پُرحاشیه از خود در حرم امام رضا(ع) منتشر کرد

الان خودرو بخریم یا نه؟/ پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو در سال 1403

از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!

خوانندگی اختصاصی محسن یگانه برای طرفدار کوچکش

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

گوناگون/ در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!

کشتن کفتار توسط شیرهای عصبانی

تصاویری زیبا از ایجاد یک دریاچه در کویر «تل شیطان»

ظرز تهیه مرغ و سماق فلسطینی

مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند

ویدئو مهسا جاور به مناسبت صعود تیم دو نفره روئینگ زنان ایران

راه‌و‌رسم مقابله با قُلدرها

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

دلنوشته احساسی مژده خنجری مجری تلویزیون برای تولد 6 ماهگی مهدیار پسرش / مبارکا باشه

پست عاشقانه‌ نوید محمدزاده برای تولد 27 سالگی فرشته حسینی / این زن و شوهر هر روز متفاوت تر از دیروز

محمد صادقی بازیگر جنجالی سریال بی همگان به طور غیر منتظره ای از ایران خارج شد

تصاویر کمتر دیده شده از استاد محمدرضا شجریان در جوانی

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

تعادل موقع موتور سواری یعنی این!

طلوع زیبا و بارانی همراه با صدای نقاره‌ها در حرم مطهر رضوی

صفر تا صد طبخ شامی کباب لرستانی

سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟