آریا بانو

آخرين مطالب

توصیه‌های بهداشتی برای تهیه و توزیع نذری پزشکي

توصیه‌های بهداشتی برای تهیه و توزیع نذری

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
توصیه‌های بهداشتی برای تهیه و توزیع نذری
٠
٠
ایسنا / با توجه به فرارسیدن ایام محرم و صفر، عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا را افزایش دهد، این درحالیست که با رعایت نکاتی ساده، اما پر اهمیت می‌توان ضمن افزایش امنیت مواد غذایی از بروز مسمومیت‌های غذایی احتمالی جلوگیری کرد.
با توجه به فرارسیدن ایام محرم و صفر، عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا را افزایش دهد، این درحالیست که با رعایت نکاتی ساده، اما پر اهمیت می‌توان ضمن افزایش امنیت مواد غذایی از بروز مسمومیت‌های غذایی احتمالی جلوگیری کرد.
مجید تاجیک - رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه نذورات، اظهار کرد: هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می‌شود از مواد غذایی بسته‌بندی شده‌ای که مورد تایید وزارت بهداشت است، استفاده شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: ضروری است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شوند.
تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در نذورات گفت: برای تهیه و پخت غذا، برنج و همچنین مصرف روی سفره‌ها باید از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری‌ها، توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: همچنین ضروری است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره‌ها خودداری شود.
تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت، خودداری کنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر چهار درجه سانتی گراد یا بالای 63درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.
وی با بیان اینکه در برخی از مراسم‌ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته‌بندی می‌کنند، گفت: اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می‌شود و ضروری است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، افزود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یکبار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف بر پایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ (بالای65درجه سانتی گراد) مناسب نیست.
وی همچنین بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت: ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند.
تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود.
تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان‌های مسقف، ادامه داد: ضروری است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه، ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع‌آوری زیر سیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف جلوگیری شود.
وی درباره بهداشت سرویس‌های بهداشتی مکان‌های عزاداری یادآور شد: در سرویس‌های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره پسماندهای تولید شده در این ایام سوگواری گفت: پسماندهای تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری است در کنار هر ایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
وی افزود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی‌های پک شده برای نذورات استفاده شود و در صورت تهیه نوشیدنی‌های باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.
تاجیک افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان‌های نظارتی از مساجد، تکایا و حسینیه‌ها بازدید کرده و ضمن آموزش متولیان مساجد و روسای هیات‌ها، بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می‌کنند.
وی افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می‌توانند با شماره 190 تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

این 7 گیاه را قبل از خوردن حتما بپزید!

بهترین شربت برای کسانی که قصد لاغر شدن دارند

درمان یبوست در خانه، کمتر از 8 ثانیه!

این خوراکی‌ها را با هم قاطی نکنید!

اشتباهاتی که موقع مسواک زدن مرتکب می‌شوید

چگونه با افسردگی فصلی مقابله کنیم؟

هر آجیلی برای کدام قسمت بدن مفید است؟

چگونه با زخم پای دیابتی خداحافظی کنیم؟

فشارخونی‌ها اینطوری ورزش کنند

10 حقیقتی که تاکنون درباره دهان و دندان‌ نمی‌دانستید

ادویه‌جات مرگ را از شما دور می‌کنند

رفع بی‌خوابی شب با مصرف گلاب

افسانه پرپشت شدن ابروها!

10 خوراکی انرژی‌زا که در طول روز سرحال نگهتان می‌دارد

فایده هلو برای سلامت چشم و مقابله با سرطان

این بیماری بعد از 50 سالگی به سراغ زنان می‌آید

عرضه 2 داروی پروبیوتیک در بازار برای کنترل آلزایمر، ام اس و پارکینسون

میکروبیوم روده در قدرت عضلانی سالمندان نقش دارد

لاغری سریع و رژیم غیرمنطقی سبب تشدید ام اس می‌شود

استفاده زیاد از لوازم دیجیتال رشد مغز را منحرف می‌کند

معلمان روش‌های شناسایی و رفتار با دانش‌آموزان اوتیسم را بشناسند

والدین برای سرویس مدارس در سامانه سپند ثبت‌نام کنند

نشانه‌هایی که می‌گوید شپش سر دارید

مرگ را برای کودک مانند یک سفر الهی توصیف کنید

گال از آن چه فکر می کنید به شما نزدیک تر است

چه کسانی در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند؟

شعار امسال روز جهانی آلزایمر «مرا به خاطر بیاور»

50 درصد نارسایی قلبی جنین قابل تشخیص است

رئیس سازمان غذا و دارو: عرضه متادون در داروخانه‌ها فعلا منتفی شد

بیماری وحشتناک که مری را از بین می‌برد

روغن شحم گاو در درازمدت سکته‌آور است

افزایش خطر ابتلا به میگرن با کمبود ویتامین‌های B3 و B12

بعد از استفاده از این مواد حتما کرم بزنید

تخم مرغ مفید است یا موجب بیماری قلبی می‌شود؟

سپردن خاطرات به دست فراموشی، به مناسبت روز جهانی «آلزایمر»

راهکار‌هایی فوق‌العاده برای پرپشتی مو‌ها در زمان خواب

با طب سنتی فشار خون‌تان را درمان کنید

موادغذایی که باید خام مصرف کنید

با ماسک خیار و آلوئه‌ورا پوستی جوان و زیبا داشته باشید

راهکار‌های پزشکان برای درمان کوتاهی قد

با این ترفند حیرت‌انگیز کالری برنج را نصف کنید!

آب بخورید، لاغر شوید!

افسردگی، بیماری خاموشی که روح را از درون می‌تراشد

درمان معجزه‌آسای سنگ‌کلیه با شربتی گوارا

بیماری‌هایی که باعث ریزش مو می‌شوند

تأثیر شگفت انگیز زالو درمانی در زخم معده و بیماری‌های روده‌ای

11 اتفاقی که با حذف گوشت قرمز در بدن می‌‌افتد

خون ایرانیان، جزء سالم‌ترین خون‌هاست

اینجور ضدآفتاب‌ها را اصلا استفاده نکنید!

خون ایرانیان، جزو سالم‌ترین خون‌هاست