آریا بانو

آخرين مطالب

خطری پنهان در نوشابه‌های گازدار پزشکي

خطری پنهان در نوشابه‌های گازدار

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خطری پنهان در نوشابه‌های گازدار
٢٥٧
٠
مشرق / محققان در مطالعات و تحقیقات جدید خود دریافته‌اند افرادی که مرتباً "نوشابه‌های گازدار قندی و بدون قند" مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض سکته قلبی و از دست دادن جانشان قرار دارند.
چگونه میل به شیرینی را کم کنیم؟
براساس نظر محققان، روشی که برای ساخت اینگونه نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود، خطر مرگ را در مصرف‌کنندگان این نوشابه‌ها افزایش می‌دهد؛ به گفته آنان مواد مصنوعی و قندی مورد استفاده در ساخت اینگونه نوشیدنی‌ها بر کارکرد قلب تاثیر می‌گذارند.
روزنامه گاردین در این باره نوشت، "نیل مورفی" محقق سازمان بهداشت جهانی نتایج تحقیقات خود را در مورد ضررهای نوشابه‌های قندی و غیرقندی منتشر کرده است؛ بر اساس مطالعات وی افزایش مرگ و میر، رابطه مستقیمی با مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی در سنین بالا دارد؛ او در این مورد می‌گوید: «نتایج ما برای ضرر نوشابه‌های شیرین شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی، حمایت بیشتری را برای محدود کردن مصرف و جایگزینی آن‌ها با سایر نوشیدنی‌های سالم ترجیحاً مانند آب نیازمند است.»
مورفی و همکارانش در مقاله‌ای در ماهنامه " Jama Internal Medicine" نتایج تحقیقات خود را متشر کرده‌اند؛ در این تحقیق 450 هزار نفر که 70 درصد آن‌ها زن بودند در 10 کشور اروپایی مورد بررسی قرار گرفتند؛ شرکت‌کنندگان میانگین سنی کمی بیش از 50 سال داشتند و افرادی که از ابتدا شرایط سلامتی مانند سرطان، بیماری قلبی یا دیابت را در ابتدای کار داشتند در آنالیز قرار نگرفتند؛ هنگامی که شرکت‌کنندگان در آن ثبت نام کردند، تعدادی سؤال در مورد جنبه‌های سبک زندگی خود از جمله ورزش کردن، سیگار کشیدن، وزن همچنین رژیم غذایی از جمله مصرف "نوشیدنی‌های قندی" از آنان پرسیده شد.
این افراد به طور متوسط 16 سال تحت آزمایش قرار گرفتند که در این مدت 41 هزار و 600 مرگ به ثبت رسیده است؛ نتایج نشان می‌دهد 9.3 درصد از افرادی که در روز یک لیوان نوشابه نوشیده‌اند در طول مطالعه جان خود را از دست داده‌اند! همچنین 11.5 درصد از کسانی که روزانه دو لیوان یا 250 میلی لیتر نوشابه مصرف می‌کردند، فوت شدند؛ این بدان معناست که خطر ابتلا به مرگ در بین افرادی که روزانه 2 لیوان نوشابه گازدار قندی و غیرقندی مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از یک لیوان مینوشند، بسیار بیشتر است.
این روند برای نوشیدنی‌های شیرین‌کننده مصنوعی نیز مشاهده شده است؛ هنگامی که این تیم به علل خاص مرگ و میر پرداختند، دریافتند که مصرف مکرر نوشیدنی‌های همراه با شیرین‌کننده‌های مصنوعی باعث افزایش مرگ‌ومیر در اثر بیماری‌های گردش خون می‌شود در حالی که نوشابه‌های شیرین شده با قند با خطر بیشتری از مرگ در اثر بیماری گوارشی همراه بودند؛ نوشابه در افرادی که "پارکینسون" داشته‌اند اثرات مخرب بسیار بیشتری داشته است.
"ماتیلد تووییر" عضو انستیتوی ملی تحقیقات بهداشت و پزشکی فرانسه با استقبال از این تحقیق متذکر شده است: «این یافته که نوشیدنی‌های شیرین شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی با افزایش خطر مرگ همراه هستند، جالب توجه است به‌ویژه از آنجا که از آن‌ها اغلب به عنوان نوشیدنی‌های "سالم" یاد می‌شود!»
این عضو انستیتوی ملی تحقیقات بهداشت و پزشکی فرانسه با بیان این نکته که بهترین جایگزین برای اینگونه نوشیدنی‌ها "آب" است، می‌گوید: «ما باید این گزینه را برای افراد آسان کنیم که گزینه سالم‌تر را انتخاب کنند.»


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

علائم لخته شدن خون در بدن چیست؟

9 مشکل چشمی که نباید نادیده بگیرید

شربتی که آرامش را به شما بازمی‌گرداند

به این دلایل بی نظیر قبل از صبحانه آب زنجبیل بخورید

رنگ مدفوع چه نکاتی را در مورد سلامتی ما آشکار می‌کند؟

کامپوزیت و لمینت چه بلایی بر سر دندان‌ها می‌آورد؟

آیا تنش‌های عصبی باعث کمردرد می‌شوند؟

8 دلیل خوب برای مصرف پیاز قرمز

تاثیر میزان مصرف کالری بر استحکام استخوان‌ها

8 ماده غذایی به ظاهر مفید که از سیگار هم مضرترند!

احساس لاغری با عطر لیمو

درد وحشتناکی که پوشیدن لباس تنگ به جان‌تان می‌اندازد

این بوها را حتما استشمام کنید

به خاطر این 7 دلیل، صبح‌ها تخم‌مرغ بخورید

برای بچه‌ها کوله‌پشتی بخریم یا کیف‌دستی چرخ‌دار؟

خوب و بد تانن‌های موجود در چای

نقش ویتامین D در پیشگیری از افزایش قندخون دیابتی‌ها

قبل از خرید آب معدنی به برچسب روی آن دقت کنید!

راهکارهای ساده برای طولانی عمر کردن!

علایم ریفلاکس در شیرخواران

در برابر آنفلوآنزا چه کنیم؟

6 نرمش نجات‌دهنده برای درد پا، زانو و مفصل ران

برنامه‌ریزی برای خورد و خوراک دانش‌آموزان را فراموش نکنید

به این دلایل بی‌نظیر قبل از صبحانه آب زنجبیل بخورید

این عارضه در میانسالی شیوع بیشتری دارد

عادت‌های نادرستی که سلامت اسکلت دانش‌آموزان را به خطر می‌اندازد

ترفندهایی برای آشتی تازه واردها با کلاس درس

تمرین‌های اصلاحی برای رفع گودی کمر

80

با شربت زردآلو وزن اضافه کنید!

هیولایی به نام «فلاکا»، چگونه یک ماده مخدر صنعتی شما را به زامبی آدمخوار تبدیل می‌کند؟

سراغ ویتامین A را در این خوراکی‌ها بگیرید!

بیماری پوستی عجیبی که باعث مرگ می‌شود

بیماران تیروئیدی این آزمایشات را انجام ندهند

چه زمان‌هایی لازم است از ضدآفتاب استفاده کنیم؟

اگر بی‌دلیل وزن کم کرده‌اید شاید علتش این باشد!

خوشمزه‌ترین مواد غذایی که حافظه‌تان را هدف می‌گیرند!

عادت‌های نادرستی که سلامت دانش‌آموزان را به خطر می‌اندازد

چه بخوریم تا قلب سالمی داشته باشیم؟

3 روش برای سم‌زدایی بدن از طریق پاها

6 تغییر جسمی در بدن که نشان از سرطان است

پاکسازی کبد از سموم با لیموترش

دروغ‌هایی که در مورد مصرف ویتامین‌‌ها شنیده‌اید

مرطوب‌کننده‌های طبیعی پوست خشک در پاییز

5 فایده مصرف سرکه سیب هنگام صبح

‌آیا بدن‌مان پیرتر از سن‌مان است؟

به این 20 دلیل خوردن ماهی را جدی بگیرید!

فرم خوابیدن‌تان چقدر درست است؟

زنگ خطر بازگشت بیماری فلج اطفال

فایده سیب در تقویت ایمنی بدن و کاهش فشارخون