شله مشهدی ویژه هیات عزاداری
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
شله مشهدی ویژه هیات عزاداری
٠
٠
غذالند / شله مشهدی که در مشهد با نام شُله شناخته میشود، غذایی از خانواده آشها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که میتوان برای خوشمزه و مقویتر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.
مواد لازم
لوبیا سفید : ¼ پیمانه
لوبیا قرمز : ¼ پیمانه
لوبیا چیتی : ¼ پیمانه
لوبیا رشتی : ¼ پیمانه
نخود : ¼ پیمانه
ماش : ¼ پیمانه
عدس : ¼ پیمانه
برنج نیم دانه : نصف پیمانه
بلغور گندم : 1 پیمانه
گوشت گوساله : 500 گرم
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
فلفل قرمز : به مقدار لازم
هل سبز : به مقدار لازم
گلپر : به مقدار لازم
تخم گشنیز : به مقدار لازم
جوز هندی : به مقدار لازم
فلفل سیاه : به مقدار لازم
زیره سبز : به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله 1
نخود را از شب قبل خیس کرده آب آن را دو بار عوض می کنیم.
مرحله 2
بقیه حبوبات را جدا جدا از صبح خیس می کنیم و آب آنها را بیرون می ریزیم.
مرحله 3
گوشت گوساله را می پزیم ، اگر در آن چند حلقه کیوی اضافه کنیم هم زودتر می پزد و هم نرم تر می شود.
مرحله 4
پس از پخته شدن گوشت باید آن را ریش ریش کنیم.
مرحله 5
در این مرحله حبوبات را به این ترتیب می پزیم:نخود ، لوبیا سفید ، لوبیا چیتی ، لوبیا قرمز ، لوبیا رشتی ، ماش و در آخر عدس.
مرحله 6
برنج و بلغور گندم را نیز با 6 یا 7 برابر آب می گذاریم خوب بپزد و لعاب بیاندازد.
مرحله 7
سپس گوشت ریش ریش شده را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب بپزد و یک دست شود.
مرحله 8
بعد از حدود نیم ساعت با گوشت کوب ، مواد داخل قابلمه را می کوبیم و روی حرارت مرتب هم می زنیم تا کاملا یکدست شود.
مرحله 9
در آخر نمک و ادویه ها را اضافه می کنیم و حدود نیم تا یک ساعت در قابلمه را دم کنی می گذاریم تا شله دم بکشد.
مرحله 10
معمولا برای تزیین و تکمیل شله مشهدی کمی خورش قیمه نیز تهیه می شود.
-
دوشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۵:۴۹
-
۷۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/196885/