شکرپلو نذری محرمی شیرازی ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
شکرپلو نذری محرمی شیرازی ها
٩٢
٠
دونفره / شیرازیها که متخصص پخت انواع پلو هستند برای نذری ایام محرم و به خصوص روز عاشورا «شکر پلو» درست میکنند.
مواد لازم:
برنج: 500 گرم
شکر: 400 گرم
زعفران دم کرده: 1/2 استکان
نمک: کمی
خلال پوست نارنگی: 3 قاشق غذا خوری
خلال پسته و بادام هرکدام: 1 قاشق غذا خوری
روغن: به مقدار لازم
آب: 1.5 پیمانه
مواد لازم برای شیرین کردن خلال ها:
گلاب: 1 پیمانه
شکر: 100 گرم
آب: 1/2 پیمانه
طرز تهیه
1. ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خیس میکنیم.
2. آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار داده تا شکر کاملا حل شود وشربت کمی غلیظ شود. (حدود5دقیقه) سپس زعفران غلیظ را افزوده و شربت آماده شده را کنار میگذاریم.
3. برنج را با مقدار خیلی کمی نمک و زردچوبه جوشانده و دانه آن را کمی سفتتر از همیشه برمیداریم و آبکش میکنیم.
4. برنج را دم کرده و بیست دقیقه صبر میکنیم. قبل از دم کشیدن کامل برنج را با کمک کفگیر به آرامی به آبکش منتقل کرده و نیمی از شربت را به آرامی روی برنج ریخته و مخلوط میکنیم.
5. سپس مجددا برنج را دم کرده و پس از سپری شدن بیست دقیقه مابقی شربت را روی برنج میریزیم. در این مرحله حرارت باید بسیار ملایم باشد و حتما از شعله پخش کن استفاده شود، چون شربتی که به ته قابلمه میرود خیلی زود میسوزد. بیست دقیقه بعد از ریختن مرحله دوم شربت، شکر پلوی شما آماده میشود
طرز تهیه خلال ها:
1. مغز پسته و بادام را با یک نصف پیمانه گلاب خیس کنید.
2. خلال پوست نارنگی را هم 2 تا 3 بار در آب جوش بجوشانید و هر بار آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.
3. سپس با مقداری آب، شکر و بقیه گلاب، شهدی غلیظ درست کنید و خلالها را داخل شهد بریزید تا به مدت 4 تا 5 ساعت در شهد بمانند و شیرین شوند و برای تزیین آماده باشند.
سایر نکات
خوردن شکر پلو یا شیرین پلو با خورشت قیمه بسیار لذیذ و معروف است.
تهیه شکرپلو سخت نیست، اما در دم کردن بعد از ریختن هر مرحله از شربت باید دقت کرد که ته دیگ یا قابلمه نسوزد.
برای مقدار زیاد، برنج را به آبکش منتقل نمیکنند و معمولا هر دوبار شربت را روی برنج ریخته و به روش بخار پز دم میکنند.
بنا به ذائقه فردی، میزان شیرینی میتواند کمتر یا بیشتر شود.
-
دوشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۱:۲۶
-
۹۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/196971/