آریا بانو

آخرين مطالب

راز و رمز تهیه کشک بادمجان خوشمزه خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
راز و رمز تهیه کشک بادمجان خوشمزه 7
k ٤
٠
برترین ها / کشک، این خوراکی خوشمزۀ شور و کمی ترش یکی از فرآورده‌های فرعی شیر محسوب می‌شه که در روش سنتی از جوشوندن و غلیظ کردن دوغی که بعد از کره‌گیری باقی مونده و یا از ماست بدون چربی تهیه‌ش می‌کنن. کشک یه محصول صددرصد ایرانیه و بنابراین غذاهایی هم که توی پخت‎شون از کشک استفاده می‌شه معمولا از خوراکی‌های سنتی ایران محسوب می‌شن.
این بار طرز تهیۀ یکی از همین غذاهای کشک‌دار پرطرفدار و خوش‌طعم رو براتون انتخاب کردیم: «کشکِ بادمجان» که ظاهرا اوایل بیشتر توی کرمان و کاشان طبخ می‌شده اما امروز دیگه روی سفرۀ همه ایرانی‌ها دیده می‌شه.
مواد لازم:
بادمجان: 4 عدد، معادل یک کیلوگرم (ترجیحا تازه و قلمی)
کشک: یک پیمانه
پیاز: یک عدد بزرگ
گردو: نصف پیمانه خرد شده (ریز باشه در حدی که هنوز زیر دندون بیاد)
نعناع خشک: یک قاشق سوپ‌خوری
سیر: چند حبه
اول از همه بادمجون‌ها رو پوست می‌کنیم و به صورت ورقه‌ای برش می‌زنیم. ورقه‌هایی که نه خیلی نازک باشه و نه خیلی ضخیم. روی بادمجون‌ها نمک می‌پاشیم و می‌ذاریم به مدت یک ساعت تو آبکش بمونن تا تلخی‌شون بره، بعد با آب سرد می‌شوریمشون. دوباره می‌ذاریمشون توی آبکش تا آب اضافه‌شون بره و اگر لازم بود با دستمال خشک‎شون می‌کنیم. خب؛ دیگه معطلش نمی‌کنیم و توی یه تابه کمی روغن می‌ریزیم و با شعلۀ متوسط بادمجون‌ها رو سرخ می‌کنیم. اونقدری که نرم بشه و از حالت خام در بیاد.
سرخ‎کردنشون که تموم شد، با گوشت‌کوب بادمجون‌ها رو له می‌کنیم. فقط یادتون باشه اینکار رو با گوشت‌‎کوب برقی و سایر دستگاهای مخلوط کن انجام ندین چون بادمجون زیادی خمیری می‌شه و بافتش رو از دست می‌ده.
خب حالا پیازهایی رو که به صورت درشت رنده کردیم با کمی روغن و زردچوبه تفت می‌دیم تا طلایی بشن و بعد بادمجون‌های له‎شده رو بهش اضافه می‌کنیم. در این مرحله می‌تونین گردو رو هم اضافه کنید و البته اگر دوست دارین یه مقدارشو برای تزیین نگه دارید.
حالا نوبت به اضافه‎کردن اصل ماجرا یعنی کشک می‌رسه. کشکی که البته از قبل با کمی آب رقیقش کردیم و گذاشتیم چند دقیقه‌ای بجوشه. بعد از اضافه‎کردن کشک، مایۀ کشک بادمجون رو یه خرده دیگه روی حرارت هم می‌زنیم تا خوب جا بیفته. حالا یه مقدار نعناع داغ و سیر داغ رو به کشک بادمجون اضافه می‌کنیم و یه مقدارش رو هم نگه می‌داریم برای تزیین روی غذا.
فقط حواستون باشه سیر و نعناع خیلی خیلی زود می‌سوزه و مزه‌شون تلخ می‌شه. برای داغ‎کردن نعنا فقط کافیه روغن رو توی یه تابۀ کوچیک گرم کنید و بعد از اینکه از روی حرارت برش داشتید؛ نعناع خشک رو اضافه کنید و به سرعت هم بزنید.
خب حالا کشک بادمجون رو در ظرف مناسب بریزید و با کشک و پیاز و نعنا و سیر و گردو (بعضی‌ها از گوشت چرخ‌کردۀ سرخ‌شده هم استفاده می‌کنن) روش رو تزیین کنید و با نون تازه نوش جان کنید. اگر سبزی خوردنِ تازه و ترشی لیته و دوغ هم دور و برتون بود که دیگه واقعا خوش به حالتون شده. جای همه دوستان رو خالی کنید. نوش جان.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/197713/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

سیکس پک چند؟ / هزینه‌های نجومی برای خوش‌اندامی یک‌شبه!

بنری که خواننده مطرح پاپ را به شدت شاکی کرد

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

چیزهایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

گفتگوی آخرین خبر با بانوی ورزش ایران

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

سمی که بسیاری از خانم ها هر روز مصرف می‌کنند!

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

پاستا کانِلونى یا لازانیا!

نقش شبکه‌های اجتماعی در ترغیب نوجوانان به مصرف دخانیات

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد