آریا بانو

آخرين مطالب

روز اول مدرسه برای کلاس اولی‌ها اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - روز اول مدرسه برای کلاس اولی‌ها
١٦٢
٠
هنر زندگی/ روز اول مدرسه برای بعضی از دانش آموزان بسیار شیرین و لذت بخش است و خاطرات دلنشینی از این روز دارند. اما برخی از کودکان به دلیل وابستگی به والدین نمی‌توانند به راحتی از آن‌ها جدا شوند و تجربیات جدیدی بدست بیاورند. به همین دلیل آن‌ها معمولا در روز اول مدرسه بسیار ناراحت و گریان هستند و خاطرات خوشی در آن روز ندارند. در ادامه به دلایل این واکنش‌های منفی و راهکارهایی که باعث می‌شود روز اول مدرسه برای کودکان کلاس اولی شیرین شود، اشاره می‌کنیم.
اضطراب کودکان کلاس اولی در روز اول مدرسه
کودکان کلاس اولی زمانی که در مدرسه حضور پیدا می‌کنند، به دلایل متعددی ممکن است استرس و اضطراب بگیرند. واکنش‌های هریک از آن‌ها متفاوت است و گریه کردن، ناخن جویدن، بی‌قراری، عصبانیت و پرخاشگری، زود رنجی، شب ادراری، لکنت زبان، دل درد و حالت تهوع از جمله نشانه‌های اضطراب در کودکان است و اگر والدین این علائم را در کودک خود مشاهده کردند لازم است به کودک خود آرامش دهند و استرس او را کم کنند. در این زمینه مطالعه‌ی مقاله‌‌ی کاهش استرس کودکان در مدرسه می‌تواند بسیار مفید باشد.
چرا روز اول مدرسه برای برخی از کودکان ناخوشایند است؟
برای بیشتر افراد روز اول مدرسه یکی از به یاد ماندنی ترین روزها می‌باشد. البته روز اول مدرسه در حقیقت تجربه‌ی عجیبی است و بسیاری از کودکان نیز در این روز با اتفاقات جدیدی مواجه می‌شوند. اما برخی از کودکان نمی‌توانند خود را با این شرایط وفق دهند و سازگار کنند، به همین خاطر این روز برای آن‌ها چندان شیرین نیست.
دلایل زیادی برای عدم سازگاری کودکان وجود دارد و جدایی از والدین، دور شدن از محیط خانه، روبرو شدن با محیطی جدید و غریبه، جدیت کارکنان مدرسه، کمتر شدن زمان بازی وتفریح و اضطراب ناشی از تنها بودن از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شود کودکان از مدرسه هراس داشته باشند.
جالب است بدانید یکی از دلایل ناگوار بودن روز اول مدرسه برای کودکان، رفتارهای نامناسب والدین آن‌ها می‌باشد و کودک قبل از ورود به مدرسه استرس و اضطراب پیدا می‌کند. بنابراین لازم است قبل از اینکه مشکلی پیش بیاید و کودکان از مدرسه هراس پیدا کنند، والدین با روان‌شناس مشورت کنند و از راهنمایی‌های او استفاده کنند تا کودک‌ شان واکنش منفی نسبت به مدرسه رفتن نداشته باشد.
راه‌کارهایی برای درمان مدرسه هراسی کودک
والدین می‌توانند با رعایت نکاتی، روز اول مدرسه را برای فرزندان خود دلچسب کنند و اضطراب ناشی از آن‌ را برای کودکان خود کاهش دهند. در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره می‌کنیم. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر با وجود رعایت نکات زیر فرزندتان از مدرسه رفتن هراس دارد، لازم است از مشاوره روانشناسی استفاده کنید تا ضمن ریشه یابی مشکل، از راهکارهای عمیق‌تری استفاده کند.
1. اجازه دهید کودکان با اسباب بازی‌هایی که دوست دارند به مدرسه بروند
برای اینکه بتوانید تصویر ذهنی کودکان از روز اول مدرسه را خوشایند کنید توصیه می‌شود اگر فرزندتان تمایل دارد با اسباب بازی مورد علاقه‌اش به مدرسه برود، آن‌ها را سرزنش نکنید. معمولا در روز اول مدرسه برای کلاس اولی‌ها جشن‌ و برنامه‌های مفرح زیادی تدارک دیده می‌شود و کودکان روز شادی را پشت سر می‌گذارند.
2. کودکتان را در روز اول مدرسه تنها نگذارید
یکی از اشتباهاتی که والدین دارند و باعث می‌شود کودک از مدرسه هراس پیدا کند، این است پس از رساندن او به مدرسه وی را تنها می‌گذراند و می‌روند. در صورتیکه لازم است حتی برای چند ساعت کودک وجود مادر یا پدر را در کنار خود حس کند تا آرامش بیشتری پیدا کند.
برخی از کودکان اضطراب جدایی دارند به همین دلیل لازم است مادر به تدریج از کودک خود جدا شود و فاصله بگیرد که در برخی از موارد نیز ممکن است این کار تا چند روز طول بکشد تا کودک عدم حضور والدین در کنار خود را قبول کند. اگر با گذشت زمان واکنش‌های مثبتی در کودک مشاهده نکردید می‌توانید برای حل این مساله از مشاور کودک استفاده کنید. برای اطلاع از نشانه‌های اختلال اضطراب جدایی در کودکان کلیک کنید.
3. روز اول مدرسه | کودکتان را با مدرسه آشنا کنید
معمولا برخی از کودکان قبل از رفتن به مدرسه مدتی در مهدکودک بودند و تا حدودی با مدرسه و قوانین آن آشنا هستند علاوه بر تقویت مهارت‌های اجتماعی، اضطراب کمتری را تحمل می‌کنند. اما برخی از کودکان که تجربه‌ی مهد را ندارند، اگر مستقیم وارد مدرسه شوند با محیطی عجیب و غریب مواجه می‌شوند و ممکن است واکنش منفی نشان بدهند.
به همین دلیل لازم است والدین قبل از روز اول مدرسه نکاتی را در رابطه با نحوه‌ی رفتار، پوشش و اینگونه موارد را برای کودک خود توضیح دهند تا او با آمادگی بیشتری به مدرسه برود، توصیه می‌شود در تابستان یک روز فرزندتان را به مدرسه ببرید و او را با مکان‌های مختلف آنجا آشنا کنید.
4. اشتیاق مدرسه رفتن را در کودک‌تان زیاد کنید
زمانی که برای خرید لوازم تحریر به بازار می‌روید، اجازه دهید فرزندتان با سلیقه‌ی خودش وسایل مورد نیاز را انتخاب کند تا تمایل بیشتری برای رفتن به مدرسه و استفاده از آن‌ها پیدا کند، نباید تهیه‌ی این وسایل را به روزهای آخر موکول کنید. همچنین می‌توانید داستان‌های کودکانه جذاب که در آن‌ها در رابطه با مدرسه رفتن صحبت شده‌است را برای کودکتان بخوانید.
نکات مهم در رابطه با روز اول مدرسه کلاس اولی‌ها
_خوابیدن در ساعت مناسب و شام سبک باعث می‌شود کودکان صبح راحت‌تر از خواب بیدار شوند و به مدرسه بروند.
_ظاهر خوب، روپوش مناسب و راحت برای کودکان مناسب است تا استرس کمتری را تجربه کنند و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.
_آب و تغذیه مناسب در زمان مدرسه فراموش نشود.
_اگر فرزندتان در مدرسه مشکلی داشت می‌تواند با شما مطرح کند و برای حل آن اقدام کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه نباید والدین مشکلات فرزندان خود را حل کنند و باید اجازه دهید کودکان به تدریج خودشان از پس مشکلاتشان بر بیایند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/203276/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟