آریا بانو

آخرين مطالب

بهترین و بدترین زمان مذاکره با همسر! خانواده

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
مذاکره با همسر,زمان مذاکره با همسر,اختیار همسر
می‌خواهید تكلیف ماجرایی را كه مثل خوره به ذهن‌تان افتاده روشن كنید؟ همسرتان با شنیدن اولین جمله در مقابل‌تان می‌ایستد و با حرف‌ها یا زبان بی‌زبانی می‌گوید كه میلی به شنیدن حرف‌های‌تان ندارد؟ در چنین شرایطی احتمالا یك امتیاز منفی دیگر به نمره‌های منفی او اضافه می‌كنید و در ذهن‌تان از شریك زندگی‌تان، مردی سرد و بی‌منطق می‌سازید كه میلی به حل كردن مشكلات ریز و درشت زناشویی ندارد. اگر این فكر و خیال‌ها شما را هر روز از او دورتر می‌كند، مراقب باشید. شاید این‌بار در مورد او زود قضاوت كرده باشید و این فاصله نه به‌خاطر بی‌میلی همسرتان به بهتر شدن این رابطه، بلكه به دلیل وقت‌نشناسی شما ایجاد شده باشد. پیش از آنكه روی مرد زندگی‌تان برچسبی بزنید و از او در ذهن‌تان مردی بی‌تفاوت بسازید این مطلب را بخوانید. دكتر جمشید بیگدلی، روانشناس و مشاور، بدترین زمان‌ها برای گفت‌وگو‌های حساس را به شما معرفی می‌كند.
یك هفته صبر كنید
دوران قاعدگی یكی از بدترین زمان‌ها برای گفت و گوهای حساس است. نوسان هورمون‌ها و شرایط نامساعد جسمی می‌تواند معنای كلمات را هم در ذهن افراد به شكل دیگری جلوه دهد. اگر می‌خواهید تصمیم مهمی بگیرید یا اینكه در مورد موضوع چالش‌برانگیزی با همسرتان به تفاهم برسید، بهتر است چند روز صبر كنید و در مطرح كردن دیدگاه‌تان عجله نكنید. شاید خودتان متوجه نباشید كه هورمون‌ها تا چه اندازه بر لحن كلام و حتی محتوای حرف‌های‌تان تاثیر می‌گذارند اما واقعیت این است كه حساسیت و تحریك‌پذیری یك زن در دوران قاعدگی می‌تواند یك مشكل ساده و قابل حل را به جنجال بكشاند یا از یك موضوع ساده، اتفاقی آزار‌دهنده و زجر‌آور بسازد.
كلاغ بدخبر نباشید
باخبر شدن از یك موضوع ناخوشایند، می‌تواند تا ساعت‌ها و حتی روزها ذهن همسرتان را آشفته كند. پس اگر همسرتان درگیر یك ماجرای استرس‌زا شده یا خبر بدی را دریافت كرده، برای بازسازی شدن ذهنش كمی به او فرصت دهید. مردی كه تازه به ملاقات یكی از عزیزانش در بیمارستان رفته یا اینكه از گرفتاری كسی كه دوستش دارد باخبر شده، نه تنها حرف‌های شما را آن‌طور كه انتظار دارید نمی‌شنود، بلكه ممكن است واكنش‌هایی به گفته‌های شما نشان دهد كه انتظارش را ندارید. پس با بی‌موقع مطرح كردن موضوع، گناه منحرف شدن بحث از جریان اصلی را برگردن او نیندازید. یادتان نرود كه سخت‌ترین مشكلات را می‌توانید در زمان و مكان مناسب حل كنید.
به چشم‌هایش نگاه كنید
برای گرفتن تصمیم‌های مهم باید همه حواس‌تان را در اختیار همسرتان قرار دهید. هنگامی كه مشغول شستن ظرف‌ها هستید، نمی‌توانید بحث چالش برانگیزی را شروع كنید. برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید چشم در چشم همسرتان و در فاصله‌ای نزدیك به او بحث را شروع كنید. فاصله زیاد می‌تواند بر لحن شما و درجه صدای‌تان تاثیر بگذارد و سوء‌تفاهم‌ساز شود. پس برای روشن كردن چنین موضوعاتی، در لحظه‌ای كه هر دوی شما فارغ از هر كاری هستید، گفت و گو را شروع كنید.
هیچ چیز را نادیده نگیرید
گرمای اواخر بهار و اوایل تابستان، می‌تواند همسرتان را كلافه كند و حتی از یك مرد صبور، فردی تحریك‌پذیر و كم‌تحمل بسازد. اگر می‌خواهید موضوع مهمی را با او در میان بگذارید، ‌تاثیر خارق‌العاده اتفاقات ساده را نادیده نگیرید. تشنگی، غذا نخوردن، نیاز به تخلیه مثانه و بسیاری عوامل دیگر بر منطق و قوه تفكر آدم‌ها تاثیر می‌گذارد و قدرت نتیجه‌گیری و تحلیل‌شان را دچار مشكل می‌كند. باور كنید یك ترافیك سنگین و ماندن در كنار اتومبیل‌هایی كه به هر بهانه صدای بوق‌شان بلند می‌شود، می‌تواند موفق‌ترین گفت و گوها را هم به شكست بكشاند.
بی‌وقفه حرف نزنید
برای تشخیص زمان مناسب گفت‌و‌گو، به تن‌صدا، نحوه ایستادن، جمله‌بندی و حتی نگاه فرد مقابل‌تان توجه كنید. شما با كمك همین ابزار‌ها می‌توانید از میل او به ادامه گفت و گو باخبر شوید. ممكن است همسرتان بی‌میلی‌اش به بحث كردن را به زبان نیاورد و از شما انتظار داشته باشد شرایط را درك كنید. شاید او به شما نگوید كه خسته است و دوست داشته باشد كه از حالات چهره و بدن و صدایش چنین موضوعی را درك كنید پس حرف‌های‌تان را بی‌وقفه ادامه ندهید و با مشاهده بازخورد‌های او در مورد ادامه دادن بحث یا متوقف كردنش تجدید نظر كنید.
باری روی دوشش نباشید
همسرتان خسته از 10 ساعت كار به خانه بازگشته و به محض ورود از او می‌خواهید در مورد موضوعی مهم تصمیم بگیرد؟ مطرح كردن موضوعات مهم در زمان خستگی، یكی از اشتباهات بزرگ اما رایج در زندگی زناشویی است. زمانی كه او كار دشواری را به پایان رسانده، توانایی متمركز كردن ذهنش روی موضوعات حساس را ندارد و ممكن است با انتخاب كلمات نامناسب یا درك نكردن جملات شما سوء‌تفاهم ایجاد كند. شما در زمان خستگی همسرتان، می‌توانید از موضوعات خنثی و روزمره صحبت كنید اما توصیه می‌كنیم در چنین شرایطی سراغ بحث‌های جدی و موضوعاتی كه بار عاطفی بالایی دارند، نروید.
بلافاصله عذرخواهی نكنید
اگر در زمان نامناسبی گفت و گو را شروع كرده‌اید یا با گفتن جمله‌ای ناخوشایند همسرتان را دلخور كرده‌اید، بهتر است به جای بلافاصله عذرخواهی كردن، راه دیگری برای برگرداندن گفت و گو به مسیر آرام پیدا كنید. بلافاصله عذرخواهی كردن آدم‌ها را در موقعیت حق به جانب بودن قرار می‌دهد و مقاومت‌شان را بیشتر می‌كند. البته فراموش نكنید كه به تعویق انداختن عذرخواهی، به معنای مطرح نكردن آن نیست. شاید بهتر باشد چند ساعت بعد یا فردای آن روز از همسرتان به‌خاطر چنین اشتباه ارتباطی عذرخواهی كنید.
کمی سکوت کنید
گفتیم كه برای روشن كردن موضوعات حساس، بیان خواسته‌ها یا نقد كردن یكدیگر باید بهترین شرایط را انتخاب كنید. اما قرار نیست همیشه به محض رخ‌دادن اتفاق‌ها در موردشان صحبت كنید. بد نیست كه هر هفته در ساعت مشخص و در محل ویژه‌ای با همسرتان ملاقات كنید و در مورد آنچه در هفت‌روز گذشته احساس و تجربه كرده‌اید، با هم صحبت كنید. محل این گفت‌وگو می‌تواند گوشه مشخصی از خانه باشد كه با لباسی متفاوت در آن حاضر می‌شوید یا می‌توانید یك كافی‌شاپ یا نیمكت پارك را برای چنین گفت و شنودی انتخاب كنید. برای رسیدن به نتیجه بهتر، می‌توانید از تكنیك ساندویچ كمك بگیرید. به این ترتیب در آغاز گفت و گو دو موضوع خوشایند را مطرح می‌كنید و از همسرتان به‌خاطر رفتارهای شایسته‌ای كه داشته قدردانی می‌كنید. به او می‌گویید كه تلاشش در بهتر شدن رابطه میان شما و مادرش را دیده‌اید و برایش توضیح می‌دهید كه همراهی‌اش در كار‌های خانه چقدر به شما آرامش داده‌ است. بعد از گفتن این دو مورد خوشایند، نوبت به مطرح كردن یك انتقاد است. اگر می‌خواهید رفتار همسرتان را نقد كنید،‌ مراقب لحن و جملات‌تان باشید. با صدایی آرام و بدون غرض‌ورزی موضوع را با او در میان بگذارید و بعد از آن، بار دیگر از دو مورد از رفتارهای خوشایندش تقدیر كنید. فراموش نكنید هنگام به‌كار گرفتن تكنیك ساندویچ، هدف شناساندن بیشتر خود به شریك زندگی و نزدیك كردن دیدگاه‌هاست نه تخریب او و ایراد‌گیری از رفتارهایش. شاید بهتر باشد به جای تذكر هر روزه، در طول هفته كمتر او را سرزنش كنید و در این جلسه حرف‌های‌تان را با او در میان بگذارید.
منبع:مجله سیب سبز


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/20931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید

هنردرمانی؛ درمان اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی

آیا خسیس بودن می تواند نشانه بیماری ذهنی باشد؟

وسواس و صدماتی که به روان خانم ها می زند!

10 راهبرد برای افزایش بهره‌وری مغز

انجام این کارها بعد از شکست عشقی، ممنوع!

با خجالتی بودنمان چه کنیم؟

آیا افراد باهوش، مضطرب‌تر از بقیه هستند؟

اگر خبر بد دارید، یک راست بروید سر اصل مطلب!

کی باید مشاوره برویم؟

مواد غذایی که به شما کمک می کند با افسردگی فصلی مقابله کنید

عذرخواهی کردن زیاد، خوب است یا بد؟

چگونه احساس تنهایی به سلامتی آسیب می‌زند؟

اضطراب را بدون دارو دور کنید!

10 راه برای کمک به کسی که قصد خودکشی دارد

بی‌حوصلگیِ روزهای تعطیل از کجا می‌آید؟

چطور جلوی احساس حسادت خواهر و برادرها را به یکدیگر بگیریم؟

پست‌هایتان در شبکه‌های اجتماعی راجع به شما چه می‌گویند؟

باز یافتن آرامش بعد از دعوا با این روش در 10 دقیقه!!

زلزله با سلامت روان ما چه می‌کند؟

از ایده‌های بزرگ‌تان نترسید

گفتن این جملات پس از 40 سالگی، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنیم؟

9 راهکار فوری برای افزایش انرژی روزانه

چگونه بر احساس افسردگی غلبه کنیم؟

هنگام استرس، تصمیم بگیریم یا نگیریم؟

مشخصاتی که باعث می‌شود یک نفر قربانی دستکاری روانی شود

آسیب های وابستگی به شبکه های اجتماعی