آریا بانو

آخرين مطالب

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد

بیشترین شیوع مصرف موادمخدر به «کارگران» رسید/ نگرانی از رشد مصرف بین جوانان و نوجوانان دنیا اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وضعیت شیوع مصرف مواد مخدر در ایران، گفت: 5.4 درصد در میان جمعیت 15 تا 64 سال ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند که از این میان جامعه کارگری در محیط‌های صنعتی با 22.3 درصد بیشترین شیوع مصرف مواد مخدر را دارند.

به گزارش ایسنا، حمید صرامی در شصت و یکمین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: در سال 94، 2.1 درصد از دانش آموزان مقطع متوسطه دوم از مواد مخدر استفاده کرده‌اند. همچنین در سال 90 تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر بیش از سه میلیون و 391 هزار نفر (6.9 درصد) در سطح وابستگی تا وابستگی شدید بود.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال 1394 تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر به دو میلیون و 802 هزار و 800 نفر (5.39 درصد) کاهش یافته است، اظهار کرد: از این تعداد نزدیک به یک میلیون و 600 هزار نفر مصرف کننده غیرمستمر مواد مخدر بودند.
مدیرکل دفتر و تحقیقات آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شرایط جهانی تولید و مصرف مواد مخدر تصریح کرد: در سطح جهانی آمار مصرف کنندگان مواد مخدر از 26 میلیون نفر به بیش از 29 میلیون نفر در بین جمعیت 15 تا 64 ساله افزایش یافته است. این به آن معنی است که نرخ شیوع مواد مخدر در سطح جهانی از 4.9 به 5.9 درصد رسیده است. این آمارها نشان می‌دهند که باید در کشور نسبت به افزایش تولید و مصرف مواد مخدر آمادگی داشته باشیم.
صرامی در ادامه با اشاره به افزایش مصرف 345 درصدی روانگردان‌ها از سال 2009 تا 2017 افزود: پیامدهای این افزایش در سطح جهانی کاهش سن مصرف و رشد شیوع در نوجوانان و جوانان، افزایش مصرف مواد مخدر در زنان، شاغلین و تحصیلکردگان است. همچنین نهاد خانواده، محیط‌های آموزشی، محلات و محیط‌های کاری با افزایش مصرف مواد مخدر ضربه پذیر خواهند شد و در نهایت تمایل به مصرف همزمان و ترکیبی مواد افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد از زمین‌های زیر کشت خشخاش در جهان در افغانستان قرار دارد، گفت: تولید تریاک در افغانستان از سال 2001 تا 2017 با رشد 4765 درصدی همراه بوده است.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به جهت گیری‌های کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار سال اخیر تصریح کرد: مشارکت موثر لایه‌های مختلف اجتماعی، اتخاذ استراتژی‌های واقع بینانه، تقویت دانش برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، انتشار تحقیقات با پرهیز از رویکرد امنیتی و سیاسی، افزایش حساسیت، دغدغه و نقش آفرینی در لایه‌های مختلف دولت و ملت و تمرکز بر اقدامات حرفه‌ای عملیاتی در مرزهای شرقی کشور از جمله این جهت گیری‌ها بوده‌اند.
وی در ادامه از اولویت بخشی به برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد اشاره کرد و افزود: ضربه زدن به شبکه‌های تولیدماده شیشه، ساماندهی معتادان متجاهر تمرکز بر مقابله با تولید، قاچاق، عرضه و مصرف مواد مخدر و روانگردان‌های پرخطر با مطالبه گری و ارزشیابی دستگاه‌های اجرایی از دیگر برنامه‌های چهار سال اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر بودند.
کاهش تعداد مصرف‌کنندگان «شیشه»
پیش بینی افزایش تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر به بیش از 3 میلیون و 300 هزار نفر در سال 1404
مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه مصرف کنندگان ماده شیشه از 26 درصد در سال 90 به هشت درصد در سال 94 کاهش یافته‌اند، گفت: طی 12 سال اخیر ضمن انهدام 1967 کارگاه تولید شیشه و کشف بیش از 24 تن ماده محرک شیشه در کشور و انجام تبلیغات لازم به این کاهش دست یافته‌ایم.
صرامی در ادامه با اشاره به نگرش مردم به مواد مخدر و روانگردان‌ها توضیح داد: در سال 93 نزدیک به 24.7 درصد از مردم نگرش بینابین و مثبت به مصرف مواد مخدر داشتند.
وی با اشاره به پیش بینی روند مصرف مواد مخدر در ایران سال 1404 گفت: پیش بینی می‌شود مصرف کنندگان مواد مخدر از دو میلیون و 802 هزار نفر به بیش از سه میلیون و 316 هزار نفر افزایش یابند.
وی در ادامه با ابراز امیدواری از ایجاد رشته دکتری پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: گسترش طرح‌های تحقیقاتی کاربردی و مبتنی کردن اقدامات امر مبارزه و پشتوانه‌های علمی و دانش بومی باعث شده است تا با رشد 680 درصدی در پژوهش و رشد 687 درصدی پایان‌نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و رشد 139 درصدی مقالات علمی در امر مبارزه نرم افزاری و سخت افزاری در سال‌های 95 و 96 نسبت به سال 92 وربرو باشیم.
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آسیب‌های حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد اظهار کرد: عدم بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی در سطح ملی و استانی، در اولویت نبودن رویکرد پیشگیری از اعتیاد، محدود بودن نرخ سطح پوشش برنامه‌های کاهش تقاضا به ویژه در طیف دانش آموزان و دانشجویان از جمله این آسیب‌هاست.
وی ضعف در تهیه بسته سیاستی جامع و مشخص در خصوص پیشگیری از مصرف مواد مخدر را در سطح کارخانجات و سازمان‌ها را از دیگر آسیب‌های حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد عنوان کرد و گفت: ضعف در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و مشارکت سازمان‌های غیردولتی و همچنین عدم تمایل بخش خصوصی در پیشگیری از اعتیاد، عدم بهره‌گیری موثر از فضای مجازی و ضعف در غنی سازی اوقات فراغت از دیگر آسیب‌های این حوزه هستند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/27078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

گزارش هیات فوتبال تهران درمورد مرگ یک بازیکن در وسط زمین

اکبرپور: آسیب بزرگی به فوتبال خوزستان وارد شده

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

رونمایی از خواهر زیبا و باکلاس مهدی قایدی بعد از جدایی از همسرش/ چقدر تو سادگی شبیه همند

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

تخم شربتی معلق با ترفند ساده

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان