توليد کالباس ژامبون خشک از ماهي بدون مواد نگهدارنده در کشور
اقتصادي
بزرگنمايي:
fiogf49gjkf0d
دکتر کاوه رحماني فرح، مجري طرح اظهار کرد: کشور ايران ذخاير آبي فراوان و منابع شيلاتي مناسبي دارد و توليد ماهي در ذخاير طبيعي دريا و هم به صورت آبزيپروري قابل توجه است که در سالهاي اخير با پيشرفت توليد کشور با مازاد عرضه ماهي روبرو شده است و فرآوري ماهي و ايجاد ارزش افزوده ميتواند از راهکارهاي ايجاد اشتغال و افزايش صادرات غير نفتي در بخش شيلات باشد.
وي افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهي در کشور با موفقيت توليد نشده است؛ در واقع با توجه به استحکام پايين پروتئينهاي ماهي در مقايسه با گوشت قرمز و مرغ، تهيه يک فرآورده با قطر زياد که ضمن برخورداري از قوام و انسجام، داراي قابليت برش باشد، دشوار است. همچنين ماهي داراي بوي خاصي است که بسياري از مردم ايران آن را نميپسندند که کالباسهاي توليد شده در اين طرح داراي بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوي نامطبوع ماهي هستند.
دکتر رحماني با اشاره به ويژگيهاي ديگر کالباس ماهي توليدشده اظهار کرد: فقدان ميکروارگانيسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباسها با تائيديه وزارت بهداشت (در حاليکه بر پايه استاندارد ملي سوسيس و کالباس ميزان يکصدهزار عدد ميکروارگانيسم در يک گرم محصول قابل پذيرش است)، عدم استفاده از نگهدارندههاي نيتريت و نيترات بدون جايگزين کردن نگهدارنده شيميايي (گواهي ثبت اختراع)، توليد کالباس با افزودن گوشت ماهي تا مقدار حدود 95 درصد ترکيب با ويژگيهاي حسي مطلوب و بدون بوي بد ماهي، کاهش استفاده از نمک، کاهش استفاده از روغن و حتي عدم استفاده از آن در برخي محصولات، بازارپسندي بالا، قيمت رقابتي، تنوع بالاي محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهي با رنگها و طعمهاي مختلف از جمله مزاياي کالباس مذکور است.
اين عضو هيات علمي تصريح کرد: پس از توليد نمونه آزمايشگاهي طرح، نمونه نيمه صنعتي نيز با موفقيت توليد شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجيه فني اقتصادي آن به همراه برخي محصولات مشابه از ماهي تهيه شده و دانش فني آن به فروش رسيده است.
دکتر رحماني خاطرنشان کرد: اکنون طرحهاي دانشبنيان ديگري با مشارکت دانشگاه اروميه در دست اجراست که انشاءالله بتوانيم در آينده نزديک موفق به تجاريسازي آنها و کسب درآمد براي دانشگاه شويم.
بر اساس اين گزارش، طرح مذکور در جشنواره ايدههاي برتر هفته پژوهش و فناوري استان آذربايجان غربي موفق به کسب رتبه نخست شده است.
-
سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹:۵۵ AM
-
۸۶۳ بازديد
-
ايسنا
-
ژامبون خشک
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/2876/