آریا بانو

آخرين مطالب

رعايت 4 نکته غذايي ريسک ابتلا به سرطان را کاهش مي دهد
fiogf49gjkf0d
پزشکي

  بزرگنمايي:

محققان در تحقيقي با عنوان «رژيم غذايي ضدسرطان» به نکات مهمي در کاهش ريسک سرطان از طريق رژيم غذايي اشاره مي کنند. 1. تمامي ماهي ها خاصيت يکسان ندارند غذاي دريايي يکي از غذاهاي سالمي است که مي توان به طور مرتب مصرف کرد. ماهي مملو از پروتئين هاي موسوم به چربي هاي خوب نظير اُمگا-3 و اُمگا-6 است و نسبت به ساير انواع گوشت ها از کالري کمتري برخوردار است. اما ديويد خيات، نويسنده مطالعه رژيم غذايي ضدسرطان، معتقد است که اکثر ماهي ها حامل مقاديري جيوه، سرب، و ساير آلاينده هاي سرطان زا هستند. تنها به دليل وجود جيوه، انجمن بارداري آمريکا به زنان باردار توصيه مي کند که مصرف برخي گونه هاي ماهي را که احتمالا آلوده هستند به حداقل برسانند. از اينرو محققان براي دور ماندن از جيوه، پرهيز از مصرف شمشيرماهي، سالمون و تن را توصيه مي کنند و در عوض خوردن بيشتر ماهي باس (نوعي ماهي خاردار دريايي)، ساردين و ميگو را پيشنهاد مي کنند. 2- گوشت گاو را نبايد دشمن سلامت تلقي کرد همانند باور مربوط به ماهي، اين فرضيه همه گير وجود دارد که گوشت قرمز ناسالم بوده و داراي خاصيت سرطان زايي است. با وجوديکه برخي مطالعات قاطعانه مصرف گوشت قرمز را به افزايش ريسک انواع مشخصي سرطان نظير سرطان هاي روده و پروستات ربط مي دهند، اما هنوز شواهد و اسناد مربوطه ابهام آميز است. نوع مصرف گوشت در کشورها متفاوت است: درحاليکه در فرانسه گوشت گوساله کم چرب بوده و مردم اين کشور خيلي کم و با مضايقه گوشت گوساله مصرف مي کنند، در آمريکا گوشت گوساله بسيار چرب بوده و حاوي کالري بيشتري است. همچنين مردم آمريکا در خوردن گوشت زياده روي مي کنند. بعلاوه نوع پخت گوشت قرمز موجب تغيير ريسک سرطان در آن مي شود. گريل کردن يا کباب کردن گوشت ريسک سرطان زايي آن را افزايش مي دهد. اما به گفته محققان، گوشت گوساله براي سلامت خطرناک نيست. اگر برش هاي کم چرب، با پخت مناسب و با اعتدال مصرف شود، مي تواند بخشي از يک رژيم غذايي متعادل باشد. گوشت مرغ هم منبع خوب غذايي است که هيچ ريسک مشخصي از سرطان ندارد. 3. باور غلط در مورد روغن ها به گفته خيات، هيچ سند محکمي وجود ندارد که هر نوع روغن ماهي يا گياهي مي تواند موجب کاهش ريسک سرطان شود. در برخي موارد همچون خانواده روغن هاي اُمگا بدست آمده از ماهي تاثير عميق مثبتي بر بدن دارند. همچنين گاهي اوقات مردم با داغ کردن بيش از حد زياد روغن و فرآوري بيش از اندازه آن، اين ماده غذايي را تبديل به عنصري سرطان زا مي کنند. چربي ها بخش مهمي از رژيم غذايي ما بوده و نبايد از آنها غافل شد. همچنين هنوز مصرف چربي هاي پلي اشباع داراي فوايد سلامت متعددي است که از تعادل بهتر کلسترول تا تامين مواد مغذي نظير ويتامين E را دربرمي گيرد. 4. سبزي ها و ميوه هاي رنگي ميوه ها و سبزيجات همچنان سالم ترين و کارآمدترين شيوه هاي کنترل ريسک سرطان تلقي مي شوند اما تفاوت هاي متمايزي در نحوه عملکرد آنها وجود دارد. به گفته محققان بسياري از مولکول هاي ضدسرطان در اين مواد خوراکي از طريق رنگدانه هاي آن قابل تشخيص است. ميوه ها وسبزيجات قرمز نظير گوجه فرنگي حاوي آنتي اکسيدان ليکوپن هستند؛ فنول ها و آنتوسيانين هاي بنفش يافت شده در انگور و بلوبري مي توانند از ما در مقابل سرطان روده و کبد محافظت کنند؛ و آنتي اکسيدان ديگري موسوم به آليسين که در سبزيجات سفيدرنگ نظير پياز و سير يافت مي شود. همچنين نحوه آماده سازي و خوردن اين مواد خوراکي هم مي تواند بر فوايد سلامت آن تاثير داشته باشد. به عنوان مثال، سير بايد قبل از مصرف پوست کنده شده و له شود تا به هنگام پخت آيسين آن به خوبي آزاد شود. همچنين گوجه فرنگي نپخته از ميزان بيشتر ليکوپن برخوردار است. مواد شيميايي نظير آفت کش ها هم که بر روي ميوه ها و سبزيجات نشسته باقي مي مانند، بايد با شستن و دست کشيده شدن بر روي پوست شان به خوبي از بين بروند. به گفته محققان، عمدتا ريسک سرطان به دست خود ما و به واسطه عفونت هاي ويروسي و عوامل ارثي به ما منتقل مي شوند. رژيم غذايي تنها مسئول 20 درصد از بروز اين ريسک است. تنباکو همچنان بزرگ ترين عامل سرطان زاست. در مجموع تحرک داشتن، پرهيز از چاقي، و انتخاب يک رژيم غذايي متنوع راهکار اصلي پيشگيري از سرطان و حفظ سلامت است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/3692/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من باوردارم که تو می توانی

روزگار سخت یک کودک

علت و روش های درمان ناخن جویدن در کودکان

برخورد صحیح با عادت های نادرست کودکان

تاثیر دلبستگی ایمن بر کسب ایمان کودک

سی راه برای افزایش بهره هوشی کودکان

اول مهر و دردسر خواب بچه ها !

7 نکته کلیدی برای تشویق کودکان به آموختن

عادت به مطالعه را در دانش آموزان تقویت کنیم

کودکان چگونه فکر می کنند

خشم کودک در دست والدین

8 نکته درباره اتاق مطالعه

از کودکی ام بزرگی ام را بشناس

مدرسه یعنی مدرسه !

50 روش برای به ظهور رساندن استعداد کودکان

فرزند پیش دبستانی شما می تواند کتاب بخواند !

کابوسی به نام دیکته

نقش رسانه های آموزشی در فرآیند یادگیری

روش هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

برای فرزندتان یک مادر کامل هستید یا کافی؟ !

با ترس کودکان از پزشک چه کنیم؟

تنبیه؛ خوب یا بد. مساله این است!

داشتن کودکی شاد و با استعداد با این 50 کار

اگر فرزندتان در هیچ کاری موفق نیست !

شاه کلیدهایی برای والدین

بیش فعالی را از 4 سالگی جدی بگیرید

نقاشی کودکتان را تحلیل کنید !!

هیجان کودک برای ورود خواهر یا برادر کوچک‌تر

به طور کلی سیر نقاشی بدین ترتیب است :

انواع روش های محبت کردن به کودکان!

چگونه سوالات جنسی فرزندم را پاسخ دهم؟

نکته های کاربردی برای تربیت فرزندان تان

علت دروغگویی کودکان چیست ؟

قفل زبان کودکان را چگونه بگشاییم ؟

چطور کودکان رادر مرگ عزیزان همراهی کنیم؟

اگر نمی خواهید بچه ها جیغتان را در بیاورند!

ایجاد اعتماد به نفس با دادن پول توجیبی

تکرار / عشق از زبان کودکان

اضطراب امتحان و مقابله با آن

کودکانی که تنها نمی خوابند

کودکان را با هم مقایسه نکنید

اصول پیشگیری از آزار جنسی کودکان

منشأ پرخاشگری کودکان

مامان من چه جوری دنیا امدم ؟

محبت زیاد کودک را لوس نمی کند

طرز برخورد مناسب با کودکان گستاخ !

کودکان دین زده یا تربیت دینی

خشونت بین فرزندان و وظیفه والدین

راه حل های خوب برای رفتارهای بد بچه ها

تأثیر خشونت های تلویزیونی در کودکان