آریا بانو

مردم را با امید آشتی دهیم اجتماعي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - تهران- انسان به امید زنده است؛ امید به فردایی بهتر از امروز؛ اشتیاق و انگیزه که نباشد کلماتی چون تلاش، رشد، پیشرفت و توسعه معانی خود را از دست می دهند و جامعه به سمت رخوت حرکت می کند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، هر انسانی برای زنده ماندن و زندگی کردن نیازمند امید است. جریان امیدواری در جامعه انسان ها را به سوی تلاش و پیشرفت وا می دارد و بر عکس کاهش امید و نشاط، بدون شک جامعه را به رخوت، خمودگی و رکود مبتلا می کند. به طوری که مفاهیمی و مصداق های توسعه یافتگی در آن جامعه تحت تاثیر احساسات ناامیدانه افراد قرار گرفته و بی معنا می شوند.
هر چه امید در افراد بزرگ تر، عمیق تر و بیشتر باشد موانع و چالش ها را یکی پس از دیگری کنار می زنند و آینده را بهتر می سازند.
تازه ترین آمار و بررسی های صورت گرفته از وضعیت امید و نشاط در جامعه ایران از کند شدن نبض امیدواری خبر می دهند. بر اساس گزارش آینده پژوهشی ایران در سال 1396، ناامیدی در باره آینده یکی از 10 چالش اجتماعی مهم است. این مساله پس از بحران تامین آب و بیکاری در رتبه سوم قرار گرفته است. مسئولان اجتماعی و جامعه شناسان نیز بارها درباره کاهش امید در جامعه هشدار داده اند.
از آنجا که امید به عنوان یک احساس درونیِ مثبت، لازمه پیشرفت های فردی و اجتماعی در جامعه است، کاهش یا سقوط آن انواع آسیب های اجتماعی و اقتصادی را به دنبال دارد.
در ریشه یابی عوامل رشد یاس و ناامیدی در جامعه به انواع مشکلات اقتصادی و اجتماعی می رسیم؛ زمانی که افراد احساس کنند فردا با امروز تفاوتی نخواهد داشت و آینده بهتر از حال نخواهد بود، انگیزه حرکت و تلاش در وجودشان رنگ خواهد باخت. از سوی دیگر، امید به زندگی به عنوان یکی از معیارهای اساسی تعیین کیفیت زندگی و رفاه در جوامع به شما می رود، هرچه طول عمر زندگی افراد در جامعه ای افزایش یابد، جامعه به معیارهای توسعه یافتگی نزدیک تر خواهد شد.
پیشرفت های صنعتی، پزشکی و رشد بهداشت در دهه های اخیر موثر بوده و سن امید به زندگی را برای مردان به 70 سال و برای زنان به 73 سال رسانده، با وجود این، عواملی وجود دارند که وضعیت آینده را برای افراد مبهم ساخته است. از این رو، افراد گمان می کنند که تلاش های آن برای رسیدن به هدف بی نتیجه است.
در بررسی ریشه های ناامیدی به انواع آسیب های اجتماعی و اقتصادی برمی خوریم، زمانی که جامعه در انبوهی از مشکلات چون طلاق، اعتیاد، بزهکاری، کودکان کار، افزایش زندانیان، کودک آزاری، زیرپاگذاشتن حقوق شهروندی و حاشیه نشینی گرفتار باشد، شهروندان آن نیز با کمبود یا نبود احساس شادی، نشاط و امید روبرو خواهند بود.
عدم یادگیری مهارت های زندگی و نبود آموزش مدیریت رفتار نیز به این شرایط دامن زده و افراد را به سوی انواع مشکلات روحی و روانی سوق می دهد. نقش نهادهایی مانند خانواده، آموزش و پرورش و رسانه ها را در آموزش و نهادیه سازی امید و نشاط از سنین کودکی را نمی توان نادیده انگاشت. کودکان در محیط های سرشار از امیدواری احساس توانمندی بیشتری خواهند داشت و بسترهای بروز استعداد فراهم خواهد شد.
به طور حتم، مولفه هایی چون اعتماد، وفاق، اخلاق، مشارکت، وحدت و همبستگی، تعاملات اجتماعی، تعلق اجتماعی، رضایت از زندگی و سلامت روانی و اجتماعی زمانی تقویت خواهند شد که جامعه از انرژی و اشتیاق به آینده سرشار باشد. بنابراین، ایجاد امید در جامعه باید به عنوان یکی از راه های افزایش نشاط و سلامت در سیاستگذاری خرد و کلان کشور به ویژه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی لحاظ شود.
تقویت هویت فرهنگی افراد جامعه به عنوان موضوعی که در جامعه کنونی اندکی به محاق رفته است در ایجاد امید کم اثر نخواهد بود.
پژوهشم** 9283**3050**
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های خبری ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/42024/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این جملات را به کودکتان نگویید!

همدردی بچه‌ها را باهوش می‌کند !

جو فراست بچه را از خجالت در می آورد

مکیدن انگشت در کودکان خطرناک است؟

از "بکن نکن‌" به کودک بپرهیزید !

نقش بازی در رشد شخصیت کودک

کودکان موفق چه چیزی لازم دارند؟

بچه‌هایی که بچگی نمی‌کنند!

بررسی خصوصیت های اخلاقی نوزادان

5 علامت اعتیاد به اینترنت

اگر همیشه با کودک خود جنگ و دعوا دارید !

ترس از مدرسه را در کودکانمان از بین ببریم

مشت‌زنی در کودکان

نحوه برخورد معلمان با کلاس اولی ها

دلشوره های کلاس اولی ها

نکات اساسی پیش از ورود به دبستان

چه کنم فرزندم کتاب بخواند؟

بازگشت به مدرسه

راههای تقویت حافظه دانش آموزان

علل ترس کودکان از مدرسه و راه حل آن

بازی های رایانه ای، خوب یا بد!؟

فرشته‌های آزار دیده!

کودک من آزار جنسی دیده است؟

اگر کودک شما کابوس می بیند !

آموزش به بچه ها در مورد غریبه ها

بچه ها در هنگام طلاق چی لازم دارند؟

جو فراست برای خواباندن بچه ها راه‌حل ارائه می‌دهد !

اثر منفی رسانه های جدید بر کودکان

قوانین راهنمایی و رانندگی زندگی کودکان

با بچه های وابسته چطونه رفتار کنیم؟

آموزش زبان انگلیسی به این کودک اشتباه است

رابطه تاثیر گذار میان رفتار والدین و مغز کودک

بلایی که فیلم های مستهجن بر سر نوجوانان می آورند

تاثیر بد تنش‌های والدین بر روی کودکان

گفتنی‌هایی از خانه تا مدرسه

اگر کودک از انجام تکالیف مدرسه اجتناب می‌کند !

دختری با اطاق مرتب

بازی‌های مناسب کودکان پنج و شش ساله

آموزش برخورد مۆدبانه به کودک

با فرزندتان خوش بگذرانید !

یک درمان دم‌دستی برای کوچولوها

10 روش برای تقویت اعتماد به‌ نفس کودک

10 چیزی که نباید به کودکانمان بگوییم !

دلم یک دوست می خواد

مرزبندی بین بازیهای دخترانه و بازیهای پسرانه

خوابیدن کنار مامان و بابا

چه نوع کتابی مناسب کودک ما است؟

ارتقاء هوش هیجانی برای پرورش کودک موفق

بازی چگونه رشد کودکان شما را افزایش می‌دهد !

کودکی که به دیگران وابسته است !