آریا بانو

آخرين مطالب

دریای غم و باقی ماجرا! فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
فقط کافی است که بر تارَک فیلمی اسم وَنسا ردگریو (Vanessa Redgrave) نشسته باشد تا آدم را مشتاق به دیدن آن فیلم کند. او بازیگر محبوبی است که در فیلم‌های مهمی مانند «آگرانیسمان» (آنتونیونی)، «مردی برای تمام فصول» (فرد زینه‌مان)، «جولیا» (فرد زینه‌مان)، «قتل در قطار سریع‌السیر شرق» (سیدنی لومت) و ... به ایفای نقش پرداخته که همچنان دیدنی و خاطره‌انگیز هستند. با این نیت به سراغ فیلم مستند «دریای غم»، به کارگردانی ونسا ردگریو رفتم و آن را در جشنواره جهانی فیلم فجر دیدم. واقعیت این است که فیلم بیش از اینکه یک اثر هنری ارزشمند در عرصه مستندسازی باشد، بیشتر گزارشی بود از دغدغه‌های شخصی این بازیگر کهنه‌کار سینما؛ دغدغه‌های حقوق‌بشری و انسان‌دوستانه که همواره یکی از علایق بازیگران بزرگ سینما بوده که از شهرت خود در این مسیر استفاده و در دوره بازنشستگی خود، تمام وقت خود را برای این کار صرف می‌کنند. «دریای غم» درباره برخورد کشور‌ها از جمله ایتالیا، بریتانیا، فرانسه و مصر با پناه‌جویان افغانستانی، عراقی و سوری است؛ نمایش فاجعه بزرگ‌ترین مهاجرت مردم از کشورهای جنگ‌زده بعد از جنگ جهانی دوم- این‌بار به سمت اروپا - هرچند که چنین موضوعی برای بازیگرانی مانند ردگریو یا آدری هیپبورن که به دلیل خاطرات تلخ کودکی‌شان از جنگ جهانی دوم شکل جدی‌تر و شخصی‌تری پیدا می‌کند، اما در روند کلی فیلم بیشتر به خاطرات شخصی بازیگر- شخصیت اصلی- فیلم نزدیک می‌شویم؛ روایتی کاملا ساده - بدون پرداخت سینمایی خاص - از پناهگاه مخوفی مانند «کاله» که اغلب تصاویر آن آرشیوی یا گزارشات تلویزیونی است و در کنار آن هم با چند نفر از فعالان و کنشگران صحبت می‌کند و در نهایت کانسپت قربانی‌شدن مردم توسط جنگ‌طلبان با جملاتی از سر توماس مور در نمایش‌نامه «مردی برای تمام فصول» و آثار شکسپیر پیوند می‌خورد. اتفاقا همین مقایسه به‌جای اینکه تماشاگر را به متن واقعیت هدایت کند، ناشیانه ذهن تماشاگر را با جملات وزین و عمیق سرگردان می‌کند که اصلا کارکرد نمایشی مؤثری ندارد. به‌هرحالت نمایش رنج و زجر انسان‌ها در سطح و در حد خاطرات شخصی باقی می‌ماند. بااین‌حال حضور فرانکو نرو – همسر خانم گریو – در افتتاحیه فیلم مستند در سی‌وششمین جشنواره جهانی فیلم فجر شاید هم خالی از لطف در غیاب حضور بازیگر – فیلم‌ساز نبود. ضمن اینکه تهیه‌کننده فیلم هم فرزند این زوج هنری است و کلا فیلمی خانوادگی با دغدغه‌های مشترک محسوب می‌شود.
تکمله:
فیلم «دریای غم» در سالن شماره 4 پردیس سینمایی چارسو به نمایش درآمد. از آنجا که رسم جشنواره بر این است که مخاطبان برای دیدن فیلم‌ها غیر از الزام دریافت کارت جشنواره، باید قبلا در سایت جشنواره بلیت فیلم موردعلاقه خود را خریداری کنند، سؤالات زیادی برای من ِمخاطب به وجود آورد؛ مثلا چنین دستورالعملی زمانی موضوعیت پیدا می‌کند که تعداد استقبال‌کنندگان از یک فیلم پیش از اکران آن‌قدر زیاد پیش‌بینی شود که جای سوزن‌انداختن در سالن نباشد، نه‌اینکه با وجود تماشاگران کم فیلم، خود همین قانون به تنش و بی‌نظمی دامن بزند! در زمان اکران فیلم، مسئولان محترم سالن به تماشاگرانی که در صف ورود به سالن ایستاده بودند کلی گوشزد کردند که اگر بلیت این فیلم را خریداری نکرده‌اید، لطفا به انتهای صف بروید تا کسانی که قبلا بلیت را رزرو کرده‌‌اند حقشان پایمال نشود! اما جالب است که تعداد بلیت‌های رزروشده کم بود و ماهایی که بلیت رزرو نکرده بودیم به پشت میله قرمز هدایت شدیم تا صاحبان بلیت زودتر روی صندلی موردنظر خود بنشینند. منتها رفتار راهنمایان – آقایان – به‌گونه‌ای بود که گویی لطف می‌کنند به ما اجازه رفتن به سالن را می‌دهند!!! با همه نگرانی‌ها در رعایت نظم و نزاکت نه‌تنها سالن سینما پر نشد، بلکه از نیمه فیلم هم بیشتر مخاطبان فیلم، صندلی‌ها را خالی کردند و همچنان این سؤال برایم باقی ماند ماهایی که برای تهیه خبر و گزارش فیلم‌ها را می‌بینیم به اندازه مخاطبانی که در کمال بی‌احترامی در نیمه را فیلم رها کردند، ارزش و منزلت نداریم تا مورد احترام واقع شویم؟!
روزنامه مشرق

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/42070/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اُتیسم بیماری نیست!

با این ماده معدنی افسردگی را از پا در آورید

چطور در کار گروهی موفق باشیم؟

چگونه زنی جذاب و زیبا باشیم؟

زنان دو برابر مردان دچار آلزایمر می شوند، چرا؟

اشتباهات رایج در یک رابطه عاطفی

افراد موفق قادرند بیشتر به چیزهایی که دارند توجه کنند تا چیزهایی که ندارند

همه چیز درباره اضطراب و بدبینی

تاثیر شادی بر روی ژن ها

مدیریت زمان در محل کار با چند توصیه کاربردی

تفکر نقادانه؛ مهارتی که خیلی ها ندارند

در این ساعت خلق و خوی آقایان تغییر می‌کند!

نشانه های «اعتماد به نفس پایین» و راه حل آن

معجزه ابراز احساسات!

بی سوادی عاطفی چیست؟ نشانه های آن را بشناسید

دوست بد شما این نشانه ها را دارد!!

روش‌های تقویت حافظه

پارانویا و افسردگی، عوارض خاموش کم خوابی

گوشه‌گیری نوجوانان را جدی بگیرید

اگر از دنده‌ی چپ بلند شدید، چه بکنید؟

صدماتی که وسواس داشتن به روح و روان خانم‌ها می‌زند

اغلب اختلالات روان قبل از 14 سالگی آغاز می شوند

افسردگی نتیجه فرار از زندگی رنگی

چرا نمی‌توانم از تو بگذرم؟

افسردگی فصلی چگونه روی ما تاثیر می گذارد؟

این علائم نشان می دهند، در یک خانواده‌ی سمی بزرگ شده‌اید

بهترین روش‌های رفع استرس و اضطراب

غلبه بر افسردگی، چگونه یک مدیر را قوی‌تر کرد؟

چگونه خشم خود را در خیابان کنترل کنیم؟

دروغ گویی موجب بیماری های جسمی هم می شود

نشخوار ذهنی تلفنی مطلقا ممنوع

چرا ایرانیان از رنگ های شاد استفاده نمی کنند؟

چگونه عادت‌های بد را ترک کنیم؟

چگونه رفتارمان پُر از اعتماد به نفس باشد؟

دلیل همیشه دیرکردن افراد چیست؟

اگر افسردگی و اضطراب دارید این خوراکی‌ها را نخورید

بیماری های روانی که قدرت فوق العاده ای به مغز شما می بخشند

اضطراب و دلهره پاییزی واقعی و قابل درمان است!!

با 10 راهکار عالی برای مقابله با احساسات منفی آشنا شوید

این موارد را هرگز در شبکه های اجتماعی به اشتراک نگذارید!!

رفتارهایی که از پدر و مادر به ارث می بریم

چرا بعد از یک روز پراسترس نمی توانیم شب راحت بخوابیم؟

درمان افسردگی با قارچ‌های جادویی

آیا زنان خودخواه‌تر از مردان هستند؟

سنگ صبور بودن هم اندازه دارد!

ویژگی هایی که باعث می شوند افراد مجذوبمان شوند

اختلال خود زشت پنداری! مهربان‌تر به آینه زل بزن

مراقب درون‌گراها باشید

راه های نجات از وابستگی ناسالم را بشناسیم

لطفا زندگی تان را پس بگیرید