آریا بانو

آخرين مطالب

فنون پخت باقالی + خواص باقالی خانه داري

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
فوت و فن صحیح تهیه باقالی خوشمزه و خانگی
زمستان که می شود در خیابان ها و برخی اغذیه فروشی ها باقلای پخته شده عرضه می شود برخی این میان وعده را به عنوان صبحانه یا عصرانه میل می کنند. اولین نکته در باره طبخ یک باقلای خوشمزه و لذیذ خوب پخته شدن آن و در مرحله بعدی درشت بودن باقلا و رنگ کرم قهوه ای آن است.
مواد لازم برای تهیه باقالی :

باقالی تازه 4 کیلو با پوست
نعنای خشک، سرکه به مقدار لازم
نمک،فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم

روش تهیه باقالی :
ابتدا 4 کیلو باقالی تازه را از پوست درآورید. اگر باقالی خشک باشد به مدت یک روز در آب سرد بخوابانید.
پس از شستن باقالی، در ظرفی که بشود دو برابر اندازه باقالی آب ریخت، باقالی را ریخته و سپس تا دو برابر باقالی روی آن آب بریزید و در ظرف را گذاشته و روی اجاقی با شعله ای متوسط بگذارید تا آب به جوش بیاید. حواستان باشد که تا جوش آمدن آب سعی کنید بالاسر باقالی بمانید چون وقتی آب به نقطه جوش رسید باعث به حرکت درآوردن باقالی در ظرف شده و در نتیجه باعث سرریز شدن آب از ظرف می شود.
وقتی آب به نقطه جوش رسید سعی کنید تا حدی شعله را کم کنید که فقط آب داخل ظرف بیرون نریزد و حرکت های دورانی باقالی در ظرف ادامه داشته باشد که این عمل تا پختن باقالی حداقل 45 دقیقه طول خواهد کشید البته زمان پخت باقالی بسته به جنس آن دارد.
در این مدت حداقل سعی کنید هر 10 دقیقه به 10 دقیقه سری به ظرف باقالی زده و باقالی را یکی دو بار خوب هم بزنید و سپس در قابلمه را بگذارید.
وقتی باقالی خوب پخته شد، مقداری از آب باقالی را دور ریخته تا جایی که آب و باقالی تقریبا هم سطح شوند.
مقداری سرکه و فلفل، بسته به ذائقه و علاقه خود، در باقالی ریخته و به مدت 5 دقیقه صبر کنید تا خوب با آب و باقالی مخلوط شود، پس از آن نمک را به مواد بیافزایید تا جایی که مزه شوری آب را حس کنید. سعی کنید زیاد شور نشود. فوت و فن صحیح تهیه باقالی خوشمزه و خانگی وقتی نمک و ترشی و فلفل به خوبی با مواد مخلوط شد، به اندازه 3 قاشق غذاخوری خلواش خشک (سبزی معطر استان گیلان) یا نعنای خشک داخل باقالی ریخته و در ظرف را گذاشته و 3 نوبت و هر نوبت پس از 5 دقیقه چند بار باقالی را خوب هم بزنید و در ظرف را بگذارید. اما مواظب باشید در این مرحله بعد از ریختن سبزی معطر، شعله زیر ظرف زیاد نباشد چون حرارت زیاد باعث می شود سبزی معطر به کناره های ظرف شما بچسبد.
حالا باقالی آماده شده است و اگر همه مواد ریخته شده در آن به اندازه کافی باشد دیگر همراه خوردن باقالی نیازی به ریختن نمک و سرکه روی باقالی ندارید، جز مقداری سماق یا گلپر که آن هم سلیقه ای است.
نکاتی برای پخت باقالی,خواص باقالی
جوشانده باقالی برای ورم مثانه مفید است
خواص دارویی باقالی :
• باقالی دارای مقدار زیادی ال دوپا (L DOPA) است؛ ماده ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد.
• اثر دیگر باقالی در کنترل پرفشاری خون است. بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن توصیه می شود.
• باقالی دارای خاصیت افزایش دهندگی قوای جنسی است. اما باید دانست که این ماده غذایی سرشار از تیرامین بوده و افرادی که داروهای مهارکننده منوآمین اکسیداز (MAO) مصرف می کنند، باید از خوردن آن خودداری کنند. همچنین باقالی برای افرادی که دارای کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات و هیدروژناز هستند (مبتلایان به فاویسم)، ممنوع است؛ چون دارای ترکیب های ویسین، کنویسین و ایزواورامیل است و ممکن است باعث خطر مرگ شود.
باقالی از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.
1 – دم کرده گل باقالی ضد تشنج و ادرار آور است.
2 – دم کرده گل باقالی سنگ کلیه را دفع می کند و برای قولنج های کلیوی مفید است.
3 – جوشانده باقالی برای ورم مثانه مفید است.
4 – جوشانده باقالی اثر خوبی در رفع رماتیسم درد.
5 – از جوشانده باقالی برای درمان نقرس استفاده کنید.
7 – باقالی را اگر با آب سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.
8 – برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید.
9 – برای رفع کوفتگی و روم پستان ، در باقالی را با آب جو مخلوط کرده و با سرکه و نعناع بپزید و ضمادی را که بدست می آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید.
10 – ضماد در باقالی را با شنبلیله و عسل برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.
11 – جوشانده باقالی شکم روشهای مزمن را برطرف می کند.
12 – ضماد باقالی جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می کند.
13 – برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقالی استفاده کنید.
14 – جوشانده سر شاخه های باقالی مستی مشروبات الکلی را برطرف می کند.
15 – برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقالی را با نیم لیتر آب بجوشانید.
مصرف زیاد باقالی می تواند موجب نفخ یا سنگینی معده می شود و همچنین در بعضی از افراد به علت نقص وراثتی کمبود آنزیمی، مصرف آن می تواند منجر به تشدید کم خونی در این افراد شود. بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
منبع : birclick.com


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/42112/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

ما دو جور بخشنده داریم!

العین - یوکوهاما، آماده برای جنگ بر سر جام نقره‌ای

سرپرست استقلال خوزستان؛ فقط تمرکز و دیگر هیچ!

فینالیست آسیا را فغانی تعیین کرد!

مهره کلیدی نساجی با لباس شخصی

راز شادی بلینگامی جوان‌ترین عضو تیم ملی ایران

دمتان گرم و ممنون نکونام و استقلال!

اثرگذاری مثبت مرد پرتغالی 8 ساله سپاهان

تقلای باشگاه پرهوادار آلمانی برای زنده ماندن

حاضرم به خاطر اینتر هر کار خطرناکی انجام دهم

به سطح قالتاقی انسان‌ها احترام بزارید

پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون

شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟

وقتی رفتار بهمن هاشمی به بقیه هم سرایت میکنه!

بخاطر دوتا کلیه چقدر خودشو برای ما میگیره!

فروش کمدی‌ها چهار برابر بقیه فیلم‌ها!

زنده شدن خاطرات یاسمن برای حامد

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

جنجال فروش آنلاین دارو و هشدار امپراطوری ناصرخسرو مجازی

تصنیف گیلکی «بیا بشیم کوهان جور» با صدای حسین سنجلانی

وکیل مدافع: توماج صالحی به اعدام محکوم شد

فرمانده فراجا: هیچ ماموریتی حساس‌تر از اجرای طرح نور وجود ندارد

جوانمردی امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در جنگ ها

در شب قبل شهادت حضرت حمزه(ع) چه گذشت؟

تعویض پرچم حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)

این ادویه پیری را شکست می‌دهد

چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور

سه علامت پرخطر در دوران آشنایی

سرگرمی پرهیجان برای بزرگسالان

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه امام خمینی(ره) اراک

ملوان بدون مصدوم و محروم مقابل سایپا

کرسپو و کیول؛ از فینال استانبول تا لیگ قهرمانان آسیا

صعود نماینده ژاپن به فینال لیگ قهرمانان آسیا

گواردیولا هم به تراکتور بیاید،‌ مشکلات حل نمی‌شود

آشوبی: پرسپولیس در بهترین شرایط آمادگی قرار دارد

مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال

بازیکن رئال که ژابی برای لورکوزن می‌خواهد

ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد

تایلند 3 عراق 2، هفتمین صعود متوالی به جام جهانی

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

آهنگ زیبا از ایوان بند به نام «حلش کنیم»

عنابستانی: آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی مجلس توافق برای تعطیلی شنبه‌هاست

نگرانی از ریزش دیوار قلعه بلقیس؛ دومین بنای خشتی ایران

بازداشت عامل جنایتکاری که با اخاذی و تهدید خانم‌ها را مجبور به توزیع مشروبات الکلی می‌کرد!

هر روز به این سه بزرگوار سلام بدید

اهمیت انشاءالله گفتن در کارها

ویدئوی زیبا و آرامش‌بخش از شن‌های کویر