آریا بانو

آخرين مطالب

هشت مایع پخت‌وپز که نباید دور بریزید خانه داري

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - به آن‌همه آب پسمانده‌ غذا فکر کنید! از آب پُرنمک کنسرو کنگرفرنگی و خیارشور گرفته تا آبی که برای پختن سیب‌زمینی جوشیده است و حالا از لوله‌ فاضلاب پایین می‌رود. حتی آدم‌های صرفه‌جو هم احتمالاً راهی برای استفاده‌ مجدد از آن‌ها پیدا نمی‌کنند. اما دورریختن این مایعات در آشپزخانه مثل به‌قول معروف دورانداختن بچه با آب حمام، جنایت است. در اینجا می‌خواهیم بگوییم که بعد از پخت‌وپز یادمان باشد که برخی از مایعات را دور نریزیم.
به‌خاطر اینکه بسیاری از این دورریختنی‌های آبدار (مایعاتی که یا پولشان را داده‌اید یا خودتان از صفر درست کرده‌اید) اغلب به اندازه‌ وزنشان طلای خوراکی دارند. آن‌ها نه‌تنها ویتامین و مواد معدنی به غذاها اضافه می‌کنند، بلکه مثل ادویه‌های مغازه‌ای و مواد لازم برای خواباندن مرغ و گوشت و دیگر چیزهای گرانی که برای بهبود طعم غذا می‌فروشند، عطر و خامه‌ای بودن و غلظت به غذاها می‌بخشند.
در اینجا برایتان می‌گوییم که چگونه هشت مایع هرز معمول آشپزخانه را به طلای مایع تبدیل کنید. این ایده‌ها مطمئناً هم آن آدم ناخن‌خشک درونتان را راضی می‌کند.
آب لوبیا و نخود کنسروی یا پخته

احتمالاً اصلاً نمی‌دانستید که آن آب غلیظ در کنسروهای لوبیا و دولپه‌ای‌هایی مثل نخود را آکوافابا می‌گویند؛ آکوا در لاتین به معنای آب و فابا هم به معنای لوبیاست. این واژه را آشپزی وگانی به نام گوس وولت اختراع کرد. در خانه هم می‌توانید آکوافابا را با پختن لوبیای خشک تهیه کنید. در هر دو حالت، آکوافابا را می‌توان به‌عنوان سفیده‌ تخم‌مرغ در تقریباً همه‌ دستورهای پخت‌ استفاده کرد. علتش هم این است که پروتئین‌ها و نشاسته‌ مایع لوبیا که بیشتر ترکیبی از آب و نمک و کربوهیدرات‌های طبیعی‌ست مثل پروتئین‌های سفیده‌ تخم‌مرغ عمل می‌کنند. از آکوافابا در مرنگ، خامه، آیسینگ، کلوچه، کیک و مایونز و به‌عنوان جایگزین کره (مخلوط با روغن) استفاده کنید.
این مایع پسماند نشاسته‌ای از لوبیای کنسروی یا لوبیای خشک آب‌پز را می‌توان به عنوان جایگزین برای آب گوشت یا آب سبزیجات استفاده یا به سوپ و خورش و سس‌ها اضافه کرد تا غلیظ شوند. باقیمانده‌ آن را هم برای مصارف بعدی در جایخی بگذارید.
اخطار: اگر از آکوافابای لوبیای کنسروی استفاده می‌کنید، این نکات سلامتی را در نظر داشته باشید.
دنبال لوبیاهای ارگانیکی بگردید که بدون استفاده از کودهای مصنوعی یا آفت‌کش‌ها تولید شده‌اند و برندهایی را انتخاب کنید که از مواد نگهدارنده‌ای مثل کلسیم‌کلراید استفاده نکرده باشند. مدل‌های کم‌نمک یا بی‌نمک بهترند. حتماً لوبیاهایی را انتخاب کنید که در قوطی‌های بدون BPA هستند؛ بیسفنول اِی (Bisphenol A) نوعی مادۀ شیمیایی است که در پلاستیک‌های پلی‌کربنیت یافت می‌شود و اغلب برای پوشش داخلی غذاهای کنسروی به کار می‌رود. شواهد حاکی از آن است که BPA که می‌تواند از پوشش قوطی وارد غذا شود، مشکلات زیادی برای سلامتی، از‌جمله ناهنجاری‌هایی در رشد مغز، بلوغ زودرس، سرطان و بیماری‌های قلبی ایجاد می‌کند.
آب خیارشور

بعد از اینکه سبزی‌ها و خود خیارها تمام می‌شوند، شیشه‌ای از آب خیارشور باقی می‌ماند که معمولاً راهیِ فاضلاب می‌شود. اما آب‌نمک باقیمانده که معمولاً ترکیبی از سرکه، نمک، شکر و ادویه است، درواقع طعم‌دهنده‌ای همه‌کاره و عالی برای بسیاری از غذاهاست. آن را جایگزینی برای مایعات تند و اسیدی مثل سرکه یا آب‌لیمو کنید. مثلاً چند قاشق آب‌نمک خیارشور را در سالاد سیب‌زمینی یا سالاد کلم اضافه کنید. آن را به سس‌های سرکه‌ای سالاد اضافه کنید یا مرغ و ماهی و توفو را در آن بخوابانید. می‌توانید برای درست‌کردن خیارشورهای بعدی یا دیگر ترشی‌ها هم از آن استفاده کنید.
آب کنسرو مغز کنگرفرنگی، زیتون و گوجه‌فرنگی آفتاب‌خشک

این چیزهای خوشمزه و آفتاب‌خشک معمولاً همراه مایعی پُرطعم که ترکیبی از سرکه، روغن، نمک و ادویه است به دست ما می‌رسد. از این مایع می‌توانید برای خوشمزه‌کردن خیلی از غذاها استفاده کنید. این مایع را در دستورهایی که سرکه یا روغن می‌خواهند به کار ببرید. آن را به ریسوتو، سبزی‌ها، سالادها، سس گوجه، هوموس و حتی نان‌های خانه‌پز اضافه کنید تا حسابی طعم‌دار شوند.
آب ذرت

وقتی ذرت را با چوبش پختید، اجازه بدهید آبش سرد شود و کمی ادویه به این آب غنی از مواد معدنی و ویتامین اضافه کنید تا بتوانید به‌جای آب گوشت یا سبزیجات استفاده کنید یا سبزیجات و گوشت را در آن بریزید و سوپ درست کنید. هرچیز اضافه‌ای از باغچه یا گیاهان داخل خانه‌ به دستتان رسید داخل آن بریزید. آب ذرت کنسروی (چه خامه‌ای و چه دانه‌ کامل) را هم برای سوپ و غذاهای دیگر می‌توان استفاده کرد.
آب باقیمانده از پختن سبزیجات

جوشاندن، سالم‌ترین روش پختن سبزیجات نیست. چون مواد مغذی مهم آن به بیرون نشت می‌کند. اما با استفاده‌ مجدد از آب آن می‌توانید بعضی از این مواد معدنی و ویتامین را بازیافت کنید. دفعه بعدی که هویج، کلم، فلفل یا دیگر صیفی‌جات را پختید، آب مغذی آن را در سوپ‌ها، سس‌ها و آب‌ گوشت بریزید یا برای تقویت گیاهان استفاده کنید. می‌توانید باقیمانده‌اش را در یخچال بگذارید، اما هرچه سریع‌تر استفاده کنید تا مواد مغذی‌اش از دست نرود یا اینکه آن را در فریزر بگذارید.
آب سبزیجات کنسروی (ترجیحاً برندهای ارگانیک) هم افزودنی خوبی برای غذاهای دیگر است. ظرفی در یخچالتان بگذارید و آب خوشمزه‌ لوبیاسبز، کلم‌برگ یا جوانه‌ بامبوی کنسروی را در آن بریزید و به عنوان گوشتابه‌ای پُرطعم به سوپ‌ها و سس‌ها اضافه کنید.
آب سیب‌زمینی

بعد از اینکه سیب‌زمینی‌ها را جوشاندید، واقعاً دوجین کاربرد برای این آب نشاسته‌ای وجود دارد. کمی از این آب را همراه با کره و شیر به سیب‌زمینی پخته اضافه کنید تا پوره‌ای سبک‌تر و پف‌دار داشته باشید. در پخت‌وپز و برای بهبود کیفیت نان و پیتزا و بیسکوییت هم می‌توانید از آن استفاده کنید. آب سیب‌زمینی برای تغلیظ سوپ و سس هم به کار می‌آید.
نکته: اگر سیب‌زمینی‌ها را با پوست می‌پزید، حواستان باشد که ابتدا حسابی آن‌ها را بشویید.
هرچه باقی ماند می‌توانید به عنوان کود برای گیاهان داخل خانه و باغچه استفاده کنید. اگر واقعاً آدم ماجراجویی هستید، می‌توانید از آب سیب‌زمینی به عنوان مایع کمکی برای زیباسازی پوست و شاداب‌کردن صورت استفاده کنید یا پایتان را در آن فرو برده و خستگی‌تان را به‌ در کنید.
آب ماکارونی

این آب پُرنشاسته که بعد از آبکشی ماکارونی باقی می‌ماند، کاربردهای مختلفی دارد. موقعی که سس و ماکارونی با هم دم می‌کشند، کمی از آن را در سس بریزید تا باهم خوب جور شوند و سس بافتی ابریشمین بگیرد. این آب را برای تغلیظ سس و سوپ هم می‌توانید استفاده کنید. مثل خیلی از مایعات باقیمانده از پخت‌وپز این آب هم کود خوبی برای گیاهان است.
روغن ماهی کنسروی

مقدار مناسب و نسبتاً کمِ روغن کنسرو ماهی تُن، سالمون و دیگر ماهی‌ها را به عنوان تنقلات به سگ یا گربه‌تان بدهید. فقط چند نکته‌ مربوط به سلامتی را در خاطر داشته باشید: اعتدال‌داشتن و زیاده‌روی‌نکردن نکته‌ اصلی است، چون ممکن است ماهی ترکیبات مضری مانند جیوه داشته باشد. این کنسروها اغلب پُرسُدیم هم هستند، پس سعی کنید مارک‌های کم‌نمک یا بی‌نمک را انتخاب کنید. کنسروهایی را بخرید که عاری از BPA هستند و از آن‌هایی که زیادی چرب هستند بپرهیزید. عزیزان پشمالویتان ممنون می‌شوند!
منبع

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/42392/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه «شریک جرم» با صدای روزبه نعمت اللهی

فراجا: با رفتار اشتباه احتمالی ماموران در برخورد با بی‌حجابی برخورد خواهد شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

یک دسر شکلاتی پرتقالی و خوشمزه برای مهمونی هاتون

طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی

اگر هنگام مسواک زدن از لثه شما خون می‌آید بخوانید

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا؛ انتخابات را از نو برگزار کنید

هوادار استقلال دچار حمله عصبی شد

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

قطعه ای زیبا با تکنوازی ساز «ابوا»

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

خواص مصرف لیموی یخ زده در طول روز که تا به حال نشنیده اید

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

تو مثل منی برف...

دستِ خالی امان هندی و 12 آسیایی که در بیشکک سهمیه گرفتند

نساجی با درخشش یک برزیلی امیدوار به بقاست

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

گل دوم استقلال از روی نقطه پنالتی توسط محمدی

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

پرسپولیس با ذخیره‌ها تیم رضا عنایتی را شکست داد

تراکتور سهمیه آسیا را به ملوان تعارف زد

شوت ابوالفضل جلالی در دقیقه 58 به تیرک عمودی دروازه شمس آذر برخورد کرد

بازگشت امید به نساجی با برد خانگی؛ تراکتور بدون خمس هم باخت

پیشنهاد میلیاردر فنلاندی؛ اینتر را به من بفروش!‏

گزارش زنده؛ استقلال 2-0 شمس‌آذر قزوین

دیبی:نفهمیدم تکرار کن! یه مرتیکه رو اسب سفید نشسته؟

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

آهنگ «سلام عزیزم» با صدای مسیح و آرش ای پی

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟

این نوشیدنی خوشمزه و اقتصادی رو از دست نده

سس قارچ ویژه برای سیب زمینی سرخ شده