بزرگنمايي:
همان طور که مي دانيد رژيم غذايي مناسب و
ورزش به کنترل وزن کمک مي کند. برخي افراد نيز براي کاهش وزن به داروها و
محصولات گياهي روي مي آورند.
زيره براي لاغري شکم
زيره
افزودني بسيار خوبي است که با کاهش تجمع سلول هاي چربي باعث کاهش وزن مي
شود. اين ماده نه تنها باعث ثابت ماندن وزن مي شود بلکه باعث کاهش آن نيز
مي شود.
زيره هم به صورت دانه و هم پودر مناسب است.
زيره باعث کاهش چشمگير چربي هاي بدن مي شود
مطالعه
اي نشان مي دهد خانمي که زيره به رژيم غذايي خود مي افزايد با کاهش چهارده
درصدي چربي مواجه است. در حالي که با روش سالم فقط مي توان پنج درصد کاهش
مشاهده کرد.
زيره باعث راحت خوابيدن مي شود بنابراين راحت غذا مي خوريد
هنگامي
که به اندازه کافي نمي خوابيد حجم زيادي غذا مي خوريد. زيرا سوخت و ساز
آرام تر انجام مي شود و بيشتر احساس گرسنگي مي کنيد. زيره براي جلوگيري از
کم خوابي مناسب است.
زيره قند خون را تنظيم مي کند و باعث کاهش اشتها مي شود
زيره
به تنظيم قند خون کمک مي کند به شکلي که حساسيت سلول ها را به انسولين و
گلوکوز افزايش مي دهد بنابراين بدن بهتر نسبت به اين مواد واکنش نشان مي
دهد. از طرف ديگر زيره باعث کاهش اشتها و کاهش مصرف کربوهيدرات مي شود.
با مصرف منظم زيره مي توانيد قند خون و اشتها را کنترل کنيد بنابراين کاهش وزن خواهيد داشت.
زيره غني از آنتي اکسيدان و
فيتواسترول است. فيتواسترول از جذب کلسترول مضر در سيستم گوارشي جلوگيري مي
کند بنابراين از افزايش وزن جلوگيري مي کند.
زيره بر عوامل ديگر که باعث افزايش
وزن مي شوند نيز تاثير مي گذارد. اگر مشکل گوارشي داريد به عنوان مثال نمي
توانيد تمام مواد مغذي را جذب کنيد اشتهاي شما نسبت به آن ماده افزايش مي
يابد. مصرف زيره باعث مي شود مشکل گوارشي شما برطرف شود.
زيره اشتها را تحريک مي کند و باعث لاغري مي شود
زيره باعث بهبود هضم غذا مي شود.
عطر زيره باعث فعال شدن غدد بزاقي دهان مي شود که باعث به جريان افتادن آنزيم هاي گوارشي و هضم راحت تر غذا مي شود.
ترکيبي به اسم تيمول در زيره وجود دارد که باعث تحريک غددي مي شود که اسيد، آنزيم و صفرا ترشح مي کنند و مسئول هضم غذا هستند.
زيره بادشکن نيز مي باشد. در واقع اگر آن را با آب داغ بخوريد باعث کاهش گازهاي معده مي شود.
راه هاي افزودن زيره به رژيم غذايي روزانه و کاهش وزن عبارتند از:
* افزودن زيره به سبزي هاي خشک و سرخ شده.
* تهيه چاي زيره. دانه هاي زيره را در آب بجوشانيد و بگذاريد ده دقيقه بماند سپس مصرف کنيد.
* سرخ کردن دانه هاي زيره، آسياب کردن آن ها و افزودن يک قاشق چايخوري به سالاد و سوپ.
* براي مزه دار کردن سوپ و عدسي.
* افزودن به برنج به همراه روغن زيتون.
* يک قاشق غذاخوري روغن زيتون يا
نارگيل را گرم کنيد. يک قاشق چايخوري دانه زيره به آن بيفزاييد. هنگامي که
صداي ترق ترق آن بلند شد، يک چهارم قاشق چايخوري زردچوبه به آن بيفزاييد و
دو سيب زميني پخته شده تکه شده نيز به آن بيفزاييد. مخلوط را هم بزنيد و
کمي نمک به آن اضافه کنيد. هنگامي که سيب زميني ها طلايي شد شعله را خاموش
کنيد و غذا را سرو کنيد.
* دانه هاي سرخ شده زيره همراه با ماست از يبوست جلوگيري مي کند.