آریا بانو

آخرين مطالب

عروس و دامادهای پیر سر سفره عقد! گوناگون

  بزرگنمايي:

بانو نیوز -
سن ازدواج در ایران بالا رفته است
آمار ازدواج در ایران پایین می‌آید و سن ازدواج بالا می‌رود. این خبر چندان جدید نیست. چند سالی است که کارشناسان درباره آن هشدار می‌دهند و ثبت احوال مدام آمارهای تازه از این مسئله ارائه می‌دهد. اما با همه اینها اتفاقی نیفتاده و همچنان این مسئله پیش روی خانواده‌هاست که جوان‌هایشان تمایل چندانی برای ازدواج ندارند و سن شان بدون اینکه خانواده مستقلی تشکیل داده باشند، بالا می‌رود.
ازدواج و آمار منفی
طبق آخرین آمار سازمان ثبت احوال، سال گذشته 724 هزار و 245 مورد واقعه ازدواج رخ داده یعنی در هر ماه 60هزار و 362 واقعه ازدواج و در هر شبانه روز هزار و985 مورد و در هر ساعت 83 واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.‏
محزون مدیرکل اطلاعات آمار و جمعیت ثبت احوال می‌گوید: « آمارها کاهش منفی 5ر6 درصدی را نشان می‌دهد که البته از سال 90 شاهد رشد منفی ازدواج در کشور بوده ایم. به طوری که در سال 90 منفی 9ر1 درصد در سال 91 منفی 1ر5درصد و در سال 92 نیز با کاهش منفی 7ر6 درصدی مواجه بوده ایم.
در بین استان‌های کشور، استان‌های کردستان با 5ر12 درصد، اردبیل با 3ر12 درصد و زنجان با 8ر11 درصد بیشترین و استان‌های البرز با 9ر6، تهران با 7 و کرمان با 7ر7 درصد کمترین نرخ ثبت ازدواج را داشته اند.‏
از طرفی سن ازدواج هم بالا رفته است. در بین مردان ازدواج بیشتر در گروه سنی 25 تا 29 سال ثبت شده یعنی 9ر36 درصد کل ازدواج‌ها. در بین زنان هم بیشترین آمار ازدواج در گروه سنی 20 تا 24 سال بوده که معادل 2ر31 درصد کل ازدواج‌ها می‌شود.‏
طبق گزارش ثبت احوال میانگین سنی ازدواج مردان 1ر28 و زنان 5ر23 بوده که آمار سال قبل در بین مردان 8ر27 و در زنان 1ر23 بوده است و البته این سن در سال‌های قبل‌تر نیز به مراتب کمتر بود.‏
علاوه بر اینکه سن ازدواج بالا رفته، ازدواج در بالای سن متعارف زنان و مردان هم زیادتر شده است. یعنی 4ر10 درصد ازدواج‌های مردان بالای سن متعارف ازدواج انجام شده که نسبت به سال قبل 4ر9 افزایش داشته و همچنین سن متعارف ازدواج زنان هم نسبت به سال قبل آن که 5ر12درصد بوده به 5ر14درصد افزایش پیدا کرده است.
‏چند ماه پیش هم دراین باره هشدار داده شده بود. جلیل دوروزی رئیس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفته بود که 30 درصد جوانان گروه سنی 20 تا 35سال کشور که در واقع 12 میلیون نفر هستند، ازدواج نکرده‌اند.
بی پولی یا بی تعهدی؟
اما دلیل اصلی این تاخیرها و بالا رفتن سن ازدواج چیست؟ از جوان تر‌ها بپرسی از مشکلات اقتصادی به عنوان متهم ردیف اول نام می‌برند.بالا رفتن آمار بیکاری، حقوق‌های کمی که متناسب با نرخ تورم نیست، مشکل مسکن و البته هزینه‌های عجیب و غریب مراسم ازدواج غول‌هایی هستند که هر جوانی جرات نمی‌کند با آنها بجنگد. بسیاری از جوانان می‌گویند خانه پدری از همه جا بهتر است و مگر بیکار هستیم که با ازدواج برای خودمان دردسر درست کنیم!
اما کارشناس‌ها مسائل دیگر را هم مطرح می‌کنند؛ مسائلی مثل گسترش ازدواج سفید یا همخانگی که باعث شده تعدادی از جوان‌های در سن ازدواج به جای تشکیل خانواده به صورت رسمی، بدون عقد رسمی با هم زندگی کنند و البته زیر بار ازدواج و تعهدهای آن نروند. جلیل دوروزی می‌گوید:«مساله همخانگی موجب شده که برخی از جوانان بدون عقد رسمی و ثبت با هم زندگی کنند و منجر به پدیده شوم هم خانگی شده است.باید به این مساله حساس باشیم زیرا در سال 1960 در آمریکا کمتر از نیم میلیون جوان، هم خانه بودند که این آمار اکنون به شش میلیون و 600 هزار نفر رسید و عدم تمایل به ازدواج در کل دنیا در حال رخ دادن است.»
از طرفی فراهم بودن زمینه انحرافات اخلاقی و روابط جنسی و آزاد بین دختران و پسران نیاز به ازدواج را در آنها کاهش داده که البته این مسأله بلوغ جنسی زود رس و افزایش انحرافات اخلاقی را هم همراه دارد.
دلایل بالا رفتن سن <a href=ازدواج " />
یکی از دلایل بالا رفتن سن ازدواج ترس از مسئولیت است
تغییر سبک زندگی
وقتی شیوه‌های زندگی تغییر می‌کند در آداب و رسوم هم تغییرات اتفاق می‌افتد. دیگر خبری از ازدواج‌های ساده نیست و صحبت از باغ و تالارهای چند میلیون تومانی است تازه اگر خرج آرایشگاه،لباس و ماشین عروس، تامین جهیزیه و… را ندیده بگیریم!
از طرفی دیگر جوان‌های امروزی به دلیل تغییر این سبک زندگی به رفاه تمایل زیادی دارند و حاضر نیستند در ابتدای زندگی کمبودها و کم و کسری‌ها را به جان بخرند و با هم زندگی را کم کم بسازند. جوان‌هایی که می‌خواهند از همان اول در یک خانه لوکس و با همه امکانات و وسایل در بهترین نقطه شهر زندگی شان را شروع کنند و چون همه اینها معمولا فراهم نمی‌شود، قید ازدواج را می‌زنند. البته خیلی‌ها هم حق را به جوان تر‌ها می‌دهند که با این بیکاری و بالا بودن خرج زندگی،توان چرخاندن چرخ آن را نداشته باشند و امیدوار نباشند که در آینده صاحب زندگی بهتر شوند.‏
دکتر گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می‌گوید: «نقطه اول چالش‌ها بی انگیزه بودن بخشی از جوانان در مورد ازدواج است و مطالعات ما نشان می‌دهد 50درصد دلیل بی انگیزگی جوانان مسائل اقتصادی و اشتغال است. میانگین نرخ بیکاری جوانان 10درصد بالاتر از نرخ بیکاری جامعه است. همچنین مسائل فرهنگی نیز مثل ترس از ازدواج، ترس از مسئولیت در این زمینه موثر است و باعث بروز ایجاد روابط نامشروع می‌شود. مجموعه اینها باعث شده که در کشور نزدیک به 10میلیون فرد در آستانه ازدواج داشته باشیم که مجرد هستند.»
مشکلات همسریابی سنتی
کارشناسان اجتماعی معتقدند شیوه‌های ازدواج در ایران ناکارآمد شده و همین هم به بالا رفتن آمار ازدواج دامن می‌زند. گلزاری می‌گوید: «چالش دوم ما بعد از مشکلات اقتصادی، مشکل همسریابی است. به این معنی که برخی دختران و پسران انگیزه و امکانات ازدواج را دارند، اما فرد مناسب را پیدا نمی‌کنند. مکانیزم همسریابی در جامعه ما یک مکانیزم سنتی بوده اما این مسئله به دلایلی مثل گسترش شهرنشینی، هسته‌ای شدن خانواده‌ها و افزایش فاصله‌های اجتماعی دیگر جواب نمی‌دهد و جوانان هم حاکمیت والدین را قبول ندارند. این باعث می‌شود که بسیاری از دختران ما در تجردهای ناخواسته به سر ببرند و سنشان بالا رفته و به تجرد قطعی برسند. در پسران نیز به همین شکل است که روابط گسترده‌ای برقرار کرده و سپس دچار بدبینی شده و ازدواج نمی‌کنند.»
مسائلی دیگری چون بالا رفتن میزان تحصیلات به خصوص بین دختران، از بین رفتن توازن بین تعداد دختران و پسران در آستانه ازدواج و مشکلات فرهنگی مثل بد شمردن تقاضای ازدواج از طرف دختران یا در نوبت ازدواج بودن خواهران و برادران بزرگتر که منجر به ازدواج نکردن کوچکترها می‌شود، هم به عنوان دلایل بالا رفتن سن ازدواج و کاهش آمار ازدواج اعلام می‌شود.
اما واقعیت این است که درباره تمام اینها تا به حال بیشتر حرف زده شده و خبری از اتفاق جدید برای از بین بردن هرکدام از این موانع به خصوص مشکلات اقتصادی جوانان، نیست. با وجود بی علاقگی به تعهد که بین جوان‌های این دوره و زمانه بیشتر به چشم می‌خورد،میل ذاتی و فطری برای داشتن همدم و تشکیل خانواده وجود دارد که با سرراه قرار گرفتن هرکدام از این غول‌ها، این میل هر روز کمرنگ‌تر شده و به تجرد منجر می‌شود. اتفاقی که خواسته جوان‌ها و خانواده‌هایشان نیست اما می‌افتد و باز هم فقط آمار برایش اعلام می‌شود.
منبع:سلامت نیوز


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/47963/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود