آریا بانو

آخرين مطالب

دبیرکل جامعه زینب (س):

صاجب نظران و متفکران باید حل مسایل مربوط به حجاب را در دستور کار قرار دهند سياسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - دبیرکل جامعه زینب (س) از صاجب نظران، متفکران و نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان زنان مجلس و معاونت امور زنان خواست تا مسایل و مشکلات مربوط به حجاب در جامعه را در دستور کار خود قرار داده و نسبت به حل و فصل آن اهتمام لازم را انجام دهند.

اعظم حاجی‌عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجوب و اهمیت حجاب گفت: حجاب ، نه بزرگ انسان به فرهنگ برهنگی و استثماری است که بر مدار سوء استفاده از جاذبه‌ها و توانایی انسان بر علیه انسانیت است. بی تردید مساله حجاب و عفاف در دنیای امروز فراتر از جنس زنان، بلکه نوع انسان را در برمی‌گیرد و فارغ از جغرافیای اسلام نیاز بشریت با هر رنگ و نژاد است.
وی با بیان اینکه حجاب و عفاف در عصر مدرن امروز صرفا یک پوشش نیست، بلکه اندیشه و رویکردی است که بشر به آن نیازمند است، افزود: حجاب فرهنگی است که برای تحقق مسائل مبتنی بر اخلاق در جهان کنونی به آن نیازمندیم. فرهنگی که انسان را از بند نفس می رهاند و شکوفایی استعدادهای نوع بشر برای رسیدن به حقیقت، فارغ از جنسیت رهنمون می‌شود.
دبیرکل جامعه زینب (س) با اشاره به اینکه حجاب و عفاف نه بزرگ به مصالح زیاده خواهان بردگی انسان است که استفاده ابزاری از جاذبه‌های انسان برای رسیدن به ثروت و قدرت، قرار داده است، اظهار کرد: این استفاده ابزاری انسان را به فساد و تباهی و هلاکت سوق می دهد. فرهنگ استثمارگر و سودطلب در جهان امروز تمام استعدادهای نوع بشر را به استخدام تکنولوژی جهت تولید ثروت از طریق جسم، جنسیت و بهره‌کشی به دور از اخلاق برای رسیدن به اهداف اقتصادی و سرمایه‌داری درآورده است.
حاجی عباسی افزود: دین ترکیبی از اعتقاد، اخلاق و احکام است و بخش اعظم مذاهب آسمانی نیز اخلاق است به گونه‌ای که اخلاق از مذهب تفکیک‌ناپذیر است. بار تکلیف بر دوش مومنین و ایمان آنهاست. دین دعوت است و بر اساس آیات قران از سه راه این دعوت انجام می‌شود، با دانش و حکمت، با موعظه حسنه و جدال نیکو با کسانی که جدال می کنند. دعوت همواره نشات گرفته از محبت، لطف، صمیمیت و برابری است و دعوت کننده در موضع بالاتری قرار ندارد. موضع دین، موضع قدرت نیست و دین در هیچ کجا و زمانی اعمال قدرت نکرده و نمی‌کند.
وی با تاکید بر اینکه در دین اجباری وجود ندارد، اظهار کرد: زیرا اجبار به معنی الزام معطوف به قدرت است، اما زمانیکه گزاره‌های دینی مبنای قانون شود الزام قانونی پیدا می کند. در روند دموکراسی هر قانونی مبنای عمل اجتماعی قرار بگیرد از الزامات حقوقی برخوردار است، اما الزامات قانونی ربطی به دین ندارد و نباید بار الزامات قانونی را بر دوش دین تحمیل کنیم. حجاب به لحاظ شرعی یه ضرورت است و ضرورت یعنی دعوت و لازمه دینداری رعایت حدود الهی است که حد آن را خداوند در قرآن فرموده است.
دبیرکل جامعه زینب ( س) تصریح کرد: اصل دینداری اجباری نیست چه برسد به فرع آن یعنی حجاب. از منظر دین‌ حجاب ضرورت است و اجباری نیست و هیچکس نمی‌تواند اجباری بودن حجاب را به گردن دین بیندازد. در حال حاضر حجاب اجباری به عنوان قانون در حال اجرا است. با قانون نمی‌توان مخالفت عملی داشت. این درحالست که بی‌حجابی در جامعه ما قانون‌شکنی است و مجازات ناشی از قانون‌شکنی را نباید به دین نسبت دهیم. با قانون می‌توان مخالفت نظری کرد اما بالعکس با احکام شرعی نمی‌توان مخالفت نظری داشت؛ مگر اینکه جنبه اجتهادی داشته باشد. موضوع حجاب اجباری باید از مجرای قانونی بررسی و در صورت صلاح دید قانون‌گذاران اصلاح شود و نه با قانون‌شکنی.
حاجی عباسی با بیان اینکه حجاب برای زنان مسلمان واجب و ضروری است، ادامه داد: مفهوم وجوب و ضرورت با اجبار متفاوت است. به تعبیر شیح طوسی (ره) هر تکلیف و واجب شرعی بدون اختیار معنا پیدا نمی‌کند و این قاعده کلی است. وقتی گفته می‌شود موردی از احکام جزو تکالیف و واجبات است، معلوم می‌شود اختیاری است؛ اختیار مقابل اجبار قرار دارد و نه در مقابل ضرورت و وجوب. تمام واجبات شرعی ضرورت قطعی دارند و بر هر مسلمانی واجب است اما با اختیار. حجاب هم مانند نماز واجب شرعی است که جنبه اجتماعی دارد به همین دلیل قابلیت این را دارد که در حکومت اسلامی از سوی مراجع قانون گذار در قالب قانون قرار بگیرد و لازم الاجرا شود.
وی ادامه داد: این اتفاق در سال 63 در مجلس شورای اسلامی رخ داد اما با ورود احکام دینی به قانون لحن آمریت پیدا می‌کند. طبیعت قانون این است؛ اما نباید آمریت قانونی به دین نسبت داده شود. چنین خلطی یک انحراف است و موجبات داوری های نادرست نسبت به دین را در ذهن نسل جدید و مخاطبان ناآشنا فراهم ساخته است. در ابتدای استقرار نظام جمهوری اسلامی مساله حجاب اسلامی محل اختلاف بین علما شد و طبق دستور امام حجاب در مراکز و ادارات دولتی اجباری و اجرا شد.
دبیرکل جامعه زینب (س) اظهار کرد: در سال 63 مجلس با تصویب قانون مجازات اسلامی برای عدم رعایت حجاب اسلامی در معابر عمومی 72 ضربه شلاق در نظر گرفت. ماده 638 قانون مجازات اسلامی برای زنان بی حجاب حبس از 10 روز تا دو ماه و جریمه نقدی در نظر گرفته است. باتوجه به شرایط موجود به عنوان فعال حوزه زنان از صاجب نظران متفکران و نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان زنان مجلس و معاونت امور زنان مطالبه می‌کنم که حجاب اجباری که امروز تبدیل به بحران سیاسی و اجتماعی شده را در دستورکار قرار داده و نسبت به حل و فصل آن اهتمام لازم را انجام دهند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/55215/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود