آریا بانو

آخرين مطالب

زنان انقلابی در بیانیه ای مطرح کردند: طرح شعاری و تبلیغاتی مباحث زنان بس است سياسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - در هفته عفاف و حجاب جمعی از زنان انقلابی با انتشار بیانیه ای تاکید کردند که بحث زن تراز انقلاب اسلامی در طی این سالها فقط در حد یک سری مباحث شعاری و تبلیغاتی و انتخاباتی و زینت المباحث سیاسیون و سخنرانان بوده است و مسائل اصلی زنان در این سالها مورد غفلت قرار گرفته است و راهکار اصلی مشکلات را اجماع بر نگاه به زن آرمانی در این نظام و همت مسئولان و متولیان امور برای پیاده کردن اصول و قوانین مربوط به این حوزه دانستند.
بمناسبت هفته عفاف و حجاب جمعی از زنان انقلابی شامل گروهی از اساتید دانشگاه و حوزه و حقوقدانان و فعالان امورزنان بانتشار بیانیه ای به برشمردن مشکلات حوزه زنان و طرح مطالبات خود برای رفع این مشکلات پرداختند. متن این بیانیه چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم
ما جمعی از زنان معتقد به ارزش ھای اسلام و انقلاب اسلامی در هفته عفاف و حجاب برای بیان آنچه که دغدغه و نگرانی جدی این روزھای ماست و به سبب مشاھده بسیاری از حقایقی که در جامعه پیرامونی خود شاھدیم و دل ھای ما را به درد آورده، از سر دلسوزی و دغدغه مندی بر خود لازم دیدیم به بیان دردھا و مطالبات مان بپردازیم.
زنان ھمواره و از ابتدای انقلاب، نقش بی بدیل و تعیین کننده ای درجریان مبارزات انقلابی، ھمچون حماسه گوھرشاد، ھمچنین در پیروزی انقلاب اسلامی، در جریان دفاع مقدس و پیشرفت ھای پس از آن برای سازندگی کشور عزیزمان داشته اند. چه بسیار بوده اند زنانی که نامشان و یاد حماسه ھایی که آفریدند، ھمواره بر تارک تاریخ کشورمان خواھد درخشید… این ھا ھمه از افتخارات انقلاب اسلامی و نشان از امکان تحقق اوج و شکوه کرامت زنان در سایه نظام اسلامی است.
ولی امروز ما شاھدیم که بخش ھایی از جامعه زنان ما با مشکلات و چالش ھای بسیاری درگیرند که در لایه ھای گوناگون به شکل ھای مختلفی خود را نشان می دھد. زن سرگشته، زنی که ھویت خود را پیدا نکرده، زنی که جایگاه وکرامت خود را نیافته… به راستی زن تراز انقلاب اسلامی، تصویری است که گویی با آن فاصله ها داریم. جامعه زنان ما ھمچنان سرگشته و در رفت و آمد بین دو الگوی زن سنتی با نگاه متحجر و نیز الگوی زن مدرن با نگاه متجدد غرب گراست. الگوی اصیل زن تراز انقلاب اسلامی و کرامت و شانیت و جایگاه ممتاز و منحصر او، و نیز ھویت و منظومه حقوق و مسئولیت ھای او برای جامعه زنان ما بعد از چھل سال، ھنوز گویی حتی الفبای آن به درستی ترسیم و تصویر نشده است. همان طور که همواره مورد تاکید رهبران انقلاب بوده، زن تراز انقلاب اسلامی، شعار نیست. حقیقتی است که باید مولفه ھای آن در ابعاد سیاست گذاری، فرھنگ سازی، آموزشی، ابعاد حقوقی و قانونی و… تعریف شده و ارکان مختلف نظام بر اساس آن عمل کنند.
ولی متاسفانه آن چه که معمولا از طرح این مباحث به یاد داریم، در این سال ھا در حد یک سری مباحث شعاری و تبلیغاتی و انتخاباتی و زینت المباحث سیاسیون و سخنرانان بوده است. و نتیجه این بی توجھی ھا، این نادیده گرفتن ھا و به حاشیه راندن ھا خود را به وضوح در سطح جامعه نشان می دھد. بسیاری از مشکلات و چالش ھا و مفاسد فرھنگی و اجتماعی ریشه در این غفلت و سھل انگاری مھلک دارد. به بعضی از این نمونه ھا در ادامه اشاره می کنیم:
عدم وجود اجماع در نگرش به جایگاه زن و نگاه آرمانی به وی :
عدم وجود نگرش اجماعی و تصویری واحد از جایگاه زن در نظام جمھوری اسلامی و ھمچنین بیگانگی برخی مسئولین با این نگاه آرمانی که به تبع آن عزم جمعی را در تحقق آن منسجم نخواھد کرد. ناگفته نماند که دشمنان قسم خورده نظام اسلامی از ھمین روزنه و نقیصه و تحت علَم حمایت از حقوق زنان، فرصت را برای ھجمه ھمه جانبه و فریب دختران و زنان غنیمت می شمرند، چرا که جام مطالبه کرامت زنان اگر با آب زلال تعالیم ناب دینی پر نگردد، خالی نمی ماند و چه بسا این عطش با منجلاب تعالیم فمنیستی پاسخ داده شود.
منشور حقوق و مسئولیت ھای زنان در جمھوری اسلامی ایران:
این منشور سالھاست که مصوب شده ولی ھیچ اقدامی در جھت اعمال و اجرای مفاد آن صورت نپذیرفته است. سالھاست که در مجامع بین المللی در واکنش به درخواست الحاق به کنوانسیون رفع تبعیض از زنان، بیان می کنیم که ما منشور حقوق و مسئولیت ھای زنان را بر اساس مولفه ھای دینی و بومی خود تدوین و مصوب نموده ایم و بر اساس این منشور، مسائل و مشکلات زنان را رھگیری و حل می کنیم. ناگفته نماند که مفاد ارزشمند این منشور حتی مورد توجه بسیاری نخبگان کشورھای دیگر قرار گرفته ولی متاسفانه ھیچ اقدام واقعی و عملی در جھت تحقق آن در ایران اسلامی صورت نپذیرفته است.
قوانین حمایت از زنان و خانواده از قبیل طرح تعالی جمعیت و خانواده:
این طرح طرحی است که سالھاست که در مجلس به بھانه ھای بی اساس گوناگون، مورد تصویب قرار نگرفته و در راھروھای مجلس سرگردان است. در حالی که مفاد آن، تسھیل ازدواج جوانان، حمایت از زنان شاغل برای انطباق کار با خانواده و فرزندآوری و طرح ھای حمایتی دیگری است که جای آن ھمچنان خالی است.
آیین نامه راھکارھای گسترش عفاف و حجاب:
این آیین نامه چند سال است که مصوب شده و به طور ھمه جانبه شامل اقدامات و تکالیفی که ھمه نھادھا و دستگاه ھا در مورد بحث ھای مرتبط با حجاب و تحکیم خانواده باید در کشور انجام دھند، می شود. ولی متاسفانه به دلیل عدم نظارت بر اجرای این آئین نامه علیرغم مشکلات بسیاری که در این زمینه گریبانگیر جامعه است، مفاد آن اعمال نشده و عملا در حال خاک خوردن است.
کاستی ھای قانونی درباره تامین جایگاه زنان:
تمام کاستی ھای قانونی درباره زنان و تامین جایگاه درخورشان در نظام اسلامی وجود دارد، اعم از زنان خانه دار و نیز زنان شاغل و طرح و تصویب قوانین حمایتی که موجب انعطاف و سازگاری شرایط کار و اشتغال با وظیفه زن در خانه و خانواده است، متاسفانه ھنوز در اولویت نبوده و کماکان از بسیاری از کشورھای دنیا در این زمینه بسیار عقب تر ھستیم. این که ما با وجود قوانین صلب و منجمد و غیرقابل انعطاف عملا به زنان بگوییم یا در خانه باش و ھیچ نقش و کنش اجتماعی نداشته باش؛ یا با شرایط و قالب ھای غیرقابل انعطاف مردانه با این ساعات و شرایط کار، اشتغال داشته باش. در این شرایط زن مجبور است بین خانواده و فرزند آوری و نیز اشتغال و فعالیت اجتماعی یکی را انتخاب کند و روشن است که نتیجه این دوگانه زن تراز انقلاب اسلامی را به دست نخواهد داد.
عدم اجرای اسناد و قوانین مرتبط با مباحث جنستیی و تربیت جنسی :
کلیه اسناد و قوانینی که مباحث جنستیی و تربیت جنسی به نحوی در مفاد آن گنجانده شده است، به حاشیه رانده شده و اجرایی نشده اند و اقدامی در ارتباط با اعمال آنھا و نظارت بر اجرایشان صورت نپذیرفته است، اعم از آن ھایی که تصویب شده اند مثل سند تحول آموزش و پرورش و بعضی که هنوز به تصویب هم نرسیده اند. در نتیجه در خلائی که در این رابطه در کشور احساس شده است، بسیاری برای حل مسائل متعدد موجود در جامعه در رابطه با این موضوع، به اسناد بین المللی مرتبط پناه برده و به دنبال یافتن راھکارھایی برای پر کردن این خلا ھستند.
تشکیل نھاد فراقوه ای زنان:
با وجود این که سالھاست برای ساماندھی و یکدست کردن و ایجاد اجماع و ھماھنگی، طرح تشکیل نھاد فراقوه ای زنان مطرح شده است، ولی ھنوز به نتیجه ای نرسیده است.
غفلت از قانون ھای حمایتی از زنان و خانواده:
با وجود این که این قوانین باید به دلیل حساسیت و اھمیت خاص آن، به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و پیگیری و اعمال گردد، ولی متاسفانه شاھدیم که معمولا این قوانین، قوانین در حاشیه و مورد غفلت و بی توجھی و سھل انگاری مضاعف است.
این موارد که ذکر شد و بسیاری موارد دیگر که در این مجال فرصت پرداختن به همه آنها نیست، حکایت از آن دارد که متاسفانه زمام امور زنان و خانواده در کشور رها شده است و دستگاه های مربوطه اعم از قوای مجریه، مقننه و قضائیه اهتمام لازم و مبتنی بر نگاه درست به جایگاه زن و خانواده را در این حوزه ندارند.
ما زنان انقلابی دغدغه مند بر این باوریم که برای پیاده شدن الگوی اصیل زن تراز انقلاب اسلامی در ابعاد سیاست گذاری، فرھنگ سازی، آموزشی، ابعاد حقوقی و قانونی و… در ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی نیاز به بازنگری در خلأهای موجود و همت بر رفع آنها در حوزه زن و خانواده هستیم و در این مسیر مخصوصا از زنان مسئول و متولی امور زنان در قوه مجریه و نیز نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی بصورت خاص انتظار حرکت و همتی نمایان و موثر داریم.
همایش “دختران انقلاب” برگزار شد
در روز عفاف و حجاب همایش دختران انقلاب با حضور جمعی از خانواده‎های شهدا ، شماری از بانوان مسلمان غیرایرانی و جمع زیادی از دختران و زنان انقلابی و طرفدار حجاب و عفاف در حسینیه شهید همت تهران برگزار شد.
همایش دختران انقلاب عصر پنجشنبه با حضور خانواده های شهید احمدی‌روشن، شهید حججی، شهید هادی، شهید حدادیان و با حضور شماری از زنان خارجی مسلمان ساکن در ایران برگزار شد. خواهر و خواهرزاده مسیح علی نژاد هم میهمان ویژه این همایش بودند. سخنران این مراسم که توسط قرارگاه «آمرین به معروف صراط» در حسینیه شهید همت تهران برگزار شد، علی اکبر رائفی‌پور بود.
عفاف و حجاب فقط در پوشش خلاصه نمی شود
علی اکبر رائفی پور پژوهشگر و تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در این همایش با بیان اینکه عفاف و حیا فقط در پوشش خلاصه نمی شود، گفت: عفاف جهات مختلفی از جمله عفت در گفتار و رفتار را هم شامل می شود؛ اما گاه مشاهده می شود افرادی باحجاب هستند اما حرکات و سکانتشان باعث می شود نگاه جنسی به آنها صورت بگیرد.
رائفی پور اضافه کرد: زنان برای انتخاب نوع پوشش باید به این پرسش پاسخ دهند که می خواهند چگونه دیده شوند، آیا صرفا زن بودن و جنسیت را برای هویت خود انتخاب کرده اند در حالی که اسلام نمی خواهد به زن نگاه صرفا جنسی وجود داشته باشد.
این پژوهشگر مسائل اجتماعی در بیان علل کم شدن میزان ازدواج در جامعه به روابط آزاد از نوع غربی اشاره کرد و گفت:
در اسلام ازدواج باید به صورت علنی اعلام شود و در تشریع عموم احکام دینی نیز طرف زن گرفته شده است.
فعالیت اجتماعی زن
رائفی پور درمورد فعالیت اجتماعی زنان و اشتباه در مورد الگوسازی در این زمینه گفت:
اسلام زنان را از فعالیت اجتماعی منع نکرده است و حجاب را در واقع به ضرر مردان برای حفظ زن تشریع کرده است. ولی نشان دادن زنان موفق در داشتن تحصیلات بالاتر، راننده تریلی و مشاغل سخت، راه اشتباهی است که ما رفته ایم در حالی که کار و وظیفه اصلی زن آدم ساختن است.
جوانان امکان ازدواج ندارند
رائفی پور در مورد مشکل جوانان در موضوع ازدواج اظهار کرد:
مسئولان ما متاسفانه کم کاری کرده اند و تسهیلات ازدواج آسان را برای جوانان فراهم نکرده اند.
بسیاری از جوانان ما امکان ازدواج ندارند و جامعه، خانواده و مسئولان آنها را درک نمی کنند اما در عین حال در معرض موقعیت های تحریک آمیز جنسی در جامعه قرار می گیرند و به مشکلات روحی گرفتار می شوند.
ما وارثان حجاب و حیای حضرت زهراییم
در بخش دیگری از همایش هم مینا مسیح علی خواهر مسیح علی نژاد در سخنانی اظهار داشت:
اینجا ایران اسلامی است، کشوری که تنها پرچمدار حفظ حجاب فاطمی در جهان است و ما پیرو مکتبی هستیم که زن را اکثرالخیر نامیده است.ما پیرو دین و مذهبی هستیم که امام حاضرمان(عج) الگوی خود را حضرت زهرا(س) می داند.
ما وارثان حجاب و حیای حضرت زهراییم و من به نمایندگی از خانواده کوچک و انقلابی علی نژاد می گویم که خط قرمز ما حفظ آرمانهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله حراست از مقام ولایت اهل بیت(ع)، پاسداری از حریم ولایت فقیه، احیا و تداوم حیا و حجاب است.
علی نژاد اضافه کرد:
چنانچه هرکسی حتی جگرگوشه یمان، حتی پاره تنمان، قدم و قلمی بر خط قرمزهای مردم مسلمان ایران بگذارد، ما هم همانند شما مردم در برابرش ایستاده ایم و تا آخر می ایستیم.
کسی چه می داند معنای این خواهرانه ها را؟ چگونه کسانی در کنار ما فریاد دلسوزی سر می دهند و می گویند برقص تا برقصیم! مردم ما سالهاست رقص چمران گونه میانه میدان دارند! پس بتاز تا بتازیم!
وی خطاب به مقام معظم رهبری گفت:
عرض شرمندگی آقا، عرض خضوع آقا، ما آنچه باید انجام دهیم انجام می دهیم. ما هم جان ناقابلی داریم که در دست گرفته و در راه انقلاب فدا خواهیم کرد، برای ما دعا کن
منبع: به دخت

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/55389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازی هایی برای افزایش توجه و تمرکز کودکان

با کودکی که اشتباهش را نمی پذیرد چه کنیم؟

توصیه‌هایی برای قبل از پدر شدن

چهار بازی مهارتی برای کودکان

وابستگی کودک را چگونه درمان کنیم؟

دلبستگی کودکان زیر دو سال را جدی بگیرید!

اگر کودکتان مدام می گوید حوصله ام سر رفت!

تفاوت کابوس و هراس شبانه در کودکان

نیازهای روانشناختی کودکان زیر 7 سال چیست؟

چگونه فرزندمان را به خوب حرف زدن تشویق کنیم؟

تک فرزندی با روان فرزند شما چه کار می کند؟

راهکاری برای درمان کودک خجالتی شما

چرا کودک من زیاد سوال می پرسد؟

دلایل دیر حرف زدن کودک چیست؟

اوتیسم سراغ چه کسانی می‌رود؟

با رعایت این موارد کودک شما در مدرسه موفق تر خواهد بود!

4 اسباب‌بازی مفید برای رشد ذهنی و جسمی کودک

تفاوت های خلقی در کودکان

کشف مهارت و استعدادهای کودکان

دلایل هراس کودکان از مدرسه چیست؟

بازی با کودک نوپا

دانش آموزانی که تکالیفشان را انجام نمی دهند!

مشکلات یادگیری و آموزشی در کودکان

خانواده هایی که می خواهند «ای کیو سان» داشته باشند

مراحل رشد جنسی کودک خود را بشناسید!

رابطه آموزش و بازی را جدی بگیرید

با کودکان حواس پرت چه کنیم؟

بازی مناسب ماههای اول زندگی

قدرت یادگیری دخترها بیشتر است یا پسرها؟

قصه گویی چه تاثیری در زندگی کودک دارد؟

چگونگی پرورش و تربیت کودک خردمند

کابوسهای کودکانه

زمانبندی برای تماشای تلویزیون توسط کودک

وسواس در کودکان

تقویت حافظه کودک از دوران نوزادی

نوازش‌ها، بوسه‌ها و محبت‌ها چه تاثیری در رشد و پرورش کودک دارند؟

مکیدن انگشت در کودکان + راههای درمان

برای اطمینان از سلامت روانی دختران چه می‌توانیم بکنیم؟

علت و درمان تیک عصبی در کودکان

حرف زدن کودکان در خواب + راههای درمان

آیا فعالیت‌های فرزندتان در مدرسه نا امید کننده است؟

مهر و محبت خود به فرزندان‌تان نشان دهید !

درمان جویدن ناخن در کودکان

نشانه های کودکان مبتلا به اوتیسم را بشناسیم!

تفسیر نقاشی های کودکان

یرای تقویت اعتماد به نفس کودک چه کنیم؟

عوارض ناشى از مکیدن انگشت در کودکان

در تعطیلات نوروز چگونه کودک مان را سرگرم کنیم؟

از ترس های کودکان چه می دانید؟

اجازه دهید کودکانتان، کودکی کنند