آریا بانو

آخرين مطالب

«قيسي» بخوريد که خواص بسيار دارد پزشکي

  بزرگنمايي:

بانو نیوز - قیسی زردآلو، همانند بسیاری از میوه‌های خشک دیگر، مواد مغذی بسیاری چون فیبر رژیمی، ویتامینC، ویتامینA، بتا کاروتن، آهن، پتاسیم و... دارد که برای حفظ سلامت بدن مناسب است.

به گزارش بانو نیوز؛ مصرف ۳عدد قیسی انرژی حدود ۵۰ کالری را فراهم می‌آورد. میوه‌های خشک شده ماندگاری طولانی‌مدت دارند و در تمام سال در دسترس هستند. این امر باعث شده تا مصرف میوه‌ خشک در بین مردم عمومیت پیدا کند.
زکریای رازی نیز خوردن قیسی را با مغز گردو به مقدار ۵۰ گرم به مدت ۷ روز توصیه می‌کند چراکه این داروی بسیار خوبی برای لوزالمعده و ورم روده محسوب می‌شود.
سرشار از پتاسیم
زردآلوی تازه غنی از پتاسیم است ولی قیسی محتوای بالاتری از پتاسیم نسبت به میوه تازه دارد. پتاسیم عنصر مهمی در بدن است و نقش حیاتی در متابولیسم و عملکرد بافت‌ها، ارگان‌ها و سایر سلول‌های بدن ایفا می‌کند. پتاسیم رژیمی‌ برای سلامتی قلب و حفظ فشارخون ضروری است. این عنصر برای فعالیت الکتریکی قلب، ساختمان عضلات و رشد طبیعی بدن ضروری است. دریافت ناکافی پتاسیم با افزایش خطر پرفشاری خون مرتبط است. پتاسیم اثر ضد گرفتگی عضلانی دارد. نصف فنجان قیسی بیش از ۲۱‌درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را فراهم می‌کند.
بتا کاروتن
قیسی سرشار از کاروتنوئیدها(پیش‌سازهای ویتامینA) و سایر مواد مغذی گیاهی آنتی اکسیدان است. این آنتی‌اکسیدان‌ها بدن را در برابر آسیب‌های اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد، که باعث افزایش خطر پیشرفت سرطان و سایر بیماری‌ها می‌شوند؛ حفظ می‌کنند. قیسی سرشار از بتاکاروتن است که نقش‌ حیاتی‌ در بدن دارد، فواید آن شامل کمک به پیشگیری و درمان آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، سرطان، فشارخون‌بالا، مشکلات پوستی، آب‌مروارید، بیماری وابسته به سن تحلیل ماکولار و سردرد است.
حاوی ویتامین C
ویتامینC، ویتامین ضروری با فعالیت آنتی‌اکسیدانی است که سلول‌ها را از اکسیداسیون حفظ می‌کند و باعث حذف رادیکال‌های آزاد که عامل سرطانند، می‌گردد. ویتامین C برای سلامت دندان، استخوان، پوست، بافت همبند، کمک به جذب آهن و حفاظت در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است.
منبع ویتامین K
این ویتامین کلسیم را در اعمالی مثل حفظ سلامتی استخوان، دندان و غضروف کمک می‌کند. همچنین ویتامین K به ایجاد لخته‌خون در طول آسیب‌دیدگی برای پیشگیری از خونریزی کمک می‌کند. یک فنجان قیسی روزانه ۴ میکروگرم ویتامین K تامین می‌کند، که می‌تواند بخشی از نیاز روزانه به این ویتامین را فراهم آورد.
منبع آهن
قیسی نسبت به زردآلوی تازه منبع مهم‌تری از آهن محسوب می‌شود. رژیم متشکل از انواع متنوعی از غذاهای غنی از آهن، به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن، که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت شایع‌ترین مشکل تغذیه‌ای در جهان است، کمک می‌کند. ابن سینا خوردن هر روز ۵۰ گرم برگه زردآلو یا قیسی را برای تقویت اعصاب و کم خونی مفید دانسته است. نصف فنجان قیسی، ۱۰‌درصد از نیاز روزانه به آهن را تامین می‌کند.
آنتی اکسیدان‌ها
قیسی علاوه بر ویتامین‌های گفته شده، حاوی سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها است. مطالعات نشان می‌دهند که میوه‌های رسیده نسبت به میوه‌هایی که به‌طور کامل نرسیده‌اند، آنتی اکسیدان بالاتری دارند. بنابراین قبل از خشک‌کردن زردآلو برای تهیه قیسی، از رسیده بودن آن اطمینان حاصل کنید.
فیبر رژیمی
قیسی منبع عالی از فیبرغذایی، به ویژه پکتین و سلولز است، که این نوع فیبر در محیط آبی دستگاه گوارش ژل تشکیل داده و به اسیدهای چرب متصل گشته و باعث دفع آنها می‌گردد. این ویژگی فیبرها به آنها توانایی کاهش سطوح افزایش یافته LDL و کلسترول را می‌دهد. به علاوه فیبرها برای پیشگیری از سرطان و دیابت نوع ۲ مفید هستند. فیبرها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شوند و انتقال مواد دفعی در لوله گوارش را تسهیل می‌کنند، چون خاصیت ملین داشته و برای افرادی که مستعد یبوست هستند مفید هستند. مصرف ۶ تا ۸ عدد قیسی باعث از بین رفتن علائم یبوست می‌شود.
سرشار از ویتامین A
این ویتامین ضروری، جزو ویتامین‌های محلول در چربی است و به عنوان آنتی اکسیدان در نظر گرفته می‌شود و باعث محافظت از سلول و حذف رادیکال‌های آزاد از بدن می‌شود. تولید رادیکال‌های آزاد در بدن نتیجه قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین مثل سرب و مصرف دخانیات است. به علاوه، سایر فواید ویتامین A شامل بهبود بینایی، تنظیم عملکرد سلولی، رشد استخوان و تقویت سیستم ایمنی و نیز پیشگیری از سرطان است.
حاوی کلسیم
این ماده معدنی برای حفظ استخوان، دندان و غضروف نیاز است. پوکی استخوان یک مشکل رایج در میان زنان مسن است. این بیماری با مصرف کلسیم طبق توصیه سفارش شده در روز قابل پیشگیری است. ۱۰۰ گرم قیسی در حدود ۴۴/۵۳ میلی گرم کلسیم تامین می‌کند.
هشدار ضروری در مصرف قیسی
برای تهیه قیسی از میوه زردآلو به منظور حفظ رنگ نارنجی، به آن دی اکسید سولفور اضافه می‌کنند. در صورت اضافه نکردن این ماده رنگ قیسی قهوه‌ای می‌شود. اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل گشته که می‌تواند باعث واکنش آلرژیک یا حملات آسمی شود.همچنین باید توجه داشت که به دلیل بالا بودن میزان فیبر در قیسی مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند باعث اسهال و ایجاد نفخ شود. بنابراین کودکان و سالمندان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/6536/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر عجیب از حذف قرعه‌کشی خودرو | حذف قرعه کشی برای خودروهایی که وجود ندارد

ماجرای «ذخیره‌ها» چه بود؟

منتخبان رزرو سامانه فروش خودرو از امروز به سایت خودروسازان مراجعه کنند

خبر مهم وزیر صنعت درباره واردات خودرو/ این خودروهای خارجی جایگزین تیبا و سمند می‌شود

اولین پیش‌فروش بدون قرعه‌کشی محصولات سایپا از فردا

نخستین گام حذف قرعه‌کشی خودرو برداشته شد

آخرین وضعیت مالیات از خودروهای گران قیمت

ایلان ماسک: کارخانه‌های تسلا، کوره پول سوزی هستند

وزیر صمت: خودروهای وارداتی در محدوده 10 هزار دلار و کمتر خواهد بود/ از سرگیری تولید تندر 90 با قطعات روسی!

​​​​​​​ آغاز طرح پیش فروش بدون قرعه کشی محصولات ایران خودرو+جدول

پیش‌فروش 4 محصول ایران خودرو بدون قرعه کشی از فردا (6 تیر 1401)

لغو قرعه‌کشی خودرو تا اطلاع ثانوی/ سامانه یکپارچه تخصیص خودرو اصلا تایید فنی و امنیتی نداشته است

ایست ارزی به ریزش خودرو

فاطمی‌امین:خودروهای اقتصادی سال آینده وارد بازار می‌شوند!

تبعات عبور از اصلاح قیمت خودرو

سلیمی: نباید همه هزینه افزایش قیمت خودرو از جیب مردم جبران شود

شگرد‌ جدید افزایش قیمت خودرو

واردات خودرو به کما رفت؟

قرعه کشی خودرو تا پایان سال حذف می‌شود

روزنامه دولت خطاب به مردم: خودرو نخرید، قطعا ارزان می شود/ محال است امسال قیمت ها بالا برود

قیمت خودرو در دوراهی جدید

برگزاری مرحله دوم قرعه کشی خودرو؛ 25 تیرماه

جزییات تولید خودرو توسط شرکت ماکارونی در ایران!

بن بست خودرو

نماینده مجلس: در آیین‌نامه واردات خودرو نفوذ موثر خودروسازی‌ها مشهود است؛ طوری تنظیم شده که منافع 2 خودرو ساز را تامین می‌کند

شماره‌گذاری تیبا و سمند متوقف شد/ خودروی آمریکایی پلاک نمی‌شود

لقمه اصلاح قیمت خودرو/ بورسی شدن خودرو چه سودی دارد؟

زمان مرحله دوم ثبت نام خودرو مشخص شد

امروز آغاز دومین دور فروش خودرو/ چه خودروهایی عرضه می شوند؟

تعداد خودروهای مانده در پارکینگ‌ خودروسازان شهریور صفر می‌شود/ کیفیت در زنجیره تولید خودرو باید رعایت شود

سیاهکلی: دولت قصد دارد خودرو‌های زیر 10 هزار دلار را وارد کند! که دیگر خودرو نیست، قورباغه است/ می‌خواهند خودرو‌هایی وارد کنند که مردم به پراید و گاری‌های تولید خودمان تعظیم کنند

تولید تیبا فقط تا پایان ماه جاری

ابهامات در مورد زمان واردات خودرو

جزئیات شروط سازمان ملی استاندارد برای شماره گذاری تیبا و سمند/ اسلام پناه: تولید 4 خودرو بی کیفیت را متوقف کردیم

اختلال در سامانه فروش یکپارچه خودرو/ وزارت صمت: مشتریان نگران نباشند

خودرو پس‌از خصوصی‌سازی

ثبت نام 5 میلیون نفر در سامانه یکپارچه خودرو تا 7 صبح امروز 28 تیرماه

خودرو در پارکینگ بلاتکلیفی

وعده وزیر صمت: حذف قرعه کشی خودرو به تدریج اتفاق خواهد افتاد

قرعه کشی مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه امروز انجام می‌شود

مشکل ثبت نام کنندگان تیبا تا قرعه کشی اردیبهشت حل می شود

60 ثانیه‌شمار زیان خودروسازان / میلیارد تومان زیان روزانه در خودروسازی

مرسدس بنز1995 گران‌ترین خودروی تاریخ

این خودرو یک میلیارد تومان گران شد/ افزایش نجومی قیمت خودروهای بی‌ام‌و در بازار

نتایج قرعه‌کشی خودروها مشخص شد

آئین نامه واردات خودرو محرمانه شد؟

هشدار ایران‌خودرو درباره ممنوعیت خرید و فروش حواله

قیمت باورنکردنی از سرویس و نگهداری پراید/ تعویض روغن و فیلتر چند؟

بازار زیرزمینی خودرو شارژ شد

خاک خوردن خودروهای لاکچری در گمرک بوشهر/ تصاویر