آریا بانو

آخرين مطالب

لایحه حمایت از زنان متناسب با نیازهای امروز جامعه است گفتگو

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهران- وکیل دادگستری با تاکید بر لزوم تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت گفت: دیدگاه حمایتی قانونگذار در این لایحه متناسب با ظرفیت ها و نیازهای امروز جامعه ایران است و تضمین هایی برای تامین وضعیت مطلوب زنان در آن لحاظ شده است.

عثمان مزین روز سه شنبه درخصوص برخی ویژگی های لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به خبرنگار اجتماعی ایرنا توضیح داد:
جنبه حمایتی این لایحه بسیار مهم و قابل توجه است و از زنان در مقابل هر نوع خشونتی دفاع می کند.
وی افزود: در این لایحه به انواع خشونت ها مانند خشونت های کلامی، اقتصادی و جنسی اشاره شده است که دید حمایتی دارد؛ زنان توان چندانی برای دفاع از خود در مقابل مردان ندارند و بر همین اساس ممکن است برخی اعمال علیه افراد عادی مجازاتی نداشته باشد ولی اگر علیه زنان انجام شود، مجازات خواهد داشت مانند ضرب و جرح که اگر علیه زنان صورت بگیرد، علاوه بر دیه، مجازات هایی مانند جزای نقدی و حبس دارد.
این حقوقدان با بیان این که قانون تامین امنیت زنان در واقع حمایت از کل جامعه است، افزود: قوانینی برای حمایت از اقلیت ها و افراد معلول تصویب شده است. زنان نیز نیازمند حمایت هستند و برای این که از اعمال خشونت علیه آنان جلوگیری کنیم، باید قوانین حمایتی تصویب شود.
وی با اشاره به حضور زنان در عرصه های مختلف همچون دوران دفاع مقدس و دوران سازندگی، گفت: این قانون متناسب با نیازهای جامعه و ظرفیت هایی که زنان دارند، نوشته شده است. زنان در عرصه های جنگ، اقتصاد و حتی وزارت حضور داشته اند و به همین دلیل به قوانین حمایتی نیاز دارند.
* دغدغه های فقهی و شرعی مدنظر است
این وکیل دادگستری با اشاره به جوانب مختلف این لایحه که از سوی کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: این قانون حساسیت هایی از نظر فقهی و دینی ایجاد نمی کند؛ تدوین کنندگان اولیه دغدغه های فقهی و شرعی را مدنظر قرار داده اند و این لایحه با قوانین مربوط به نهاد خانواده یا وضعیت زنان هیچ تعارضی ندارد و منطبق با تمام قوانینی است که تاکنون تصویب شده و هیچ تعارض و تضادی با دیدگاه های فقهی که مقبول جامعه است، ندارد.
* قانونی در راستای تکالیف بین المللی
مزین تصویب این لایحه را در راستای عمل کردن به معاهدات بین المللی دانست و گفت: منشور میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که معروف به «میثاقین» است یکی از این قوانین است و ما بر اساس این منشور مکلف هستیم از حقوق زنان و کودکان حمایت کنیم و از هرگونه تبعیض و خشونت علیه آنان خودداری کنیم.
وی افزود: ما در مقابل جامعه بین المللی تعهداتی داریم. از جمله این که مقررات و قوانین داخلی خودمان را متناسب با نیازها و پیشرفت های بین المللی تصویب کنیم و سطح قوانین را در این زمینه بالا ببریم.
این وکیل دادگستری گفت: دیدگاه حمایتی قانونگذار در این لایحه متناسب با استانداردهای جهانی در برخی از مسائل مانند پلیس زنان یا خانه های امن برای زنان است و حتی تضمین هایی برای حفظ وضعیت مطلوب زنان درنظرگرفته شده است.
* لایحه حمایت از زنان تحولی در عرصه قانون گذاری
مزین اظهار داشت: تاکنون قانون خاصی برای حمایت از زنان نداشته ایم و تصویب این لایحه تحول خوبی در عرصه قانون گذاری خواهد بود؛ چراکه این لایحه هم به بحث جرم انگاری پرداخته و هم برای دستگاه های مختلف وظایفی را تعیین کرده است.
وی گفت: برای نمونه معاونت ریاست جمهوری در امور بانوان طبق این قانون موظف می شود کمیته ملی حمایت از زنان را تشکیل دهد و در این قانون تشکل های کارگری زنان نیز پیش بینی شده که مباحثی درباره خشونت اقتصادی علیه زنان مانند تبعیض هایی که در زمینه حقوق و مزایا وجود دارد یا مسائلی مانند پرداخت نفقه در آن لحاظ شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که این لایحه به سرنوشت برخی لوایح دیگر مبتلا نشود و اظهار داشت: لایحه حمایت از حقوق کودک نیز از 10 سال پیش تاکنون در مجلس مسکوت مانده است و این درحالی است که در بسیاری از موارد در اصناف و مشاغل مختلف درخصوص حمایت از کودکان خلاء قانونی داریم.
این حقوقدان به مورد دیگری درخصوص جانبازان شیمیایی اشاره کرد و گفت: چند سال پیش می خواستیم برای جانبازان شیمیایی قانونی را تصویب کنیم و قرار شد آخرین قانون در این زمینه را مطالعه کنیم ولی هیچ قانونی برای حمایت از جانبازان شیمایی پیدا نکردیم و برخی گفتند همان قوانین جانبازی برای آنان اعمال می شود در حالی که جانبازان شیمیایی نیاز به قانون خاص دارند.
لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت یازدهم (معاونت امور زنان و خانواده) تدوین شد که بنا به ماهیت قضایی آن، از سوی شورای نگهبان، برای بررسی و تدوین نهایی به قوه قضاییه ارجاع شده است.
این لایحه در پنج فصل و 92 ماده به منظور جلوگیری از بی عدالتی در روابط خانوادگی و ضرورت رفع ظلم و تعدی نسبت به زنان در عرصه خانواده و همچنین پیش بینی راهکارها و ضمانت های قانونی و جلوگیری از افراط و تفریط در این زمینه از طرف مرکز امور زنان و خانواده دولت یازدهم تدوین شده بود. اکنون این لایحه دارای 52 ماده است.
در این لایحه، اهدافی شامل تقویت و تحکیم نظام خانواده، تامین حقوق زنان به منظور حفظ کرامت و امنیت آنان، پیشگیری از خشونت علیه زنان، حمایت از زنان قربانی یا در معرض خشونت و تامین و افزایش سطح آگاهی جامعه در خصوص خشونت علیه زنان و راه های مقابله با آن آمده است.
همچنین حمایت ­های مندرج در این قانون شامل زنان بالاتر از 18 سال (شمسی) تمام و زنان متاهل کمتر از 18 سال (شمسی) می­ شود. این قانون خشونت را جرم دانسته است و تاکید می کند که هیچکس حق ندارد در روابط خانوادگی، اماکن خصوصی، عمومی یا دولتی به قصد آسیب علیه زنان مرتکب خشونت علیه زنان شود و در صورت ارتکاب، مطابق احکام این قانون مجازات می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/66581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

اینتل بزرگترین رایانه نورومورفیک جهان را ساخت

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

کریستین بنتکه: منتظر درخشش دی‌بروینه در آمریکا باشید

کدام کشتی‌گیران سهمیه المپیک را کسب کردند؟

محسن ربانی: دوومیدانی ایران به تک ستاره‌ها متکی است

سورپرایز آنچلوتی؛ تغییرات مهم در ال‌کلاسیکو!

گلزنی شهاب زاهدی در بازی آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

صعود قایقرانان ایران به فینال قهرمانی آسیا

برگزاری جلسه تایید صلاحیت خریداران سرخابی‌

مودریچ هم‌وطنش را به رئال مادرید فروخت!

قرارداد سرمربی والیبال ایتالیا تا 2026 تمدید شد

مدیر مدرسه‌ دختر یا نامزد سابق پدر؟

خانواده جعفری‌جوزانی عزادار شدند

آهنگ «معین زد» رو از خود خواننده قشنگ‌تر خوندن!

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

رونمایی شهربانو منصوریان از پسرش آرشام که قراره مثل مامانش قهرمان باشه / چه پسر پر انرژی

علت آب نشدن چربی شکم تان اینجاست!!

آهنگ جدید/ «ماه من» از بابک جهانبخش منتشر شد

متن تلخ دخترِ حسین زمان درباره مرگ پدرش

افزایش 2 میلیون تومانی حقوق سرایداران مدارس

تصاویری عجیب از خسارت سیل امارات

دستگیری یکی از سرکردگان تبلیغ و فروش کوکائین در فضای مجازی

لیز خوردن خودرو در خیابان برفی

شاخ به شاخ دو خودرو با هم

سیب‌زمینی سرخ‌کرده‌ ویژه بچه‌ها!

برای خنک شدن بدن چی بخوریم؟

قبل و بعد شام خوردن این نکات را رعایت کنید

روش جالب قفل کردن درهای خانه برای دزد نزدن

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی Orion

رضایت کادر فنی نساجی از لوان پولی

قد کشتی ایران از آسیا بلندتر است

قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی سعی در کمترین تعطیلی دارد

هافبک استقلال زیر تیغ جراحی

قاب مشترک ستاره استقلال با غول بسکتبال ایران

محرومیت مادام‌العمر برای بازیکنی که شرط‌بندی می‌کرد

فیفا در جریان اقدامات مربوط به پیشرفت فوتبال ایران قرار گرفت

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

سهم هر ایرانی از مصرف سیگار؛ سالی 860 نخ!

هدیه عجیب و ویژه مهسا طهماسبی برای حامد آهنگی در «شب‌ آهنگی» که سوژه شد

رونمایی از دفتر کار محمد بن سلمان / استایل جالب و متفاوت ولیعهد عربستان در محل کارش که پربازدید شد!

قسمتی از دکوراسیون امروزی و شیک خانه یوسف تیموری بازیگر فولاد سریال «زیر آسمان شهر» / چه مبلمان زیبایی