آریا بانو

آخرين مطالب

دو استیضاح در 149 روز

استیضاح وزیرکار کارگشاست؟ اجتماعي

استیضاح وزیرکار کارگشاست؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - علی ربیعی باید روز چهارشنبه، 17 مرداد و 149 روز پس از اولین استیضاحش در مجلس و دریافت رای اعتماد از نمایندگان، برای دومین بار استیضاح شود. استیضاحی که خودش آن را «عجیب» می‌داند.

به گزارش ایسنا، علی ربیعی که عضویت در شاخه‌های فعال کارگری، مشاوری اجتماعی رئیس جمهور دولت اصلاحات و استادی دانشگاه‌های تهران و پژوهشگری حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و اقتصادی را در کارنامه‌ کاری خود دارد در سال 92 به عنوان وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی به مجلس نهم معرفی شد و توانست با 163 رای موافق در مقابل 100 رای مخالف و 21 رای ممتنع وزیر کابینه یازدهم شود.
وی یکبار در سال 94 و به دلیل عدم قانع کردن نمایندگان از پرسشی مبنی بر چرایی عدم اجرای قانون حمایت از معلولان و استفاده از بهزیستی به عنوان حیاط خلوت هزینه‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی، از مجلس نهم کارت زرد دریافت کرد.
طرح استیضاح علی ربیعی برای نخستین بار در تیر ماه 95 کلید خورد و در واقع وی نخستین گزینه مجلس دهم برای استیضاح بود و چهار محور عمده آن «کوتاهی در ارائه ساختار وزارتخانه»، «معطل گذاشتن بنگاه‌های اقتصادی ‌از جمله شستا و به زیان رساندن این بنگاه‌ها»، «عدم ارائه برنامه برای ادارات کل استان‌ها» و «وضعیت داخلی شرکت‌های تامین اجتماعی» بود؛ اما این طرح منتفی شد.
در ماه‌های پایانی سال 95، دومین طرح استیضاح وزیر رفاه نیز که موضوع آن عدم توجه به وضعیت کارگران و مشکلات آنها بود به دلیل قرار گرفتن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ناکام ماند و به این ترتیب پرونده ربیعی در دولت یازدهم با یک کارت زرد از مجلس بسته شد.
ربیعی 29 مردادماه سال 96 با رای موافق 191 نماینده در مقابل 79 رای مخالف و 15 رای ممتنع برای دومین بار و در دولت دوازدهم وزیر کار و رفاه شد.
وی مهر 96 دومین کارت زرد دوران وزارتش را این بار از مجلس دهم به علت قانع نشدن نمایندگان از پاسخ به سوالی درباره چرایی از بین رفتن فرصت‌های شغلی کشور در ازای اشتغال اتباع بیگانه مخصوصاً اتباع غیرمجاز دریافت کرد.
سومین طرح استیضاح از ربیعی از سال 92 به بعد که این بار اعلام وصول شد و به سرانجام رسید به روزهای پایانی سال 96 برمی‌گردد. نمایندگان عدم توانایی در اداره امور بنگاه‌های وابسته به وزارت رفاه از قبیل شستا، هواپیمایی آسمان، کشتیرانی، عدم توجه به ساماندهی ساختار نیروی انسانی و مقابله با باندهای سیاسی و اقتصادی در بنگاه‌های وابسته و بالا رفتن بدهی بیش از حد در سازمان‌های وابسته از قبیل تامین اجتماعی و بازنشستگی به سیستم بانکی و عدم نوسازی و نبود مدیریت مناسب در هواپیمایی آسمان را به عنوان محورهای استیضاح وزیر رفاه معرفی کردند.
نمایندگان مجلس در 22 اسفند سال گذشته با 126 رای موافق، 124 رای مخالف، 2 رای ممتنع و یک رای باطله از مجموع 253 رای ماخوذه با طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مخالفت کردند و بر این اساس ربیعی در وزارت رفاه ابقا شد.
دو استیضاح در 149 روز
حالا علی ربیعی باید روز چهارشنبه، 17 مرداد و 149 روز پس از حضورش در مجلس و دریافت رای اعتماد در جریان اولین استیضاحش، برای دومین بار استیضاح شود. عدم توجه به برنامه‌های اعلامی، امنیت شغلی کارگران، مشکلات بیمه روستائیان و قالیبافان، عدم تعامل با بیمه‌گزاران، مشکلات سازمان تامین اجتماعی و شرکت‌های وابسته، مشکلات شستا، عدم توجه به استفاده از مدیران جوان، عدم برنامه و چشم‌انداز شفاف و عملی برای کارگر و کارفرما، عدم توجه به سیاست‌های کلان کشور و برنامه‌های اقتصادی کشور از جمله محورهای این طرح استیضاح هستند.
ربیعی:
استیضاح «عجیب» بود
توضیح در کمیسیون تخصصی را حق خودم می‌دانم
وزیر رفاه دو روز گذشته به خبر اعلام وصول استیضاحش این گونه واکنش نشان داد و در صفحه شخصی اش در اینستاگرام نوشت: «در هفت ماه دو بار از مجلس رای اعتماد گرفتم. دوباره استیضاح می‌شوم در حالی‌که حق دفاع در کمیسیون را نداشتم و مستقیم به صحن آورده شدم. خود را پاسخگوی مردم و نمایندگان می‌دانم. به عموم نمایندگان دلسوز و پاک احترام می‌گذارم. علت اصلی استیضاح را نمی‌دانم ولی استیضاح پس از تنها پنج ماه از استیضاح قبلی را عجیب می‌دانم. »
وی همچنین نامه‌ای انتقادی به علی لاریجانی رئیس مجلس نوشت و گفت: «اعلام زمان وصول استیضاح، در حالی صورت گرفت که از اینجانب هیچ‌گونه دعوتی برای حضور در کمیسیون تخصصی به منظور ارائه توضیح و پاسخ به سؤالات نمایندگان محترم به عمل نیامده است؛ در حالیکه انتظار می‌رفت فرصتی برای اینجانب فراهم می‌شد تا در کمیسیون تخصصی حضور پیدا می‌کردم. موضوع و محور استیضاح، با توجه به اینکه تقریباً همان موارد گذشته است، قطعاً ارائه توضیحات بیش از پیش می‌توانست مؤثر باشد. بنابراین، کماکان ادای توضیح در کمیسیون تخصصی را حق خود می‌دانم. روز چهارشنبه مورخ 97.5.17 را جهت حضور و ارائه توضیحات خود در مجلس اعلام می‌نمایم. »
نمایندگان مجلس راه را گم کرده‌اند
بدترین کار در بدترین زمان
در همین زمینه نظرات کارشناسان را جویا شدیم. مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاددان با بیان اینکه معتقدم نمایندگان مجلس در این شرایط حساس راه را گم کرده‌اند و می‌خواهند مسئولیت هایی که به دوش خودشان بوده و خوب انجام نشده را این طور فرافکنی کنند به ایسنا گفت: چه سوال از رئیس جمهور و چه استیضاح وزراء در شرایط فعلی هیچ دلیلی ندارد و این بدترین کار در بدترین زمان است. نمایندگان مجلس باید درباره اوضاع جامعه پاسخگو باشند اما بجای آن، چنین کارهای پراکندهای انجام میدهند.
وی با بیان اینکه آقای ربیعی چند ماه گذشته هم برای بار دوم استیضاح شده بود و رای اعتماد گرفت اظهار کرد: اکنون نماینده‌ها به جای آنکه کمک کنند در شرایط فعلی مشکلات حل شوند، مشکل جدیدی برای دولت ایجاد کردهاند. هرگونه تغییر، وضع فعلی را بدتر می‌کند و هر کس تصور کند مشکل فعلی چیزی غیر از تنش ایران با آمریکاست و به مسائل داخلی ربطش بدهد به بیراهه رفته و به تحریمها کمک کرده است.
وی ادامه داد: مشکل فعلی تنش ایران و امریکاست که در حد دولت هم نیست و در حد سطوح عالی نظام است و هر چیزی که به دولت فشار بیاورد در حالی که ارتباطی با او ندارد می‌تواند شرایط را بدتر و معیشت مردم را وخیم تر کند.
به نظر می‌رسد استیضاح جنبه سیاسی دارد
به کارنامه عملکردی حوزه رفاه اعتراض داریم
علی دهقان کیا، نایب رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران اما در این باره نظرات متفاوتی دارد و معتقد است باید به کارنامه وزارت رفاه در سال‌های اخیر توجه شود. وی در این باره به ایسنا گفت: از اول انقلاب دو قانون کار و تامین اجتماعی را داشتیم که هر دو نسبت به دوره قبل از انقلاب نسبتا ضعیف بودند. دولت‌های مختلف آمدند و رفتند و قوانینی در مجالس تصویب شد که معافیت بیمه‌ای قالیبافان، رانندگان، صیادان و ... از این جمله است. به این ترتیب اکنون سه میلیون و 400 هزار نفر با پرداخت حق بیمه هفت درصدی سر سفره تامین اجتماعی نشسته‌اند.
وی افزود: اکنون به جایی رسیدیم که بدهی دولت در پایان سال قبل به 182 هزار میلیارد تومان رسیده و تامین اجتماعی باید برای پرداخت حقوق وام بانکی با 35 درصد بهره بگیرد و یا اموال سازمان از طریق شستا بفروش برسد تا بخشی از منابع حقوق و مستمری تامین شود.
نایب رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه با این حساب اخیرا دولت عنوان کرده که بدهی تامین اجتماعی با بهره مرکب محاسبه شده و باید با بهره ساده حساب شود و به این ترتیب 100 هزار میلیارد تومان از بدهی تامین اجتماعی می‌افتد و به هوا می‌رود گفت: در دولت اصلاحات بدهی دولت به تامین اجتماعی5600 میلیارد تومان بود، در پایان دولت نهم به 63 هزار میلیارد تومان رسید و در این دولت 182 هزار میلیارد تومان شد. این بدهی سه برابر شده و ما را به وحشت انداخته و وضعیت سازمان را دچار بحران می‌کند که آثارش به نظام برمی‌گردد. امروز نظام مهم است نه افراد که چه کسی وزیر و یا مدیرعامل سازمان باشد.
دهقان‌کیا به رغم انتقاد از طرح استیضاح وزیر در شرایط کنکور، در عین حال گفت: تیم وزارت رفاه تدبیری در این مدت برای این موضوع نداشته اند و ما عقب مانده‌ایم. از سوی دیگر 79 قلم داروهای ما را از شمول بیمه تامین اجتماعی خارج کرده‌اند. اکنون وضعیت تامین اجتماعی مناسب نیست و ما به این کارنامه عملکردی اعتراض داریم و نه به شخص. وزیر رفاه انسانی خوب و انقلابی است ولی توان تیمش در حد همین کارنامه بوده است. انتظار ما حفظ استقلال تامین اجتماعی و سه جانبه گرایی بود. هرچند اگر قرار باشد بگوییم عملکردشان خوب نبوده نمی‌شود به اصطلاح همه گناه‌ها را گردن مدیرعامل سازمان و وزیر رفاه انداخت، ولی انتظار داشتیم ایستادگی کنند و اگر نمی‌توانستند کار کنند استعفا می‌دادند. آقایان در برابر موضوع کسر 100 هزارمیلیارد تومان از مبلغ بدهی دولت به تامین اجتماعی سکوت کرده‌اند و اقدامی نمی‌کنند.
وی گفت: نسبت به این استیضاح داغ نیستیم که حتما باید انجام شود و یا اصلا نباید انجام نشود و از کنارش عبور می‌کنیم. ما نماینده مردم هستیم و باید از اموال و حقوق زیرمجموعه خود دفاع کنیم با این حال در شرایطی هستیم که به نظر می‌رسد این استیضاح سیاسی است.
استیضاح در شرایط فعلی به صلاح مملکت نیست
با آمدن وزیر جدید هم گرهی از مشکلات معیشتی و اشتغال باز نمی‌شود
محمد قمی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه سوال و استیضاح از حقوق نمایندگان است که در قانون اساسی پیش بینی شده عنوان کرد: اما اینکه چه مواقعی باید از این حقوق استفاده کرد باید مورد توجه قرار بگیرد. در شرایط فعلی که امریکا به دنبال اذیت و آزار و براندازی است باید وحدت داشته باشیم. کمااینکه بسیاری مخالفان رئیس جمهور نیز در پی تاکید مقام معظم رهبری مبنی به حفظ وحدت و محکم کردن صفوف در برابر دشمن، از رئیس جمهور حمایت کردند.
وی تاکید کرد: استیضاح علی ربیعی در حال حاضر مشکلی را حل نمی کند بلکه مشکل ایجاد می‌کند. وی فرزند انقلاب است و در حد توانش کار کرده است. نمی‌گوییم ضعفی ندارد، ضعف هست اما استیضاح در شرایط کنونی به صلاح مملکت نیست و به تغییر اوضاع کمکی نمی‌کند. اینکه ارز گران شده از آثار برجام است و دست دشمن و یکسری مفسدان اقتصادی در کار است و معتقدم استیضاح و حتی آمدن وزیر جدید در صورت عدم رای اعتماد به ربیعی، گرهی از مشکلات معیشت و اشتغال باز نمی‌کند.
به گزارش ایسنا، همانطور که کارشناسان و صاحبنظران اذعان می‌کنند باید از نمایندگان مجلس سوال کرد آیا استیضاح وزیر رفاه در شرایط حساس کنونی کشور می‌تواند گرهی از مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور باز و صندوق‌های بازنشستگی را که یکی از سه چالش مهم در سال‌های آتی خواهند بود را از بحران خارج کند؟ حال باید منتظر ماند و دید در چنین شرایطی آیا پرونده علی ربیعی در دولت دوازدهم باز می‌ماند؟.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/71795/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلایه‌های مهدی هاشمی‌نسب از میثاقی در نشست خبری

فردوسی‌پور: خوب شد جلوی بیانیه نویسی ها گرفته شد

ادموند بزیک: امتیاز هفته های پایانی خیلی مهم است

محمد خاکپور: علاقه‌ای ندارم در این فضا کار کنم

صحبت جالب آنچلوتی با پپ

نوروزی به نمایندگی از وزیر ورزش و جوانان از پیروانی عیادت کرد

بلینگام کاپیتان سابق یونایتد را شوکه کرد

گل اول افغانستان به ایران در رقابت های فوتسال

تیم ریکرو کشورمان فردا راهی چین می‌شود

10 گل برتر رویارویی‌های صنعت نفت و پرسپولیس

قلبی که برای پوست شیر می‌تَپد!

زندگی به کام است چون یار منی در خیالم

آره قرص هامو نخوردم قاطی کردم!

چیدمان میز ناهار دو نفره سروین بیات با منظره رویایی و آرام‌بخش/ چقدر خوش سلیقه اس

سیل و آبگرفتگی در 8 استان جنوبی کشور

بازداشت دختر 11 ساله ای که فروشنده لباس را به قتل رساند

اورژانس هوایی فرشته نجات خانم 72 ساله شد

کمک به دیگران

40 مکان مقدس و تاریخی در بقیع تخریب شد

آخرالزمان در دبی

افتخاری از پدافند هوایی ایران که تاکنون نشنیده‌اید!

گوناگون/ چرا برخی نعمت‌ها بر بنی‌اسرائیل حرام شد؟

بهترین روش نگهداری کاهو بدون تغییر رنگ

علت تنفس با دهان در شب

خداحافظ نبوغ!

زمین گرد است!

دقیقی: دنبال بازی سریع، روان و پرموقعیت برابر استقلال هستیم

گل اول ایران به افغانستان در بازی های فوتسال آسیایی

سیو تک دست دیدنی از دروازبان ایران

برتری خفیف ایران برابر افغانستان در نیمه اول

حمید استیلی: قهرمان از بین پرسپولیس ‌و استقلال است

هاشم بیک زاده: ترجیح دادم از کادرفنی استقلال جدا شوم

هاشمی نسب: قانون جدیدی وضع نشود صدر می‌مانیم

چهره ها/ عکس متفاوت از بازیگر «خانه به دوش» در مزار شهدا

تصویر قدیمی از ترلان پروانه در کنار آقای سوپراستار

روژان به «نون خ 5» برگشت

تخیلات ذهنی حبیب!

تغییر چهره «خرم سلطان» بعد از 12 سال در آلمان

ویدیو شاد و پرانرژی نفس بازغی دختر مستانه مهاجر یک روز بهاری زیبا که روزتان را می سازد

سلامت زنان؛ اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید

کُردی حرف زدن فرزاد فرزین در کنار خواننده معروف

رکورد بارش در سیستان‌وبلوچستان شکسته شد

رئیس سازمان سنجش: شبکه‌های زیرزمینی عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه آزمون غایب باشند‌

ثبت ویدیویی از حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ خراسان رضوی

محافظت شجاعانه گورخر از فرزندش در برابر حمله شیر

تا به حال زبان مورچه خوار را دیده اید؟

Astypalaia جزیره کوچکی در یونان

ترسیدنِ گربه از یک جوجه

غذای خوشمزه با کلم بروکسل به روش سرآشپز شیرازی

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس