آریا بانو

آخرين مطالب

راه های تشخیص اوتیسم روانشناسي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - با توجه به روند رو به رشد ابتلا کودکان به اوتیسم در دنیا، شناخت روش‌های نوین برای تشخیص اوتیسم اهمیت فوق‌العاده‌ای یافته‌اند. چون در این اختلال مهمترین نکته اقدام به موقع برای آموزش شخص مبتلا در سنین کودکی است. با روش‌های تشخیص اوتیسم آشنا شوید.


اوتیسم چیست؟ اگر بخواهیم خیلی ساده معنی اوتیسم را بیان کنیم اولین چیزی که می‌توان گفت این است که اوتیسم یعنی خودگرایی و عدم توجه به محیط اطراف؛ بنابراین اوتیسم یک اختلال است. اختلالی که باعث می‌شود نگاه فرد به دنیا با نگاه ما متفاوت باشد. همین باعث می‌شود نتواند بخوبی در دنیایی زندگی کند که ما آن را برای انسان‌هایی مثل خودمان ساخته‌ایم! تشخیص اوتیسم و آموزش دادن فرد مبتلا برای زندگی کردن در دنیای ما آن هم در زمان درست خودش اهمیت فوق‌العاده‌ای می‌یابد. آن هم در وضعیتی که این اختلال نسبت به گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده است.
آمار‌ها چه می‌گویند؟
آمارها چه می‌گویند؟ آمار شیوع ابتلا به اوتیسم
در سال 1987 از هر 1000 نفر یک نفر به این بیماری مبتلا بوده است و در حال حاضر از هر 68 نفر یک نفر مبتلا به اوتیسم است. شیوع این اختلال در پسران بیشتر است و طبق تحقیقات از هر 5 نفر مبتلا به اوتیسم 4 نفر پسر و یک نفر دختر هستند.
در کشور ما 3000 فرد مبتلا شناسایی شده‌اند که تحت حمایت هستند. البته آمار‌ها ممکن است بیشتر هم باشد. چون تعدادی از این افراد هنوز شناسایی نشده‌اند یا والدین آن‌ها برای بهبود وضعشان اقدامی نکرده‌اند.
چرا تشخیص اوتیسم اهمیت دارد؟
از آنجا که افراد مبتلا به اوتیسم فقط در مقطع خاصی آموزش پذیرند و هر چه از این مقطع بگذرد آموزش‌ها بسختی توسط شخص پذیرفته خواهد شد، تشخیص به موقع اوتیسم اهمیت زیادی دارد. بهترین زمان برای تشخیص اوتیسم حدود 18 ماهگی تا 2 سالگی است. اما معمولا والدین خیلی دیرتر از این سن به ابتلای فرزندشان به اوتیسم پی می‌برند. ممکن است حتی تشخیص این اختلال تا سنین مدرسه به تعویق بیفتد.
چرا تشخیص اوتیسم اهمیت دارد؟ اهمیت تشخیص اوتیسم، آموزش پذیری فرد مبتلا به اوتیسم در سنین پایین
روش‌های تشخیص اوتیسم
با توجه به اهمیت این موضوع پژوهشگران درصدد یافتن روش‌های جدیدی برای شناسایی این افراد هستند. تشخیص اوتیسم معمولا توسط شخص با تجربه مثل پزشک متخصص یا کاردرمان‌گر صورت می‌گیرد. اصولا این تشخیص زمانی‌ست که کودک باید به فعالیت‌های اجتماعی بپردازد که معمولا تا بعد از 2 سالگی به تعویق می‌افتد، حتی در بسیاری موارد نمی‌توان بصورت قطعی نظر داد. همین امر باعث شده روش‌های جدیدی بجز روش سنتی (که شامل تشخیص افراد متخصص و استفاده از چک لیست‌ها و شاخص‌هاست)، ابداع شوند که در این‌جا ابتدا به معرفی روش سنتی و سپس بقیه روش‌ها می‌پردازیم.
تشخیص اوتیسم با چک لیست
روش‌های تشخیص اوتیسم، تشخیص اوتیسم به روش سنتی، تشخیص اوتیسم با معاینه بالیینی و با استفاده از چک لیست
اوتیسم یک سری نشانه‌ها و شاخص‌ها دارد که در مقالات و چک لیست‌های مختلف موجود هستند. بسیاری از پزشکان از راهنمای تشخیصی و آماری اختلال‌های روانی آمریکا (IV- DSM) برای تشخیص اوتیسم استفاده می‌کنند. چک لیست‌های استاندارد دیگری نیز برای تشخیص اوتیسم، مخصوصا در کودکان وجود دارد که هم توسط والدین و هم توسط متخصص یا شخصی که کودکان را غربالگری می‌کند قابل استفاده است. شما نیز می‌توانید با تعدادی از خصوصیات اشخاص مبتلا به اوتیسم از طریق دنبال کردن لینک‌های زیر آشنا شوید:
اوتیسم در بزرگسالی چگونه تشخیص داده می‌شود؟ علائم اوتیسم در کودکان و راه‌های درمان آن نشانه‌های اوتیسم در نوزادان چیست؟ در این چک لیست‌ها شخص تحت بررسی، در سه زمینه سنجیده می‌شود که این زمینه‌ها عبارتند از:
کیفیت تعاملات اجتماعی
توانایی شخص در برقراری تماس چشمی یا استفاده از زبان بدن برای بهتر رساندن منظورش به کیفیت تعاملات اجتماعی وی برمی‌گردد. افراد مبتلا به اوتیسم در این زمینه یا هیچ عملکردی ندارند یا آن را بطور ضعیف انجام می‌دهند. همچنین این افراد در ابراز احساسات مشکل دارند و احساسات دیگران را هم بسختی درک می‌کنند. کیفیت ارتباط کلامی و غیر کلامی
اختلالات کلامی دلیل قاطعی بر ابتلا شخص به اوتیسم نیستند، ولی افراد مبتلا به اوتیسم در حیطه برقراری ارتباط چه به صورت کلامی و غیرکلامی ضعیف عمل می‌کنند. آن‌ها یا به هیچ عنوان حرف نمی‌زنند یا در حرف زدن از رده سنی خود بسیار عقب هستند و در این زمینه پیشرفتی نمی‌کنند. علایق و فعالیت‌ها
اشخاص مبتلا به اوتیسم ممکن است به انجام دادن فعالیت‌های تکراری علاقه شدید داشته باشند. بدون آنکه خسته شوند. یا ممکن است فقط به یک شی خاص علاقه‌مند باشند.
روش‌های تشخیص اوتیسم، استفاده از روش چک لیست برای تشخیص اوتیسم، علایق و فعالیت‌های شخص مبتلا به اوتیسم
آزمایش خون و ادرار
طبق مقاله منتشر شده در مجله "Molecular Autism" یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه وارویک مدعی ابداع روش جدیدی برای تشخیص اوتیسم از طریق آزمایش خون و ادرار شده است. این مطالعه از الگوریتم‌های پیچیده یادگیری ماشین طراحی شده برای شناسایی تفاوت‌های خون و ادرار افراد مبتلا به اوتیسم و کودکان سالم استفاده می‌کند. تحقیقات هم حضور برخی از پروتئین‌های آسیب‌دیده در خون افراد مبتلا به اوتیسم را تایید کرده‌اند. این مطالعه نشان می‌دهد که کودکان مبتلا به اوتیسم سطوح بالاتری از نشانگر اکسایش "دیتیروسین" (dityrosine) و همچنین آنچه که به نام "محصولات پیشرفته گلیکاسیون" (AGE) نامیده می‌شوند را دارا هستند. بهرحال در این زمینه مطالعات بیشتری لازم است، چون نمونه‌های تحت بررسی کودکان 7-8 ساله بودند، اما می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک امکان تشخیص زودهنگام اوتیسم از طریق آزمایش خون و ادرار میسر شود.
آزمایش خون و ادرار" src="/Uploads/News/20180812052752213.jpg" alt="روش‌های تشخیص اوتیسم، تشخیص اوتیسم با آزمایش خون و ادرار" width="315" height="215" align="" />
بررسی دندان‌ها
شاید برایتان عجیب باشد. اما به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس شناسایی اوتیسم از طریق اندازه‌گیری سطوح مس و روی دندان‌های نوزاد تازه متولد شده ممکن است! (احتمالا این کار برای نوزادان از طریق اسکن کردن یا نمونه‌گیری انجام می‌شود، چون هنوز دندان درنیاورده‌اند). به گفته محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مونت سینای در آمریکا بررسی سوخت ساز دو ماده غذایی روی و مس در نوزاد نشان می‌دهد که وی در آینده به اوتیسم مبتلا خواهد شد یا خیر.
تمرکز محققان در این مطالعه بر روی چرخه‌های متابولیزم مواد مغذی که ظاهرا برای تکامل عصبی سالم نوزاد حیاتی هستند، بوده است. آن‌ها با مقایسه کودکان مبتلا به اوتیسم با خواهران یا برادران خود که رشد معمولی داشتند، متوجه شدند که تفاوت‌های قابل توجهی در سطوح مس و روی در دندان‌های آن‌ها وجود داشت.
جالبست بدانید که این امضا‌های بیوشیمیایی پیش از تولد و در هنگام تولد وجود دارند و همین باعث می‌شود بتوان اوتیسم را بسیار سریعتر از آنچه تصور می‌کنید شناسایی کرد. البته با توجه به اینکه این مطالعه در شماره 30 مه مجله Scientific Advances منتشر شده، بکارگیری این روش در کشور ما در آینده نزدیک بعید بنظر می‌رسد.
انواع روش‌های تشخیص اوتیسم، تشخیص اوتیسم با بررسی دندان‌ها، تنها روش تشخیص زودهنگام اوتیسم
سخن آخر
همانطور که دیدید علاوه بر روش سنتی تشخیص اوتیسم روش‌های تازه‌ای پا به این عرصه گذاشته‌اند. روش‌هایی که به شناخت خیلی زودتر این اختلال و شروع آموزش‌ها کمک می‌کنند. اما هنوز در مرحله مطالعه و تحقیق هستند؛ بنابراین برای تشخیص اوتیسم یک فرد فعلا می‌توان فقط به پرسشنامه‌ها و چک لیست‌های موجود اکتفا کرد. آن هم نه بطور دقیق! چون بهرحال نظر یک متخصص باتجربه که با این اختلال سر و کار داشته باشد و موارد بسیاری را دیده باشد لازم است.

پریسا رودحله
پریسا رودحله
Translate by a professional
No Internet Connection
  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Persian -> Persian...
    • Create a new word list...
  • Copy

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/74266/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خواستگاری کاظم نوربخش بازیگر معروف «نون خ» از تیفانی دختر ترامپ که وایرال شد!

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

نماهنگ «نحن المقاومون» با صدای ابوذر روحی منتشر شد

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

تکنیک حیرت‌انگیز یک عنکبوت برای شکار یک مورچه بزرگ در حال حرکت!

گوناگون/ ماجرای طعم شیرین آخرین دعای کمیل شهید زین الدین

کل کل اتوبوس مسافربری و یک پژو که منجر به تصادفی شدید شد!

پناهگاه فیل ها در کنیا

روش تهیه خمیر پیتزای رستورانی

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد

دریبل دیدنی «امباپه» در بازی شب گذشته مقابل لوریان

10 گل شگفت انگیز آرسنال توسط تیری آنری

درخواست ژاوی از ستاره بارسا

لیورپول با این کاپیتان به جایی نمی‌رسد

ستاره ناکام رئال در ترکیب اصلی

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

ادامه واکنش‌ها به سخنان جنجالی مدیر «نماوا»

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

مهاجرت با ویزای جعلی

رقص دیدنی حامد آهنگی و یوسف صیادی با آهنگ معروف مایکل جکسون که پربازدید شد

رونمایی ستاره سادات قطبی از پسر همسرش شهرام شکیبا / این همه شباهت پدر پسری مگه داریم باورتان نمی شود

نگاهی به پوشش متفاوت مبینا نصیری در جشن تولد 34 سالگی اش / ست لباسش جلب توجه کرد

اولین صحبت های سینا مهراد درباره سکانس صیغه با شکلات در «آقازاده» که جنجالی شد!

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

نحوه مصاحبه ایلان ماسک با افراد جدید هنگام استخدام

ویدیویی با بازدید میلیونی؛ تمساح‌ها از چه چیزی وحشت دارند؟

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد