آریا بانو

آخرين مطالب

عفونت سینوس در نوزادان؛ علایم، نحوه تشخیص و درمان پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - عفونت سینوس در نوزادان، با انسداد مسیر‌های هوایی و تورم سینوس‌ها ایجاد می‌شود. نشانه‌های بیماری بسیار شبیه سرماخوردگی است، اما دوره بیماری معمولا طولانی‌تر است. عفونت سینوس در نوزادان با استفاده از اسپری بینی و آنتی بیوتیک‌ها درمان می‌شود، اما در موارد حاد ممکن است نیاز به جراحی باشد.


سرویس مادر و کودک - نوزادان به سینوزیت مبتلا نمی‌شوند! من همیشه به این جمله اعتقاد داشتم تا اینکه نوزادم به عفونت سینوس مبتلا شد. در آن لحظه متوجه شدم که سینوزیت یا عفونت سینوس، همانقدر که در بین بزرگسالان رایج است، در نوزادان نیز شایع است!
نوزادان با سینوس‌های نابالغ متولد می‌شوند، به همین دلیل آسیب پذیرتر از دیگران هستند. اما خبر خوب این است که عفونت سینوس در نوزادان به راحتی درمان می‌شود.
عفونت سینوسی (سینوزیت)
سینوس فضا‌های کوچک هوا در بین استخوان‌های اطراف بینی است. چهار مجموعه از فضا‌های توخالی در استخوان‌های گونه‌ها و پیشانی قرار گرفته‌اند: در دو طرف پل بینی و در پشت بینی در مقابل مغز.
عفونت سینوس هنگامی اتفاق می‌افتد که این فضا‌های هوا در بین استخوان‌ها مورد حمله قرار می‌گیرند و متورم می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، عفونت سینوس التهاب پوشش داخلی بینی و سینوس است.
انواع مختلفی از عفونت سینوسی عبارتند از:
حاد: عفونت سینوسی حاد شرایطی است که علائم آن کمتر از 4 هفته طول می‌کشد و با درمان بهبود می‌یابد.
فوق حاد: علائم چهار تا هشت هفته طول می‌کشد.
مزمن: این وضعیت نتیجه عفونت سینوسی حاد مکرر یا عفونت‌های قبلی است که به طور کامل درمان نشده‌اند. علائم بیماری بیش از هشت هفته طول می‌کشد.
عودکننده: همانطور که از نام آن پیداست، عود بیماری، وضعیتی است که عفونت سینوسی حاد سه بار یا بیشتر در سال تکرار می‌شود. در این مورد باید توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی ویزیت شوید.
علل بروز عفونت سینوس در نوزادان
عفونت سینوسی معمولا پس از سرماخوردگی، التهاب آلرژیک یا عفونت تنفسی فوقانی (URI) بروز می‌کند. با این حال، دکتر داوید شریس، پژوهشگر آزمایشگاه تحقیقات بیماری‌های آلرژیک کلینیک مایو می‌گوید: "علت عفونت سینوسی مزمن تاکنون شناخته نشده است. مطالعات ما نشان می‌دهد که قارچ‌ها علت بروز عفونت سینوس هستند." دکتر شریس می‌افزاید: "عفونت سینوس یک واکنش آلرژیک نیست، بلکه یک واکنش ایمنی بدن است." به گفته تیم او، علت اصلی سینوزیت مزمن واکنش سیستم ایمنی بدن به قارچ‌ها است. پژوهشگران پس از مطالعه 210 بیمار 40 نوع قارچ را در مخاط آن‌ها یافته‌اند. سایر عللی که موجب ایجاد عفونت سینوسی می‌شود عبارتند از:
عفونت تنفسی فوقانی باعث التهاب مسیر بینی شده و منجر به انسداد آن‌ها و عفونت می‌شود. عفونت سینوسی ویروسی همراه با سرماخوردگی است. آلرژی ( حساسیت کودکان ) نیز منجر به عفونت سینوسی می‌شود. آلرژی با افزایش تولید مخاط موجب تورم بافت بینی می‌شود. عفونت سینوسی آلرژیک یا همراه با آلرژی مانند تب یونجه است. شرایط دیگری نیز منجر به انسداد سینوس‌ها می‌شود:
ناهنجاری در ساختار بینی شکاف کام غواصی و شنا آدنوئید‌های بزرگ بیماری ریفلاکس معده (GERD) عفونت دندان وارد آمدن ضربه به بینی قرار گرفتن در معرض دود سیگار گیر کردن اشیای خارجی در بینی
سینوزیت باکتریایی
سینوزیت باکتریایی یک عفونت ثانویه است که به علت باکتری‌هایی که در سینوس‌ها به دام افتاده‌اند (طی حساسیت یا سرماخوردگی) ایجاد می‌شود. شایع‌ترین بیماری‌های باکتریایی که باعث ایجاد عفونت سینوسی می‌شود، عبارتند از:
استرپتوکوک پنومونی آنفلوانزای هموفیلوس موراکسلا کاتارالیس گاهی اوقات عفونت سینوسی می‌تواند با سرماخوردگی یا یک عفونت مشابه اشتباه شود. بنابراین علائم بیماری نوزاد خود را به دقت بررسی کنید.
بیشتر بخوانید: درمان سینوس (درمان خانگی درد و فشار سینوس)
عفونت سینوس در نوزادان، علایم، نحوه تشخیص و درمان
علائم عفونت سینوس در نوزادان
آکادمی کودکان آمریکا، اعلام کرده است که اگر علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و سرفه بیش از ده روز، بدون هیچ گونه بهبود، ادامه یابد، نشان دهنده عفونت سینوس است.
نشانه‌های عفونت سینوس در نوزادان و کودکان:
گرفتگی بینی یا سرماخوردگی که برای بیش از 10 تا 14 روز طول بکشد. ترشح مخاط سبز-زرد بینی به مدت بیش از چهار روز سرفه شدید در طول روز که در شب بدتر می‌شود. تورم در اطراف بینی و چشم حلقه‌های تیره اطراف چشم کج خلقی ترشحات بدبوی پشت بینی که در سرفه، گلو، استفراغ و تهوع دیده می‌شود. تب پایین حداقل چهار روز پی در پی
توجه داشته باشید: تب با درجه پایین بین 38 تا 39.4 درجه سانتی گراد است. در موارد نادر، یک عفونت سینوس باکتریایی می‌تواند به سیستم عصبی مرکزی (CNS) یا چشم گسترش یابد، نشانه‌های گسترش عفونت عبارتند از:
افزایش تحریک پذیری استفراغ مکرر تورم و یا قرمزی در اطراف چشم حساسیت به نور عفونت سینوس در نوزادان به راحتی تشخیص داده نمی‌شود و علایم ممکن است به دلیل بیماری دیگری مانند آلرژی یا سرماخوردگی ایجاد شده باشد.
چگونگی تشخیص عفونت سینوس در نوزادان
بسیاری از والدین و در بعضی موارد حتی پزشک ممکن است در تشخیص عفونت سینوسی دچار اشتباه شوند. آبریزش بینی سبز الزاما نشانه‌ای از عفونت سینوس در نوزادان نیست و می‌تواند نشانه‌ی سرماخوردگی باشد، که به درمان خاصی نیاز ندارد.
یک متخصص گوش، حلق و بینی به طور کامل بینی، گلو و گوش نوزاد را بررسی می‌کند و از تاریخچه این حملات برای تشخیص وضعیت بیماری از شما سوالاتی می‌پرسد. آزمایش‌های دیگری نیز برای تشخیص سینوزیت انجام می‌شوند که عبارتند از:
سی تی اسکن (CT). اسکن کمک می‌کند تا گسترش عفونت سینوس‌ها و انسداد آن‌ها تشخیص داده شود. اشعه X. با استفاده از پرتو‌های انرژی الکترومغناطیسی نامرئی تصاویر از بافت‌ها، استخوان‌ها و اندام‌های داخلی به دست می‌آید. کشت . نمونه‌هایی از مخاط سینوس‌ها برای کشت در آزمایشگاه جمع آوری و رشد داده می‌شود.
آنتی بیوتیک جهت درمان عفونت سینوسی
درمان عفونت سینوس در نوزادان و کودکان
هنگامی که پزشک عفونت سینوس را در کودک تایید کرد، ممکن است درمان‌های زیر را پیشنهاد کند.
اسپری‌های بینی: اسپری نمکی بینی برای تسکین موقت گرفتگی مناسب است. محلول نمکی موجب کم شدن ترشحات و بهبود عملکرد غشای مخاطی بینی می‌شود. قطره‌های نمکی را می‌توانید در خانه نیز تهیه کنید. یک چهارم قاشق چای خوری نمک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. چهار بار در روز، محلول را به هر سوراخ بینی اسپری کنید. درمان با آنتی بیوتیک: اگر نوزاد مبتلا به عفونت سینوسی باکتریایی باشد، بایستی به مدت حداقل 10 روز تا حداکثر 21 روز آنتی بیوتیک مصرف کند. برای نوزاد مبتلا به عفونت سینوسی حاد، علائم باید در روز‌های اول درمان بهبود یابد. حتی اگر وضعیت کودک بهبود پیدا کرد، درمان آنتی بیوتیکی را کامل کنید.
نکته: به نوزادانی که زیر دو سال سن دارند، دارو‌های آنتی هیستامین و دکونژستان ندهید. جراحی: اگر عفونت سینوسی، علیرغم درمان پزشکی، بهبود نیافت، ممکن است نوزاد تحت عمل جراحی قرار گیرد.
جراحی آندوسکوپی سینوسی یک گزینه برای درمان عفونت شدید سینوسی است. جراحی شامل باز کردن مسیر سینوس‌های کودک و گسترده‌تر کردن آن است. باز شدن سینوس‌ها باعث گردش هوا و در نهایت باعث کاهش تعداد عفونت‌های سینوسی می‌شود. بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص بخور اکالیپتوس
و در آخر اینکه، عفونت سینوس در میان نوزادان رایج است و موجب بی قراری و گریه بدون وقفه آن‌ها می‌شود. اسپری بینی و درمان‌های طبیعی می‌تواند برای نوزاد مبتلا به سینوزیت مفید باشد.
برگرفته از: momjunction
لیدا محمودی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/77793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه