آریا بانو

آخرين مطالب

خواص کندر چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص کندر) خانه داري

خواص کندر چیست؟ (آشنایی با مضرات و خواص کندر)

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خواص کندر شامل تقویت حافظه، درمان اسهال، استحکام لثه و افزایش هوش جنین است. زیاده‌روی در مصرف کندر در بارداری موجب بیش‌فعالی کودکان میگردد.

سرویس سلامت - کندر صمغ نوعی درخت خاردار با ارتفاع تقریبی 2 متر است که در آب و هوای گرم و خشک رشد میکند. درخت کندر از درختان بومی مناطق مرکزی ایران است و با ایجاد خراش در تنه این درخت،صمغ آن که همان قسمت خوراکی است، ترشح شده و جمع آوری میگردد. این شیرابه در مجاورت هوا به تدریج سفت شده و به صورت کندر خوراکی در بازار عرضه می شود. کندر دارای طعمی تلخ و معطر و کمی گس است. خواص درمانی کندر بسیار گسترده بوده، تقویت حافظه، درمان اسهال و استفراغ، تقویت معده و اعصاب، رفع بوی بد دهان، باز شدن صدا و استحکام لثه از خواص درمانی فراوان کندر است. در ادامه با خواص و مضرات این گیاه دارویی بیشتر آشنا شوید.
خواص کندر (طبیعت و خواص درمانی کندر)
گیاه کندر دارای طبیعت گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی کندر به طور خلاصه عبارتند از:
تقویت حافظه یکی از مهمترین و اصلی ترین خواص کندر تقویت حافظه و استفاده از آن برای درمان فراموشی در طب سنتی است. مصرف کندر ضعف حاظه را از بین می‌برد.
درمان اسهال و استفراغ یکی از خواص کندر درمان اسهال است. به این منظور مقداری کندر را با آب سرد بخورید. همچنین استفاده از کندر باعث قطع استفراغ می‌گردد.
کاهش اختلالات قاعدگی یکی از خواص درمانی بی نظیر این صمغ گیاهی کاهش و درمان خونریزی ‌ های شدیدی است که در دوران قاعدگی بارها برای زنان و دختران جوان اتفاق می‌افتد، برای این منظور کافی است مقداری از کندر را هر روز مانند آدامس جویده و میل نمایید.
استحکام لثه و رفع بوی بد دهان جویدن کندر مانند آدامس در استحکام لثه بسیار موثر است، همچنین یکی از راههای درمان بوی بد دهان جویدن کندر است.
باز شدن صدا خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می‌شود، از خواص کندر کاهش خلط و ترشحات حلقی بوده که این امر باعث برطرف شدن خشونت صدا میگردد.
مفید برای زنان باردار خوردن کندر در بارداری برای افزایش هوش جنین و زیباتر شدن آن بسیار موثر است. در روایات دینی ما به زنان باردار توصیه شده در ماه سوم بارداری کندر را مصرف کنند. میزان مصرف کندر در بارداری به میزان یک نخود به صورت روزانه است. مصرف کندر بویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد از قدیم الایام مورد تأکید بوده است.
درمان زخم یکی از راههای درمان خانگی زخم خوردن و مکیدن کندر است. متخصصان طب سنی به افرادی که بد زخم هستند، توصیه میکنند به مدت 3 تا 4 روز، روزانه به اندازه یک نخود از کندر را مکیده و بخورند.
تسکین اعصاب و کاهش تپش قلب یکی دیگر از خواص کندر که بسیار مورد توجه قرار گرفته، استفاده از روغن این گیاه برای تسکین اعصاب و کاهش تپش قلب است. به این منظور مقدار یک نخود از این صمغ را داخل روغن کنجد ریخته و بر روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید حل شود. سپس از این روغن برای ماساژ ستون فقرات استفاده کنید. ماساژ ستون فقرات با روغن کنجدی که در آن کندر حل شده است، علاوه بر تسکین اعصاب و ریلکسی، باعث بهبود تپش قلب و آرامش فرد میگردد.
درمان خشکی پوست بهبودی خشکی پوست از دیگر خواص کندر است. به این منظور به اندازه سر انگشت از کندر را داخل مقداری روغن بادام ریخته و حرارت دهید تا حل شود. پس از اینکه روغن سرد شد، از این روغن همانند لوسیون بر روی قسمتهایی از پوست که دچار خشکی شده است بمالید. از صمغ کندر امروزه در ساخت انواع لوسیونها و کرمهای ضد چین و چروک پوست و ضد پیری استفاده میشود. برای رفع خشکی پوست میتوانید مطلبی را که در همین سایت با عنوان درمان خانگی خشکی پوست با ماسک های گیاهی است مطالعه نمایید.
مضرات کندر (موارد احتیاطی و عوارض جانبی)
علیرغم خواص درمانی و فواید بیشمار کندر همانند تمام گیاهان دارویی در مورد کندر نیز استفاده صیحیح و به اندازه بایستی مورد توجه قرار بگیرد. به ویژه مصرف کندر در بارداری که بایستی حتما با احتیاط صورت گرفته و زیاده روی نشود. از مضرات مصرف بیش از اندازه کندر در بارداری افزایش احتمال بیش فعالی کودکان است. تحقیقاتی که روی بیش از 100 نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (3 الی 4 ماه) از کندر استفاده کرده اند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیش فعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کرده ‌ اند کودکانشان بیش فعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سفره آرایی/ ایده هایی تزئین غذای کودک

صبحانه/ خلاقیتی جدید با تخم مرغ

دستور تهیه شربتی که با بیماری گوارشی مبارزه می کند

مربای هویج؛ همان خوشمزه همیشگی

زیباترین سالادهای بهاری برای جشن ها و مهمانی ها

غذای اصلی/ خوراک مرغ را متنوع تر از همیشه بپزید

نوشیدنی ها/ آب سیب بخورید تا زیبا و جوان بمانید

تزئین جذاب یک مدل سالاد برای مهمانی و تولد

میز اردور/ لبو با سس ماست؛ خوش رنگ و اشتهاآور

نوشیدنی ها/ هات چاکلت؛ پیشنهاد شب های خنک بهاری

طرز تهیه خاگینه ماستی برای یک صبحانه یا عصرانه کامل

شام/ سالاد مرغ را به سبک آسیایی کامل و مغذی میل کنید

با «شوکوبیس» قلب کودکان را تسخیر کنید

میز اردور/ ژله توت فرنگی ژاپنی؛ شفاف و شیک

میز اردور/ کرم کافی میکس؛ دسر لاکچری

سوپ و آش/ آش هفت ترشی؛ غذای محبوب مازندرانی

دستور تهیه ساده ترین کوکی خانگی

میز اردور/ طرز تهیه «ژله ویترینی»

عصرانه/ دستور تهیه ستده ترین کوکی خانگی

آموزش طبخ بادمجان شکم پر

غذای اصلی/ کباب تابه ای مرغ مخصوص

شیرینی ها/ طرز تهیه «شیرینی پادرازی»

غذای اصلی/ طرز تهیه «پیتزای سیب زمینی»

چگونه از روغن زیتون برای زیبایی استفاده کنیم

شیرینی ها/ طرز تهیه «کرم لیموترش»

غذای اصلی/ سمبوسه سیب زمینی و عدس غذایی سریع و راحت

طرز تهیه ماهی با سس شوید

شیرینی ها/ کیک اسفناج و پسته؛ برای سلایق خاص

میزاردور/ طرزتهیه سالاد تبوله با باقلا

چگونه پیاز را در فریزر نگه داریم؟

سوپ و آش/ طرز تهیه یک سوپ برای پاکسازی بدن در فصل بهار

تب «غذای خانگی» در فضای مجازی!

غذای اصلی/ ته چین اسفناج؛ خوشمزه و عامه پسند

شیرینی ها/ طعم «قرابیه یونانی» شما را متحیر می کند!

میز اردور/ ادویه مخصوص ترشی را در خانه درست کنید

سوپ و آش/ سوپ سیب زمینی به همراه شیر را حتما امتحان کنید

ذائقه ها/ پوره عدس قرمز غذایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2

میز اردور/ سس هزار جزیره خانگی و خوشمزه

ذائقه ها/ خوراک مرغ تند؛ غذای کم کالری که تا مدتها سیر می مانید

فوت آشپزی/ ادویه را به غذا دیرتر اضافه کنید

آشپزی در طبیعت؛ بال مرغ تند

غذای اصلی/ اســتیک با سـس سـبز؛ پیش غذایی متفاوت

آشپزی در طبیعت، بال مرغ تند

غذای اصلی/ خورشت مرغ و آلو؛ خوشمزه و دلچسب

میز اردور/ میگوی فوری با خیار

شیرینی ها/ ترافل های دوست داشتنیِ من!

غذای اصلی/ مرغ آلو؛ خوشمزه و دلچسب

کیک پیانو؛ هنرمندانه ترین ویدئوی آشپزی هفته

شیرینی ها/ تارت سیب و دارچین؛ پذیرایی شیک و دلچسب

سفره آرایی/ ژله ی طرح کیوی؛ مخصوص جشن ها