پیشنهاد ویژه سرآشپز: طرز درست کردن نان در خانه
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - نان یکی از خوراکیهای جدانشدنی از سفره ایرانیهاست که در فرهنگ ما از ارزش بالایی هم برخوردار است. از قدیم شنیدهایم که نان برکت سفره است و هرگاه تکه نانی میبینیم که در جای نامناسبی افتاده با احترام بر میداریم تا زیر پا نباشد. اگر دوست دارید خودتان یک نان خوشعطر و طعم در منزل تهیه کنید با سرآشپز ماهمراه باشید تا طرز درست کردن نان را در اختیار شما قرار دهد.
مواد لازم برای تهیه نان در خانه
آرد سفید معمولی: چهار پیمانه (500 گرم) نمک: یک و یکدوم قاشق چایخوری (7 گرم) جوش شیرین : یکهشتم قاشق چایخوری (1گرم) زیرۀ سیاه: یک قاشق چایخوری خمیر مایۀ تازه: 20 گرم یا خمیر مایۀ خشک فوری: دو قاشق چایخوری شکر: دو قاشق چایخوری (5 گرم) آب گرم: نصف پیمانه (120 میلی لیتر) روغن مایع: پنج قاشق غذاخوری (70 میلی لیتر) ماست: یک پیمانه (240 میلی لیتر) کرۀ ذوبشده: کمی برای روی نان سبزیجات معطر: کمی برای روی نان (اختیاری) طرز درست کردن نان
در یک کاسۀ بزرگ آرد، نمک، جوش شیرین و زیرۀ سیاه را مخلوط کنید. خمیرمایۀ تازه را در کاسه کوچکی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. با قاشق همبزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و خمیرمایه حالت مایع پیدا کنند. کمی آب هم اضافه کنید و همبزنید. حالا خمیرمایه و کمی روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه کنید و به آرامی همبزنید و ورز دهید. اگر احساس کردید خمیرتان سفت است کمی آب در حد دو تا سه قاشق اضافه کنید. خمیر باید نرم باشد، اما دقت کنید چسبناک نشود. خمیر را به اندازهای ورز دهید تا از دیوارههای کاسه جدا شود. روی خمیر را بپوشانید و یک تا دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا اصطلاحاً عمل بیاید و حجیم شود.
روی تختۀ آشپزی کمی آرد بپاشید خمیر را روی آن قرار دهید و کمی آن را با دست شکل دهید تا گرد و صاف شود. حالا با کاردک آن را به 10 تا 12 تکه تقسیم کنید. روی تکههای خمیر را بپوشانید و 30 تا 45 دقیقۀ دیگر کنار بگذارید.
روی تختۀ آشپزی کمی آرد بپاشید و تکههای نان را یکییکی روی آن قرار دهید و با وردنه پهن کنید؛ از مرکز خمیر به لبهها وردنه کنید. حالا خمیر را برگردانید و با فرچه کمی آب روی آن بمالید.
یک تابه نچسب را روی حرارت قرار دهید تا کاملاً داغ شود. خمیر را با روی مرطوبش در تابه بگذارید و درِ تابه را ببندید تا در مدت 30 الی 45 دقیقه بپزد. کمکم روی نان حبابهای بزرگی ایجاد میشود. بعد از این مدت نان را برگردانید و با قاشق کمی روی آن را فشار دهید و شعله را ملایم کنید و اجازه دهید 30 ثانیه بپزد. نان را از داخل تابه بردارید.
باتوجهبه ذائقه خودتان کمی سبزیجات معطر خرد کنید و در کرۀ ذوبشده بریزید. حالا این مخلوط را با فرچه روی سطح نان بمالید.
-
سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴:۲۴ PM
-
۲۲۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/84456/