آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه شیشلیک شاندیز حرفه ای خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - شیشلیک شاندیز یکی از لذیذترین کباب‌های ایرانی است که شهرت بسیاری نیز دارد. جالب است بدانید که رمز خوشمزه بودن این کباب در نحوه مزه دار کردن گوشت است.


سرویس آشپزی - شیشلیک شاندیز از دنده گوسفند تهیه می‌شود، اما گوسفند هر چه کوچکتر باشد، طعم کباب بهتر است. برای تهیه این کباب نباید دنده را از گوشت جدا کنید و به همان شکل باید به سیخ بزنید. دو نکته اساسی در تهیه این کباب وجود دارد، یکی مزه دار کردن شیشلیک و دیگری تهیه سسی که روی منقل باید به گوشت بزنید. اگر این دو مورد را به دقت انجام دهید، طعم شیشلیک دقیقا مطابق نوع سنتی آن خواهد بود. طعم شیشلیک تا حد زیادی به دنده کباب کرمانشاهی شباهت دارد.
مواد لازم برای تهیه شیشلیک شاندیز
به منظور تهیه این کباب برای دو الی سه نفر ، به یک ساعت و نیم زمان (به جز زمانی که گوشت‌ها برای مزه دار شدن باید در یخچال بماند) و مواد اولیه زیر نیاز دارید.

مواد لازم
گوشت دنده گوسفند یا بره 12 تیکه
پیاز 2 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
ماست چکیده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 2 الی 3 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز، آویشن، فلفل سیاه، زیره و نمک به میزان لازم

نکته: برای تهیه این غذا از گوشت دنده گوساله نیز می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه شیشلیک شاندیز
چربی و پوست نازکی را که روی گوشت انتهای دنده است جدا کنید، زیرا مانع از پخته شدن گوشت خواهد شد. توجه داشته باشید که چربی روی خود دنده را جدا نکنید. دنبه روی دنده، لذیذترین دنبه است و نباید آن را از گوشت جدا نمایید. سپس گوشت را به خوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.
دنده ها را در ظرف قرار دهید و زعفران را به آن اضافه کنید. تمام گوشت را آغشته به زعفران نمایید. پیاز را با رنده درشت رنده کرده و به گوشت اضافه کنید. اگر پیاز را رنده ریز بزنید، نمی‌توانید آن را به راحتی از گوشت جدا کنید.
اکنون ماست را اضافه و به آرامی با دست بهم بزنید تا گوشت کاملا به این مواد آغشته شود. فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، روغن زیتون و یک قاشق آبلیمو را به گوشت اضافه کنید. درب ظرف را با سلفون یا کاغذ آلومینیوم بپوشانید و به مدت دو الی 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار شود.
تا زمانی که گوشت مزه دار می‌شود، سس کباب را آماده کنید. برای آماده کردن سس کباب ابتدا کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید، بعد از اینکه آن را از روی حرارت برداشته و هنوز گرم است، یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کرده و بهم بزنید. سپس فلفل سیاه، زیره، آویشن و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.
هنگامی که گوشت‌ها مزه دار شد، پیاز را کاملا از آن جدا کنید. اگر پیاز به گوشت چسبیده باشد، روی منقل می‌سوزد و باعث بد طعم شدن کباب می‌شود.
اکنون گوشت‌ها را به سیخ بزنید. در حالت رستورانی، هر شش تکه دنده را به یک سیخ می‌زنند، اما در منزل این تعداد به سلیقه شما بستگی دارد.
اگر گوشت متصل به دنده بزرگ است، با یک چاقو تیز شیارهای کم عمقی روی آن ایجاد کنید تا بدون آنکه روی گوشت بسوزد، تمام آن مغزپخت شود. گوجه‌ها را نیز به سیخ بزنید.
آتش را درست کنید و زمانی که از شعله افتاد، آن را یکنوخت پخش کنید تا زغال‌ها همسطح شوند.
کباب‌ها را روی منقل قرار دهید و از سس به آن‌ها بزنید. دائما زیرورو کنید تا دو طرف ششیلیک شاندیز کاملا پخته شود.
هنگام کباب شدن کباب کمی نمک نیز روی کباب‌ها می‌پاشیم. اگر نمک را از اول به سسی که برای مزه دار کردن کباب درست کردید، اضافه کنید، باعث سفت شدن گوشت خواهد شد.
در آخر نیز گوجه‌ها را کباب کنید. می‌توانید گوجه فرنگی‌ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و سپس به سیخ بزنید تا کاملا کبابی و مغزپخت شوند.
زمانی که می‌خواهید کباب را از سیخ جدا کنید، به آرامی اینکار را انجام دهید تا بافت دنده از هم متلاشی نشود.
شیشلیک شاندیز آماده است، این کباب را باید گرم سرو نمایید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری فلفل سبز را نیز به همراه گوجه‌ها سیخ بزنید.

چند نکته:
توجه داشته باشید که تمام پیازها را از گوشت جدا کنید، زیرا باعث بد طعم شدن کباب خواهد شد. گوشت را بیش از شش الی هفت ساعت در سس برای مزه دار شدن نگذارید. ادویه‌ها عامل اصلی در مزه دار شدن گوشت هستند، بنابراین آن‌ها را حذف نکنید.
آبلیمو و ماست باعث ترد شدن گوشت می‌شوند، پیاز بوی بد آن را از بین می‌برد، زعفران رنگ زیبایی به گوشت می‌دهد و ادویه‌ها نیز آن را مزه دار خواهند کرد؛ بنابراین در مزه دار کردن گوشت و تهیه سس آن توجه کامل را داشته باشید تا طعم شیشلیک دقیقا مانند شیشلیک شاندیز باشد. این کباب را همراه با برنج سرو کنید و از دوغ به عنوان نوشیدنی کنار آن استفاده نمایید. اگر قصد دارید از گوشت گوساله استفاده کرده و دوغ نیز در کنار آن سرو کنید، به دلیل سرد بودن طبع گوشت گوساله، حتما پونه به دوغ اضافه کنید تا سردی طبع آن از بین برود.
آناهید اعظمی فر

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/85940/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد

سیکس پک چند؟ / هزینه‌های نجومی برای خوش‌اندامی یک‌شبه!

بنری که خواننده مطرح پاپ را به شدت شاکی کرد

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

4 گوشه دنیا/ جزیره‌ای که مرگ در آن فراموش می‌شود!

حرکت جنون‌آمیز مرد جوان وسط خیابان؛ نشستن روی سقف خودرو!

چیزهایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند

گفتگوی آخرین خبر با بانوی ورزش ایران

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

سمی که بسیاری از خانم ها هر روز مصرف می‌کنند!

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

پاستا کانِلونى یا لازانیا!

نقش شبکه‌های اجتماعی در ترغیب نوجوانان به مصرف دخانیات

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد