آریا بانو

آخرين مطالب

معرفی انواع قرص باز شدن پریود پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - برای درمان قطع قاعدگی و یا باز شدن پریود داروهای مختلفی وجود دارد. برخی از انواع قرص باز شدن پریود، مدروکسی پروژسترون، دوفاستون و مکمل ول وومن هستند.


سرویس سلامت - پریود اصطلاحا به یک دوره چند روزه گفته می‌شود که به طور طبیعی باید هر ماه برای خانم‌ها اتفاق افتد. پریود نشدن پیامدهای مطلوبی به همراه نداشته و باعث بروز اختلالات هورمونی در بدن و به دنبال آن بروز مشکلاتی نظیر ریزش مو، ناباروری، آکنه و... می‌شود. بنابراین باید آن را برطرف کرد. در ادامه به معرفی برخی از این داروها تحت عنوان قرص باز شدن پریود خواهیم پرداخت.
معمولا تخمک‌هایی که از تخمدان آزاد می­‌شوند، برای بارور شدن، خودشان را به دیواره‌های رحم می‌چسبانند. در صورتیکه این تخمک‌ها بارور نشوند، دیواره‌های رحم به همراه تخمک‌ها شروع به تخریب می­‌کند و به همراه خون از بدن زن خارج می­‌شود. بروز این خونریزی در ماه برای خانم‌ها نشانه سلامت جسمی و روحی است و اختلال در این روند می‌تواند مشکلاتی را برای آن‌ها ایجاد کند. گاه بر اثر عوامل مختلف که حتی می‌تواند روانی هم باشد پریود شدن اتفاق نمی‌افتد.
معرفی قرص باز شدن پریود
1. مدروکسی پروژسترون

مدروکسی پروژسترون (Medroxyprogesterone) از داروهای حاوی هورمون زنانه است که به منظور درمان مشکلاتی مثل قطع قاعدگی، درمان سرطان سینه و پیشگیری از بارداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنظیم سیکل قاعدگی از اصلی‌ترین دلایل مصرف این داروست. به طور معمول به مدت 10 روز این قرص را مصرف می‌کنند و بعد از آن، از 2 تا 10 روز بعد خونریزی اتفاق می‌افتد. توجه داشته باشید که در صورت ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، اختلال کبدی، خونریزی واژن و سقط جنین این دارو نباید مصرف شود.
عوارض: تهوع، کاهش وزن، ورم پا، حساس شدن پستان‌ها، پرمویی، ریزش مو، قاعدگی نامنظم یا لکه‌بینی ، افسردگی، بی‌خوابی، لخته شدن خون در پا، اختلالات دستگاه گوارش، تغییر میل جنسی، آکنه، کهیر ، و افزایش قند خون از عوارض این قرص باز شدن پریود است.
در صورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: قرص مدروکسی پروژسترون؛ موارد مصرف و عوارض
2. قرص دوفاستون

دوفاستون (Duphaston) نوعی قرص باز شدن پریود دارای پروژسترون مصنوعی است که در مواردی که بدن قادر به تولید پروژسترون نباشد تجویز می‌شود. از این دارو برای درمان اختلالات قاعدگی، قاعدگی دردناک، سندرم پیش از قاعدگی و خونریزی رحمی غیرطبیعی استفاده می‌شود. به طور معمول از روز 16 قاعدگی هر شب یک عدد به مدت ده روز مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا بین 3 تا 10 روز بعد از قطع مصرف دارو، خونریزی قاعدگی رخ می‌دهد.
عوارض: حالت تهوع ، استفراغ، درد سینه، خونریزی نامنظم، سرگیجه ، کاهش وزن، خارش پوست، بروز آکنه پوستی یا جوش، لکه‌بینی، آمبولی ریوی، خونریزی، تغییر در اشتها، تورم در قسمت قوزک پا، کاهش یا تاری دید و تورم عروق از عوارض این داروست.
در صورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این دارو و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
بیشتر بدانید: قرص دوفاستون چیست؟ + نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی
3. ول وومن

ول وومن (Well Woman) یکی از تاثیرگذارترین انواع قرص باز شدن پریود است. این قرص ترکیبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف مثل مس، آهن، منگنز و ید است که معمولا در غذاها و سایر منابع طبیعی نیز یافت می‌شود. این مکمل با ترکیباتی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خانم‌ها شده و مشکلات قاعدگی نظیر قطع قاعدگی را برطرف می‌کند. شروع تاثیرات دارو و میزان اثرگذاری آن در افراد مختلف متفاوت است ولی انتظار می‌رود اثرات مفید مصرف قرص ول وومن طی یک تا سه ماه آغاز شود. هر بسته از این مولتی ویتامین حاوی 30 قرص و یا 90 قرص است. هر روز فقط باید یک قرص مصرف شود.
عوارض: در صورت مصرف صحیح و به اندازه عارضه جانبی خاصی ندارد.
چرا پریود نمی‌شویم؟

چرخه طبیعی هر قاعدگی 28 روزه است. یعنی از اولین روز قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی متوسط 28 روز می‌شود. گاه این بازه از این هم فراتر می‌رود تا جایی که دوران قاعدگی برخی از خانم‌ها حتی به چندین ماه هم می‌رسد. اینکه چرا در روند طبیعی قاعدگی اختلال ایجاد می‌شود را نمی‌توان تنها به یک علت خاص ختم کرد. عوامل مختلفی در بروز این حالت دخیل هستند. اولین احتمال به بارداری می‌رود. اگر تست بارداری داده‌اید و از این بابت خیالتان راحت است باید به سراغ سایر علل بروید. استرس یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد قاعدگی نامنظم است. عوامل موثر دیگر شامل بیماری، کاهش یا افزایش وزن، انجام ورزش‌های سنگین، شیردهی، مصرف برخی از داروها، سندروم تخمدان پلی کیستیک ، اختلال هورمونی ، اختلال تیروئید و یائسگی می‌شود.
اگر دچار اختلال در قاعدگی شده‌اید باید هر چه زودتر به پزشک متخصص زنان مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید. پزشک بعد از گرفتن شرح حال بیمار و انجام برخی از آزمایشات داروی مناسب را برای وی تجویز می‌کند. این نکته را باید بدانید که پریود نشدن اتفاق ساده‌ای نیست و نباید به آسانی از کنار آن عبور کرد.
خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف هر کدام از این داروها را داشته اید و تجربیاتی در این باره دارید، نظرات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
صفورا دادخواه

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/91524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه امام خمینی(ره) اراک

ملوان بدون مصدوم و محروم مقابل سایپا

کرسپو و کیول؛ از فینال استانبول تا لیگ قهرمانان آسیا

صعود نماینده ژاپن به فینال لیگ قهرمانان آسیا

گواردیولا هم به تراکتور بیاید،‌ مشکلات حل نمی‌شود

آشوبی: پرسپولیس در بهترین شرایط آمادگی قرار دارد

مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال

بازیکن رئال که ژابی برای لورکوزن می‌خواهد

ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد

تایلند 3 عراق 2، هفتمین صعود متوالی به جام جهانی

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

آهنگ زیبا از ایوان بند به نام «حلش کنیم»

عنابستانی: آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی مجلس توافق برای تعطیلی شنبه‌هاست

نگرانی از ریزش دیوار قلعه بلقیس؛ دومین بنای خشتی ایران

بازداشت عامل جنایتکاری که با اخاذی و تهدید خانم‌ها را مجبور به توزیع مشروبات الکلی می‌کرد!

هر روز به این سه بزرگوار سلام بدید

اهمیت انشاءالله گفتن در کارها

ویدئوی زیبا و آرامش‌بخش از شن‌های کویر

از کجا بفهمیم نمازهایی که میخوانیم بدرد قیامت می خورد؟

مرغ کره ای با سس زرشک و آلبالو

فیزیوتراپی برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

به رشد حرکتی کودک‌تان کمک کنید

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید

گواردیولا: علاقه‌ام به دی‌زربی هر فصل بیشتر می‌شود

گلایه کاپیتان تیم ملی از میزبانی جام ملت‌ها

آنچلوتی ستاره‌اش را لای پر قو گذاشت!

سالار آقاپور: جام جهانی آماده باش؛ ما اومدیم

شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی

تاج صعود به جام جهانی را تماشا کرد

استقلالی‌ها با خاص‌ترین فوتبالیست ایران همبازی شدند

رانگنیک: باید ببینم بایرن را می‌خواهم یا نه!

باید یک سیلی پای گوش لیائو خواباند!

بازهم سلمان برای کارهای سخت انتخاب شد!

لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد

پرفروش‌ترین داروهای ایران در 1402 معرفی شدند/ اینفوگرافیک

یک ادعای عجیب از سوءتغذیه نیمی از ایرانی ها

رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!» با پخش از شبکه امید

قیمت کتاب‌های سال تحصیلی 1403 - 1404 اعلام شد

آتش‌سوزی در یک مدرسه دخترانه

رانش جاده عباس‌آباد به کلاردشت

ادامه کمک‌رسانی‌ها به مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

زورگیران دهه هشتادی دستگیر شدند

دوربین مخفی دیدنی در مورد مد و لباس

نمایش نهنگ غول پیکر مقابل چشم گردشگران

استوری وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه‌السلام

هر روز به این سه بزرگواران سلام بدید

«اسلام آمریکایی» چیست؟