آریا بانو

آخرين مطالب

محمدرضا سوقندی: جبهه امروز ما فرهنگی است / باید بر روی واقعیات دفاع مقدس کار کنیم / تمرکز بر توانمندی‌های فرهنگی ایثارگران فرهنگی هنری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - محمدرضا سوقندی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، توجه به فرهنگ‌سازی در حوزه ایثار و جهاد را از جمله ضرورت‌های این عرصه دانست و گفت: جبهه ما امروز فرهنگی است.


سرویس فرهنگ هنرآنلاین: محمدرضا سوقندی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران بر لزوم توجه به هنرمندان این عرصه تأکید کرد و در این باره به خبرنگار هنرآنلاین گفت: من از بدو فعالیت شغلی بر روی حرکت‌های فرهنگی تمرکز داشتم زیرا احساس می‌کنم که جبهه ما امروز فرهنگی است. بنابراین اگر روزی اقتضاء می‌کرد که در دوران دانش‌آموزی، درس را رها کنیم و به گفته امام خمینی (ره) به سنگر جبهه برویم، بعد از ایشان و هشت سال دفاع مقدس، احساس کردیم که باید در سنگر و جبهه فرهنگی فعالیت کنیم.
او درباره وظایف این بخش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: حوزه امور ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دو وظیفه کلان را دنبال می‌کند. یکی از این وظایف شامل شناخت و معرفی شهدای خانواده ارشاد، جانبازان، آزادگان و رزمندگان طبق تعریفی که در قانون جامع ایثارگری آمده است، می‌شود. بنابراین ما در وهله نخست سعی داریم که آمار و اطلاعات جامعی را از ایثارگران خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامل وزارتخانه، استان‌ها، نهادهای وابسته و سازمان‌هایی چون اوقاف، حج و زیارت، خبرگزاری‌ها، سازمان فرهنگ و ارتباطات، سازمان سینمایی و ... جمع‌آوری و به روز کنیم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران تصریح کرد: این کاری است که از گذشته شروع شده و ما در حال تکمیل آن هستیم. در واقع ما سعی داریم، به نوعی شناسنامه مناسبی از ایثارگران داشته باشیم؛ البته منظور این نیست که صرفاً اطلاعات کلی در این سامانه ارائه شود بلکه منظور تمرکز بر توانمندی‌های ایثارگران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
سوقندی، ایثارگران را متعلق به فرهنگ و ملیت ایرانی دانست و افزود: باید به خانواده ایثارگران توجه کنیم زیرا ایثارگر شخص نیست و متعلق به خانواده یا جریان و گروه خاصی نیست، بلکه متعلق به فرهنگ، ملیت و جمهوری اسلامی است. بنابراین توجه به این گروه، بیانگر سطح فرهنگ ایثار، فرهنگ ملی و مردمی ماست.

او ادامه داد: متأسفانه در برخی عملکردها، تبلیغات‌ها و خدماتی که قانونی به ایثارگران داده شده، به گونه‌ای عمل شده است که انگار ایثارگران تافته جدا بافته و ویژه هستند و این خود یکی از آسیب‌هایی است که به این عرصه وارد شده است. حال آنکه من به عنوان رزمنده‌ای که در نوجوانی به جنگ رفته‌ام، شهادت می‌دهم که این‌گونه نیست.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران بیان کرد: آن زمان هیچ‌کدام از ایثاران به فکر سهمیه، حقوق و ... نبودند و حتی این مسائل به مخیله آن‌ها نیز خطور نمی‌کرد، زیرا آن‌ها به دنبال حقوق و مزایا نبودند. این افراد کسانی هستند که هشت سال دفاع مقدس را به عنوان حماسه‌ای ملی خلق کردند.
سوقندی، فرهنگ ایثار و شهادت را لازمه جامعه امروز دانست و اظهار کرد: ایثارگران حاملان فرهنگ جبهه هستند که به هیچ‌کدام از مواردی که امروز به آنان نسبت می‌دهند، در آن زمان نمی‌اندیشیدند. در واقع این افراد، هر کجای جبهه که بودند، به بودن خود در ساعت دیگر، اطمینان نداشتند و نمی‌دانستند که فردا در این دنیا هستند یا نه زیرا همواره در آرزوی شهادت بودند. غسل شهادت و جشن حنابندان مراسم‌های پیش از عملیات بود که امروز برخی آن را داستان می‌پندارند. بنابراین ما باید بر روی واقعیات دفاع مقدس کار کنیم.
او معرفی دفاع مقدس و ایثارگران این عرصه به نسل جدید را یک نیاز خواند و گفت: باید تلاش کنیم که در عرصه اطلاع‌رسانی، مردم با واقعیات رو به رو شوند زیرا هر چه ما از دفاع مقدس دور می‌شویم، باعث می‌شود که از زندگی در حوزه دفاع مقدس و دوران جنگ فاصله پیدا کنیم. مسئله اینجاست که بسیاری از جوان‌های نسل جدید، سال‌های جنگ، موشک و بمباران شهر را ندیده‌اند و این پدیده برای‌شان محسوس و ملموس نیست، بنابراین هنر ماست که توسط ایثارگران این کار را انجام دهیم زیرا این وظیفه ماست.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران تأکید کرد: ایثارگران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عناصر فرهنگی و هنری هستند که یک نقش ایثارگری را در گذشته ایفاء کرده‌اند و امروز نیز می‌توانند؛ توانمند، مخلصانه و مجاهدانه رسالت جدید خود را که اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت است، به عنوان عناصر تعیین‌کننده باز هم ایفاء کنند.
سوقندی درباره برنامه‌های این بخش در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: رسالت دومی که ما دنبال می‌کنیم و تداوم رسالت نخست به شمار می‌رود، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. البته این بخش به رسانه‌ها مربوط است و امیدواریم که رسانه‌ها در این امر ما را یاری دهند البته اقدامات موسسه توسعه هنرهای معاصر و شناسایی شهدای هنرمند در این راستا واقعاً اقدام قابل تحسینی است.
او ایثارگران را تاریخ زنده دفاع مقدس خواند و بیان کرد: ما ایثارگرانی داریم که متعلق به جامعه فرهنگی و هنری هستند. این افراد واقعیاتی که ذکر می‌کنیم را دیده‌اند. حدیثی از پیامبر اسلام هست که در آن می‌فرمایند: "لَیسَ الخَبَرُ کالمُعایَنَهِ "، یعنی خبر، مانند دیدن نیست. بنابراین ما باید وقایع را از زبان کسانی که آن را تجربه کرده‌اند به اشتراک بگذاریم.
این مقام مسئول ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید، در نظام روشی، فیلسوف کسی است که تفکر می‌کند اما در روش تجربی فرد باید ببینند و آزمایش کند. در روش تاریخی باید پرسید و تحقیق کرد اما در روش تأویلی باید نشست و تفسیر کرد. دفاع مقدس ما باید با روش تاریخی بررسی شود یعنی باید از کسانی که این حماسه را دیده‌اند، بپرسیم و تحقیق کنیم، زیرا ایثارگران و رزمندگان حاملان فرهنگ جبهه هستند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران تصریح کرد: از دیدگاه قرآن مجاهد زنده است، خواه این مجاهد، شهید، خواه جانباز و خواه آزاده باشد. در نظام ارزشی قرآن و دین، مجاهد کسی است که تلاش کرده اما جهاد هر تلاشی نیست. در واقع سعی بلیغ، جهاد نامیده می‌شود که به تعبیر ما تا آخرین نفر و نفس باید ادامه یابد و فراتر از سعی معمول است. جهاد فراتر از سعی معمول است زیرا ساعت مشخص کار ندارد. در واقع عملیات، جبهه و جنگ، صبح و شب و ساعت کاری ندارد، بنابراین افرادی که در جهاد بودند، ایثارگران مجاهد و مجاهدان ایثارگر، مهم هستند زیرا این‌ها به واقعیات دفاع مقدس آشنا هستند و این حلوا را چشیده‌اند.
سوقندی، توجه به هنرمندان منتقد را یک ضرورت خواند و تصریح کرد: هنرمند باید انگیزه و عشق داشته باشد زیرا اگر این نکات را نداشته باشد، نمی‌تواند هنرمند شود. به نظر من کسانی که امروز در جامعه فرهنگی و هنری و رسانه‌ای منتقد هستند، بهترین یاران ما هستند و ما باید آنان را بیشتر اکرام کنیم. ما نباید در جامعه مخاطب به گونه‌ای رفتار کنیم که متملق‌پرور باشیم تا هر کس تملق بیشتری بگوید به ما نزدیک‌تر شود؛ اما متأسفانه این آسیبی است که در حوزه فرهنگ به ما رسیده است درحالی‌که منتقدان بهترین یاران انقلاب هستند که می‌توان بر روی آنان حساب کرد زیرا کسی که فریاد می‌زند، درد و دغدغه دارد.

او بر فرهنگ از خود گذشتن و ایثار تأکید کرد و گفت: من سه بار توفیق داشتم که در دوران دفاع مقدس با 16 سال سن به جبهه بروم. در آن زمان به این خاطر که از لحاظ جسمی ضعیف بودم، مرا به جبهه نمی‌بردند، برای همین در شناسنامه دست بردم و دو سال سن خود را افزایش دادم. زمانی که دانش آموز سال دوم دبیرستان بودم در سال 65 در منطقه عملیاتی فاو جانباز شدم و دیدم که در دل این جبهه‌ها چه گذشت. باید بدانیم که یکی از ویژگی‌های فرهنگ ایثار و دفاع مقدس گمنامی و از خود گذشتگی است. این گمنامی بالاترین درجه ایثار است زیرا گذشتن از خود را مطرح می‌کند و ما باید امروز به آن توجه کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/91676/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

ترکیبی که بهترین تیم آسیا را از مرگ نجات می‌دهد

ستاره 21 ساله یوونتوس در رادار الاتحاد

تکرار یک رکورد تاریخی در سری A با قهرمانی اینتر

امید آلومینیوم به ارسال تأییدیه یوئل برای مجوز حرفه‌ای

«پرویزخان» به خانه‌ها می‌آید

کلوپ: همه چیز از باخت به یونایتد شروع شد

رضاییان: به رحمتی پیش قرارداد داده بودیم

رانگنیک به نیمکت بایرن مونیخ نزدیک شد

قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال

برهانی در آستانه ریاست دوباره آکادمی استقلال

دیالوگی که آغاز بازیگری مریم کاویانی بود

اتفاقات عجیبی که در مهمانی لاکچری افتاد!

ابراز عشق سلمان رو شیشه مینی بوس!

«خاطره ها» را با صدای مرتضی پاشایی گوش دهید

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

برخورد دو تریلی با هم!

جوانمردی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه در جنگ ها

کوکو تن ماهی؛ سریع، راحت و خوشمزه

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

توصیه به خانم‌ها؛ با خنده به استقبال مرد‌ها بروید

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

بلژیک مغلوب دانش‌آموزان ایران شد؛ هلند حریف یک‌هشتم نهایی

مطلق‌زاده: فوتبال برای مسئولان خوزستان مهم نیست

پاکسازی کمپ مهاجران در پاریس در فاصله کوتاه باقیمانده تا المپیک

بن بست فوتبالی عربستان و گران ترین تیم تاریخ آسیا؟

جریمه 238 میلیونی برای 3 باشگاه

ترین‌های هفته؛ تیر دروازه های هفته بیست‌و‌چهارم لیگ برتر

بازی اسم و فامیل مدیران تراکتور به قیمت پراندن یک جام دیگر

اسنایدر:‌ امیدوارم یونایتد با پنج گل در فینال شکست بخورد

کارهایی که باعث برگشت روح به جسم تجربه گر مرگ شد

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

«تتلو» در دومین جلسه دادگاه: بابت همه اشتباهاتم عذرخواهی می‌کنم

نماهنگ خاطره انگیزی با صدای زنده یاد ناصر عبداللهی

نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد

سبک جدید از فوتبال دستی

نمایی از کوه رینیر آمریکا

یکی از عمیق ترین تالاب های تایلند

حکمت/ روزى تقسیم شده و اجل حتمى است...

داستانک/ مترسکی برای فرار پرندگان

طرز تهیه پیاز داغ مجلسی به روشی ساده و سریع

علت بی حسی پا پس از جراحی دیسک کمر

این ویتامین‌ها را بخورید؛ لاغر بمانید

دوش طولانی یا کوتاه؛ کدام یک بهتر است؟

ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

ببینید دنیای کوانتوم چه قدر غیر قابل باوره!

داستانک/ دوستت دارم

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن