آریا بانو

آخرين مطالب

عوارض و مزایای خوردن نارنگی در بارداری پزشکي

عوارض و مزایای خوردن نارنگی در بارداری

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مصرف نارنگی در بارداری موجب کاهش ویار در زنان باردار می‌شود. هم چنین دخایر اسید فولیک و ویتامین C در نارنگی سلامت و ایمنی مادر و جنین را در دوران بارداری تضمین می‌کند. البته باید در نظر داشت که مصرف آن به 1 تا 2 عدد در روز محدود شود.


سرویس مادر و کودک - آیا مصرف نارنگی در بارداری برای زنان باردار مفید است؟ در دوران بارداری مادران نسبت به برخی غذا‌ها تمایل پیدا می‌کنند و برخی دیگر را پس می‌زنند. از این رو زنان باردار اغلب ترجیح می‌دهند ترکیبی از غذا‌ها با طعم‌های تند، شیرین یا شور را امتحان کنند؛ اما از سوی دیگر، آن‌ها باید مراقب تغذیه خود نیز باشند تا به جنین در حال رشد آسیبی نرسد.
مزایای و معایب خوردن نارنگی در بارداری
بهترین دوره برای لذت بردن از نارنگی‌های رسیده، سه ماهه اول بارداری است. زمانی که جنین در حال تشکیل شدن است. اما از ماه پنجم بارداری به بعد، بهتر است مصرف مرکبات را محدود کنید.
زنان باردار باید از یک رژیم غذایی متعادل و دارای محصولات طبیعی، سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین پیروی کنند. نارنگی میوه‌ای دلپذیر و مفید است. بیشتر مادران مرکبات آبدار و خوشمزه را دوست دارند و آن‌ها را به مقدار زیاد مصرف می‌کنند. آیا مصرف بی‌رویه هر گونه مواد غذایی مانند نارنگی کاملا بی خطر است؟

در ادامه مزایا و عوارض جانبی مصرف بیش از حد نارنگی در بارداری را بررسی می‌کنیم.
مزیت‌ها
نارنگی به عنوان یکی از بهترین راه‌های درمان ویار زنان باردار شناخته شده است. همان گونه که می‌دانید در سه ماهه اول بارداری، بیشتر زنان از ویار رنج می‌برند. در این زمان زنان باردار حتی نسبت به غذا‌هایی که قبلا دوست داشته اند، احساس تهوع می‌کنند و بوی آن را نیز تحمل نمی‌کنند. این حالت به دلیل تغییرات هورمونی در حین بارداری است و کاملا طبیعی است. اما احساس ضعف، سردرد، تهوع و استفراغ برای زنان باردار بسیار خسته کننده است. در چنین شرایطی، یافتن یک خوراکی اشتها آور و مغذی به بهبود حال آنان کمک شایانی می‌کند. نارنگی یک راه حل آبدار، معطر و خوشمزه است که نشانه‌های ویار را کاهش می‌دهد.
نارنگی سرشار از اسید فولیک است. اسید فولیک برای رشد جنین، تشکیل استخوان ها، سیستم عصبی و جفت مورد نیاز است. هم چنین در صورتی که زنان باردار به طور منظم محصولات دارای اسید فولیک را مصرف کنند، خطر سقط جنین کاهش چشم گیری می‌یابد. به همین دلیل، نارنگی میوه‌ای مفید برای زنان در دوران بارداری است.
نارنگی دارای مقدار زیادی ویتامین C است. در فصول سرد سال، خوردن چند برش نارنگی به صورات روزانه، بدن شما را در برابر سرماخوردگی ایمن می‌کند. نارنگی دارای خواص ضد تهاجمی و ضد التهابی است.
نارنگی دارای آهن است. حضور آهن سطح هموگلوبین خون (اکسیژن رسانی به بافت ها) را افزایش می‌دهد.
حضور ترکیباتی از فسفر، سدیم، کلسیم، پتاسیم و ویتامین های A، B، P در نارنگی موجب حفظ تعادل الکترولیت بدن و از بین رفتن ورم دست و پا می‌شود.
اسانس نارنگی، ماده معطر مورد علاقه بسیاری از طرفداران آروماتراپی است. این بوی ملایم، گرم و اشتها آور باعث می‌شود که احساس راحتی و امنیت داشته باشید. به همین دلیل بوییدن نارنگی در بارداری موجب کاهش سطح اضطراب در زنان باردار می‌شود.

به طور کلی، مصرف نارنگی در بارداری برای درمان موارد زیر مفید است:
ویار کمبود ویتامین کم خونی بیماری‌های معده تورم دست و پا اختلالات گوارشی یبوست اختلالات در متابولیسم تنش، اضطراب بیشتر بخوانید: علت کم خونی در بارداری چیست؟ + علائم و راه های درمان
عوارض جانبی و منع مصرف نارنگی در بارداری
مصرف نارنگی در بارداری برای زنان بسیار مفید است. اما با این وجود مصرف این میوه در برخی شرایط باید محدود شود.
زنان باردار مبتلا به آلرژی. نارنگی میوه خوشمزه‌ای است، اما می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک مانند التهابات پوستی، خارش، و آبریزش بینی شود. اگر خانم بارداری که مبتلا به آلرژی است، نارنگی در بارداری بخورد، ممکن است نوزاد دچار حساسیت مادرزادی شود و مستعد ابتلا به آسم، درماتیت، اگزما گردد. به همین دلیل مصرف زیاد نارنگی در بارداری توصیه نمی‌شود و بهتر است به روزانه 1-2 عدد محدود شود.
زنان باردار مبتلا به گاستریت، بیماری روده، هپاتیت ، نفریت . از آنجایی که نارنگی موجب افزایش اسیدیته معده می‌شود و برای این بیماران مشکل ایجاد می‌کند.
به طور کلی، مقدار زیاد ویتامین C موجود در نارنگی عضلات رحم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و موجب انقباضات رحمی می‌شود. این ویژگی در دیگر مرکبات نیز وجود دارد.

نارنگی میوه‌ی اشراف چینی
اولین اسناد باستانی در مورد این میوه به سال 1178 پیس از میلاد بازمی‌گردد. طبق نسخه خطی باستانی چینی، در سالیان دور، کشت نارنگی به قدری هزینه داشته که فقط طبقه اشراف و ثروتمندان توانایی تهیه آن را داشته اند. اما امروزه این میوه شیرین در دسترس همگان قرار دارد. نارنگی امروزه در ایتالیا، برازیلیا، چین، یونان، کره، پاکستان و دیگر کشور‌ها کشت می‌شود.
این میوه نسبت به دیگر مرکبات عمر طولانی تری دارد و برای مدت بیشتری مواد مغذی خود را حفظ می‌کند. نارنگی دارای کلسیم، آهن، پتاسیم، اسید فولیک، بتا کاروتن اسید و ویتامین‌های C، A، P، D، B1، B2، K است. نارنگی به طور موثری موجب کاهش عطش و تشنگی می‌شود. این میوه چون دارای سینفریین است، خلط موجود در نای، نایژه ها و ریه‌ها پاک می‌کند.
خوردن نارنگی سرفه را کاهش می‌دهد، متابولیسم را فعال می‌کند، هضم را تحریک می‌کند و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. نارنگی میوه‌ای کالری کم است و می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند وزن کم کنند مفید باشد. مقدار شکر موجود در آن کم است و داری مقدار زیادی فیبر است که مراحل گوارش را تسهیل می‌کند.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی در سه ماهه‌ اول بارداری
برگرفته از: pn-mag
لیدا محمودی





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

سبزی‌هایی که نباید از سفره‌‌تان جدا شوند

زمان‌هایی که مصرف آسپرین خطرناک است

مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از فشار خون

8 علت عجیب برای چرب شدن موها!

کفش پاشنه‌ بلند بلای جان‌تان می‌شود!

بالاخره در روز چند لیوان آب بنوشیم؟

تابستان و سرطان پوستی که در راه است!

چند نکته خیلی مهم درباره سرطان تخمدان

6 ماده غذایی ضروری و مفید برای خانم‌ها

باورهای غلط درباره زیبایی که فقط جیب ما را خالی می‌کنند

در روز جهانی تیروئید، این غده مهم در بدن‌تان را بیشتر بشناسید

برای درمان فشار خون و دیابت به کجا مراجعه کنیم؟

6 تمرین ورزشی صبحگاهی مخصوص خانه

کنکوری‌ها در روز چند لیوان آب بخورند؟

تغذیه/ فواید مختلف آب روی ماست

دکتر سلام/ کمک های اولیه ای که اشتباه انجام می دهیم!

دکتر سلام/ نکروز استخوانی چیست؟

مناسب ترین میان وعده های بین افطار تا سحر

اگر نان را از رژیم غذایی خود حذف کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

فواید عرق کاسنی که باید بدانید

علائمی که می گویند فشار خون دارید

از طاسی مردانه چه می‌دانید؟

شامپوهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند

دکتر سلام/ بهترین راه درمان غدد لنفاوی

نکات مهم تغذیه ای در دوران نوجوانی یا دوران جهش رشد

90 درصد موارد آسم درمان پذیر است

دیازپامی طبیعی برای رفع بی خوابی ها

مواد غذایی پردازش شده عاملی برای افزایش وزن

80 درصد مبتلایان به کبد چرب با ورزش درمان می شوند

نقش چای در کاهش خطر سکته مغزی

صدایی که وحشتناک‌ترین بیماری را در وجودتان بیدار می‌کند

چند دستور بهداشتی برای جلوگیری از انتقال هپاتیت C به دیگران

تغذیه/ ویتامینی که منبع غذایی ندارد

اگزما گریبانگیر چه کسانی می‌شود؟

مصرف زنجبیل در وعده صبحانه چه فوایدی دارد؟

در هنگام هر دردی چطور دراز بکشیم بهتر است؟

رژیم غذایی گیاهخواری برای کودکان مناسب است؟

دانستنی‌هایی درباره رژیم سرکه سیب

بیماری‌هایی که چاق تان می‌کند

چرا بعد از خوردن بستنی احساس تشنگی می کنیم؟

راهکاری برای بهبود جای زخم و سوختگی روی صورت

تغذیه/ راحت و بدون دغدغه خوش‌اندام شوید

تغذیه/ شیر را صبح بخوریم بهتر است یا آخر شب؟

افزایش و کاهش وزن از عوامل خطر زوال عقل

با این رژیم غذایی دچار نارسایی قلبی نمی‌شوید

دکتر سلام/ از فیبرومیالژیا چه می‌دانید؟

صوت/ 6 عارضه‌ی خطرناک شکر

موهای خشک‌تان را نجات دهید!

خطراتی که وای فای برای خانواده‌های ایرانی دارد

تضمین سلامت دستگاه گوارش با 5 ترفند فوق‌العاده